Pa eto,opis imas,mozda ga neko zna pa neka se javi.Ako se vec nije ofarbao kao Zorica Bruncliktrazimsamsung wrote:Mislim da ovo nije napadac, ali nisam siguran. Napadac je bio pripadnik manjinske populacije tamnije puti i narandzaste kose sa repicima![]()
Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Moderator: Benq
-
gerberica
#176 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
-
sjema
#177 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
znam ja gdje kafu pije skoro svaki dan oko 13h. reci cu ti za 200KM. 
- Čovjek
#178 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Odeš na Iližu povremeno, sjedneš u neki kafić i prozivaš kretena, jednom ćeš ga skontat u masi...trazimsamsung wrote:Ukraden mobitel pod prijetnjom noza, djecaku. Kradja i napad prijaveljni policiji, ne izgleda da ce od toga ista biti. Vec je proslo pola mjeseca i nista nema novo.
Mobitel tipa samsung ima u sebi zastitu tako da kad se umetne nova SIM kartica javlja tajnom porukom broj korisnika i IMEI mobitela. Cim je lopov stavio SIM dobio sam od njega poruku i odmah ga nazvao. Prvo se nije htio javljati ali na kraju se javio i rekao da je nmobitel kupio i da ne zeli da ga vrati. Prijetio sam i dosadjivao tako da je napusio taj broj i stavio novu SIM karticu...istog casa sam obavijesten i o tom broju i opet sam ga nazvao. Javio se i poceo da psuje da ga ostavim na miru i da ga nece vratiti i da idemo u ........materinu i ja i policija i ko god da dodje razbice mu nos. Od tada sam poceo da ga maltretiram pozivima sa svih mogucih brojeva i manje vise drzi mobitel ugasen vecinu vremena.
Ima li iko ideju kako da ga privolim da mi vrati mobitel, kako da mu zagorcam zivot do tacke da ga barem baci ili proda i kako da ga nadjem da mu se razbije nos! Ako iko ima da bi nesto mogao spreman sam dobro platiti za to !!!!!
Prvi broj koji koristi bio je 065 231 289, ali sad je iskljucen.
Drugi broj koji je trenutno aktuelan je 064 44 55 796
Evo stavio je sada i treci broj: 064 44 65 796
-
sjema
#179 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ma nije se ofarbo, al nije to lopov. Bolje nadji malog romagerberica wrote:Pa eto,opis imas,mozda ga neko zna pa neka se javi.Ako se vec nije ofarbao kao Zorica Bruncliktrazimsamsung wrote:Mislim da ovo nije napadac, ali nisam siguran. Napadac je bio pripadnik manjinske populacije tamnije puti i narandzaste kose sa repicima![]()
-
trazimsamsung
#180 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Kako naci Roma, mislio sam da me ovaj odvede do njega. Ali evo nece da saradjujesjema wrote:Ma nije se ofarbo, al nije to lopov. Bolje nadji malog romagerberica wrote:Pa eto,opis imas,mozda ga neko zna pa neka se javi.Ako se vec nije ofarbao kao Zorica Bruncliktrazimsamsung wrote:Mislim da ovo nije napadac, ali nisam siguran. Napadac je bio pripadnik manjinske populacije tamnije puti i narandzaste kose sa repicima![]()
-
metronom
#181 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Probaj da ga nazove neko tvoj s nekog njemu nepoznatog broja i da kaze da je imao poziv s tog broja i nek pita ko je. Ko zna, mozda je dovoljno glup da se predstavi 
- Morales
#182 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
sjema wrote:znam ja gdje kafu pije skoro svaki dan oko 13h. reci cu ti za 200KM.
-
trazimsamsung
#183 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa eto, probaj timetronom wrote:Probaj da ga nazove neko tvoj s nekog njemu nepoznatog broja i da kaze da je imao poziv s tog broja i nek pita ko je. Ko zna, mozda je dovoljno glup da se predstavi
-
trazimsamsung
#184 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Obecao sam update:
Sada, nakon mjesec dana ocito je da od ovoga nema nista.
Nasa policija je DEFINITIVNO jedna velika N-U-L-A.
Nakon sto policijska stanica koja je zaduzila predmet nije uradila nista, pricao sam i sa nacelnikom krim policije za Kanton SA koji mi je obecao da ce intervenisati i izdati potrebna uputstva da se ovo rijesi. OCITO NIJE.
