I nije im valjao Marjan???!!!
Moderator: anex
-
drina_light
#176 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Marjan mi je uz bok s Bahom def.
jedina 2 komentatora koja su po meni vrijedni ista prenositi a ne samo fudbal...
odmah se sjetim onog papka, sad ne znam tacno jel pink rtrs il vogosca, sa "dodaje, povratna, suta, precka" i to govori ko da mu je rodbina pomrla 40 sec prije tekme
vazni su podaci i sve to, al dajte ba budite iskreni
zar nije najvazniji adrenalin koji ti dobar komentator moze nabit, dodas jos pivu raju i gotiva jebena
boli me kurac jel srbin hrvat bosnjak, sto se marjana tice moze mogu mu svi iz porodicnog stabla biti srbi vidi se da covjek voli BiH, njenu repku i svoj poso, zbog toga ga postujem
jedina 2 komentatora koja su po meni vrijedni ista prenositi a ne samo fudbal...
odmah se sjetim onog papka, sad ne znam tacno jel pink rtrs il vogosca, sa "dodaje, povratna, suta, precka" i to govori ko da mu je rodbina pomrla 40 sec prije tekme
vazni su podaci i sve to, al dajte ba budite iskreni
zar nije najvazniji adrenalin koji ti dobar komentator moze nabit, dodas jos pivu raju i gotiva jebena
boli me kurac jel srbin hrvat bosnjak, sto se marjana tice moze mogu mu svi iz porodicnog stabla biti srbi vidi se da covjek voli BiH, njenu repku i svoj poso, zbog toga ga postujem
-
Majjah
#177 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Pricamo o auditoriju koji ce gledati tu utakmicukakavdanakneiskustvu wrote:Majjah wrote:Donekle si u pravu, ALI upravo zbog toga sto je Hayat privatna televizija i sto plasira svoje proizvode krajnjem konzumentu oni bi trebali malo da slusaju sta oni zbog kojih oni i prave taj program misle i zele. Nisam jos upamtio da je u BIH poslije rata medijski auditorij bio toliko jedinstven po jednom ovakvom pitanju!Šibicar wrote:Ja koliko znam Hayat je privatna tv,jest da je mahalska i prdimahovina,ali ipak privatna i kao vlasnik takve kuće Švrakić ima pravo da nogira koga hoće i kad hoće,i na to niko ne može uticati,a pogotovo ne mi,pa taman da pišemo 10000000 peticija.Senad je glavni krivac što je lika uvalio u vanago,neka mu sad Senad nadje i zaposlenje.Čovjek je očito pomislio da je došao u iole normalnu državu,gdje ga narod gotivi i gdje će svoje profesionalno novinarsko/komentatorsko znanje moći dijeliti sa nama,bez ikakve bojazni.Ali očito je pogriješio jer nije na vrijeme shvatio da ovdje vlada jedna obična BAGRA,u svim sferama društva!
a kako ti znaš da je medijski auditorij u cijeloj državi jedinstven po ovom pitanju,jesi li siguran da o ovom slučaju u bijeljini većina misli kao u sarajevu
- Haris033
#178 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Evo naišao sam na FB na zanimljivu prepisku između Alise i Elvira Švrakića
From: alisa batlak [mailto:[email protected]]
Sent: Tuesday, September 01, 2009 2:10 PM
To: [email protected]
Subject: Sramota!!!
Sramota je to sto radite gospodine Svrakicu!
Bruka i sramota i za Hayat TV, i za vase gledaoce u Bosni i Hercegovini i dijaspori.
Sramota zato, sto ste nam dali nadu i vjeru, da postoji suzivot u BiH, da ima nade za nas, pa nam je sad uzimate.
Nasa nada je bio Marjan Mijajlovic.
Da, da. Komentator, kojeg ste nam dali, da ga dozivimo i vidimo, kao mozda jedinog covjeka na Svijetu koji ekavicom prica, a voli Bosnu i Hercegovinu,
pa nam ga sad uzimate...
Kako vas nije stid!?
Kako vas nije stid i govoriti, da imate razloge, cije bi objavljivanje bilo i po Marijana lose.
Izvinite, ali ni ja, a ni preko 17 000 ostalih clanova grupe na Facebooku, koja trazi i zahtijeva njegov povratak,
vam ne vjerujemo! I necemo nikad vam ni vjerovati.
Zasto!?
Zato, sto nam je Marjan, makar na kratko, dao nadu i ulio povjerenje, da ima nade za Bosnu i Hercegovinu,
ono sto Vi i vama slicni niste ni pokusali, a nebiste ni uspjeli ni za sto godina.
I ima je.
Pogledajte samo kako raste broj clanova iste grupe, koji stoje iza Marijana.
To je nesto sto vi, gospodine Svrakicu, dok ste zivi necete dozivjeti. Da toliko ljudi stane iza Vas!
Nemojte ga vratiti. Na dusu vam!!!
Ali ocekujte promjene. Jer mislim i ubjedjena sam, da ce Marjan Mijajlovic biti razlog, vecini nas,
da jednostavno vratimo nase recievere i otkazemo pretplatu Hayata. Makar mi u dijaspori smo slozni sto se toga tice.
A sada, gospodine Svrakicu, jos jednom...
Marijan Mijajlovic je ucinio da se osjecam ponosnom sto sam Bosanka i Hercegovka, jer se i sam smatra istim.
A vi cinite da se pocnem stiditi, jer vi takve ljude, tjerate iz Bosne i Hercegovine i jer se i vi nazivate Bosancem i Hercegovcem.
Pozdrav
Alisa Batlak
From: [email protected]
Subject: RE: Sramota!!!
