Ferrari FF 2012 registriran u BiH
- burgundy
#176 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Covjek ga je tek uzeo,malo euforija radi.I ja bih isto.Jbg sigurno da je htio nesto sporije uzeo bi golfa tdi 
-
ins
#177 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
poznanik wrote:
Njegova je bila prva prijeratna privatna benziska pumpa u BiH, izgrađena 1990. godine kod Kiseljaka. Tada je koštala oko 2 mil. DEM, od SDA novca. Kasnije mu je skoro sva imovina bila oštećena, ali je ponovo uz SDA pomoć obnovio poslovanje, i razvio ga, posebno u oblasti niskogradnje, održavanja javnih puteva u SBK.
Čovjek se nalazi na poziciji koja odgovara svim stranama, od koje koristi imaju svi zainteresovani, sve iz budžetskog novca.
1990. godine SDA dala 2 miliona nekom privatniku?!
Te godine svi clanovi SDA zajedno nisu imali 2 miliona KM, a kamoli da ih daju jednom privatniku. Ni te niti slijedece...
- ljevoruki
#178 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Imali bi vise dzamija, to je sigurno da je vise ovakvih. Ako je dobio pare od SDA da krene sa biznisom onda ja ne vidim razlike izmedju njega i (H)avazovog gazde, FahrA.medoIL wrote:@poznanik , u ovoj drzavi ne mozes biti milioner da ne podmazujes politicare , ne mozes , nema sanse , odmah si u velikom zaostatku za konkurencijom... U nasoj drzavi moras podmazivati politicare da te ne diraju , ako vozas ferraria eto ti odmah 10 reketasa na vrata... A covjek je dao ogromne svote humanitarne pomoci , da ne govorim koliko je ucestvovao u gradnji dzamija...I ponavljam , ne mozes biti milioner na legalan nacin nikako , barem ne u nasoj drzavi. Npr. u Njemackoj je to sasvim druga prica. Covjeku svaka cast , bori se i radi , da je Bogdom vise ovakvih kao on puno bi bolje zivjeli
U svakom slucaju mu cestitam na FF, i sam bih volio provozati nesto ovako (samo ne crvene boje).
Niko na ovom dunjaluku, ama bas niko nije napravio velike pare a da nije bio u sprezi sa politikom i politicarima.
Suplja prica da su Steve Jobs i Michael Dell poceli biznis iz garaze,pa Bill Gates, Zuckerberg od ovih "novijih", Rockfeller, Onasis, Morgan od onih starijih, moze proci samo kod naivnih i neukih ljudi.
Samo sto je to na zapadu na neki nacin legalizovano, pa tvoja donacija za senatorsku izbornu kampanju se tretira kao investicija. Ako poguras pravog kandidata, dobar si, ako ne onda ni jare ni pare.
Za zemlje u pocetnom stadiju demokratije i kapitalizma, i sirotinjskim mentalitetom, kao BiH, kupovina ovakvog auta ce podici prasinu i ljudi ce pricati i mahalati.
- Industrialyzer
#179 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Cuj onog , SDA mu dao pare
Onda ovaj drugi procjenjuje njegovu brzinu
O da mi je da vas vidim sa 660KS ispod haube , garant bi puhali u gas , samo da se lagano krecete jer ste kupili Ferrarija samo da bi presli sa tacke A do tacke B
Onda ovaj drugi procjenjuje njegovu brzinu
O da mi je da vas vidim sa 660KS ispod haube , garant bi puhali u gas , samo da se lagano krecete jer ste kupili Ferrarija samo da bi presli sa tacke A do tacke B
- kica
- Bakir1
#181 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
@poznanik
imam vikendicu u kacunima citav zivot, imao dedo nasljedio ja, vlasnike firme koji posjeduju ovaj auto ne znam dobro, ali znam da ljudi iz kacuna kazu da ganjaju stelu da dobiju posao u toj firmi, od 13 plate, redovno placenih doprinosa i slicno,
sin od vlasnika, koji stavlja klipove na youtube, vjerovatno ovo cita i nasladjuje se zavisti koja izbija od pojedinaca, do toga da mu je sda dala sve
ne pisete nista o vlasniku maybacha 62s koji kosta mnogo vise od ovog pomenutog ff-a, cak 400.000 USD kada je bio nov neke 2010 godine.
ne pisete nista o moru raznih audija r8, i slicnih skupocjenih vozila koja se nalaze u BiH a imaju registraske oznake djevicanskih otoka.
