Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hadzinicasa wrote:Ja stvarno ne razumijem u čemu je problem!?
Zato što neko odvaja na stranu određeni dio novca ili ga troši za vlastiti ćeif, a u isto vrijeme se brine da zajednici ništa ne fali?
Zamislite scenarij gdje ona/on zna kolika je plata drugoga, ali dio te plate sporazumno dodijeljen samo njemu/njoj na trošenje (doručak, odjeća, bla....) on/ona racionalno troši i dio ostavlja na stranu.
Skrha snijeg krov s kuće i ona/on kaže - ne brini dragi/draga, imam ja ušteđenih para, napravićemo krov za tili čas bez da to iko osjeti.
Slupa on/ona auto - ima ušteđenih para.
Razboli se neko (nedajbože) - ima ušteđenih para.
Zaljubi se on/ona i odluči da ode - nema razvlačenja zbog nedostatka para.
i milion drugih scenarija.
Sve drugo je vrlo naivno razmišljanje. Život je nepredvidiv. Dvoje ljudi može živjeti u zajednici bez da izgube vlastiti identitet i preuzmu identitet zajednice. Iz mog vlastitog iskustva, to puno bolje funkcionira tako.
Ja volim pozorište, on voli kino a oboje volimo koncerte - dakle postoje stvari koje radimo zajedno, ali i one koje radimo odvojeno i sve ok.
headbanger wrote:kako ste vi samo naivni
ja svoju paltu odma iskesiram zeni
sve do zadnjeg pfeninga
a onda meni daje cenera dnevno dosta za cigara kafe i bureka
ostalo me ne zanima
ne zanimaju me racuni, merkatori, ni odjeca jer ona to pere i pegla pa ako je sta poderano vlajda baci/zamjeni/zakrpi
pojma nemam
nit me pita kad cu krecit, jer ona to sve organizuje
ja dodojem s posla smrdi jupol kaze ona da su bili majstori i krecili
a vi sakrivajte lovu i onda kukajte kako morate jos ... brisat prasinu .... pelgati svoje kosulje itd itd
ti imas zenu koja zna ekonomisati i koja nije lijena i koja ne zeli tvoju pomoc , ako mislis da si je podplatio svojom platom,definitivno si naivan
madner wrote:Pa da, i posto ste hem skupe, hem ne razumijete da i mi imamo potrebe, bitno je iz svog steka financirati merak i hobije. Lako je vama, nemate hobija.
ko nema hobija jao lud si ,hajd' nasmijes me dobro,priceless
ljubav_aha wrote:raja,kako radite taksu,zajedno ili odvojeno,eto prilike jednom godisnje saznati koliko zaradjujete
Ako mislis na dijasporce i onaj sistem poreza kao u SAD-u koje moraju sami obracunati i placati jednom godisnje, i tu se moze mutiti i sakriti tako da ni to nije bas siguran nacin da se saznaju takve informacije.
headbanger wrote:kako ste vi samo naivni
ja svoju paltu odma iskesiram zeni
sve do zadnjeg pfeninga
a onda meni daje cenera dnevno dosta za cigara kafe i bureka
ostalo me ne zanima
ne zanimaju me racuni, merkatori, ni odjeca jer ona to pere i pegla pa ako je sta poderano vlajda baci/zamjeni/zakrpi
pojma nemam
nit me pita kad cu krecit, jer ona to sve organizuje
ja dodojem s posla smrdi jupol kaze ona da su bili majstori i krecili
a vi sakrivajte lovu i onda kukajte kako morate jos ... brisat prasinu .... pelgati svoje kosulje itd itd
ti imas zenu koja zna ekonomisati i koja nije lijena i koja ne zeli tvoju pomoc , ako mislis da si je podplatio svojom platom,definitivno si naivan
nisam naivan
niti me briga za njenje prefirgane metode
hebe mi se
meni je oprano opeglano rucak na stolu
ponekad bude i sexa
a jesam li je potkupi ili nisam me uposte ne zanima (kada bi se vratil asmo nekoliko stranica nazad ili procitala sve moje postove poslje gore citiranog vidila bi da je to zeza) tisu nemoj nikom rec
♥ Julianna ♥ wrote:Kuku lele, nadam se da je nećeš naći ni na Istoku ni na Zapadu...
otkud znas mozda ja to vec imam
Pa ne znam, onako kažem. Kažeš ako bude čistila i kuhala, pa reko da neka ne čeka pred vratima da je pustiš insajd?
pa nisam ja nista lose mislio kad sam to rekao. Dzeparac nek smatra bonusom vecina ih to sve radi i bez ikakve naknade. A nigdje ne stoji da joj je to glavno zanimanje... nek ima ona jos pored toga normalan posao.