Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Clinton
#176 Re: Alfa Romeo?
Ah alfa je super za oci i usi ali sto se tice kvaliteta dno dna je. Motor je odlican samo mjenjaj ulje i remenove na vrijeme i nema mu kraja pa ni elektronsko upravljanje istim meni se za ovih 5 godina nije kvarilo. Ali alfu karaju sitnice kao sto su sjedista, pokretanje prozora, brisaci, siber te razne sitne stvari koje u ukupnom zbiru pokvare utisak. Za svaki dio sam morao (osim potrosnih djelova kojih ima) cekati i moliti trgovce da ga naruce. I onda odlazak u servis, imas Hotu (koji je primjer neljubaznosti i nekulture) i jos par servisera italijanskih automobila koji drze monopol, ostali kada im dodjes gledaju ko tele u sarena vrata i mole Boga da odes. Neznam, Alfu moras voliti da bi je imao, ja imam osjecaj da je mojoj vezi blizu kraj.
- johntra
#177 Re: Alfa Romeo?
pa jaren, da si se malo raspitivao i čitao forume po BIH, znao bi da za ta auta ima mnogo boljih majstora od Hote, a također bi naučio gdje bi mogao naručivati dijelove, osim ovlaštenih servisa...
-
RIMD@ODA
#178 Re: Alfa Romeo?
147 JTD 2002god. 170.000km presla,dali je to puno za ovakvo auto?
- johntra
#179 Re: Alfa Romeo?
Nije puno kilometara, naravno ako su pravi kilometri u pitanju...Dizeli se inače po EU i voze sa takvom kilometražmo...Prošlo je vrijeme odlaska baba samo do crkve, sad babe obavaljaju više stvari sa autima... 
-
jefferson
#180 Re: Alfa Romeo?
Kod mene je buraz imao Alfu 146, a ja sam vozo lanciu Lybru 2.4jtd. Mogu ti reci da je ejdino bitno da je ulje original tj. Selenia.johntra wrote:pa jaren, da si se malo raspitivao i čitao forume po BIH, znao bi da za ta auta ima mnogo boljih majstora od Hote, a također bi naučio gdje bi mogao naručivati dijelove, osim ovlaštenih servisa...
- Clinton
#181 Re: Alfa Romeo?
@jonthra pa i nisam citao te forume. Eto sad konkretno imam problem da nadjem sajlu za rucnu kocnicu. Nema je nigdje. Nasao u motorexu ali nije odgovarala, pa eto reci mi gdje da je nadjem jer ne mogu na tehnicki a registracija mi istice.
- aerosa
#182 Re: Alfa Romeo?
A jarane malo guglaj, uzmi brojeve telefona veleprodaja po bih, vidiš ko drži sajle (a većina ih drži) i zovi po redu.Clinton wrote:@jonthra pa i nisam citao te forume. Eto sad konkretno imam problem da nadjem sajlu za rucnu kocnicu. Nema je nigdje. Nasao u motorexu ali nije odgovarala, pa eto reci mi gdje da je nadjem jer ne mogu na tehnicki a registracija mi istice.
A pogledaj i u Elmexu, koliko sam skonto da i Hota dosta od njega dijelova uzima mada to baš i nije neka preporuka...
-
nuxx
#183 Re: Alfa Romeo?
Ako imate konkretnih pitanja vezanih za nove generacije alfi slobodno pitajte.