na ovaj auto je placen porez i carina, sva davanja, na kojem je drzava inkasirala cca 200.000 KM
imam vikendicu u kacunima citav zivot, imao dedo nasljedio ja, vlasnike firme koji posjeduju ovaj auto ne znam dobro, ali znam da ljudi iz kacuna kazu da ganjaju stelu da dobiju posao u toj firmi, od 13 plate, redovno placenih doprinosa i slicno,
sin od vlasnika, koji stavlja klipove na youtube, vjerovatno ovo cita i nasladjuje se zavisti koja izbija od pojedinaca, do toga da mu je sda dala sve
ne pisete nista o vlasniku maybacha 62s koji kosta mnogo vise od ovog pomenutog ff-a, cak 400.000 USD kada je bio nov neke 2010 godine.
ne pisete nista o moru raznih audija r8, i slicnih skupocjenih vozila koja se nalaze u BiH a imaju registraske oznake djevicanskih otoka.
na ovaj auto je placen porez i carina, sva davanja, na kojem je drzava inkasirala cca 200.000 KM
-
Stojadin
- Warashii
#183 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Huh, cestitke.
I ja bi jednog
.
Kako rekose sto vise predjenih kilometara sretnom vlasniku.
I ja bi jednog
Kako rekose sto vise predjenih kilometara sretnom vlasniku.
- Opetja033
#184 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Nemoj tako, on je robovlasnik. Umjesto sto je kupio sebi auto trebao je taj novac podijeliti radnicima. Shupak pravi.Bakir1 wrote:@poznanik
sin od vlasnika, koji stavlja klipove na youtube, vjerovatno ovo cita i nasladjuje se zavisti koja izbija od pojedinaca, do toga da mu je sda dala sve![]()
Tako barem tvrde ovi vrli ekonomisti koji ga kritikuju. Frustracije su cudo.
Ja ne vozam Ferrarija, daj Boze da ga ikada mognem imati - ne bih se bunio - ali sam realan. Samo sam beskrajno zahvalan Bogu sto me ovakvog stvorio a roditeljima sto su me ovako odgojili pa u meni ne postoji trunka zlobe ili zavisti. Cak sta vise, drago mi bude kada ovakvu vijest procitam. I ocu i sinu zelim puno srece u zivotu, jos barem 10-tak ovakvih zvijeri koji ce dusmanima biti izvor nesanice zbog zavisti. I naravno da uzivaju vozikajuci ih godinama.
- kica
#185 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ma kakvi, ja sam ponosan, neka sto vise ljudi vide ovaj Ferrari u BiH.Stojadin wrote:tuzi hi
Imamo ono sto drugi nemaju
-
Jadničak
#186 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Zavist i sujeta dva su druga
- suncokret_1984
#187 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Opetja033 wrote:
Nemoj tako, on je robovlasnik. Umjesto sto je kupio sebi auto trebao je taj novac podijeliti radnicima. Shupak pravi.
Tako barem tvrde ovi vrli ekonomisti koji ga kritikuju. Frustracije su cudo.
Ja ne vozam Ferrarija, daj Boze da ga ikada mognem imati - ne bih se bunio - ali sam realan. Samo sam beskrajno zahvalan Bogu sto me ovakvog stvorio a roditeljima sto su me ovako odgojili pa u meni ne postoji trunka zlobe ili zavisti. Cak sta vise, drago mi bude kada ovakvu vijest procitam. I ocu i sinu zelim puno srece u zivotu, jos barem 10-tak ovakvih zvijeri koji ce dusmanima biti izvor nesanice zbog zavisti. I naravno da uzivaju vozikajuci ih godinama.
-
medoIL
#188 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
O tome ti pricam , a SDA i 2 milionaljevoruki wrote:Imali bi vise dzamija, to je sigurno da je vise ovakvih. Ako je dobio pare od SDA da krene sa biznisom onda ja ne vidim razlike izmedju njega i (H)avazovog gazde, FahrA.medoIL wrote:@poznanik , u ovoj drzavi ne mozes biti milioner da ne podmazujes politicare , ne mozes , nema sanse , odmah si u velikom zaostatku za konkurencijom... U nasoj drzavi moras podmazivati politicare da te ne diraju , ako vozas ferraria eto ti odmah 10 reketasa na vrata... A covjek je dao ogromne svote humanitarne pomoci , da ne govorim koliko je ucestvovao u gradnji dzamija...I ponavljam , ne mozes biti milioner na legalan nacin nikako , barem ne u nasoj drzavi. Npr. u Njemackoj je to sasvim druga prica. Covjeku svaka cast , bori se i radi , da je Bogdom vise ovakvih kao on puno bi bolje zivjeli![]()
U svakom slucaju mu cestitam na FF, i sam bih volio provozati nesto ovako (samo ne crvene boje).![]()
Niko na ovom dunjaluku, ama bas niko nije napravio velike pare a da nije bio u sprezi sa politikom i politicarima.
