Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_zero

#176 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Qler wrote:Nokia n8 :) a uskoro ce biti Nokia 808 PV :)
Ja kad bih uzimao nokiju, uzimao bih nešto što ima budućnost i perspektivu. A to je WP.

Svakako planiraju i WP telefone za pureview tehnologijom.
nermin.padez

#177 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

agent_zero wrote:
Qler wrote:Nokia n8 :) a uskoro ce biti Nokia 808 PV :)
Ja kad bih uzimao nokiju, uzimao bih nešto što ima budućnost i perspektivu. A to je WP.

Svakako planiraju i WP telefone za pureview tehnologijom.
Sta ti je wp? Mozda mislis na windows mobile WM :mrgreen:
Jbt koristim telefon vec efektivno mozda sat i po, baterija sr skoro prepolovila, a jada:mad:
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Qler

#178 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

WP 7.5 imam kuci, i radije bih nosao Nokia 3310 nego ono. Lijepo, brzo radi, ne stopa, ne blokira.. ali ograniceno ko' balkon. Sramota za jedan smartphone OS. Ali mu fale bas trivijalne stvari. Ako WP8 ne ponudi nesto drasitcno bolje, radije cu iOS nego WP..
agent_zero

#179 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Qler wrote:WP 7.5 imam kuci, i radije bih nosao Nokia 3310 nego ono. Lijepo, brzo radi, ne stopa, ne blokira.. ali ograniceno ko' balkon. Sramota za jedan smartphone OS. Ali mu fale bas trivijalne stvari. Ako WP8 ne ponudi nesto drasitcno bolje, radije cu iOS nego WP..
http://mob.hr/microsoft-objavio-nekolik ... one-tango/
nermin.padez

#180 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Kakav bih ja uredjaj voljeo imati takav ne postoji. Da nije ogranicen ko balkon, da ima qwerty tastaturu, ekran oko 3" max, da nije glomazan i nezgrapan u ruci, tac skrin opcionalno, baterija da traje minimum 3 dana , OS perspektivan i sa dobrom podrskom....

Za koje platforme postoji tapatalk 8-)
Kuler koji ti telefon imas i jesi l' zadovolja :grin:

agent_zero

#181 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

nermin.padez wrote:Kakav bih ja uredjaj voljeo imati takav ne postoji. Da nije ogranicen ko balkon, da ima qwerty tastaturu, ekran oko 3" max, da nije glomazan i nezgrapan u ruci, tac skrin opcionalno, baterija da traje minimum 3 dana , OS perspektivan i sa dobrom podrskom....

Za koje platforme postoji tapatalk 8-)
Kuler koji ti telefon imas i jesi l' zadovolja :grin:

Onda imaš telefon za sebe. Nokia E6 (touch and type sistem) ili E7.
Qler

#182 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Ja od novembra 2010 gulim N8 i prezadovoljan :)

Prosao sve update :) prije nje imao N82, prije N73... sve u glavnom cameraphone serija. Sada ce 808, a kasnije ko' zna...
Revolucionar ★

#183 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Chuckie wrote:Nema druze. Androidasi mrze sve sto nije Android, procitaj pljuvanje iPhonea u par postova iznad, a nikad ga u ruku uzeli nisu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ikad cuo za tethered jailbreak ?? Tipican si applefanboy, branis stvar a ne zelis da vidis i ne znas za neke od najgorih mana , , sto se tice koristenja iPhonea, drug nosi iPhone tako da ga stalno imam priliku cackati, ne kazem da stvar nema kvaliteta, kazem da je stvar PRECIJENJENA !
Qler

#184 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

agent_zero wrote:
Qler wrote:WP 7.5 imam kuci, i radije bih nosao Nokia 3310 nego ono. Lijepo, brzo radi, ne stopa, ne blokira.. ali ograniceno ko' balkon. Sramota za jedan smartphone OS. Ali mu fale bas trivijalne stvari. Ako WP8 ne ponudi nesto drasitcno bolje, radije cu iOS nego WP..
http://mob.hr/microsoft-objavio-nekolik ... one-tango/
wow mogu importovati kontakte sa SIM kartice :shock: :shock: :shock: nevjerovatno! u 2012. godini imamo i to! Fenomenalno! Jos SMS draft da uvedu, ili ne daj boze da kad pokrenem skype, pa odem na homescreen da procitam mail, skype ostane da radi, ne ugasi se. Ili cak jednog dana zapamti postavke za kameru, pa ne budem morao svaki put kad pokrenem kameru prebacivati rucno u 16:9 format.