Vozim 147 1.6 120 ks i landi lpg i naravno da nemam nikakvih problema s istom.Vozio i 156,a sljedeći logičan potez je 159 3.2 jts+lpg:)Kao deklarirani alfist,jako dobro poznajem svoj automobil,brinem se o njemu,iako nema nikakvih problema,ovjes hoće zaškripiti pomalo u zimskim uslovima i to je sve.Imao sam meganea prije i nevjerovatnu količinu problema(elektronika-crklo sve što je moglo),mehanika,ovjes.....Vidim mediokriteti prepričavaju lovačko ribarske priče svojih poznanika o ALFA ROMEU.Fiat je drugi par rukava,ako neko želi da mu se konkretno objasni razlika između npr alfine i fiatove glave motora može al nema potrebe.Moje auto treba svoju seleniu 20k,i to je sve što dospem povremeno i tečnost za stakla.Za taj novac na tržištu se ne može kupiti ništa kvalitetnije nažalost,ali dobijete jedno zadovoljstvo koje možete doživjeti samo ako budete posjedovali ovakvo vozilo.Ja se svaki dan radujem susretu s njom,auto je napravljen za vozača i tako i dizajniran(enterijer neprevaziđen)Ja imam spušten auto( eibach opruge i bilstein amortizere),mada nikakva dorada nije stock varijanti potrebna,dok vi svoje golfove morate unakazit angel eyes-ima,spojlerima da bi ličila na automobile 21 vijeka
Vozim 147 1.6 120 ks i landi lpg i naravno da nemam nikakvih problema s istom.Vozio i 156,a sljedeći logičan potez je 159 3.2 jts+lpg:)Kao deklarirani alfist,jako dobro poznajem svoj automobil,brinem se o njemu,iako nema nikakvih problema,ovjes hoće zaškripiti pomalo u zimskim uslovima i to je sve.Imao sam meganea prije i nevjerovatnu količinu problema(elektronika-crklo sve što je moglo),mehanika,ovjes.....Vidim mediokriteti prepričavaju lovačko ribarske priče svojih poznanika o ALFA ROMEU.Fiat je drugi par rukava,ako neko želi da mu se konkretno objasni razlika između npr alfine i fiatove glave motora može al nema potrebe.Moje auto treba svoju seleniu 20k,i to je sve što dospem povremeno i tečnost za stakla.Za taj novac na tržištu se ne može kupiti ništa kvalitetnije nažalost,ali dobijete jedno zadovoljstvo koje možete doživjeti samo ako budete posjedovali ovakvo vozilo.Ja se svaki dan radujem susretu s njom,auto je napravljen za vozača i tako i dizajniran(enterijer neprevaziđen)Ja imam spušten auto( eibach opruge i bilstein amortizere),mada nikakva dorada nije stock varijanti potrebna,dok vi svoje golfove morate unakazit angel eyes-ima,spojlerima da bi ličila na automobile 21 vijeka
- Clinton
#184 Re: Alfa Romeo?
Ja ti kazem (kao mediokritet koji posjeduje Alfu vec vise od 5 godina) ALFA je auto kojeg moras voljeti da bi ga imao a vidim ti si zaljubljen do usiju. Intrijer te 147 je najljepsi u klasi vec godinama kao i samo auto. Mi koji vozimo Alfu znamo da 1.6 motor u Alfi je kao 2.0 motor (minimum) u drugim autima. Moj je 1.6 Boxer, zadnja serija koji je zadnji pravi i originalni Alfin motor i ima neprevazidjen zvuk. Ali cinjenica je da 3 put mi puca sjediste i ovaj put sam uzeo sjediste od drugog proizvodjaca auta i prepravio nosace, dobro imam i ja 110 kg i 197 cm ali to su morali i oni znati. Kakav ti je prednji znak drug? Moj je davno izblijedio, sto vidjam i na 156 i 147. Neznam za 159 jer ih nema po gradu. Sve sto sam gore oko brisaca, sibera i svega ostalog je istina iz prve ruke. Jedini aspekt na vozilu sa kojim nisam imao problem do sada je motor bez mjenjaca na kojem mi je otisao servo cilindar na kvacilu sreca onaj manji pa sam izletio samo 90 KM. Neznam kazu da su poradili na kvaliteti za ove nove Alfe. Vrijeme ce pokazati.
- shlauf
#185 Re: Alfa Romeo?
Vidi u A-Net kod Strojarada 033/646-292, ŠKORO 033/538-333Clinton wrote:@jonthra pa i nisam citao te forume. Eto sad konkretno imam problem da nadjem sajlu za rucnu kocnicu. Nema je nigdje. Nasao u motorexu ali nije odgovarala, pa eto reci mi gdje da je nadjem jer ne mogu na tehnicki a registracija mi istice.
Alee aleeeeeeee
- johntra
#186 Re: Alfa Romeo?
159 je jako dobar auto i to je dokazao više puta....također zadnje serije 156 i 147 su isto tako dobra auta...kvaliteta se značajno popravila...eto Nux vam je objasnio neke stvari, ali Nux jarane, da bi bio pravi Alfista moraš izbaciti plin ili 159 kupiti bez plina.... 
- aerosa
#187 Re: Alfa Romeo?
Meni kod 156 ice jedino nenormalno smeta škripanje lafeta uprkos tome što su nove.