Suplja prica da su Steve Jobs i Michael Dell poceli biznis iz garaze,pa Bill Gates, Zuckerberg od ovih "novijih", Rockfeller, Onasis, Morgan od onih starijih, moze proci samo kod naivnih i neukih ljudi.
Samo sto je to na zapadu na neki nacin legalizovano, pa tvoja donacija za senatorsku izbornu kampanju se tretira kao investicija. Ako poguras pravog kandidata, dobar si, ako ne onda ni jare ni pare.
Za zemlje u pocetnom stadiju demokratije i kapitalizma, i sirotinjskim mentalitetom, kao BiH, kupovina ovakvog auta ce podici prasinu i ljudi ce pricati i mahalati.
Vjerovatno Emir cita ovo pa da zazelim sve najbolje sa ovim ferrariem i puno prijedjenih kilometara. aBd bice vise ovakvih ljudi...
- poznanik
#191 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna
Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja
Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljan
sve tranzicijski bogataši, a da ih se sastavi - ni deset razreda škole nemaju 
Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja
Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljan
-
GoodTaste
#192 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Pa eto ti sa sa svim svojim razredima i svom pamecu koju imas sto ne otvoris nesto svoje i zaposli ljude, mene prvog ?poznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna![]()
![]()
![]()
Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja![]()
Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljansve tranzicijski bogataši, a da ih se sastavi - ni deset razreda škole nemaju
Strasno s kakvim ljudima covjek mora sve da dijeli planetu zemlju ...
- Edin H.
#193 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
PoznanikGoodTaste wrote:Pa eto ti sa sa svim svojim razredima i svom pamecu koju imas sto ne otvoris nesto svoje i zaposli ljude, mene prvog ?poznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna![]()
![]()
![]()
Danas je recept za uspjeh Bošnjaka u poslu i šutnju nadležnih organa – izgradnja jedne ili što više džamija i podjela mrvice viška para radnicima, da se dnevno nahrane gladna usta, i nakon toga – može se raditi šta je kome volja![]()
Ubijeđen sam da će uskoro Sanaderovu sudbinu doživjeti i ovaj Nijaz, i Hamo, i Gadže, i Čaušević, i Redžo... Arslanagić je već naciljansve tranzicijski bogataši, a da ih se sastavi - ni deset razreda škole nemaju
![]()
Strasno s kakvim ljudima covjek mora sve da dijeli planetu zemlju ...
A sto se tice ovog posta ispod tvoga znas kako se kaze, samo me ne pitaj kako sam prvi milion zaradio...
Premda moram pozdraviti humanitarne akcije - gradnje dzamija
-
silver testelone
#194 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
jbt ne znam kakve veze s nama "običnim" ljudima ima to da li je dotični kupio auto legalno ili nelegalno, kako je zaradio itd.? stvarno ne kontam, možel mi neko objasnit?
da li bi meni bilo šta bolje da nije kupio uopšte? meni svejedno... a i ovi svi zavidni frustrirani il ne znam ni ja kako bi već opisao, eto kao oni ne bi uradili nešto slično da imaju mogućnost i da znaju sebi stvorit mogućnost
nema ba, sve pošteno skroz 
- Bakir1
#195 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
nisi ti uznemirio nikakve duhove, cinjenica je da zavist izbija iz svega sto si ti napisao, a posebno je smijesno sto te toliko boli cinjenica sto je neko kupio ferari iz sela zvanog kacuni.poznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna![]()
![]()
![]()
ja i ne pokusavam da ukivam u zvijezde bilo koga, ukovao je on sebe kupovinom ovog automobila i izazivanjem zavisti i ogromne kolicine ljubomore kod tebe i tebi slicnih.
svako, ali svako ko stvori 30 radnih mjesta, i pri tome, ako samo na minimalac uplacuje poreze i doprinose, od mene moze dobiti samo postovanje, bez da ulazim u strukturu njegovog kapitala, nacina sticanja istog i slicno.