A tek ekstaze kada budem mogao normalno custom melodiju staviti, a ne budem morao od notara traziti dozvolu u tri primjerka da stavim pjesmu od cijelih 39 sec (znaci moram je rezati) da mi zvoni...

dajte, Android, iOS i Symbian kad svi saberu sve svoje mane, nisu ni do koljena manama WP7-ci...
Saka

#185 Re: Smartphone diskusije

Post by Saka »

Revolucionar ★ wrote:
Chuckie wrote:Nema druze. Androidasi mrze sve sto nije Android, procitaj pljuvanje iPhonea u par postova iznad, a nikad ga u ruku uzeli nisu.

Ikad cuo za tethered jailbreak ?? Tipican si applefanboy, branis stvar a ne zelis da vidis i ne znas za neke od najgorih mana , , sto se tice koristenja iPhonea, drug nosi iPhone tako da ga stalno imam priliku cackati, ne kazem da stvar nema kvaliteta, kazem da je stvar PRECIJENJENA !
Pa ko te tjera da radiš tethered jailbreak? To je stvar ličnog izbora da uopšte radiš ikakav JB. Sad trenutno postoji untethered JB za najnoviju verziju iOS-a tako da niko nema potrebu "paliti preko kompjutera". Tako da to nije nikakva mana, isto kao ni BT na koji se mnogi pozivaju, isto kao ni iTunes koji ima ogromne prednosti a ako nećeš da ga koristiš postoji iTools, postoji iFunBox, postoji iCloud, syncovi, razne JB aplikacije, ima izbora koliko hoćeš.

Da je precjenjen, jeste. Ali ne stoji ni da sa Androidom dobiješ sve to za duplo manje pare. Ne kažem da Android nije dobar, postoje stvari u kojima je bolji ali i stvari u kojima je lošiji od iOS-a. Već je puno pisano o tome, da se ne ponavljam.
zateznistub

#186 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Ne znam kako ali ranije ne vidjoh ovu chukijevu temu.
Danas sam preso sa GT-I9001 na E7.
Zasto: Zato sto mi je manija mjenjanje mobitela i zato sto mi se uvijek svidjao E7. Svaka cast samsungu i andriodu zaista nemam zamjerke ali kad uzmem sedmicu u ruke osjetim telefon, s plus je odlican ali prelagan
Quaresma

#187 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

jesi vidio sto je kvaliteta, ja kad sam drzao E7 i S plus, nisam mogao vjerovati razlici, steta sto je telefon skup za moj paket, kostao bi me preko 20 km mjesecno na dvije godine :-D a jos qwerty tastatura, posto ja saljem dosta poruka i pisem vamo na internetu, dobro dodje :-D sretno ;) btw koju verziju OS.a koristis? ako nemas belle, moras ga updateovati
nermin.padez

#188 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Nokia je kvalitet, samo što ih softver zeza malo. Ima li ko iskustva sa E6 kako se pokazao. :grin:

Chuckie

#189 Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Revolucionar ★ wrote:

Jel tethered jailbreak mana Apple iPhonea? Jesi cuo za Cyanogenmod na kojem ne radi kamera? Svaki drugi upit na android temi dajte mi dobar custom rom bez bagova i da radi kamera. Kad si cuo nekoga sa iPhoeom dajte mi neki rom ali da nema bagova i da radi kamera? Neces nikad. Jer na iPhoneu sve radi, bez greske, pa i na onim jailbroken telefonima. iPhone precjenjen? Kako kome. Ja sam platio novu cetvorku 200$. Kakav android kod nas mogu uzeti za te pare?

nermin.padez

#190 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Evo ga Čaki bate: :mrgreen:
Image

strong69

#191 Re: Smartphone diskusije

Post by strong69 »

zateznistub wrote:Ne znam kako ali ranije ne vidjoh ovu chukijevu temu.
Danas sam preso sa GT-I9001 na E7.
Zasto: Zato sto mi je manija mjenjanje mobitela i zato sto mi se uvijek svidjao E7. Svaka cast samsungu i andriodu zaista nemam zamjerke ali kad uzmem sedmicu u ruke osjetim telefon, s plus je odlican ali prelagan
Odlican telefon :thumbup: Im´o sam ga godinu dana. Izrada je savrsena, tastatura je savrsena, clear black display je odlican... Jos da je Android na njemu :D Malo je znao zezati Symbian ali kada sam ga azurirao na Belle radio je bez problema.

Sretno a sljedeci je k´o da gledam neki Windows Phone :-D
zemomak

#192 Smartphone diskusije

Post by zemomak »

Po meni jos jedna od prednosti iosa jedte to sto kad izadje updejt mozes ga maltene odmah dizat cim izadje, dok kod androida mozes imat pilu u hardverskom smislu, cak i jacu od iphona, a ne mozes uradit updejt softvera, npr imas cpu 1,5 ghz a zakucaju te na android 2.3.4, nidje veze...

