ekipa od 5 ljudi dobije zaduzenje da ocisti podrucje i za to im se plati podjednako? zasto imam osjecaj da bi ova akcija svugdje uspjela, osim ovdje kod nas?! cim se spomene rijec raditi, odmah je prate i rijeci prevariti, muljati, izvrnuti, izvuci se, pokrasti i sl.žulijan asanž wrote:kako ćeš života ti izmjerit koliko je ko očistio. to bi bilo guzovače dnevnica sijaset....leo_ wrote:da su pametniji, angazovali bi gradjane po citavom gradu.
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
-
leo_
#176 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#177 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Meni je danas jedan o ljepših dana u Sarajevu. Predivno. Sinjeg je bio čist, nije ga so upropastila, šetala sam od Katedrale do Stupa i jako mi je prijalo..bez_ideje wrote:Ljudi ba...kod mene u Miljacki,na ledena ostrvca napadalo snijega.....![]()
![]()
![]()
KUUUUUL![]()
![]()
![]()
- mrtva kokoš
#178 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
i ja bih majke mi lopato samo da nemam posla preko vikendaMr.Penguin wrote:Jedan001 wrote:U tome je finta nisu rekli da su rekli znali bi koliko bi ljudi islo.Mr.Penguin wrote:Ja razmisljam..... samo da mi je znati koliko je dnevnica
Garant po danu za tebe bato 5kmJa mislio daju kao za izbore
a kontam da bi trebalo biti 40 maruna, kud ce nize
-
Mr.Penguin
#179 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
2x40 marunašime.sparina wrote: a kontam da bi trebalo biti 40 maruna, kud ce nize
- bez_ideje
#180 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja ne smijem rec-ja obozavam snijegKatarinaKosaca wrote:Meni je danas jedan o ljepših dana u Sarajevu. Predivno. Sinjeg je bio čist, nije ga so upropastila, šetala sam od Katedrale do Stupa i jako mi je prijalo..bez_ideje wrote:Ljudi ba...kod mene u Miljacki,na ledena ostrvca napadalo snijega.....![]()
![]()
![]()
KUUUUUL![]()
![]()
![]()
jutros u 7 izasla vani,ko da sam u neku bajku zakoracila....jes da je bilo malo zeznuto kuci se vratit .....al
- cigara
#181 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kod mene scena iz onog clipa kad srbin ode u kanadu. Ocistim snijeg, 2 sata lopatanja... prodje grtalica i napravi barikadu.... Kontam haj nije puno, ocistim ponovo... nekih 30 min mi trebalo.
Odem na kafu, vratim se... prosla grtalica i jos snijeg napadao....stvorio se bedem od metar... cistio 2 sata, umro
Odem na kafu, vratim se... prosla grtalica i jos snijeg napadao....stvorio se bedem od metar... cistio 2 sata, umro
- campa_xxx
#182 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ja ne znam gdje si ti ali ovdje kod mene (Trg Heroja) sipa opasnoalica.k wrote:pa ko da je malo usitnilo? ne pada ko danas, il mi se cini?campa_xxx wrote:Sad ocistio ispred ulaza i slomio se lopatajuci ali imam osjecaj da ce za pola sata napadati isto...
Last edited by campa_xxx on 03/02/2012 20:58, edited 2 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#183 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
cigara wrote:Kod mene scena iz onog clipa kad srbin ode u kanadu. Ocistim snijeg, 2 sata lopatanja... prodje grtalica i napravi barikadu.... Kontam haj nije puno, ocistim ponovo... nekih 30 min mi trebalo.
- Deriguz
#184 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kontam i ja da odem lopatat po carsiji, valjda mogu i raja iz Novog Grada
a trebalo bi bit oko 30-40 kema 
- Control panel
#185 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja sad nako sat i po lopatanja odustao jer ovo i dalje pada. ujutro nastavljam. i samo da napomenem u mojoj zgradi ima 5 ulaza samo je ispred mog cisto tokom cijelog dana i na jednom djelimicno koliko se moze proci. auta koja su okuporala trotoare koji nisu ocisceni sad su okupirala glavnu cestu. a policija nista. 
- atko
#186 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
i banalni primjeri poput ovog pitanja pokazuju da smo mi fakat sve vise sizofrena nacija
klikajmo na dislajk mozda snijeg sam ode
- poznanik
#187 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovakvu akciju na čišćenju gradskih ulica, ne samo u subotu, već i u nedjelju, po cijeli dan, u smjenama, trebale bi organizirati sve opštinske administracije, ako ništa - da se očiste trotoari i snijeg ukrca na kamione...Deriguz wrote:Eno opstina Stari Grad placa gradjanje sutra da ciste
Siguran sam da u opštinskim ili kantonalnom budžetu ima dovoljno novca da se isplate naknade dobrovoljcima.