Sad kad je vlažno i nije problem valjda ih voda malo "podmazuje" ali kad je suho izludi me...
Navodno da je to na 159 riješeno ,a naravno da je ona u planu da bude sledeća ...
Što se tiče unutrašnjosti meni je zaista prelijepa... (model 2002>)
Sad kad je vlažno i nije problem valjda ih voda malo "podmazuje" ali kad je suho izludi me...
Navodno da je to na 159 riješeno ,a naravno da je ona u planu da bude sledeća ...
Što se tiče unutrašnjosti meni je zaista prelijepa... (model 2002>)
- Clinton
#188 Re: Alfa Romeo?
@aerosa imas kupiti set za reparaciju lafeta. Mene je na 145 dosao 150 sa rukama. Cesto to ode posebno ako imas sportske opruge ili sire gume a posebno to dvoje zajedno, probaj bez obzira sto su nove lafete mozda su vec otisle te komponente. Mozes ga kupiti u Motorexu gdje je najjeftiniji mada ga ima kupiti i drugdje.
-
nuxx
#189 Re: Alfa Romeo?
Plin neću nikad izbaciti,jer ne želim finansirati ratove po Iraku i osluškivat oscilacije u cijeni koja varira bez valjanih razloga.Lpg je genijalna stvar,zbog količine novca koji ostaje u džepu i mogu ka preusmjerit u npr.kvalitetno održavanje vozila.Naravno taj mali prekidač pored volana počesto koritim kad osjetim potrebu za maximalnim iskorištavanjem motora
Završna obrada je neuporedivo bolja od 145,i od 156 starijih godina.Problem koji alfe imaju s vilicama koje škripe(gornje vilice)koje u serijskoj ugradnji radi Delphi odnosno TRW tek je u zadnjih nekoliko godina riješen,znam ljude koji su imali nov ovjes a mijenjali te stvarčice misleći da je nešto neispravno.Meni malo smeta malo duži hod ručice mjenjača npr ali to su minorne stvari.Neki dan gledam u fifth gearu Quentin Willson popljuva jaguara(nebitno koji model)nađe mu milion zamjerki nekih...Šta hoću reći.Jedino neki Veyron ili Pagani ili neki treći superauto Mclaren F1 mogu reći da je u njima apsolutno sve savršeno,ali zato i koštaju toliko.Nedavno je čovjeku na novoj s klasi riknuo mjenjač kupljenoj u Talić-u.Toyota je povukla 7 milijardi auta,pa Honda pa WV,eto vam interkontinentalne multinacionalne korporacije......
Završna obrada je neuporedivo bolja od 145,i od 156 starijih godina.Problem koji alfe imaju s vilicama koje škripe(gornje vilice)koje u serijskoj ugradnji radi Delphi odnosno TRW tek je u zadnjih nekoliko godina riješen,znam ljude koji su imali nov ovjes a mijenjali te stvarčice misleći da je nešto neispravno.Meni malo smeta malo duži hod ručice mjenjača npr ali to su minorne stvari.Neki dan gledam u fifth gearu Quentin Willson popljuva jaguara(nebitno koji model)nađe mu milion zamjerki nekih...Šta hoću reći.Jedino neki Veyron ili Pagani ili neki treći superauto Mclaren F1 mogu reći da je u njima apsolutno sve savršeno,ali zato i koštaju toliko.Nedavno je čovjeku na novoj s klasi riknuo mjenjač kupljenoj u Talić-u.Toyota je povukla 7 milijardi auta,pa Honda pa WV,eto vam interkontinentalne multinacionalne korporacije......
-
jefferson
#190 Re: Alfa Romeo?
E ovo je novi argument na podforumu automobili. Zato hajmo finansirati Putina.nuxx wrote:Plin neću nikad izbaciti,jer ne želim finansirati ratove po Iraku i osluškivat oscilacije u cijeni koja varira bez valjanih razloga.Lpg je genijalna stvar,zbog količine novca koji ostaje u džepu i mogu ka preusmjerit u npr.kvalitetno održavanje vozila.Naravno taj mali prekidač pored volana počesto koritim kad osjetim potrebu za maximalnim iskorištavanjem motora![]()
- aerosa
#191 Re: Alfa Romeo?