Date: Tue, 1 Sep 2009 15:00:17 +0200
Postovana gospodjice Batlak,
Meni je smijesno kada neko sa mnom uopce zeli da polemise o patriotizmu, o bosanstvu. Na tu temu sigurno ni vi, ali ne zato sto ne zivitte u BiH, nego ni 99,9 % zivih bosanaca i hercegovaca sa mnom ne mogu razgovarati. Ja jedino skidam kapu svim onim koji su poginuli za ovu BiH, i onima koji su kao i ja krvarili, ostali invalidi. Od mene, koliko god to zvucalo neskromno, nema veceg patriote, ali BH patriote.
Marjan Mijajlovic se sa mnom nije mogao dogovoriti oko daljeg angazmana, i ako igdje mjerodavno bude trebalo, ja cu pojasniti zasto se nismo mogli dogovoriti. Sigurno internet i kako kazete ovaj broj ljudi na facebook to nisu.
Sto se tice otkazivanja pretplate i nekog bojkota, vidite, nas su u ratu granatirali, prijetnje nasim novinarima su svakodnevne, mi imamo fizicke nasrtaje sedmicno na tv ekipu, mene su drzavni organi hapsili, imao sam prijetnje likvidacijom, nedavno smo imali bombaski napad na informativnu redakciju, . . . . . znaci nas nista vise ne moze iznenaditi. Iz svakog ovog sto sam pobrojao, mi smo izlazili jaci. Ova situacija o kojoj sada govorimo je minorna poredeci sa ovim sto sam pobrojao.
Svakome ko se meni javio od pretplatnika sa prijetnjom prekida pretplate, bojkotom i sl, ja sam rekao da je to licni izbor. Da li vam odgovoara neki program, ili ne odgovara. Da li cu gledati, placati ili necu. Od svakog sam trazio da nam javi broj svog ziro racuna kako bismo uplatili ostatak novca, da nam javi broj nase kartice kako bismo je iskljucili, a ujedno da nam vrati karticu, jer nam je nestalo kartica. A sljedecu isporuku Viaccess ne moze da izvrsi do kraja oktobra mjeseca.
Nemojte ni vi kao i ostalih koliko kazete hiljada, biti zaludjeni time da je neko veci patriota od bilo kog komentatora iz BiH, ili rudara, ili . . . .
Pozdrav,
Elvir S.
RE: Sramota!!!
From: alisa batlak ([email protected])
Sent: Tue, 1. September 2009 15:38:57
Gospodine Svrakicu,
necete mi vjerovati, ali ja se uopste nisam raspitivala o Vasoj proslosti, ni o vasim podvizima u ratu.
Koliko volim BiH, da nisam bila djete u vrijeme kad se rat rasplamsavao, vjerujte, da bih i sama bila sa Vama ili medju Vama.
Ali to nije tema.
Rat se zavrsio prije 14 godina i sve ono o cemu Vi meni govorite je proslost. Mi, Bosanci i Hercegovci, moramo gledati u buducnost i prestati zivjeti u proslosti i ljude sortirati prema vjeri i naciji.
Ja vama govorim, kao gledateljka i kao drzavljanka Bosne i Hercegovine.
Da ima ogroman broj ljudi, koji zele Marjana Mijajlovica nazad. Te ljude ne zanima, ni ko ste Vi, ni sta ste Vi, niti koliki ste patriota.
Nego ti ljudi zele jos jednom, ili vise puta, se osjecati, kao onda 28. marta 2009 godine...
To je ono sto nama ni Vi, uz svo duzno postovanje, ni Teftedarija, niti bilo koji drugi sportski komentator, niste nam u stanju dati ni pruziti.
Nego samo Marjan Mijajlovic i reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Cirom Blazevicem!
Hvala Vam na odgovoru i na pojasnjenju, kako vidim, Vama je Vas princip vazniji i od gledaoca i od pretplatnika.
I to je ono sto Vam ne valja.
Ja cu sa ovim Vasim odgovorom i sa mojim Vama, otvoriti zasebnu temu, na stranici grupe za podrsku Marjanu Mijajlovicu,
pa neka to clanovi sami prosude.
Ali Vi kazete, da Vama to i nije toliko bitno, te da (preko) 17 500 clanova i gradjana Bosne i Hercegovine nisu zasluzili bilo kakva pojasnjenja sa Vase strane ili strane Hayat TV. Meni bi kao patrioti (kojim se nazivati) i kao Bosanki i Hercegovki bili i te kako bitni!
Ali kao sto rekoh, vama i na obraz i na dusu!
Ja kako sam shvatila, pogodilo Vas je, sto Marjana Mijajlovica smatram vecim patriotom, od BH komentatora.
Pa zar i Marjan Mijajlovic nije takodje BH komentator???
Meni i 17500 clanova grupe jeste. Svejedno potpuno, sto ekavicom prica.
Ali Vama na volju... Jer kako vidim i svejedno Vam je, jedan-dva-deset preptlatnika vise-manje.
Pozdrav
Alisa Batlak
-------------------------------------------------------------
Idemo dalje:
Date: Tue, 1 Sep 2009 16:02:42 +0200
Vidite, kada vama odgovara, busate se patriotizmom, a kada vam ne odgovara, ili vas pogadja, onda prebacujete na ekavicu, bice na sovinizam, nacionalizam, . . . .
Ne bih zelio ulaziti u te detalje, je ne poznajete ni mene, i sve ljude koji rade u nasoj firmi. Znate, mi smo bar u BiH navikli da cim nesto znacite, onda morate u blatu zavriti, i to od sovjih, ne od tih koji su sve organizirali.
Veoma brzo, kako kazete masa od 17.500 ljudi je preletila preko mnogih cinjenica, i uradila to sto je uradila. Cijenim, ali ne drzim do toga, nego drzim do misljenja 40 miliona onih koji se nisu javili. Vi imate i na to odgovor – nisu racuanrski pismeni, ili nemaju kad ??
Ali drzim i do profesionalnih razloga zbog kojih Marjan vise nije dio naseg kolektiva.