treba znati kada stati, kupio, neka je sretan sam zbog njega
- baustelac
#196 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
Ukakio si ga sa ovim boldiranimpoznanik wrote:Žao mi je što sam uznemirio duhove pojedinim forumašima. Ovog „regularnog“ privrednika iz Kaćuna mnogi ovdje u zvijezde okivaju, a skoro niko ga i ne poznaje, svi nešto čuli od treće ruke, onaj ima vikendicu u njegovom selu, pa i ono nešto zna![]()
![]()
![]()
- baustelac
#197 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
a ti s ovim. Ovo ti je u stilu, dobro je, samo neka se ne puca.Bakir1 wrote: nisi ti uznemirio nikakve duhove, cinjenica je da zavist izbija iz svega sto si ti napisao, a posebno je smijesno sto te toliko boli cinjenica sto je neko kupio ferari iz sela zvanog kacuni.
ja i ne pokusavam da ukivam u zvijezde bilo koga, ukovao je on sebe kupovinom ovog automobila i izazivanjem zavisti i ogromne kolicine ljubomore kod tebe i tebi slicnih.
svako, ali svako ko stvori 30 radnih mjesta, i pri tome, ako samo na minimalac uplacuje poreze i doprinose, od mene moze dobiti samo postovanje, bez da ulazim u strukturu njegovog kapitala, nacina sticanja istog i slicno.
Cinjenica je da se bez sprege sa politicarima ne moze napraviti posao, pogotovu u toj bransi u kojoj doticni radi. To svi rade, a radili bi vjerovatno svi mi kad bi bili u takvoj poziciji. Ono sto nije uredu jeste qrcenje s ovim FF. Da je kupio bilo koje prakticnije auto pa makar i duplo vise kostao mogao bih razumjeti. Ovako nabavio qrcilo za susjede i komsije i to od "nasih" para.
- hamalalija
#198 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
A teme i gov***, kada sam vidio temu kontam hajde jedna stranica da se malo raja ispuse. Kad vidim odnio vrag salu.
Tipicno za mahalski mentalitet kvazi gradjana (citaj seljaka).
Boli me neka stvar sto neko voza auto od 500000KM (sa dazbinama), eto znamo da je neki seoski lola kupio ferarija i sta sad, hoce li nnam biti bolje, eto on privrednik, paaaa???? Sve dok izmiruje obaveze, jebe mise neka leta u avionu ako hoce, jer ako ne izmijure obaveze onda i ja indirektno ispastam, ovako boli me neka stvar.
Vidm i portal prenese vjest, hebo te led, pa to je vijest haman na nivou sestorke i promjene ustava, ukidanja RS i federacije.
Ljudi imamo mi vecih briga od toga ko sta voza i zavirivanja u tudje tanjire. Ovo me podsjeca na one "rijaliti shovovoe" kako da jos vise zatupimo narod, tako sto cemo im uvesti sve pinkove i furati emisije tipa ko se s kim pojebo i kome je sisa gdje ispala. Hljeba i igara nerod sretan izbori idu svi sretni. Odo malo off
Ljudi znam da je deveranje tudjom brigom lakse nego svojom ali de malo se posvetite sebi, da budete zdraviji, sretniji, pismeniji, sitiji ...
Tipicno za mahalski mentalitet kvazi gradjana (citaj seljaka).
Boli me neka stvar sto neko voza auto od 500000KM (sa dazbinama), eto znamo da je neki seoski lola kupio ferarija i sta sad, hoce li nnam biti bolje, eto on privrednik, paaaa???? Sve dok izmiruje obaveze, jebe mise neka leta u avionu ako hoce, jer ako ne izmijure obaveze onda i ja indirektno ispastam, ovako boli me neka stvar.
Vidm i portal prenese vjest, hebo te led, pa to je vijest haman na nivou sestorke i promjene ustava, ukidanja RS i federacije.
Ljudi imamo mi vecih briga od toga ko sta voza i zavirivanja u tudje tanjire. Ovo me podsjeca na one "rijaliti shovovoe" kako da jos vise zatupimo narod, tako sto cemo im uvesti sve pinkove i furati emisije tipa ko se s kim pojebo i kome je sisa gdje ispala. Hljeba i igara nerod sretan izbori idu svi sretni. Odo malo off
Ljudi znam da je deveranje tudjom brigom lakse nego svojom ali de malo se posvetite sebi, da budete zdraviji, sretniji, pismeniji, sitiji ...
- Comrad
#199 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
poznanik vjerovatno pise, jer sigurno 80% tih privatnika je takvo. Nije to nikakva generalizacija, nego cinjenice koje se mogu vidjeti na svakom koraku.