Privatnom linijom nisam ga jos jos nasao, ali to ne znaci da sam odustao.
Nakon sto policijska stanica koja je zaduzila predmet nije uradila nista, pricao sam i sa nacelnikom krim policije za Kanton SA koji mi je obecao da ce intervenisati i izdati potrebna uputstva da se ovo rijesi. OCITO NIJE.
-
amko76
#185 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ja predlažem protest protiv policije! Ili za mir...šta god. To je trend u posljednje vrijeme. 
- strong69
#186 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Meni je policija nasla i vratila telefon nakon 2,5 mjeseca. Vec sam bio digao ruke od njega.trazimsamsung wrote:Obecao sam update:
-
trazimsamsung
#187 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ozbiljno? Sta su rekli, zasto im je trebalo tako dugo? Ja imam i broj lopova, cak smo i pricali i to policija sve zna, cak ima i ime mada nismo sigurni da li je tacno...i opet nisu nista uradili.strong69 wrote:Meni je policija nasla i vratila telefon nakon 2,5 mjeseca. Vec sam bio digao ruke od njega.trazimsamsung wrote:Obecao sam update:
- petunija
#188 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Uz dužno poštovanje, kako očekuješ da se u policiji neko bavi mobitelima, pored toliko ubistava i drugog kriminala? Djecu nam gaze autima, bodu noževima, policija ni habera i sad će se kao zabaviti oko nečijeg mobitela. How yes no.trazimsamsung wrote:Obecao sam update:
Ovo ne znači da opravdavam krađu mobitela, kao što bi neko zlonamjeran sad mogao prokomentarisati, nego mi nije jasno kako od OVAKVE policije i OVAKVOG pravosuđa očekuješ pomoć?
-
sabanss
#189 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Nije kradja nego razbojnistvo sto je tek malo lakse od ubistva.petunija wrote: Uz dužno poštovanje, kako očekuješ da se u policiji neko bavi mobitelima, pored toliko ubistava i drugog kriminala? Djecu nam gaze autima, bodu noževima, policija ni habera i sad će se kao zabaviti oko nečijeg mobitela. How yes no.
Ovo ne znači da opravdavam krađu mobitela, kao što bi neko zlonamjeran sad mogao prokomentarisati, nego mi nije jasno kako od OVAKVE policije i OVAKVOG pravosuđa očekuješ pomoć?
Policija ce odraditi svoj posao kad-tad, problem je sto se pogube u silnoj birokratiji...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#190 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
A mogu se baviti hvatanjem pješaka dok prelaze ulicu? To je sigurno veći prekršaj od razbojništva i krađe mobitela. Čuj kako očekuje...petunija wrote: Uz dužno poštovanje, kako očekuješ da se u policiji neko bavi mobitelima, pored toliko ubistava i drugog kriminala? Djecu nam gaze autima, bodu noževima, policija ni habera i sad će se kao zabaviti oko nečijeg mobitela. How yes no.
- petunija
#191 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Da, zato što ulicu prelaze obični ljudi, najčešće bezopasni, kao ja npr. I mene su hvatali u tom "zločinu"
Mobitele kradu pljačkaši i potencijalne ubice, njima niko ništa ne smije. U tome je razlika.
Mobitele kradu pljačkaši i potencijalne ubice, njima niko ništa ne smije. U tome je razlika.
- Don Zivconi
#192 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa mogu ti reci da i jeste zlocin jer ce neko da te zgazi pa ce da lezi radi tebe koji nisi imao strpljenja da pricekas zeleno ili se vratis 50m na pjesacki prijelazpetunija wrote:Da, zato što ulicu prelaze obični ljudi, najčešće bezopasni, kao ja npr. I mene su hvatali u tom "zločinu"
- Entropio
#193 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Dakle, tebi je normalno da policija hvata obične bezopasne ljude, a pljačkaše i potencijalne ubice da pusti na miru jer su opasni?petunija wrote:Da, zato što ulicu prelaze obični ljudi, najčešće bezopasni, kao ja npr. I mene su hvatali u tom "zločinu"
-
casanova123
#194 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
nije u tome bit njegovog komentara...Entropio wrote:Dakle, tebi je normalno da policija hvata obične bezopasne ljude, a pljačkaše i potencijalne ubice da pusti na miru jer su opasni?petunija wrote:Da, zato što ulicu prelaze obični ljudi, najčešće bezopasni, kao ja npr. I mene su hvatali u tom "zločinu"
i da se mene pita treba kaznjavati neovlasteni prelazak preko ceste i po 200km!