Na svim tim forumima, koje posjecujete, pokusajte postaviti komentar protiv Marjana!! Odmah se izbrise. Nama se javilo na stotine tih kojima je komentar odmah izbrisan. A kada stotinu pomnozite sa ?? dobijate mozda i 100.000 onih koji drugacije gledaju na ovaj „problem“ ali nemaju priliku. To vam govori o razlozima iz kojih se sve ovo radi.
Neko zeli udar na ovaj kolektiv, ali mi smo prezivjeli mnogo gore. U tome je bit. I shvatit cete za 3, 5, 7, 10 dana. Sasvim svejedno kada.
Ne odgovoriste o odjavi pretplate, zbog cega je problem da to danas ucinite, a ne nakon recimo 5 dana ??
Kada nekome kazete na obraz i na dusu, pogotovo u ovom za mene mubarek mjesecu Ramazana, treba da razmisli koliko grijesi. Jer ne zna osobu sa druge strane.
Samo zbog tog vaseg komentara, ja necu vise odgovarati na vasu prepisku, jer nema smisla.
Pozdrav,
Elvir S.
Sent: Tue, 1. September 2009 16:16:07
40 miliona? Da ne pretjerujete malo, gospodine Svrakicu?
Interesantno je, da ista ta masa, mada u malo manjem broju, kada je (mozda) preletila preko mnogih cinjenica i stala na stranu Midhete Kurspahic, ili kada je jos veci broj bio protiv koncerta Lepe Brene u Zetri, to Vam je dalo povoda, da vjerujete i da cak napravite reportaze o istim.
Ali sad se radi o Vama i protiv Vas i Vase TV kuce.
I to Vam ne odgovara i zbog toga Vam je broj clanova malen.
Gospodine Svrakicu, ja sam ipak, od jednog obrazovanog covjeka ocekivala bolje argumente. Jesam zaista.
Sacekat cu, sa pretplatom, koji dan u nadi, da cete se urazumiti i izaci nam u sustret i vratiti Marjana Mijajlovica.
Svjesna sam da su mubarek dani. I vi kao vjernik ne biste smjeli dozvoliti, da Vam neko kaze "na dusu Vam", nego sve sto je u Vasoj moci uciniti,
da ne dodje do toga. Ali Vi niste ni jednog momente, na to ni pomislili.
I jos nesto, u medjuvremenu nas je 18 000 (malo vise). I broj iz sata u sat raste!
Ali steta, nije podrska Midheti, ili protiv neke turbofolklerke, pa nije nas ni puno.
Pozdrav
Alisa Batlak
P.S. Nisam ni ocekivala, ni ova dva maila sa Vase strane, tako da nisam ni tuzna ni nesretna, sto mi necete odgovarati.
Ramazan Sherif Mubarek Olsun, gospodine Svrakicu.
Ne mogu da vjerujem cime se ovaj Elvir Svrakic brani... cuj,"Patriotizam"!??? Hmmm!!!! Neko ko je cijeli rat bio sakriven u podrumskim prostorijama NTV "Hayata", neko kome su brata izmjestili u Italiju, i neko ko sebi daje za pravo da kaze "Ja jedino skidam kapu svim onim koji su poginuli za ovu BiH, i onima koji su kao i ja krvarili, ostali invalidi.." Gosp. Svrakicu, a sta je s nama koji smo se borili, koji smo godinama bili u rovovima u nemogucim vremenskim uslovima, pod konstantnom kisom granata, koji smo se takodje borili za ovu BiH!??? Mislim da Vasa familija uzima sebi i previse da govori ispred svih onih koji su se borili za BiH!!! A ima Vas u svim porama drustva (stranka SDA, Savez Demobilisanih boraca BiH, u Parlamentu)... Ja sam takodje bio u BiH i u Sarajevu cijeli rat, bio sam u Armiji BiH i nikako ne dam Vama za pravo da pisete i govorite u moje ime i NIKADA necu biti clan Vaseg samoprozvanog udruzenja "Demobilisanih boraca", tek toliko da se zna!!!!
A Marjan Mijajlovic je, gosp. Svrakicu, za nesto malo vermena uradio tako mnogo za BiH, sto Vi i ostali sa "HAYATa"necete moci uraditi ni za 1000 godina!!!
Sramite se...!!!

From: alisa batlak [mailto:[email protected]]
Sent: Tuesday, September 01, 2009 2:10 PM
Subject: Sramota!!!
Sramota je to sto radite gospodine Svrakicu!
Bruka i sramota i za Hayat TV, i za vase gledaoce u Bosni i Hercegovini i dijaspori.
Sramota zato, sto ste nam dali nadu i vjeru, da postoji suzivot u BiH, da ima nade za nas, pa nam je sad uzimate.
Nasa nada je bio Marjan Mijajlovic.
Da, da. Komentator, kojeg ste nam dali, da ga dozivimo i vidimo, kao mozda jedinog covjeka na Svijetu koji ekavicom prica, a voli Bosnu i Hercegovinu,
pa nam ga sad uzimate...
Kako vas nije stid!?
Kako vas nije stid i govoriti, da imate razloge, cije bi objavljivanje bilo i po Marijana lose.
Izvinite, ali ni ja, a ni preko 17 000 ostalih clanova grupe na Facebooku, koja trazi i zahtijeva njegov povratak,
vam ne vjerujemo! I necemo nikad vam ni vjerovati.
Zasto!?
Zato, sto nam je Marjan, makar na kratko, dao nadu i ulio povjerenje, da ima nade za Bosnu i Hercegovinu,
ono sto Vi i vama slicni niste ni pokusali, a nebiste ni uspjeli ni za sto godina.
I ima je.
Pogledajte samo kako raste broj clanova iste grupe, koji stoje iza Marijana.