Najjača izjava do sad na sa-x forumunuxx wrote:Plin neću nikad izbaciti,jer ne želim finansirati ratove po Iraku i osluškivat oscilacije u cijeni koja varira bez valjanih razloga.Lpg je genijalna stvar,zbog količine novca koji ostaje u džepu i mogu ka preusmjerit u npr.kvalitetno održavanje vozila.Naravno taj mali prekidač pored volana počesto koritim kad osjetim potrebu za maximalnim iskorištavanjem motora![]()
-
nuxx
#192 Re: Alfa Romeo?
aerosa istetoviraj me na guz slobodno,poslat ću sliku......
- bingov buraz
#193 Re: Alfa Romeo?
Malo je kumenuxx wrote:Toyota je povukla 7 milijardi auta,
Dobrodosao na forum i nemoj odmah negativnosti
- Clinton
#194 Re: Alfa Romeo?
Bas je bezobrazna ta Toyota pravi vise automobila nego sto ima ljudi.
-
ado-šampion
#195 Re: Alfa Romeo?
Pa kad već okrećemo na politiku, bolje i Putina neg Obamu!jefferson wrote:E ovo je novi argument na podforumu automobili. Zato hajmo finansirati Putina.nuxx wrote:Plin neću nikad izbaciti,jer ne želim finansirati ratove po Iraku i osluškivat oscilacije u cijeni koja varira bez valjanih razloga.Lpg je genijalna stvar,zbog količine novca koji ostaje u džepu i mogu ka preusmjerit u npr.kvalitetno održavanje vozila.Naravno taj mali prekidač pored volana počesto koritim kad osjetim potrebu za maximalnim iskorištavanjem motora![]()
- aerosa
#196 Re: Alfa Romeo?
Pa recimo da kupovinom goriva kod nas prije njega i finansiraš nego Obamu, ako nisi znao vlasnik rafinerije u B.Brodu-Rusiado-šampion wrote:Pa kad već okrećemo na politiku, bolje i Putina neg Obamu!jefferson wrote:E ovo je novi argument na podforumu automobili. Zato hajmo finansirati Putina.nuxx wrote:Plin neću nikad izbaciti,jer ne želim finansirati ratove po Iraku i osluškivat oscilacije u cijeni koja varira bez valjanih razloga.Lpg je genijalna stvar,zbog količine novca koji ostaje u džepu i mogu ka preusmjerit u npr.kvalitetno održavanje vozila.Naravno taj mali prekidač pored volana počesto koritim kad osjetim potrebu za maximalnim iskorištavanjem motora![]()
Završna obrada je neuporedivo bolja od 145,i od 156 starijih godina.Problem koji alfe imaju s vilicama koje škripe(gornje vilice)koje u serijskoj ugradnji radi Delphi odnosno TRW tek je u zadnjih nekoliko godina riješen,znam ljude koji su imali nov ovjes a mijenjali te stvarčice misleći da je nešto neispravno.Meni malo smeta malo duži hod ručice mjenjača npr ali to su minorne stvari.Neki dan gledam u fifth gearu Quentin Willson popljuva jaguara(nebitno koji model)nađe mu milion zamjerki nekih...Šta hoću reći.Jedino neki Veyron ili Pagani ili neki treći superauto Mclaren F1 mogu reći da je u njima apsolutno sve savršeno,ali zato i koštaju toliko.Nedavno je čovjeku na novoj s klasi riknuo mjenjač kupljenoj u Talić-u.Toyota je povukla 7 milijardi auta,pa Honda pa WV,eto vam interkontinentalne multinacionalne korporacije......Kralju, nemoj me pogrešno shvatit, ali nije svako ovdje toliko fasciniran SAD-om kao ti, ne baca ga svako ovdje na Ameriku i njihov sistem, tako da... ohani malo. Frajer je 100% u pravu kad ono kaže, ne bih da idem daleko na ono za što ne služi podforum "Auto", ali šta je tu glupo o onome što si citirao? Jel glupo to što su oni napravili svjetsku senzaciju od toga što je na 11.9.. poginulo "čak" 3000 ljudi, a u Iraku je svaki mjesec 11.9., onaj koji Amerika pravi u potrazi za tobože nukleanim naoružanjem zvanim nafta. Još jednom, ohani malo... i nemojte polizirat ovaj forum više.
Gorivo koje dolazi iz Mađarske iz Mol-a -opet nisu amerikanci...
Kakve sve gluposti na ovako jednostavnom podforumu AUTO možeš pročitati to je čudo jedno...
-
ado-šampion
#197 Re: Alfa Romeo?