30 sec mogu svi da sacekaju zeleno ili da ako nema semafora tu da prosetaju 50m kao sto je receno..
- Entropio
#195 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ti si promašio bit. Mi ovdje diskutujemo o prioritetima policije, a ne da li treba kazniti prelazak pješaka kroz crveno. Naravno da treba... sve što nije po zakonu, kazni. Ali kažnjavati pješake dok opasni pljačkaši i razbojnici hodaju slobodno bez ikakvih posljedica je smiješno. Policija radi ono što je lakše... logično, lakše je oguliti pješaka nego trčati za kriminalcem, a to nije uredu.casanova123 wrote:nije u tome bit njegovog komentara...Entropio wrote:Dakle, tebi je normalno da policija hvata obične bezopasne ljude, a pljačkaše i potencijalne ubice da pusti na miru jer su opasni?petunija wrote:Da, zato što ulicu prelaze obični ljudi, najčešće bezopasni, kao ja npr. I mene su hvatali u tom "zločinu"
i da se mene pita treba kaznjavati neovlasteni prelazak preko ceste i po 200km!
30 sec mogu svi da sacekaju zeleno ili da ako nema semafora tu da prosetaju 50m kao sto je receno..
- Baja_Zvjerka
#196 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ma sta svi mogu.. Meni su za 5 m onog pjesackog kod predsjednistva gdje auto prodje 1 dnevno, kisa padala, zurio, i kao hoce petobu.. Evo mu racku... Ne smiju zaustavljati bijesna auta, pizdurine svi redom skoro..
Na cesti samo gledaju, kaznjavaju obicne gradjane za pojas, svjetla, prestrojavanje, pjesake, bicikliste, samo ne one koje fkt trebaju... Covjek im je to sve donio na pladnju, ali ne to je ponos, nije on otkrio pa nece ni da hvata...
Na cesti samo gledaju, kaznjavaju obicne gradjane za pojas, svjetla, prestrojavanje, pjesake, bicikliste, samo ne one koje fkt trebaju... Covjek im je to sve donio na pladnju, ali ne to je ponos, nije on otkrio pa nece ni da hvata...
-
trazimsamsung
#197 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ocekujem, zato sto su tako rekli kad su primili prijavu.petunija wrote:Uz dužno poštovanje, kako očekuješ da se u policiji neko bavi mobitelima, pored toliko ubistava i drugog kriminala? Djecu nam gaze autima, bodu noževima, policija ni habera i sad će se kao zabaviti oko nečijeg mobitela. How yes no.trazimsamsung wrote:Obecao sam update:
Ocekujem, zato sto ga policija moze naci bez po muke jer ima ovlasti da trazi od M:tela odredjene usluge.
Ocekujem, zato sto mobitel nije ukraden nego otet s nozem.
Ocekujem, zato sto ne zelim da se to dogodi TEBI sutra.
-
Stojadin
#198 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Cuj "kako ocekujes da se neko u policiji bavi kradjom".. De ba.. Koliko ja znam policija treba da se bavi kriminalom uopce, a ne samo da osiguraju da se medjusobno ne pobijemo.
Ako mogu ic po fotokopirnicama i otimat kopiranje knjige, onda bogami mogu i radit svoj posao i trazit ukradenu imovinu.
Ako mogu ic po fotokopirnicama i otimat kopiranje knjige, onda bogami mogu i radit svoj posao i trazit ukradenu imovinu.
- strong69
#199 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Trebalo im je dugo jer im nije to bilo hitno a ni ja nisam politicar ni zvijezda. Zaganjaj stelu ako ikako mozes. U telekomima postoje osobe koje se time bave i saraduju s policijom na pronalasku telefona. Sretno i budi uporan.trazimsamsung wrote:Ozbiljno? Sta su rekli, zasto im je trebalo tako dugo? Ja imam i broj lopova, cak smo i pricali i to policija sve zna, cak ima i ime mada nismo sigurni da li je tacno...i opet nisu nista uradili.strong69 wrote:Meni je policija nasla i vratila telefon nakon 2,5 mjeseca. Vec sam bio digao ruke od njega.trazimsamsung wrote:Obecao sam update:
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- kadinica
#200 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
istraj
nadam se da ćeš ga pronaći...