To je nesto sto vi, gospodine Svrakicu, dok ste zivi necete dozivjeti. Da toliko ljudi stane iza Vas!
Nemojte ga vratiti. Na dusu vam!!!
Ali ocekujte promjene. Jer mislim i ubjedjena sam, da ce Marjan Mijajlovic biti razlog, vecini nas,
da jednostavno vratimo nase recievere i otkazemo pretplatu Hayata. Makar mi u dijaspori smo slozni sto se toga tice.
A sada, gospodine Svrakicu, jos jednom...
Marijan Mijajlovic je ucinio da se osjecam ponosnom sto sam Bosanka i Hercegovka, jer se i sam smatra istim.
A vi cinite da se pocnem stiditi, jer vi takve ljude, tjerate iz Bosne i Hercegovine i jer se i vi nazivate Bosancem i Hercegovcem.
Pozdrav
Alisa Batlak
Date: Tue, 1 Sep 2009 15:00:17 +0200
Postovana gospodjice Batlak,
Meni je smijesno kada neko sa mnom uopce zeli da polemise o patriotizmu, o bosanstvu. Na tu temu sigurno ni vi, ali ne zato sto ne zivitte u BiH, nego ni 99,9 % zivih bosanaca i hercegovaca sa mnom ne mogu razgovarati. Ja jedino skidam kapu svim onim koji su poginuli za ovu BiH, i onima koji su kao i ja krvarili, ostali invalidi. Od mene, koliko god to zvucalo neskromno, nema veceg patriote, ali BH patriote.
Marjan Mijajlovic se sa mnom nije mogao dogovoriti oko daljeg angazmana, i ako igdje mjerodavno bude trebalo, ja cu pojasniti zasto se nismo mogli dogovoriti. Sigurno internet i kako kazete ovaj broj ljudi na facebook to nisu.
Sto se tice otkazivanja pretplate i nekog bojkota, vidite, nas su u ratu granatirali, prijetnje nasim novinarima su svakodnevne, mi imamo fizicke nasrtaje sedmicno na tv ekipu, mene su drzavni organi hapsili, imao sam prijetnje likvidacijom, nedavno smo imali bombaski napad na informativnu redakciju, . . . . . znaci nas nista vise ne moze iznenaditi. Iz svakog ovog sto sam pobrojao, mi smo izlazili jaci. Ova situacija o kojoj sada govorimo je minorna poredeci sa ovim sto sam pobrojao.
Svakome ko se meni javio od pretplatnika sa prijetnjom prekida pretplate, bojkotom i sl, ja sam rekao da je to licni izbor. Da li vam odgovoara neki program, ili ne odgovara. Da li cu gledati, placati ili necu. Od svakog sam trazio da nam javi broj svog ziro racuna kako bismo uplatili ostatak novca, da nam javi broj nase kartice kako bismo je iskljucili, a ujedno da nam vrati karticu, jer nam je nestalo kartica. A sljedecu isporuku Viaccess ne moze da izvrsi do kraja oktobra mjeseca.
Nemojte ni vi kao i ostalih koliko kazete hiljada, biti zaludjeni time da je neko veci patriota od bilo kog komentatora iz BiH, ili rudara, ili . . . .
Pozdrav,
Elvir S.
RE: Sramota!!!
Sent: Tue, 1. September 2009 15:38:57
Gospodine Svrakicu,
necete mi vjerovati, ali ja se uopste nisam raspitivala o Vasoj proslosti, ni o vasim podvizima u ratu.
Koliko volim BiH, da nisam bila djete u vrijeme kad se rat rasplamsavao, vjerujte, da bih i sama bila sa Vama ili medju Vama.
Ali to nije tema.
Rat se zavrsio prije 14 godina i sve ono o cemu Vi meni govorite je proslost. Mi, Bosanci i Hercegovci, moramo gledati u buducnost i prestati zivjeti u proslosti i ljude sortirati prema vjeri i naciji.
Ja vama govorim, kao gledateljka i kao drzavljanka Bosne i Hercegovine.
Da ima ogroman broj ljudi, koji zele Marjana Mijajlovica nazad. Te ljude ne zanima, ni ko ste Vi, ni sta ste Vi, niti koliki ste patriota.
Nego ti ljudi zele jos jednom, ili vise puta, se osjecati, kao onda 28. marta 2009 godine...
To je ono sto nama ni Vi, uz svo duzno postovanje, ni Teftedarija, niti bilo koji drugi sportski komentator, niste nam u stanju dati ni pruziti.
Nego samo Marjan Mijajlovic i reprezentacija Bosne i Hercegovine sa Cirom Blazevicem!
Hvala Vam na odgovoru i na pojasnjenju, kako vidim, Vama je Vas princip vazniji i od gledaoca i od pretplatnika.
I to je ono sto Vam ne valja.
Ja cu sa ovim Vasim odgovorom i sa mojim Vama, otvoriti zasebnu temu, na stranici grupe za podrsku Marjanu Mijajlovicu,
pa neka to clanovi sami prosude.
Ali Vi kazete, da Vama to i nije toliko bitno, te da (preko) 17 500 clanova i gradjana Bosne i Hercegovine nisu zasluzili bilo kakva pojasnjenja sa Vase strane ili strane Hayat TV. Meni bi kao patrioti (kojim se nazivati) i kao Bosanki i Hercegovki bili i te kako bitni!
Ali kao sto rekoh, vama i na obraz i na dusu!
Ja kako sam shvatila, pogodilo Vas je, sto Marjana Mijajlovica smatram vecim patriotom, od BH komentatora.
Pa zar i Marjan Mijajlovic nije takodje BH komentator???
Meni i 17500 clanova grupe jeste. Svejedno potpuno, sto ekavicom prica.
Ali Vama na volju... Jer kako vidim i svejedno Vam je, jedan-dva-deset preptlatnika vise-manje.
