HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jastuk1

#176 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

@The Realist, :lol: :skoljka:

Probaj streaminge i ranije, čisto da budeš siguran. Mada, mnogi širom svjeta će se osloniti na streaming, hoćel serveri sa kojih se streama to moć opslužit?
The Realist

#177 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

jastuk1 wrote:@The Realist, :lol: :skoljka:

Probaj streaminge i ranije, čisto da budeš siguran. Mada, mnogi širom svjeta će se osloniti na streaming, hoćel serveri sa kojih se streama to moć opslužit?
Do sada su sjajno funkcionisali, tako da nije bilo problema.

Kako sam platio 20KM, 2 mjeseca neću ništa dirati, da ne bih bio na gubitku, a taman nekad tada će početi utakmice, pa ću provjeriti. Ako bude sve OK, super, a ako ne, lako je vratiti na stari paket.
The Realist

#178 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Ovi nešto fini, još mi stara brzina :D.
@no403

#179 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by @no403 »

I meni su ovi iz Logosofta fini :-D ...
Image
The Realist

#180 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote:
The Realist wrote:Ovi nešto fini, još mi stara brzina :D.
Image :D
I jutros isto :D.

Nego, dešava li se vama da puca net češće ovih dana? Desi se nekoliko puta dnevno i onda moram modem isključiti i uključiti ponovo da bi se uspostavila veza.
The Realist

#181 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Meni puca (pogotoov do 12 - jutro) i obično ja isključim i uključim modem, jer se brže konektuje tada. Znalo se i prije ovo dešavati, pa prestane. Valjda neće dugo trajati, a.B.d.!
zikmu

#182 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by zikmu »

Jedan modem jedan racunar... moras njih nazvati da bi resetovali modem kako bi se upisala adresa od tog racunara (XP)...
The Realist

#183 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

The Realist wrote:Meni puca (pogotoov do 12 - jutro) i obično ja isključim i uključim modem, jer se brže konektuje tada. Znalo se i prije ovo dešavati, pa prestane. Valjda neće dugo trajati, a.B.d.!
Bio je problem u cijeloj ulici, dolazili su i riješili, radi sada sve.

Iznenadilo me što su odmah sutradan došli, iako sam ih ja navečer zvao i rekao da radi i da ne treba dolaziti, oni su ipak rekli da će provjeriti, te su to i uradili, nakon što su sredili vani sve (šta su već radili). S obzirom da ih obično dodatno moram zvati da dođu, ovo je baš iznenađenje bilo :D.
The Realist

#184 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

patakdaca wrote:
Lud i ponosan wrote:
zikmu wrote:Jedan modem jedan racunar... moras njih nazvati da bi resetovali modem kako bi se upisala adresa od tog racunara (XP)...
Kako je onda radio internet na Windowsu 7? Prvo je normalno radio na XP-u, mjesecima, pa sam onda ustekao kabal u laptop i internet je bio dostupan.

P.S. Ne treba meni net istovremeno na oba, barem dok se ne kupi router ovih dana, to se podrazumijeva, nego sam kupio update i instalirao neki software na novom racunaru.

jedina solucija mac clone skini t-mac i ožeži, il nakon svakog mijenjanja kompa zovi ih da ti ressetuju ip :D
Ja sam ih jednom tri puta morao zvati, jer smo nešto na dva kompa radili, pa se mijenjao kabal. Hajde, sada imam wi-fi router, pa više nije problem, ali tada....
shady

#185 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

Zalio se ja prije dva mjeseca na sporu brzinu navece, 15 dana se ganjao sa HS-om, da bi mi na kraju inzinjer rekao da treba ugraditi neka tri uredjaja (nesto opticko, ne pamtim) u dijelu grada gdje zivim, tj da mi brzina opada jer nema kapaciteta za sviju. Pitam kad ce se to raditi, kaze ima nalog, vjerovatno za nekih mjesec dana.

Elem, jutros zove serviser, probudi me na sabahu, pita kakva mi je brzina, ugradili su te neke uredjaje :thumbup: :thumbup:

Eto cisto da ih malo pohvalim, nisu idealni, ali su uradili sta su obecali.

Image
Paket 25/2mbit
Nermin_BH

#186 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

Kad će hs pusiti IPV6 ?
shady

#187 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

Nermin_BH wrote:Kad će hs pusiti IPV6 ?
Zar nama (korisnicima) to ista znaci?
lajkujMe

#188 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lajkujMe »

shady wrote:
Zar nama (korisnicima) to ista znaci?
Pa neće odmah, samo što nećeš moći otvarati IPV6 stranice, a te stranice će tek ovih mjeseci biti otvarani u biti to je kao da telecom doda novi predbroj posto su se stari brojevi istrosili itd....

