Izvini, ali jesi li cula ikada za polozajnu pogodnost ? Pa da stanovi stari 120 godina u Titovoj kostaju 2-3x vise od Tibre...? Tako i stanovi u Hrasnom stari 20-30 godina kostaju isto/vise od novih u Tibri... Zasto je to problem, pa nije im rok trajanja istekao ? Ako je stan u losem stanju, to se prebije u cijeni kupovine, ako ti je preskupo, trazis dalje... Naci ce se, samo moras imati zivce, i ne trcati pred rudu...
Trziste je cudno, sta ljudi hoce da plate, plate, sta nece, nece... Sta neko hoce/mora da proda, proda po koliko moze, sto mu ne jede hljeba, ostavi za bolje dane...
Ja recimo ne shvatam fascinaciju nekih ljudi novogradnjom, kakvom god... Jako mi je bitno da niko nije "u mojim" zidovima spavao...?

I onda nam se desavaju razna "Tibra naselja", ima ih jos ali ovi su trenutno najvidljiviji... MIslim ko voli nek' izvoli, mada bi im ja zbog nepostivanja papirologije dinamitom poravnao odavno sve, ali zato ja nisam na "javnoj funkciji"... To je druga prica... Ja sam doselio na A.polje 1979 godine, i pola B faze, te cijela C faza se pravila jos par godina. Znam kako je to kada kamioni voze zemlju/beton svaki dan, i ostavljaju blato na cesti... Mi smo cist asfalt vidjeli prije Olimpijade, dakle negdje '83... Zato mi npr. nije palo na pamet da uzimam "boracki" stan na Shipu, iako su me drugovi nagovarali na to "povoljno" rjesenje u Opstini Centar... Pa kasnjenje izgradnje od barem 1-2 godine...? Fuj... Ovako sam kad je izletio stan na A. polju sabrao sve sto treba, dakle: stan + renoviranje + opremanje +poznat polozaj + komsiluk + naselje koje ima sta ima = cijena koja mi odgovara ili ne odgovara, te postupio po tome... I uselio odmah... Stan je svo vrijeme bio uslovan, dakle nije se nista na njemu moralo raditi, pa se ono sto smo htjeli moglo raditi "na rate"...
Dakle i novogradnja, i starogradnja imaju neke prednosti ali i mane, kao i sve ostalo u zivotu... Za svoje pare gledaj da pronadjes sto manji kompromis koji moras otrpiti u totalu...