Pozdrav
Alisa Batlak
-------------------------------------------------------------
Idemo dalje:
Date: Tue, 1 Sep 2009 16:02:42 +0200
Vidite, kada vama odgovara, busate se patriotizmom, a kada vam ne odgovara, ili vas pogadja, onda prebacujete na ekavicu, bice na sovinizam, nacionalizam, . . . .
Ne bih zelio ulaziti u te detalje, je ne poznajete ni mene, i sve ljude koji rade u nasoj firmi. Znate, mi smo bar u BiH navikli da cim nesto znacite, onda morate u blatu zavriti, i to od sovjih, ne od tih koji su sve organizirali.
Veoma brzo, kako kazete masa od 17.500 ljudi je preletila preko mnogih cinjenica, i uradila to sto je uradila. Cijenim, ali ne drzim do toga, nego drzim do misljenja 40 miliona onih koji se nisu javili. Vi imate i na to odgovor – nisu racuanrski pismeni, ili nemaju kad ??
Ali drzim i do profesionalnih razloga zbog kojih Marjan vise nije dio naseg kolektiva.
Na svim tim forumima, koje posjecujete, pokusajte postaviti komentar protiv Marjana!! Odmah se izbrise. Nama se javilo na stotine tih kojima je komentar odmah izbrisan. A kada stotinu pomnozite sa ?? dobijate mozda i 100.000 onih koji drugacije gledaju na ovaj „problem“ ali nemaju priliku. To vam govori o razlozima iz kojih se sve ovo radi.
Neko zeli udar na ovaj kolektiv, ali mi smo prezivjeli mnogo gore. U tome je bit. I shvatit cete za 3, 5, 7, 10 dana. Sasvim svejedno kada.
Ne odgovoriste o odjavi pretplate, zbog cega je problem da to danas ucinite, a ne nakon recimo 5 dana ??
Kada nekome kazete na obraz i na dusu, pogotovo u ovom za mene mubarek mjesecu Ramazana, treba da razmisli koliko grijesi. Jer ne zna osobu sa druge strane.
Samo zbog tog vaseg komentara, ja necu vise odgovarati na vasu prepisku, jer nema smisla.
Pozdrav,
Elvir S.
Sent: Tue, 1. September 2009 16:16:07
40 miliona? Da ne pretjerujete malo, gospodine Svrakicu?
Interesantno je, da ista ta masa, mada u malo manjem broju, kada je (mozda) preletila preko mnogih cinjenica i stala na stranu Midhete Kurspahic, ili kada je jos veci broj bio protiv koncerta Lepe Brene u Zetri, to Vam je dalo povoda, da vjerujete i da cak napravite reportaze o istim.
Ali sad se radi o Vama i protiv Vas i Vase TV kuce.
I to Vam ne odgovara i zbog toga Vam je broj clanova malen.
Gospodine Svrakicu, ja sam ipak, od jednog obrazovanog covjeka ocekivala bolje argumente. Jesam zaista.
Sacekat cu, sa pretplatom, koji dan u nadi, da cete se urazumiti i izaci nam u sustret i vratiti Marjana Mijajlovica.
Svjesna sam da su mubarek dani. I vi kao vjernik ne biste smjeli dozvoliti, da Vam neko kaze "na dusu Vam", nego sve sto je u Vasoj moci uciniti,
da ne dodje do toga. Ali Vi niste ni jednog momente, na to ni pomislili.
I jos nesto, u medjuvremenu nas je 18 000 (malo vise). I broj iz sata u sat raste!
Ali steta, nije podrska Midheti, ili protiv neke turbofolklerke, pa nije nas ni puno.
Pozdrav
Alisa Batlak
P.S. Nisam ni ocekivala, ni ova dva maila sa Vase strane, tako da nisam ni tuzna ni nesretna, sto mi necete odgovarati.
Ramazan Sherif Mubarek Olsun, gospodine Svrakicu.
Ne mogu da vjerujem cime se ovaj Elvir Svrakic brani... cuj,"Patriotizam"!??? Hmmm!!!! Neko ko je cijeli rat bio sakriven u podrumskim prostorijama NTV "Hayata", neko kome su brata izmjestili u Italiju, i neko ko sebi daje za pravo da kaze "Ja jedino skidam kapu svim onim koji su poginuli za ovu BiH, i onima koji su kao i ja krvarili, ostali invalidi.." Gosp. Svrakicu, a sta je s nama koji smo se borili, koji smo godinama bili u rovovima u nemogucim vremenskim uslovima, pod konstantnom kisom granata, koji smo se takodje borili za ovu BiH!??? Mislim da Vasa familija uzima sebi i previse da govori ispred svih onih koji su se borili za BiH!!! A ima Vas u svim porama drustva (stranka SDA, Savez Demobilisanih boraca BiH, u Parlamentu)... Ja sam takodje bio u BiH i u Sarajevu cijeli rat, bio sam u Armiji BiH i nikako ne dam Vama za pravo da pisete i govorite u moje ime i NIKADA necu biti clan Vaseg samoprozvanog udruzenja "Demobilisanih boraca", tek toliko da se zna!!!!
A Marjan Mijajlovic je, gosp. Svrakicu, za nesto malo vermena uradio tako mnogo za BiH, sto Vi i ostali sa "HAYATa"necete moci uraditi ni za 1000 godina!!!
Sramite se...!!!
Last edited by Haris033 on 02/09/2009 08:01, edited 2 times in total.
- Haris033
- Sir Charles
#180 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Ja se na Marjanovom mjestu NIKADA ne bih vratio nazad na Hayat. To ne bi uradio niko ko ima imalo zdrave pameti. A Svrakic se moze busati svojim patriotizmom koliko hoce. Ja nisam iz Sarajeva, niti sam rat proveo u Sarajevu, ali sam na ovom forumu vise puta procitao da je Svrakic ratni profiter, a ne borac kako nam se predstavlja.
