Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
loose end

#176 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by loose end »

@xcober
izvini, al stvarno pricas bezveze. nije da advokatisem, zna se eluna sama odbraniti :mrgreen: ali iznosis nekakve nidje veze zakljucke na osnovu nekoliko kratkih postova. a ti postovi su vise nego odmjereni ako je ovo sto ona govori istina. mislim sta treba, neko ti na takav nacin uzme 15 godina zivota, a ti ces onda reci ma jbg, razisli se, eto nije nam islo :-)

neki ljudi su zaista jako dobri manipulatori, tako da nije nemoguce da te neko vuce za nos 15 godina, iako to na prvu moze izgledati suvise dugo
eluna wrote:zato što neko nekoga laže da ga voli ............ skupa su dok onaj drugi vjeruje LAŽIMA, ali kada se laži dokažu - onda puca sve
jos da dodam, sto je najgore, takvi ljudi sami vjeruju u svoje lazi, e zato zna trajati toliko dugo.

eluna, svaka ti cast i sretno.
loose end

#177 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by loose end »

xcober wrote:braca izvini, rekao sam necu vise ;-)

ovo je jace od mene...

kako znas ko je manipulator a ko izmanipulisan ? de me prosvijetli molim te...na osnovu cega si dosao do ovog zakljucka ?
ma ne znam, ali nema ona nista od toga da nas zgubidane po forumu uvjerava u nesto sto nije istina. evo moze bit da je eluna ustvari lazov i manipulator i napada nekog na pravdi Boga. ali ne vidim zasto bi to radila, pogotovo sto, opet kazem, meni njeni postovi izgledaju cak i blagi ako je to sto govori istina. nigdje ne govori da je lik djubre, kreten, 'vakav, 'nakav...

mislim nije mi prva rekacija da osobi koja iznese svoju zivotnu pricu kazem da laze, valjda cu povjerovati ako nema nikakvih razloga za suprotan stav. ti da si dosao i rekao kako si dao nekome 15 godina zivota, snova, nadanja i kako si na kraju izvisio, dobio bi od mene samo rijeci podrske, sve dok ne kazes nesto sto bi me uvjerilo u suprotno. samo to hocu da kazem.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#178 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ladyblue18 »

Ellinor wrote:
Duge veze brže pucaju. Najbolja rečenica koju sam ove godine pročitao na forumu.
:lol: :lol: :lol: :sax:

@ xcober - sta si se navadio ba na zenu :?
sha_ba

#179 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

odivjek sam znala da ne treba na kafu sa forumasima... odma sve iznesu na lj&s podforumu :mrgreen: :mrgreen:

nece valjda respo naletiti na ovu hahahhahaha

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dale cooper

#180 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dale cooper »

sha_ba wrote:odivjek sam znala da ne treba na kafu sa forumasima... odma sve iznesu na lj&s podforumu :mrgreen: :mrgreen:

nece valjda respo naletiti na ovu hahahhahaha

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U prvih mah sam pomislio da je ovo muž, dok ne spomenu tu kafu. :D

Ne znam, meni je malo neukusno iznositi detalje izlaska, to bi valjda trebala da bude
njihova privatna stvar. :zoka: I opet ne vidim kako se može zaključiti da neko laže o
detaljima svog privatnog života na osnovu jednog izlaska. Možda se može steći
neki opšti dojam, da li vam neko kao osoba leži ili ne (xcoberu očigledno ne leži :D ),
ali o istinitosti nečije životne priče ipak malo teže.
sha_ba

#181 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

eeee cober nes ti vise kafe sa forumasicama popiti... :mrgreen:

@dale
:thumbup: (kao i obicno) :D
sour cherry

#182 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Ne znam, meni je malo neukusno iznositi detalje izlaska, to bi valjda trebala da bude
njihova privatna stvar. :zoka:
Slažem se.Rizično je bilo šta kome i povjeravati.Nikad ne znaš.
eluna