Isto ko onaj sto jurca po gradu sa lamorghinijem, radnici mu jedva kraj s krajem sklapaju. Sad cete rec, pa uspio covjek, ovo, ono, neka uziva. To stoji, ali i ti radnici su zasluzni za taj uspjeh. Neka i oni malo uzivaju, nije zivot samo platit rezije i kupit hljeb svaki dan, pisam se ja na taj zivot. Dok god se budemo zadovoljavali minimalcem, bice nam ovako. Nek on placa minimalce i doprinose, hebo sve ostalo. Ma hebo to, dok vozi auto od 500k maraka znaci da moze davati vece plate i jos vece doprinose.
Dakle, ne govorim za ovog ormana, jer njega ne poznajem. Ali znam slicne tajkune po gradu, koji su kao ovaj sa lamborginijem, hebe se njemu za radnike, njemu plata 50000 maraka, radniku 500 maraka, i sad ga ja trebam nesto ko slaviti, dao ljudima posao. Dao posao i izrabljuje ih ko da smo u feudalizmu.
Treba ovdje jednu akciju provesti, a desit ce se i to samo kad na vlast dodju ljudi koji nemaju oraha u dzepu. Ne mozes ti od ovih ocekivati takvo nesto, kad su i oni u talovima, veci lopovi od bilo kojeg ratnog profitera. Svako selo, naselje ima barem 3-4 covjeka koji prije rata nisu imali nista, a onda poslije rata odjednom uskrsnuce, auta, firme, stanovi...
Isto ko onaj sto jurca po gradu sa lamorghinijem, radnici mu jedva kraj s krajem sklapaju. Sad cete rec, pa uspio covjek, ovo, ono, neka uziva. To stoji, ali i ti radnici su zasluzni za taj uspjeh. Neka i oni malo uzivaju, nije zivot samo platit rezije i kupit hljeb svaki dan, pisam se ja na taj zivot. Dok god se budemo zadovoljavali minimalcem, bice nam ovako. Nek on placa minimalce i doprinose, hebo sve ostalo. Ma hebo to, dok vozi auto od 500k maraka znaci da moze davati vece plate i jos vece doprinose.
Dakle, ne govorim za ovog ormana, jer njega ne poznajem. Ali znam slicne tajkune po gradu, koji su kao ovaj sa lamborginijem, hebe se njemu za radnike, njemu plata 50000 maraka, radniku 500 maraka, i sad ga ja trebam nesto ko slaviti, dao ljudima posao. Dao posao i izrabljuje ih ko da smo u feudalizmu.
Treba ovdje jednu akciju provesti, a desit ce se i to samo kad na vlast dodju ljudi koji nemaju oraha u dzepu. Ne mozes ti od ovih ocekivati takvo nesto, kad su i oni u talovima, veci lopovi od bilo kojeg ratnog profitera. Svako selo, naselje ima barem 3-4 covjeka koji prije rata nisu imali nista, a onda poslije rata odjednom uskrsnuce, auta, firme, stanovi...
- Bakir1
#200 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH
apsolutno ne.baustelac wrote:a ti s ovim. Ovo ti je u stilu, dobro je, samo neka se ne puca.Bakir1 wrote: nisi ti uznemirio nikakve duhove, cinjenica je da zavist izbija iz svega sto si ti napisao, a posebno je smijesno sto te toliko boli cinjenica sto je neko kupio ferari iz sela zvanog kacuni.
Cinjenica je da se bez sprege sa politicarima ne moze napraviti posao, pogotovu u toj bransi u kojoj doticni radi. To svi rade, a radili bi vjerovatno svi mi kad bi bili u takvoj poziciji. Ono sto nije uredu jeste qrcenje s ovim FF. Da je kupio bilo koje prakticnije auto pa makar i duplo vise kostao mogao bih razumjeti. Ovako nabavio qrcilo za susjede i komsije i to od "nasih" para.
ono sto ja znam, uposlenih ima sigurno 50.
neka svaki kosta u davanjima drzavi 500 KM a košta i vise, 25.000 KM davanja drzavi mjesecno.
u sprezi sa politikom, pa ja ne znam ko nije u sprezi sa politikom, mozda nisu neke jake strane firme ili institucije ostali daju, samo sto se zovu donacije, pa se donese zakon o ogranicavanju iznosa donacija na nivou godine.
jucer sam igrom slucaja, poslovno napravio jedan malo veci krug, preko zenice, doboja, gracanice, srebrenika, tuzle, zivinica, banovica, olova.
strasno je koliko kamiona lezi, koliko objekata zjapi napusteno, u kurcu smo ali ne vidimo koliko smo u kurcu, jer oci vide ono sto se desava u sarajevu.
ponavljam se opet auto je u davanjima kostao najmanje 200.000 KM sto je drzava inkasirala.
jedna masina od nekih 20 koje posjeduje isti kosta vise od ovog ff-a