Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bodkin

#176 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Bodkin »

janica,ceca kitic, ivano, novak, miljkovic i jos 10 kosarkasa. grijeh bi bio taviti samo jednog
j@ pa j@

#177 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

ne znam sto se meni insinuiraju neke stvari. pa vise bode oci sto u vecini postova ovdje srba nema uopste iako su daleko najdominantinija sportska nacija nego sto ih ja pominjem vise nego ostale. zbog toga sam se uostalom i javio jer vidjeh da nema nikakve realnosti u postovima.

evo ja sam pominjao neke koje niko nije a nisu srbi recimo:

slovence: krizaja i cerara.
medaljase za/iz hr: dragonja, jovanovicka, rumun dizac tegova, onog stonotenisera primorca, (teniseri pored noleta nisu imali mjeta), jedrilicare, parlova itd.....

a to je daleko vise nego sto ste vi svi zajedno nabrojali srba koji su ipak zastupljeniji od ostalih sto i medjunarodna priznanja i uspjesi pokazuju.
j@ pa j@

#178 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

Bodkin wrote:janica,ceca kitic, ivano, novak, miljkovic i jos 10 kosarkasa. grijeh bi bio taviti samo jednog
grijeh je u tom slucaju i ne pomenuti selesovu
dječak sa šibicama

#179 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by dječak sa šibicama »

Bernard Barnjak

Rade Paprica

Enver Lugusic

nema dalje
dječak sa šibicama

#180 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

j@ pa j@ wrote:ne znam sto se meni insinuiraju neke stvari. pa vise bode oci sto u vecini postova ovdje srba nema uopste iako su daleko najdominantinija sportska nacija
:lol: :lol: :lol:

de prebroj olimpijske medalje Srbije i recimo ostatka ex Yu, najdominantniji :D
erik2

#181 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by erik2 »

Toni Kukoč
Đurđica Bjedov
Mate Parlov
j@ pa j@

#182 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

a i to je neko strasno mjerilo...

tamo se dobijaju medalje i za neke sportove za koje se ne zna ni da postoje....

uz to srbija nije ucestvovala ravnopravno 1992.

nemojte da nabrajam medalje i uspjehe u najpopularnijim sportovima.

samo najveci trofeji:

fudbal:
zvezda sampion svijeta i evrope.

kosarka:
2 svjetska i 3 evropska zlata (srebra a oi i ep-a i bronza sa ep-a uz jedno pokradeno polufinale).

...

meni je recimo zlato iz indianapolisa sa sp-a u kosarci na usa terenu uz pobjedu nad drim timom u cetvrtfinalu najveci uspjeh sporta sa ovih prostora i nikakve medalje u skijanju i dizanju tegova, jedrilicarstvu ili streljastvu i pikadu ne mogu se mjeriti sa necim takvim.

rukomet je slab i nema zlata od raspada jugeali ima najboljih rukometasa svijeta za vrijeme bivse drzave (ali ima jedno srebro i 3 bronze muskih uz pozitivan skor u mecevima sa npr hrvatskomi jedna bronza cura).

odbojka: tesko je i nabrojati sve uspjehe i muske i zenske kao i u vaterpolu.

tenis:
9 zenskih gs
5 muskih gs
4-5 gs u dublu i isto toliko u mixu.

3 zenska br1, 2 dubl br1 i jedan muski br1.
Last edited by j@ pa j@ on 14/02/2012 12:44, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#183 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Ma neee, gdje bi Olimpijske igre bile mjerilo icega :D
Bodkin

#184 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Bodkin »

pocijepa se i ova tema po nacijama :D
j@ pa j@

#185 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

procitaj dodatak o zlatu u indijanapolisu... i usporedbi sa raznim zlatima u pikadu, dizanju tegova ili streljastvu, skoku u vis i skijanju i jedrilicarstvu.

jedan teniski gs u svijetu vise odjekne nego sve medaljice u kanuu i slicnim minornim sportovima.

htjeli vi priznati ili ne ali svi sportovi jednostavno nemaju istu tezinu... i za mnoge od olimpijskih sportova ljudi uopste ne mare i obrate paznju na njih samo kada zbiraju olimpijske medalje i nikad vise.
Bodkin

#186 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Bodkin »

j@ pa j@ wrote:procitaj dodatak o zlatu u indijanapolisu... i usporedbi sa raznim zlatima u pikadu, dizanju tegova ili streljastvu, skoku u vis i skijanju i jedrilicarstvu.

jedan teniski gs u svijetu vise odjekne nego sve medaljice u kanuu i slicnim minornim sportovima.

htjeli vi priznati ili ne ali svi sportovi jednostavno nemaju istu tezinu... i za mnoge od olimpijskih sportova ljudi uopste ne mare i obrate paznju na njih samo kada zbiraju olimpijske medalje i nikad vise.
biti najbolji na svijetu i brzini ciscenja tresanja je velika stvar jer si bolji od 6.999 milijardi ljudi u necemu ;-)
Edin H.