Za koju godinu će to postati problem kad bude sve vise IPV6 stranica.
shady

#189 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by shady »

Ma sumnjam da cemo puno zaostati u tom pogledu, je li velika razlika u opremi koju provideri trebaju da koriste?
The Realist

#190 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

A šta bi to za nas značilo?
rimac

#191 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by rimac »

mjesecima dobijem manju brzinu nego što plaćam
The Realist

#192 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Meni po speedtestu daju duplo više, nego što plaćam, ali ovo što sam skidao na torrentima, nisam mogao tu brzinu dobiti. Istina, skidao sam samo 2-3 stvari i to novije, pa nije bilo seedera puno i možda je to razlog.
Bosnian Dragon

#193 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Bosnian Dragon »

kako da rijesim probleme sa pingom, kad skidam torente sve ide max brzina, na speed testu mi ping uvijek oko 35, ali kad igram battlefiled bad company 2 u zadnjih sedam dana nemoguce igrati koliko laga i to na svakom serveru a godinu dana sam igrao na tim serverima i bilo sve ok vazda, sad mi tamo ping uvijek preko 500....
imam paket od 8MB ali mi na speed testu pokazuje download speed oko 4 MB, max, da li je to do HS-a neka greska, prije je uvijek pokazivalo 8MB
The Realist

#194 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Ako je sve drugo isključeno, onda ih zovi, jer nešto ne štima (govorim za brzinu, a pojma nemam šta mogu sa pingom uraditi).
Bosnian Dragon

#195 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Bosnian Dragon »

The Realist wrote:Ako je sve drugo isključeno, onda ih zovi, jer nešto ne štima (govorim za brzinu, a pojma nemam šta mogu sa pingom uraditi).
imao sam cesto problema sa koneckjom, pucala, i onda su neki dan dosli zamijenili kabal, i sve radi net bez problema, ali onda par dana nakon sto su to uradili poceo mi ping rasti...
HardCore

#196 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by HardCore »

Bosnian Dragon wrote:kako da rijesim probleme sa pingom, kad skidam torente sve ide max brzina, na speed testu mi ping uvijek oko 35, ali kad igram battlefiled bad company 2 u zadnjih sedam dana nemoguce igrati koliko laga i to na svakom serveru a godinu dana sam igrao na tim serverima i bilo sve ok vazda, sad mi tamo ping uvijek preko 500....
imam paket od 8MB ali mi na speed testu pokazuje download speed oko 4 MB, max, da li je to do HS-a neka greska, prije je uvijek pokazivalo 8MB

Moze biti da si kablove carkao, tj spajao il nesto slicno radio pa sad moguce da ima neke smentnje, tako je i meni bilo s lol-om, sve normala ping 40 onda odjednom +500 i tako svaki 10ak sec, i kasnije malo ove kablove raspojio i ponovo spojio i sve radilo normal :D
Bosnian Dragon

#197 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Bosnian Dragon »

HardCore wrote:
Bosnian Dragon wrote:kako da rijesim probleme sa pingom, kad skidam torente sve ide max brzina, na speed testu mi ping uvijek oko 35, ali kad igram battlefiled bad company 2 u zadnjih sedam dana nemoguce igrati koliko laga i to na svakom serveru a godinu dana sam igrao na tim serverima i bilo sve ok vazda, sad mi tamo ping uvijek preko 500....

Moze biti da si kablove carkao, tj spajao il nesto slicno radio pa sad moguce da ima neke smentnje, tako je i meni bilo s lol-om, sve normala ping 40 onda odjednom +500 i tako svaki 10ak sec, i kasnije malo ove kablove raspojio i ponovo spojio i sve radilo normal :D
kako su nove kablove stavili nisam nista cako, al otad i poceli problemi haha kako nove kablove stavise mozda oni nisu dobro spojili
The Realist

#198 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Meni se desi da puca često konekcija, a onda opet radi sve odlično i sve tako. Ne znam šta je problem. Vidim dasu na nekim mjestima počeli opremu mijenjati/dodavati, pa je možda to problem kod mene.

Ti ih definitivno zovi i pitaj šta bi mogao biti problem i da bi želio da ti se riješi to.
Ripicipi

#199 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Ripicipi »

Image

A torrent ide preko 12 Mb/s :thumbup:
SundanceKid

#200 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by SundanceKid »

Za one koji koriste vise racunara evo najlakse solucije:

1. Skine se ovaj programcic, MAC address changer:

http://marmro.homeip.net/MACAddressChanger_Exe.zip

2. Pokene se na racunaru na kojem konekcija radi

3. Odabere se adapter koji koristite za internet (npr kod mene je to Realtek PCI GBE Family controller)

4. Zapise se MAC Adresa koja se pojavi

5. Program se onda pokrene na racunaru na kojem ne radi konekcija, izabere se opet internet adapter, i umjesto MAC adrese koja se pojavi, unese se ona iz zapisana (iz prethodnog koraka), i pritisne Change MAC ID.

I to je sve, meni puuuno manja gnjavaza par klikova, nego da ih zovem kad god hocu neki drugi komp prikopcat....
Post Reply