- muha_sa
#188 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
atko wrote:i banalni primjeri poput ovog pitanja pokazuju da smo mi fakat sve vise sizofrena nacija![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#189 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Koliko sad trenutno pada neće dobrovoljci ni moći izaći iz zgrada i kuća ujutro da se prijave u opštinu, ma neće moći ni naći opšinu jer će biti samo jedna velika sniježna gromada.
Sutra će se tražiti ljudi sa dobrom koordinacijom i fotorgrafskim pamćenjem za prokopavanje tunela
Sutra će se tražiti ljudi sa dobrom koordinacijom i fotorgrafskim pamćenjem za prokopavanje tunela
- Manic Psycho
#190 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ti da im odes ne bi te ni primili ili bi te otjerali kad bi poceo da lopatas sve na ulici, kako je redJedan001 wrote:U tome je finta nisu rekli da su rekli znali bi koliko bi ljudi islo.Mr.Penguin wrote:Ja razmisljam..... samo da mi je znati koliko je dnevnica
Garant po danu za tebe bato 5km
- minjonja
#191 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ali kad nece cukerberg da uvede dislajk dugme!atko wrote:i banalni primjeri poput ovog pitanja pokazuju da smo mi fakat sve vise sizofrena nacija![]()
- 4m3l
#192 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Jbga ja volim snijeg, ne bi se zalio da je 5 metara
Danas je super bilo prava romantika..
-
Mr.Penguin
#193 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovo sijeva ili se meni cini?
- Better Man
#194 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Vama koji volite snijeg treba sav snijeg sa ulica iskrcati u vaser kuce i stanove! Ne znam kako neko moze voliti ovu grozotu sto paralise saobracaj, normalan zivot itd.
- Cholina_Lokica
#195 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
U krevetu vam padoBetter Man wrote:Vama koji volite snijeg treba sav snijeg sa ulica iskrcati u vaser kuce i stanove! Ne znam kako neko moze voliti ovu grozotu sto paralise saobracaj, normalan zivot itd.
-
Mr. Brightside
#196 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- poznanik
#197 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ovaj snijeg nam je itekako bio potreban, sjeti se suše od ljetos, ili prošlih godinaBetter Man wrote:Vama koji volite snijeg treba sav snijeg sa ulica iskrcati u vaser kuce i stanove! Ne znam kako neko moze voliti ovu grozotu sto paralise saobracaj, normalan zivot itd.
- Deriguz
#198 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Prvi put nakon 5-6 godina da se moze reci da je snijeg pao kako treba 
- alica.k
#199 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ma i kod mene (vogosca) isto. sad sam isla ocistit ispred i auto, i mogu vam rec, OVO SE NE ISPLATI cistit.campa_xxx wrote:Ja ne znam gdje si ti ali ovdje kod mene (Trg Heroja) sipa opasnoalica.k wrote:pa ko da je malo usitnilo? ne pada ko danas, il mi se cini?campa_xxx wrote:Sad ocistio ispred ulaza i slomio se lopatajuci ali imam osjecaj da ce za pola sata napadati isto...
da me neko ne shvati pogresno, neam ja nista protiv snijega na otvorenim povrsinama, al ispred haustora gdje mogu nogu slomit, i po autu treci dan kad se sve zaledi i zalijepi? ne hvala.
sutra odo kupit drugu lopatu, ne stigoh danas.
ovu akciju ciscenja bi trebao citav grad organizovat, da barem jednom u zivotu se ujedinimo u necemu i zajedno odradimo.
i samo da napisem, bila sam izgubila cuku u snijegu, sreca pa je bio na povodcu. al ziva istina, samo ga nestade. neki covjek vristi da ce se ugusit cuko.
BAS PADA.
jel me zeza ovo vrijeme da grmi i sijeva?!?!?!?!?!?!?1
Last edited by alica.k on 03/02/2012 21:47, edited 1 time in total.
- muha_sa
#200 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
hajd fino priznaj da si samo auto ocistilaalica.k wrote: ma i kod mene (vogosca) isto. sad sam isla ocistit ispred i auto, i mogu vam rec, OVO SE NE ISPLATI cistit.
da me neko ne shvati pogresno, neam ja nista protiv snijega na otvorenim povrsinama, al ispred haustora gdje mogu nogu slomit, i po autu treci dan kad se sve zaledi i zalijepi? ne hvala.
sutra odo kupit drugu lopatu, ne stigoh danas.
ovu akciju ciscenja bi trebao citav grad organizovat, da barem jednom u zivotu se ujedinimo u necemu i zajedno odradimo.
i samo da napisem, bila sam izgubila cuku u snijegu, sreca pa je bio na povodcu. al ziva istina, samo ga nestade. neki covjek vristi da ce se ugusit cuko.
BAS PADA.