#183 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

loose end wrote:@xcober
izvini, al stvarno pricas bezveze. nije da advokatisem, zna se eluna sama odbraniti :mrgreen: ali iznosis nekakve nidje veze zakljucke na osnovu nekoliko kratkih postova. a ti postovi su vise nego odmjereni ako je ovo sto ona govori istina. mislim sta treba, neko ti na takav nacin uzme 15 godina zivota, a ti ces onda reci ma jbg, razisli se, eto nije nam islo :-)

neki ljudi su zaista jako dobri manipulatori, tako da nije nemoguce da te neko vuce za nos 15 godina, iako to na prvu moze izgledati suvise dugo
eluna wrote:zato što neko nekoga laže da ga voli ............ skupa su dok onaj drugi vjeruje LAŽIMA, ali kada se laži dokažu - onda puca sve
jos da dodam, sto je najgore, takvi ljudi sami vjeruju u svoje lazi, e zato zna trajati toliko dugo.

eluna, svaka ti cast i sretno.
hvala loose end :)

cober - brkaš moju potrebu da pričam o svemu kako bih lakše preživjela ovu situaciju sa mojim egom ........... da ZAISTA jesam egoista nogirala bih ga kad je prvi put za bilo šta rekao "ne mogu" ili "vidjet ćemo" što od nejga znači ZABORAVI!! kako je on to meni radio na početku, pa kad sam mu pojasnila da neću svakih 15 dana da se pitam da li smo skupa ili ne, onda je prešao na POLITIČARENJE (njegov termin)

prelistaj moje ranije postove na ovoj temi - da se ne ponavljam ovdje - možda ti neke stvari budu jasnije cober
eluna

#184 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

i još jedan savjet cober - budeš li dame sa kojima se nađeš na kafi "branio" kako si pošao mene da odbraniš - nikada niti sa jednom nećeš ponovo izaći .................pogotovu ako se zna RAZLOG pokušaja odbrane

pijanog čovjeka koji lupeta gluposti samo zaobiđeš - ako nije istina neka mi dame kažu
eluna

#185 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

xcober wrote:izvini ako sam te necim uvrijedio, kazem ti ono sto mislim a to uopste nemora bit tako, istina je samo tvoja i njegova, ja serem, do mene je, izvinjavam se... :sad:

hvala na savjetu, imal kakav da zaobidjem ljude poput tebe ?
pa jednostavno zaobiđeš :D
sha_ba

#186 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

gdje odose postovi??? :shock:
eluna

#187 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

sha_ba wrote:gdje odose postovi??? :shock:
koliko vidim - tu su svi
eluna

#188 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

iza ovog tvog posta baby čitam sarkazam - i nadam se da čitam pravilno
eluna

#189 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

babyline wrote:
eluna wrote:iza ovog tvog posta baby čitam sarkazam - i nadam se da čitam pravilno
eto vidis ti i ovdje vodu na svoj mlin tjeras, taj egoizam je stvarno bez rijeci sam :P

MA JAŠTA ................. egoista do srži, ni škorpije mi nisu ravne ...................... sav svijet ima da đipa kako JA kažem .................... i da znaš - đipao je i do sad samo nosim cvikere pa se pravim da ne vidim :D
sha_ba

#190 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

vec odavno hocu da postavim pitanje na ovu temu, ne da mi se nesto nikako.. :D

da li je zenska osoba po nekom sad automatizmu odamh egoista, vjestica, ovakva onakva, kako god ako poslije raskida, ne bitno jel 5 mj il 15 god uzme zivot u svoje ruke i nastavi dalje??? da ne pada u depresije, da cvili, da poludi itd....
sha_ba

#191 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

a zasto je lose??
eluna

#192 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

sha_ba wrote:vec odavno hocu da postavim pitanje na ovu temu, ne da mi se nesto nikako.. :D

da li je zenska osoba po nekom sad automatizmu odamh egoista, vjestica, ovakva onakva, kako god ako poslije raskida, ne bitno jel 5 mj il 15 god uzme zivot u svoje ruke i nastavi dalje??? da ne pada u depresije, da cvili, da poludi itd....
generalno gledajući - muškarci se boje jakih žena, zato i nastoje da ih zgaze čim im ove mrvicu popuste ....... teško koji muškarac može da shvati da mu jaka žena popusti zato što ga voli, nego takvu situaciju odmah pripisuju njenoj "ahilovoj peti" i nastoje takvo stanje da održe što je moguće duže ne shvatajući da će na kraju ostati bez te žene - jer jaka žena uvijek i zauvijek ima, ako ništa drugo, a ono sebe samu i svoju unutrašnju snagu

nastaviti život i ne cviljeti - ako to neko smatra egoizmom neka se dobro zapita o samome sebi i o svojim stavovima, jer ono što nas ne ubije ojača nas
sha_ba