#187 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Edin H. »

dječak sa šibicama wrote:Bernard Barnjak

Rade Paprica

Enver Lugusic

nema dalje

Hajde objasni zasto Lugusic?
dječak sa šibicama

#188 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Edin H. wrote:
dječak sa šibicama wrote:Bernard Barnjak

Rade Paprica

Enver Lugusic

nema dalje

Hajde objasni zasto Lugusic?
Na Kosevu vjetar duva, Lugusic nam mrezu cuva :thumbup:
gost iz ZG

#189 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by gost iz ZG »

Bodkin wrote:pocijepa se i ova tema po nacijama :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
o tome pričam od početka ...
Jedini pravi, realni, objektivni sud može biti međunarodni;
Šta si postigao (ili nisi)???
Oni ne yebu Srbe, Hrvate, Bosance .. ni 5%

ili si svjetski sportaš, ili nisi.
Koliko je takvih iz exYU? Na prste jedne ruke možeš nabrojati

Kraj priče.
j@ pa j@

#190 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

pa ne bas..... mnogi rukometasi, vaterpolisti i kosarkasi pa i odbojkasi sa ovih prostora su dobijali velika priznanja a ostavio sam i listu koji su to. (mvp raznih ep-a ili sp-a ili proglasavanim za naj u svijetu ili evropi).
megaman4

#191 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by megaman4 »

Muhamed - Hamić Mujić (fudbaler - VELEŽ)
Dražen Petrović (košarka)
Dragan Džajić (fudbal - Crvena Zvezda)

nisam išao redoslijedom, mada me i ne zanima nacionalost, da budemo načisto.

zašto baš ova trojka? pa evo objasnit ću, jer sam slušao mnoge starije navijače VELEŽA koji su gledali legendarnog MUJIĆA, kažu da je to bio fenomen od igrača, šta je on mogao s loptom, to ovi današnji manekeni, neće moći nikada, sam je znao pobjeđivati ekipe, a ne samo klubove velike četvorke, imao je takav udarac da je bilo teško predvidjeti u koju stranu će lopta. Njegova poznata utakmica je bila protiv Dinama 1955 ili 1956 kada je VELEŽ demolirao Dinamo s 6:1, a Mujić zabio 5 golova, a tadašnji golman Dinama nakon utakmice završio u bolnici......mnogi stručnjaci s ovih prostora ga smatraju NAJBOLJIM IGRAČEM IKADA koji je kročio na naše terene........

dražen petrović neponovljiva igračina pod košem, kažu mnogi nikada više takvog igrača, ljudina i sportista, šta je on mogao pod košem dugo će se prepričavati, nažalost 1993 je poginuo, mada i dan danas postoje kontroverze u vezi njegove smrti, čak sam čitao negdje da je bilo planirano njegovo ubistvo.

Dragan Džajić - džaja, čuveno lijevo krilo Zvezde, koji je 1963. počeo svoju blistvu karijeru pod Marakanom, o njemu je dosta toga napisano i rečeno..........
Last edited by megaman4 on 14/02/2012 15:20, edited 1 time in total.
respo

#192 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by respo »

j@ pa j@ wrote:a i to je neko strasno mjerilo...

tamo se dobijaju medalje i za neke sportove za koje se ne zna ni da postoje....

uz to srbija nije ucestvovala ravnopravno 1992.

nemojte da nabrajam medalje i uspjehe u najpopularnijim sportovima.

samo najveci trofeji:

fudbal:
zvezda sampion svijeta i evrope.

kosarka:
2 svjetska i 3 evropska zlata (srebra a oi i ep-a i bronza sa ep-a uz jedno pokradeno polufinale).

...

meni je recimo zlato iz indianapolisa sa sp-a u kosarci na usa terenu uz pobjedu nad drim timom u cetvrtfinalu najveci uspjeh sporta sa ovih prostora i nikakve medalje u skijanju i dizanju tegova, jedrilicarstvu ili streljastvu i pikadu ne mogu se mjeriti sa necim takvim.

rukomet je slab i nema zlata od raspada jugeali ima najboljih rukometasa svijeta za vrijeme bivse drzave (ali ima jedno srebro i 3 bronze muskih uz pozitivan skor u mecevima sa npr hrvatskomi jedna bronza cura).

odbojka: tesko je i nabrojati sve uspjehe i muske i zenske kao i u vaterpolu.

tenis:
9 zenskih gs
5 muskih gs
4-5 gs u dublu i isto toliko u mixu.