- karanana
#181 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
e vidis koliko god sam uz marjana i protiv ovakve politike hayata, svrakic govori upravo ono na cemu ce se prelomiti ovi nasi "protesti": alisa, ako si faca, iskopcaj receiver DANAS izvadi karticu i ukini pretplatu. znam da ce 99,9% svih nas biti u subotu pred tv-ima i imat cemo hayat upaljen, gledat njihov marketing koji ce debelo naplatiti od sponzora. covjek zna da gubitak pretplatnika nece biti veliki i briga ga. na kraju krajeva, slozio bih se da sam donosi poslovne odluke svoje firme i da nam ne mora objasniti zasto to radi, ali bi volio objasnjenje i sa njegove strane. mada ni od marjana nikad konkretno i otvoreno nismo culi problem, jesmo nesto malo.
- kemtrejls
#182 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Nevjerovatan cinizam i drskost ovog prepotentnog Švrakića.
Iz njegovih odgovora se jasno vidi koliko su njihove sujete povrijeđene.
Sad kao brojka od 10,20,100 hiljada ljudi nije mjerilo za donošenje njihovih odluka,otkazivanje pretplate-ni to im nije bitno.
Ali,zbog čega su tražili Marjana?
Pa zna se,baš zbog toga što smo svi mi tome doprinijeli,naše simpatije prema njemu su presudile,i tad smo bili važni,a sada naravno nismo važni.
Uvaženi nazovimo ga gospodin Švrakić nikad neće moći da osjeti pravi patriotizam,nikada neće znati šta je to čistoća duše i istinska vjera,njegov trud je uzalud.
Kao što sam već i ranije napisah,Marjan će ostati i opstati,naše simpatije prema njemu će biti još veće,ali niko,baš niko ga neće moći dostići i srušiti njegovu popularnost,pogotovo ne neko sa TV Hayat.
Budite mi zdravi,živi veseli!
Primitivizam je svuda oko nas...
Iz njegovih odgovora se jasno vidi koliko su njihove sujete povrijeđene.
Sad kao brojka od 10,20,100 hiljada ljudi nije mjerilo za donošenje njihovih odluka,otkazivanje pretplate-ni to im nije bitno.
Ali,zbog čega su tražili Marjana?
Pa zna se,baš zbog toga što smo svi mi tome doprinijeli,naše simpatije prema njemu su presudile,i tad smo bili važni,a sada naravno nismo važni.
Uvaženi nazovimo ga gospodin Švrakić nikad neće moći da osjeti pravi patriotizam,nikada neće znati šta je to čistoća duše i istinska vjera,njegov trud je uzalud.
Kao što sam već i ranije napisah,Marjan će ostati i opstati,naše simpatije prema njemu će biti još veće,ali niko,baš niko ga neće moći dostići i srušiti njegovu popularnost,pogotovo ne neko sa TV Hayat.
Budite mi zdravi,živi veseli!
Primitivizam je svuda oko nas...
- kozolec
#183 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Iz korespodencije je očito da je najmanje profesionalizma i poslovne kulture jednog urednika.
Ovo mi liči na mahalsko prepucavanje čovjeka koji ne pozna osnove pisanja službenih odgovora.
Ma ljudi moramo biti radosni da je otiš'o sa ovakve TV, a nadam se da ga i uskoro čujemo...
Ovo mi liči na mahalsko prepucavanje čovjeka koji ne pozna osnove pisanja službenih odgovora.
Ma ljudi moramo biti radosni da je otiš'o sa ovakve TV, a nadam se da ga i uskoro čujemo...
Last edited by kozolec on 02/09/2009 13:18, edited 1 time in total.
- Mahalac
#184 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
U svemu ovome tj nakon svega iznesenog ne vidim razlog zasto se ne bi iznjeo konkretni tj stvarni problem izmedju hayata i Marjana. U tom slucaju bi sva ova bespotrebna lutanja i prepucavanja bila nepotrebna.
..Jos samo da dodam da postoji toliko zivih ljudi i svjedoka koji itekako znaju svaki pa i najmanji detalj iz svacije "slavne proslosti" i sve to je vec odavno degutantno i nazalost profanisano.
..Jos samo da dodam da postoji toliko zivih ljudi i svjedoka koji itekako znaju svaki pa i najmanji detalj iz svacije "slavne proslosti" i sve to je vec odavno degutantno i nazalost profanisano.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#185 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Dzaba sva prica. Hayat je privatna TV i mogu zaposljavati koga hoce i kad hoce. Isto tako i otpustati. Dinastija Svrakica se po obicaju ponasa prepotentno stavljajuci uvijek u prvi plan svoj patriotizam kojeg mogu prosipati samo onima koji ne znaju njihovu ratnu proslost. Sve sto su stvorili stvorili su klasicnim iskoristavanjem ratnog vremena i beskrupuloznog profiterstva. Niko od njih nema postenih mjesec dana provedenih medju pravim patriotama ali naravno to njima nije ni potrebno jer imaju uvijek jake ljude iza ledja.
Kako neko ko je imao mali servis prije rata danas ima televiziju, radio, veliki kafic, servise, prodavnice itd itd a da je stekao postenim putem. U ratu jedan Svrakic u Zagrebu, drugi u Milanu, treci u Turskoj a cetvrti drzi TV i skuplja donacije koje salju braca i otac sa sluzbenih puteva. Klasicna BH profiterska prica. I kada mu jedna djevojka sa facebooka posalje pismo u kojem uzgred negdje spomene patriotizam veliki Svrakic bljuje vatru i pita ko se to usudio da pita za njegov patriotizam. Iskreno Marjanu je bolje da ide iz tog kruga provjerenih kriminalaca i ja bih bio najsretniji da njegov glas cujem na BH1 i Federalnoj TV kada budu isli prenosi nase reprezentacije sa "SVJETSKOG PRVENSTVA":). Pusti se ti Marjane dinastije Svrakica jer kad tad i oni ce morati poloziti racune.
