Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
neki

#176 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

poznanik wrote:
terremoto wrote:A ja bas htjela kupiti stan u Tibri :D :D :D ,sala mala,posto ja nisam iz Sarajeva,a imam namjeru kupiti stan u Sa. da li mi neko moze dati savjet gdje kupiti,Ilidza odgovara znaci da nije centar,novogradnja.Iskreno malo sam se razocarala sa svim vasim postovima koje sam procitala :sad:
Pitaj u Istočnom Sarajevu, tamo se grade odlični stanovi, a ne vjerujem da su im cijene visoke.
:-) :-)
Na osnovu cega si ti zakljucio da su tamo stanovi 'odlicni', tj. bolji nego u ovom dijelu? Cijene jesu dosta nize ali shodno lokaciji..
poznanik

#177 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by poznanik »

neki wrote:
poznanik wrote:
terremoto wrote:A ja bas htjela kupiti stan u Tibri :D :D :D ,sala mala,posto ja nisam iz Sarajeva,a imam namjeru kupiti stan u Sa. da li mi neko moze dati savjet gdje kupiti,Ilidza odgovara znaci da nije centar,novogradnja.Iskreno malo sam se razocarala sa svim vasim postovima koje sam procitala :sad:
Pitaj u Istočnom Sarajevu, tamo se grade odlični stanovi, a ne vjerujem da su im cijene visoke.
Na osnovu cega si ti zakljucio da su tamo stanovi 'odlicni', tj. bolji nego u ovom dijelu? Cijene jesu dosta nize ali shodno lokaciji..
Na osnovi vizuelnog uvida u nekoliko stanova u koje sam ulazio.

Na osnovi čega ti misliš da nisu?
neki

#178 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

poznanik wrote:
neki wrote:
poznanik wrote: Pitaj u Istočnom Sarajevu, tamo se grade odlični stanovi, a ne vjerujem da su im cijene visoke.
Na osnovi vizuelnog uvida u nekoliko stanova u koje sam ulazio.

Na osnovu toga sto mi je gradjevinarstvo struka i sto sam bio prisutan tokom gradjenja mnogih gradjevina i u sa i u i.sa. i vidio kakav fusheraj se radi, a to su one stvari koje ti ne vidis kad udjes u gotov stan, npr. nepostojanje hidroizolacije na balkonima, termoizolacije u podu, tanak estrih koji puca, vlazan parket, tanki zidovi medju stanovima, termicki mostovi itd itd..sto se tice ovog i onog sarajeva :-) moje misljenje je: isto sranje drugo pakovanje, s tim da je u 'istocnom' fusheraj mozda jos i veci jer investitori imaju puno manji prihod po kvadratu nego u 'federalnom' pa gledaju svaku marku da zavrnu..
S druge strane urbanisticka rjesenja novogradnje u istocnom su puno bolja..
poznanik

#179 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by poznanik »

poznanik wrote:Pitaj u Istočnom Sarajevu, tamo se grade odlični stanovi, a ne vjerujem da su im cijene visoke.
neki wrote: :-) :-) Na osnovu cega si ti zakljucio da su tamo stanovi 'odlicni', tj. bolji nego u ovom dijelu? Cijene jesu dosta nize ali shodno lokaciji..
poznanik wrote:Na osnovi vizuelnog uvida u nekoliko stanova u koje sam ulazio.
neki wrote:Na osnovu toga sto mi je gradjevinarstvo struka i sto sam bio prisutan tokom gradjenja mnogih gradjevina i u sa i u i.sa. i vidio kakav fusheraj se radi, a to su one stvari koje ti ne vidis kad udjes u gotov stan, npr. nepostojanje hidroizolacije na balkonima, termoizolacije u podu, tanak estrih koji puca, vlazan parket, tanki zidovi medju stanovima, termicki mostovi itd itd..sto se tice ovog i onog sarajeva :-) moje misljenje je: isto sranje drugo pakovanje, s tim da je u 'istocnom' fusheraj mozda jos i veci jer investitori imaju puno manji prihod po kvadratu nego u 'federalnom' pa gledaju svaku marku da zavrnu..
Visokogradnja je jedna je i od mojih "struka", tako da znam šta pišem, a pišem ono što vidim. Ne vjerujem da ćeš me sada pokušati ubijediti da ti bolje vidiš ono što ja gledam, što sam vidio i procijenio :-)
neki