3 zenska br1, 2 dubl br1 i jedan muski br1.
zvezdin sastav molim

kosarkaski sastav molim
rukomet takodjer sastav molim
Bodkin

#193 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Bodkin »

gost iz ZG wrote:
Bodkin wrote:pocijepa se i ova tema po nacijama :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
o tome pričam od početka ...
Jedini pravi, realni, objektivni sud može biti međunarodni;
Šta si postigao (ili nisi)???
Oni ne yebu Srbe, Hrvate, Bosance .. ni 5%

ili si svjetski sportaš, ili nisi.
Koliko je takvih iz exYU? Na prste jedne ruke možeš nabrojati

Kraj priče.
nemoj tako ;-) vrhunskih sportista sa ovih prostora je mali milion. ako smo u necemu dobri to je sport. sve ostalo smo dno :) mi ovdje pricamo o najboljima na svijetu u odredjenom sportu u odredjenom trenutku u vremenu :-D pa tako jedan sale djordjevic ne moze na listu iako je jedan od najboljih evropskih kosarkasa :D
insomnia88

#194 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by insomnia88 »

j@ pa j@ wrote:ne znam sto se meni insinuiraju neke stvari. pa vise bode oci sto u vecini postova ovdje srba nema uopste iako su daleko najdominantinija sportska nacija nego sto ih ja pominjem vise nego ostale. zbog toga sam se uostalom i javio jer vidjeh da nema nikakve realnosti u postovima.

.
Možda najdominantnija..pogotovo u zadnje 2-3 godine jer je hrvatski sport ajmo reći u krizi.
Ali sigurno nije daleko najdominantnija. Ok ekipnih sportova Srbija je uspješnija u vaterpolu,odbojci i košarci,a Hrvatska u rukometu i nogometu. Što se tiče pojedinačnih sportova...istina ima ih puno,ali ajde Srbija je sada uspješnija u tenisu što joj je prednost. Ja sam Hrvat i svaka čast Kostelicu ili Blanki Vlasić, ali normalno da bi više volio da imamo tenisače koji su bar priblično uspješni u svom sportu.

Ti omalovažavaš Olimpijske igre iako je to nešto najveće za sportaša.... tu se vidi koliko koja zemlja ima raširen i razvijen sport. Srbija sa svoje 2-3 medalje po igrama ne može biti sportska sila,kao ni Hrvatska. Iako manja Hrvatska obično ima više medalja i sportaša od Srbije.
j@ pa j@

#195 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

pa norveska i neke druge zemlje mozda poberu gro olimpijskih medalja u disciplinama od kurlinga preko bandija do pikada i luk i strijele.

nikada ne bih mijenjao 10 medalja u takvim sportovima za jedno zlato u kosarci bilo sa ep-a ili sp-a.

nije nikakvo omalozavanje.

u fudbalu je zlato manje vazno od medalje na sp/ep-u

u tenisu je manje vazno od jednog GS.

sto manji sport to je olimpijada vaznija jer jedino tada za mnoge sportovo se uopste i cuje i pobude kakvu takvu paznju.

kosarka je eto sp i olimpijada jednako vazno a poslije je kao sto rekoh... sto manje vazan sport to vaznija olimpijada po njega. ono ... u kosarci su ep i sp i te kako praceni. a ko jos prati sampionate u kurlingu, pikadu, kuglanju i masu drugih minornih sportova koji bi bez olimpijade bili nepoznati i potpuno beznacajni.

i na olimpijadi mi je recimo najznacajnija medalja kosarka. na zimskoj vjerovatno hokej. i nisu sve jednako teske. poslije kosarke je vjerovatno odbojka pa mozda fudbal i tenis uz neke atleticarske disciplijne (gdje opet sprint 100m ima vecu tezinu od drugih stvari itd...) pa onda ovo kao rukomet i vaterpolo.
dječak sa šibicama

#196 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Ma sta bi ti bolan mijenjao, kao da si ti ista osvojio :D

Omalovazavas olimpijske igre, koje su najveci sportski dogadjaj globalno, i san vecina sportista je osvojiti olimpijsku medalju.

Beznacajan sport :-) jebote, kakvih sve ljudi ima.
xDenisx

#197 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by xDenisx »

Sam Djokovic je rekao da mu je primarni cilj ove godine Olimpijsko zlato
1946-1987

#198 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by 1946-1987 »

Hase, Pape, Kinđe.
gost iz ZG

#199 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by gost iz ZG »

Bodkin wrote: nemoj tako ;-) vrhunskih sportista sa ovih prostora je mali milion. ako smo u necemu dobri to je sport.
:thumbup:
ma to niko ne spori, naravno da je exYU nepresušni izvor sportskih talenta!

Ponavljam, ono što me smeta u ovoj "nazovi anketi Top3" - to je (opet) nacionalno preseravanje
svak po malo navija za svoje; neko više, neko manje. Ovdje ima napisanih nebuloza, za povraćanje!

AIi opet ću ponoviti ...
svega 4-5 "naših" sportaša je postalo svjetski-planetarno poznato;
Sve ostalo su trenutni, kratkotrajni uspjesi tj. naši snovi, mitovi i bajke
breuer

#200 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by breuer »

Iva Majoli 8-)

ah da, to je trenutni uspjeh...nema veze što je imala čast osvojiti grand slam titulu :oops:
Post Reply