green man wrote:Pozdrav forumaši, a posebno sarajlije, jer bih trebao vašu pomoć...
Naime planiram sa djevojkom, i sa ograničenim budžetom napraviti mini turneju po domovini, znači Sarajevo-Mostar-Neum. Sarajevo poprilično poznajem onako da se snađem, ali nisam nešto pretjerano upoznat sa smještajnim kapacitetima i noćnim životom.
Znači tražim neki hostel/hotel ili nešto te vrste, ništa luksuzno, ali čisto,uredno i po mogućnosti nezabačeno. znači uloženo-dobijeno. Može li mi neko preporučiti nešto?
Drugo pitanje- gdje omladina izlazi? Sam da nisu cajke, krkanluk i majmunolike face... Tražim neko opušteno mjesto za izlazak, kafiće, diskoteke, ali zaboga bez onih gore navedenih elemenata
Unaprijed hvala

Ako ti nije kasno sa odgovorom (par dana je proslo,a vidim niko ne odgovara)
Moj prijedlog za smjestaj, ulica Titova, najuzi moguci centar, sasvim solidne cijene , barem za mene

. Vlasnik smjestaja i vise nego ok, super raja. (nije reklama, nego znam iz iskustva i boravka nekih mojih poznanika iz Eu.)
http://hostel-tito46.com/ (pretrazi stranicu, sve na njoj pise

)
To za izlazak je diskutabilna stvar. Evo recimo Pubovi : City Pub, Seltik, Ginis...moze i Mash i Sloga.
Tu ces cesto naletiti na muziku uzivo, sasvim fina atmosfera i sl. Ima kafica, restorancica i pubova.. veliki broj. Ja obicno kada dodjem u neki grad, najvise volim sam istrazivati. U sekundi se moze osmekati (iskusnim okom, naravno

) o kakvim se restorancicima radi, kakvi su kafici ili pubovi. A i to neko lunjanje po gradu je za mene dozivljaj sam po sebi, zato se rijetko i pripremam kada idem u neki grad u kojem sam prvi put, ili u koji nisam dolazio cesto.
Ali ok. Ako te interesuju jos neki detalji, o bilo cemu, samo pitaj.
Ugodan dolazak, i boravak, i tebi i djevojci u Sarajevu.