Kako neko ko je imao mali servis prije rata danas ima televiziju, radio, veliki kafic, servise, prodavnice itd itd a da je stekao postenim putem. U ratu jedan Svrakic u Zagrebu, drugi u Milanu, treci u Turskoj a cetvrti drzi TV i skuplja donacije koje salju braca i otac sa sluzbenih puteva. Klasicna BH profiterska prica. I kada mu jedna djevojka sa facebooka posalje pismo u kojem uzgred negdje spomene patriotizam veliki Svrakic bljuje vatru i pita ko se to usudio da pita za njegov patriotizam. Iskreno Marjanu je bolje da ide iz tog kruga provjerenih kriminalaca i ja bih bio najsretniji da njegov glas cujem na BH1 i Federalnoj TV kada budu isli prenosi nase reprezentacije sa "SVJETSKOG PRVENSTVA":). Pusti se ti Marjane dinastije Svrakica jer kad tad i oni ce morati poloziti racune.
- Haris033
#186 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
hrasno38 wrote:Dzaba sva prica. Hayat je privatna TV i mogu zaposljavati koga hoce i kad hoce. Isto tako i otpustati. Dinastija Svrakica se po obicaju ponasa prepotentno stavljajuci uvijek u prvi plan svoj patriotizam kojeg mogu prosipati samo onima koji ne znaju njihovu ratnu proslost. Sve sto su stvorili stvorili su klasicnim iskoristavanjem ratnog vremena i beskrupuloznog profiterstva. Niko od njih nema postenih mjesec dana provedenih medju pravim patriotama ali naravno to njima nije ni potrebno jer imaju uvijek jake ljude iza ledja.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#187 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Svrakic je u jednoj recenici napisanoj u ovoj prepisci iznio sustinu problema ja mislim.
Jedini problem dragi moji ovdje je taj sto je Marjan Srbin, rodjen u BiH ali ipak Srbin. A na hayatu pored njega ja nisam primjetila da ima neki drugi "nebosnjak". On se kao takav nije uklapao u kolektiv.
Ne vidim uopste potrebu da neko trazi dalje razlog prekida ugovora.
Crno na bjelo nam ga je dao Elvir.
Elvire posto citas ovo sigurno, ti nastavi zivjeti i dalje u '92. i nemoj se nikada pomiriti sa cinjenicom da je narod ovdje "presao preko mnogih cinjenica". Fuj!
Mislim da je jasno na sta postovani gospodin Svrakic misli. E moj Svrakicu stid nek te je i sram.Veoma brzo, kako kazete masa od 17.500 ljudi je preletila preko mnogih cinjenica
Jedini problem dragi moji ovdje je taj sto je Marjan Srbin, rodjen u BiH ali ipak Srbin. A na hayatu pored njega ja nisam primjetila da ima neki drugi "nebosnjak". On se kao takav nije uklapao u kolektiv.
Ne vidim uopste potrebu da neko trazi dalje razlog prekida ugovora.
Crno na bjelo nam ga je dao Elvir.
Elvire posto citas ovo sigurno, ti nastavi zivjeti i dalje u '92. i nemoj se nikada pomiriti sa cinjenicom da je narod ovdje "presao preko mnogih cinjenica". Fuj!
-
pOZz
#188 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Koji je taj?kakavdanakneiskustvu wrote:ćiro wrote:Sad će onaj komentator s hayata-debil (ne znam kako se zove) da počne prenos sa eselamu alejkum i dobar dan poštovani gledaoci i da nas ubija u pojam 90 minuta.
i vjerovatno poželiti sretne ramazanske dane svim gledaocima
- JThomas
#189 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
ma sve kontam, ali zaista ne kontam kako im nije toliko nije stalo do vlastitog profita i gledanosti...ma ne moraju ga voljeti, kako su tako GLUPI?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#190 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Mah on zna i da bez Marjana ce imati gledanost, jer ovi i koji ce otkazati u dijaspori, ce to uraditi nakon utakmice...JThomas wrote:ma sve kontam, ali zaista ne kontam kako im nije toliko nije stalo do vlastitog profita i gledanosti...ma ne moraju ga voljeti, kako su tako GLUPI?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#191 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
sudeci po slikama i komentarima na fejsu, ovaj Bikic mu je zesci haver (Marjanu), a on tamo samo vodi onu jednu emisiju. Krivci su svrakici, zalizanko i ona dva lafo sportska novinara delic i priganica.
- kozolec
#192 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Marjan: Podrška mi puno znači
Međutim, proteklih nekoliko dana, bh javnost je šokirana saznavši za informaciju da Marjan Mijajlović neće prenositi utakmicu sa Armenijom. Naime, Marjan je raskinuo saradnju sa Hayatom zbog toga što se nekome iz tv kuće nije dopao ili pak što su pojedine kolege ljubomorne na njega.
Zanimljivu izjavu je Marjan dao nedavno kada je kazao da je sa svima u dobrim odnosima na Hayatu osim kolega u sportskoj redakciji. Govori li vam ovo nešto?
Ni gledaoci Hayata, navijači Bosne i Hercegovine ali i obični stanovnici naše zemlje nisu ostali nijemi pa je na popularnom web portalu facebook osnovana grupa pod nazivom, podrška Marjanu Mijajloviću, vratimo najboljeg komentatora na male ekrane, koja u trenutku pisanja ovog teksta broji nevjerovatnih 18.579 članova a iz sata u sat broj članova se sve više povećava što je dovoljan pokazatelj koliko Marjana cijene i poštuju u Bosni i Hercegovini.
Većina članova grupe odgovornim za Marjanov odlazak smatra direktora ove tv kuće, Elvira Švrakića i urednika sportske redakcije Seida Teftederiju....