#180 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

poznanik wrote:
poznanik wrote:Pitaj u Istočnom Sarajevu, tamo se grade odlični stanovi, a ne vjerujem da su im cijene visoke.
neki wrote: :-) :-) Na osnovu cega si ti zakljucio da su tamo stanovi 'odlicni', tj. bolji nego u ovom dijelu? Cijene jesu dosta nize ali shodno lokaciji..
neki wrote:Na osnovu toga sto mi je gradjevinarstvo struka i sto sam bio prisutan tokom gradjenja mnogih gradjevina i u sa i u i.sa. i vidio kakav fusheraj se radi, a to su one stvari koje ti ne vidis kad udjes u gotov stan, npr. nepostojanje hidroizolacije na balkonima, termoizolacije u podu, tanak estrih koji puca, vlazan parket, tanki zidovi medju stanovima, termicki mostovi itd itd..sto se tice ovog i onog sarajeva :-) moje misljenje je: isto sranje drugo pakovanje, s tim da je u 'istocnom' fusheraj mozda jos i veci jer investitori imaju puno manji prihod po kvadratu nego u 'federalnom' pa gledaju svaku marku da zavrnu..
Visokogradnja je jedna je i od mojih "struka", tako da znam šta pišem, a pišem ono što vidim. Ne vjerujem da ćeš me sada pokušati ubijediti da ti bolje vidiš ono što ja gledam, što sam vidio i procijenio :-)
Ok, ako si ulazio u te stanove u toku gradnje i izvodjenja zanatskih radova i poredio kvalitet materijala i ugradnje sa onim sto se radi ovamo onda vjerujem da si upravu. Ako se tvoje misljenje o kvaliteti zasniva na ulasku u gotove objekte onda.. :run:
charrrmed

#181 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by charrrmed »

neki wrote: Ok, ako si ulazio u te stanove u toku gradnje i izvodjenja zanatskih radova i poredio kvalitet materijala i ugradnje sa onim sto se radi ovamo onda vjerujem da si upravu. Ako se tvoje misljenje o kvaliteti zasniva na ulasku u gotove objekte onda.. :run:
:thumbup:
Tayyip

#182 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Tayyip »

ja ne bih izvršio veliku nuždu na tlu rs-a a kamoli prošetao ili stan kupio
Miki123

#183 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Miki123 »

poznanik wrote:

sad je i građevinar :D
JThomas

#184 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

jebo ti bendžamina frenklina, on je karinana...
poznanik

#185 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by poznanik »

Miki123 wrote:sad je i građevinar :D
Curice, nešto ti nije jasno?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#186 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by PipiDugaDevetka »

500 godina wrote:ja ne bih izvršio veliku nuždu na tlu rs-a a kamoli prošetao ili stan kupio
Što li to? Kasindol je i moj. Lukavica je i moja. Banja Luka je i moja. Trebinje sunčano je i moje. Nisi valjda odustao od ''trenutno okupiranog i genocidom otetog''. Previše lako se predaješ.

Možda se nikada ovi dijelovi neće integrisati u BiH, neka ostanu u manjem entitetu, ali entitet MORA promijeiti ime, ukinuti krsne slave za sve i svašta, u školama ukinuti Svetosavlje, omogućiti ravnopravno izučavanje, i bosanskog, i hrvatskog, i srpskog jezika i tzv. nac. predmeta.....prati malo na Politici nickove @Skijaš, @zavrzlama, @Alfons Kauderas, @1gorstak,...i ostale.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#187 Re: Novogradnja u Sarajevu?

poznanik wrote:
Miki123 wrote:sad je i građevinar :D
Curice, nešto ti nije jasno?
Svaka čast @poznanik!
:thumbup:
[Emma]

#188 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by [Emma] »

I šta sad čovjek da radi kad pročita ove postove? Trebala bih uskoro kupiti stan, a ne znam ni gdje ni kako.

Tibra možda nije na lokaciji sa bogatom infrastrukturom, nisu zgrade neka kvaliteta, ali opet mi je van pameti
da dam 2000 KM za kvadratni metar u neboderu na 16. spratu u Hrasnom koji je star 20 godina i treba dobro renoviranje.

Cijene su blago rečeno bezobrazne, a neki od nas nemaju vremena čekati bolja vremena i jefitnija, ako uopće kad i dođu. Shvatam ja da je lokacija bitna i sama živim trenutno na odličnoj, pa možda zato baš najbolje ne shvatam kako je nemati poštu, hitnu i 3 tržna centra u krugu, li što je previše previše je. :D
Jay Gatsby

#189 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Jay Gatsby »

[Emma] wrote:I šta sad čovjek da radi kad pročita ove postove? Trebala bih uskoro kupiti stan, a ne znam ni gdje ni kako.