Pa vjeruj mi da ja na svakoj temi "ugriram" da se političke teme ostave za neki drugi podforum, jer ovaj podforum nema veze s politikom. Tako da se poštedimo mi koji pišemo samo na ovom podforumu i boli nas neka stvar za ostale podforume... Ja sam vjerovatno pretjerao u svom zadnjem postu, ali mi je glupo što se politika miješa u sve, jbg čovjek je rekao svoje mišljenje i sad treba temu odvest u političkom smijeru, jer je nekom udareno na čast i ponos "njegove" Amerike.
- aerosa
#198 Re: Alfa Romeo?
Iskreno meni nije smetalo to što on govori protiv Amerike, iskreno puca mi klinac za njom, nego stvar da lik jednu rentabilnu investiciju fol "pravda" nekim svojim svjetonazorima.ado-šampion wrote:Pa vjeruj mi da ja na svakoj temi "ugriram" da se političke teme ostave za neki drugi podforum, jer ovaj podforum nema veze s politikom. Tako da se poštedimo mi koji pišemo samo na ovom podforumu i boli nas neka stvar za ostale podforume... Ja sam vjerovatno pretjerao u svom zadnjem postu, ali mi je glupo što se politika miješa u sve, jbg čovjek je rekao svoje mišljenje i sad treba temu odvest u političkom smijeru, jer je nekom udareno na čast i ponos "njegove" Amerike.
Sad ispade da sam i ja do neki dan bio antiamerikanac jer sam i ja imao plin u prošlom autu...
-
jefferson
#199 Re: Alfa Romeo?
Ma vratite se temi auta, puca i meni klinac kakva su njegova politicka uvjerenja, samo sam se osvrnuo na najnoviji argument na ovom podforumu.aerosa wrote:Iskreno meni nije smetalo to što on govori protiv Amerike, iskreno puca mi klinac za njom, nego stvar da lik jednu rentabilnu investiciju fol "pravda" nekim svojim svjetonazorima.ado-šampion wrote:Pa vjeruj mi da ja na svakoj temi "ugriram" da se političke teme ostave za neki drugi podforum, jer ovaj podforum nema veze s politikom. Tako da se poštedimo mi koji pišemo samo na ovom podforumu i boli nas neka stvar za ostale podforume... Ja sam vjerovatno pretjerao u svom zadnjem postu, ali mi je glupo što se politika miješa u sve, jbg čovjek je rekao svoje mišljenje i sad treba temu odvest u političkom smijeru, jer je nekom udareno na čast i ponos "njegove" Amerike.
Sad ispade da sam i ja do neki dan bio antiamerikanac jer sam i ja imao plin u prošlom autu...
![]()
![]()
Ima podforum politika pa bujurm....
- semirDAX
#200 Re: Alfa Romeo?
E ovako...Ovdje se uvijek nađe par zakletih "Švaba", pa onda nekoliko Italijana, Francuza i onda svak brani "svoje" i rasprava ode u nedogled.. Pokušat ću biti objektivan ovdje...Upoznat sam s porodicom koja je toliko fanatično vezana za italijanska auta, otac vozi Alfu 146 1.9 JTD sa 150 KS (čipovana), jedan sin Alfu 156 sa istim motorom, takođe čipovana, a drugi sin Fiat Bravo 1.9 JTD sa 105 KS...I ne bi mijenjali ova auta ni za šta na svijetu. Bio sam prisutan kad im pred kućom stoji VW Bora 1.9 TDI "full oprem" (po bosanski
), ono auto zvono, a neće da je gledaju, kažu smeće...nejasna mi ta fanatizirana zaluđenost italijanima...Doduše vozao sam ovu 146-icu i stvarno auto je zvjerka na cesti, šlajdra u trećoj
.. stvarno je što se tiče ugođaja vožnje bolja i od BMW 735i i 318i (doduše stare serije, 1994. i 1996. godina) iako sam stvarni zaljubljenik u BMW, to mi je ono vrh !
A trenutno vozim Golfa 3 1.9 TD sticajem okolnosti, i odgovorno tvrdim da je to jedan kontejner na točkovim au odnosu na auta iz njegovog cjenovnog ranga
A trenutno vozim Golfa 3 1.9 TD sticajem okolnosti, i odgovorno tvrdim da je to jedan kontejner na točkovim au odnosu na auta iz njegovog cjenovnog ranga