Marjan Mijajlović se trenutno kako kaže nalazi kod svoje kuće u Sarajevu a za Sportin,.ba dao je kratak komentar o svemu što se dešava proteklih nekoliko dana.
Prije svega zahvalan sam svima koji su uz mene, podrška mi mnogo znači, hvala vam mnogo, volim vas sve. Sa Hayatom sam prekinuo saradnju, a mogu vam reći da već analiziram nove ponude. Pred nama su važne utakmice reprezentacije koje mogu biti ključne za naš plasman u baraž. Budimo ponovo svi reprezentacija Bosne i Hercegovine i podržimo naše momke ka putu u Južnoj Africi, rekao je Marjan Mijajlović za naš portal.
Nismo željeli da predstojeći susreti naše reprezentacije proteknu bez Marjana pa smo mu ponudili da bude gost komentator našeg portala na što je Marjan naravno pristao. Nakon pobjede u Armeniji, da, pobjede jer drugačije ne želimo razmišljati, Marjan će pisati kolumnu za Sportin pred utakmicu sa Turskom.
Nadamo se da će ova vijest obradovati naše čitatelje a isto tako se nadamo da će Marjan ubrzo pronaći angažman na nekoj tv kući gdje će imati priliku da prenosi reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao u Genku 28. marta 2008. godine, prisjetimo se toga....
-
Eborg
#193 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Sada evo slusham dvojicu "navijacha" koji me ubjedjuju da nam ne treba MARJAN vec SABAHUDIN i znam li ja shta su to nama chetalji uradili,Srebrenica i ta glupa socijalna pricha itd.
Stoko seljachka!
Stoko seljachka!
- JThomas
#194 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
hoće za ovu utakmicu, i za druge gostujuće utakmice repke koje se nema gdje drugo gledati, ali generalno i dugoročno gledano su sebi uvalili autogol kakav se rijetko viđa.ladyblue18 wrote:Mah on zna i da bez Marjana ce imati gledanost, jer ovi i koji ce otkazati u dijaspori, ce to uraditi nakon utakmice...JThomas wrote:ma sve kontam, ali zaista ne kontam kako im nije toliko nije stalo do vlastitog profita i gledanosti...ma ne moraju ga voljeti, kako su tako GLUPI?
- Miss RX
#195 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Ma ja sam znala da ce kad tad nekome njegove ime i naglasak zasmetati....svi nacionalisti pravdaju se na isti nacin,i trpajuci sve ljude u istu vrecu.....e necemo se puno pomaknuti za jos narednih 100 godina ako ovako nastavimo....Eborg wrote:Sada evo slusham dvojicu "navijacha" koji me ubjedjuju da nam ne treba MARJAN vec SABAHUDIN i znam li ja shta su to nama chetalji uradili,Srebrenica i ta glupa socijalna pricha itd.![]()
Stoko seljachka!
- JThomas
#196 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
ma znam ja da ima, nije to ni bitno. u bosni s našim konekcijama će opet 99% ljudi gledati na hayatu prije nego na netu...ali su svejedno sebi zabili autogol samo takav, makar niko iz dijaspore ne otkazao (a otkazaće). ja lično ne znam nikoga, apsolutno nikoga kome se ovo sviđa, svi su ogorčeni na hayat.
- kozolec
#197 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Jedinu alternativu vidim BHRT Radio ili RSG...direktan radio prenos!
Marjan ne može ovo sam gledat kao ni mi bez njega. To je fakat!
A sve kontraše pozdravljam, i pitam gdje žive
?
Marjan ne može ovo sam gledat kao ni mi bez njega. To je fakat!
A sve kontraše pozdravljam, i pitam gdje žive
- karanana
#198 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
ja sam predlozio uzivo prenos iz dinine kafane sportcentar u holideju. mutiramo ton a covjek prenosi i svi po petaka.
- Erzsebet
#199 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Baš me zanima kako se Švrakić brani kad mu neko kaže istinu o njemu i njegovom kvazipatriotskom udruženju... Ovo što priča je toliko jadno da samo od njega može i doći. On se koristi provjerenom metodom RTS-a, ponovi 1000 puta i postaće istina. Švrakiću, ti si malo sutra organizator otpora i malo sutra si patriota. Vjera i patriotizam iza koje se skrivaš su ovdje mnogo puta zloupotrijebljeni i to više slabo kod koga pali. Kakve, uostalom, veze imaju tvoji mubarek dani i patriotizam s ovom tvojom odlukom da nasanjkaš čovjeka i daš mu otkaz nakon ovako kratkog vremena? Je li ti se to kakav melek javio u san i rekao da ne treba slušati ekavicu "anamo onih"? Ili si skontao da je čovjek za tebe izmislio svijet? Prije bih rekao da je ovo drugo... Truhni sa svojim priganicama i sličnim likovima koji imaju vokabular od 200 riječi, a Marjan, ako je pametan, nikad više neće zaviriti u vašim prostorijama građenim od donacija za ratne žrtve Sarajeva.
I nek' su ti hairli mubarek dani, uživaj u svom licemjerju obilježavajući i ovaj ramazan.
I nek' su ti hairli mubarek dani, uživaj u svom licemjerju obilježavajući i ovaj ramazan.
- Bosanski_kralj
#200 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!
Da nije bilo Marjana uvjeren sam da onakvog spontanog slavlja naroda po gradovima u BiH ne bi ni bilo ili ne bi bilo u onolikoj mjeri. Već ona utakmica u Zenici sa komentarima Šuke nije imala ono nešto, nije imala Marjana.
Ostaje mi samo da na youtube gledam isječke utakmice u Belgiji, ono mi ne može dosaditi.
Ostaje mi samo da na youtube gledam isječke utakmice u Belgiji, ono mi ne može dosaditi.