Tapatalk via iPhone 4s
Qler

#193 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

update za iOS daje apple direktno, dok za android moras cekati amin operatora ili proizvodjaca...

anyhow :)

WP8 dolazi, ima nekih poboljsanja, ali sto sam do sada vidio slabo.. trenutni WP7.5 telefoni nemaju mogucnost nadogradnje na WP8, tj ko sad kupi Lumia 900 da tonu para za nju, dobit ce WP7.8 i kaput...
zateznistub

#194 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Quaresma wrote:jesi vidio sto je kvaliteta, ja kad sam drzao E7 i S plus, nisam mogao vjerovati razlici, steta sto je telefon skup za moj paket, kostao bi me preko 20 km mjesecno na dvije godine :-D a jos qwerty tastatura, posto ja saljem dosta poruka i pisem vamo na internetu, dobro dodje :-D sretno ;) btw koju verziju OS.a koristis? ako nemas belle, moras ga updateovati
Ralika je nebo i zemlja, osjetis telefon. Pravi muski telefon. I da, prije 10 min. sam ga bacio na belle i istrazujem
isto dijete kad mu dadnes bombonjeru
nermin.padez

#195 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Android su dobri za igranje developera tu mu nitko ne može priči. Uzmeš kod od gugla zajebavas se praviš svoje romove, modove razne itd... Nikad nije dosadno sve ide lagano! I ja kao početnik sam uspio napraviti ICS temu za gb, a ne neki profi. :smile:
Većini dosadi tek ako nema sta da se prcka zato je valjda Android najpopularniji8-)
shin

#196 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

nermin.padez wrote:Android su dobri za igranje developera tu mu nitko ne može priči. Uzmeš kod od gugla zajebavas se praviš svoje romove, modove razne itd... Nikad nije dosadno sve ide lagano! I ja kao početnik sam uspio napraviti ICS temu za gb, a ne neki profi. :smile:
Većini dosadi tek ako nema sta da se prcka zato je valjda Android najpopularniji8-)

Android je najpopularniji samo zato sto ga djaba mozes dobiti, onda dodaj more subvenciranih telefona koji se djaba daju uz ugovore i eto cifri.
shin

#197 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

Btw, predstavljen Windows phone 8, ko god je kupio WP telefon vec morat ce kupiti novi ako hoce nadogradnju :-)
nermin.padez

#198 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

shin wrote:

Android je najpopularniji samo zato sto ga djaba mozes dobiti, onda dodaj more subvenciranih telefona koji se djaba daju uz ugovore i eto cifri.
Oni prodaju hardver i trud sto su os prilagodili telefonu i dodali npr fm radio, kad video pozive jer to AOSP ne podrzava. Po meni je ogromna prednost što je dostupan svakome i besplatan, a ne da ga "zatvaraju" i kriju ko zmija noge ko fol neke patente. Zato je i doživio ekspanziju.
shin

#199 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

nermin.padez wrote:
shin wrote:

Oni prodaju hardver i trud sto su os prilagodili telefonu i dodali npr fm radio, kad video pozive jer to AOSP ne podrzava. Po meni je ogromna prednost što je dostupan svakome i besplatan, uživaju a ne da ga "zatvaraju" i kriju ko zmija noge. Zato je i doživio ekspanziju.

A šta je otvoreno u tome ako moraš rootati telefon? Ili flashati telefon da skiniš zaštitu od carriera? :-)
nermin.padez

#200 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Proizvođači to ograniče malo radi garancije da ne možeš prckati. Jedino ti ograniči da u sistem ne možeš upisivati, ali izmjenjivati, ali brisati, ali što je i normalno zbog garancije. Da to ne rade žalili bi se korisnici stalno a greška bude do njih, nestrucno rukovanje.
Na kraju krajeva root je jednostavan odradi se za čas posla, izmjena kernela i vozdra, to obično urađeno istog dana, u sta ima da je tako za iphone, ali nema komplikacija čak i dekodiranje nije komplikovano ali na iphone moraš paziti sta updateujes da se ne zajebes posle, ako nije sim free,. Na Android nema nikakvih komplikacija i sve je moguće zato ga i najviše gotivim.
Volim jednostavnost, podrška da ne moram preko ebenih nekih njihovih programa sinhronizovati pjesmu sliku ili nešto, već fino kablom na svaki računar vidi ga kao usb storage i ko čovjek uradis sta treba. To se može nazvati ograničeno i vezanost za neka njihova stanja. Jedino mi nezgrapnost neodgovara. Imam program za sgs skineš sa marketa, i otključas ko gospodin...

Last edited by nermin.padez on 20/06/2012 23:17, edited 3 times in total.
Post Reply