#193 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

eluna wrote:
sha_ba wrote:vec odavno hocu da postavim pitanje na ovu temu, ne da mi se nesto nikako.. :D

generalno gledajući - muškarci se boje jakih žena, zato i nastoje da ih zgaze čim im ove mrvicu popuste ....... teško koji muškarac može da shvati da mu jaka žena popusti zato što ga voli, nego takvu situaciju odmah pripisuju njenoj "ahilovoj peti" i nastoje takvo stanje da održe što je moguće duže ne shvatajući da će na kraju ostati bez te žene - jer jaka žena uvijek i zauvijek ima, ako ništa drugo, a ono sebe samu i svoju unutrašnju snagu

nastaviti život i ne cviljeti - ako to neko smatra egoizmom neka se dobro zapita o samome sebi i o svojim stavovima, jer ono što nas ne ubije ojača nas
upravo o tome i pricam :thumbup:
sour cherry

#194 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Žena ne smije nikad sebe izgubiti.Ona treba biti ono što jeste bez obzira s kim je :thumbup: Ako to nije,onda je obična ruševina bez ličnosti i stava,a takva ne treba ni sebi,a kamoli drugome.
jer jaka žena uvijek i zauvijek ima, ako ništa drugo, a ono sebe samu i svoju unutrašnju snagu
Ovo mi se baš sviđa.
Last edited by sour cherry on 12/02/2013 22:07, edited 1 time in total.
sha_ba

#195 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

sour cherry wrote:Žena ne smije nikad sebe izgubiti.Ona treba biti ono što jeste bez obzira s kim je :thumbup: Ako to nije,onda je obična ruševina bez ličnosti i stava,a takva ne treba ni sebi,a kamoli drugome.
jer jaka žena uvijek i zauvijek ima, ako ništa drugo, a ono sebe samu i svoju unutrašnju snagu
,

Ovo mi se baš sviđa.
e da se i ja slozim sa tobom visnjice ;-)
eluna

#196 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

sha_ba wrote:
sour cherry wrote:Žena ne smije nikad sebe izgubiti.Ona treba biti ono što jeste bez obzira s kim je :thumbup: Ako to nije,onda je obična ruševina bez ličnosti i stava,a takva ne treba ni sebi,a kamoli drugome.
,

Ovo mi se baš sviđa.
e da se i ja slozim sa tobom visnjice ;-)
valjda zato više i boli sve to .............. jer osim toga što jaku osobu neko izda i povrijedi, boli i ona spoznaja da je posrnula, i dopustila nekome tako nešto ........................ no - naspurot svega toga stoji upravo ono što poštena i čestita jaka osoba ne može sebi lično dozvoliti - da bude egoista, bezosjećajna, narcisoida i ina, da gazi sve pred sobom bez obzira na sve - samo zato što to može .................. nije lak izbor .................. lično smatram da je bolje odbolovati i svoju glupost i rane koje mi nanesu i ne postati đubre - ipak imam daleko više snage od ovih posljednjih
sha_ba

#197 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

i lose iskustvo je skola, velika...
a samo treba danas napravi boljim, ne obratno :)
la vie est belle :D
sour cherry

#198 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Sve ćeš ti to prevazići.Samo smo ljudi.
sha_ba

#199 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sha_ba »

sour cherry wrote:Sve ćeš ti to prevazići.Samo smo ljudi.
prevazisla, daaavno, zato i kazem ;-)
sour cherry

#200 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by sour cherry »

Htjela sam elunu citirati,oprosti,a nisam nikog citirala :)
Post Reply