Tibra možda nije na lokaciji sa bogatom infrastrukturom, nisu zgrade neka kvaliteta, ali opet mi je van pameti
da dam 2000 KM za kvadratni metar u neboderu na 16. spratu u Hrasnom koji je star 20 godina i treba dobro renoviranje.

Cijene su blago rečeno bezobrazne, a neki od nas nemaju vremena čekati bolja vremena i jefitnija, ako uopće kad i dođu. Shvatam ja da je lokacija bitna i sama živim trenutno na odličnoj, pa možda zato baš najbolje ne shvatam kako je nemati poštu, hitnu i 3 tržna centra u krugu, li što je previše previše je. :D
Onda, nemoj davati 2000 za kvadrat. Rentaj stan i ćao.
[Emma]

#190 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by [Emma] »

Jay Gatsby wrote:
Saavjet ti je strašno konstruktivan. :roll: Rentanje mi nije opcija.
Jay Gatsby

#191 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Jay Gatsby »

[Emma] wrote:
Jay Gatsby wrote:
Saavjet ti je strašno konstruktivan. :roll: Rentanje mi nije opcija.
Dobro, ti najbolje znaš. Rentanje može biti čak bolja opcija od kupovine - zavisi od niza faktora.
[Emma]

#192 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by [Emma] »

Ma vjerujem, ali kažem ti u pitanju je kupovina stana. :-D
drndalo

#193 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Izvini, ali jesi li cula ikada za polozajnu pogodnost ? Pa da stanovi stari 120 godina u Titovoj kostaju 2-3x vise od Tibre...? Tako i stanovi u Hrasnom stari 20-30 godina kostaju isto/vise od novih u Tibri... Zasto je to problem, pa nije im rok trajanja istekao ? Ako je stan u losem stanju, to se prebije u cijeni kupovine, ako ti je preskupo, trazis dalje... Naci ce se, samo moras imati zivce, i ne trcati pred rudu...

Trziste je cudno, sta ljudi hoce da plate, plate, sta nece, nece... Sta neko hoce/mora da proda, proda po koliko moze, sto mu ne jede hljeba, ostavi za bolje dane...

Ja recimo ne shvatam fascinaciju nekih ljudi novogradnjom, kakvom god... Jako mi je bitno da niko nije "u mojim" zidovima spavao...? :shock: :-) I onda nam se desavaju razna "Tibra naselja", ima ih jos ali ovi su trenutno najvidljiviji... MIslim ko voli nek' izvoli, mada bi im ja zbog nepostivanja papirologije dinamitom poravnao odavno sve, ali zato ja nisam na "javnoj funkciji"... To je druga prica... Ja sam doselio na A.polje 1979 godine, i pola B faze, te cijela C faza se pravila jos par godina. Znam kako je to kada kamioni voze zemlju/beton svaki dan, i ostavljaju blato na cesti... Mi smo cist asfalt vidjeli prije Olimpijade, dakle negdje '83... Zato mi npr. nije palo na pamet da uzimam "boracki" stan na Shipu, iako su me drugovi nagovarali na to "povoljno" rjesenje u Opstini Centar... Pa kasnjenje izgradnje od barem 1-2 godine...? Fuj... Ovako sam kad je izletio stan na A. polju sabrao sve sto treba, dakle: stan + renoviranje + opremanje +poznat polozaj + komsiluk + naselje koje ima sta ima = cijena koja mi odgovara ili ne odgovara, te postupio po tome... I uselio odmah... Stan je svo vrijeme bio uslovan, dakle nije se nista na njemu moralo raditi, pa se ono sto smo htjeli moglo raditi "na rate"...

Dakle i novogradnja, i starogradnja imaju neke prednosti ali i mane, kao i sve ostalo u zivotu... Za svoje pare gledaj da pronadjes sto manji kompromis koji moras otrpiti u totalu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#194 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

500 godina wrote:ja ne bih izvršio veliku nuždu na tlu rs-a a kamoli prošetao ili stan kupio
ne bi ni oni u federaciji

ali razlika između njih i vas je u tome što oni žele podjelu a vi cjelovitu bih :roll: :roll: :roll:
PipiDugaDevetka

#195 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Black swan wrote:

ali razlika između njih i vas je u tome što oni žele podjelu a vi cjelovitu bih :roll: :roll: :roll:
Tnx @swan, pet puta bolje si ti objasnio, nego ja.
Jay Gatsby

#196 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Jay Gatsby »

Black swan wrote:

Da, ali šta je, po tebi, više vjerovatno :mrgreen: Podjela ili cjelovita BiH?
Truba

#197 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

vjerovatnije je to da su srbi dosljedniji od nas federalnih partnera
PipiDugaDevetka

#198 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Black swan wrote:vjerovatnije je to da su srbi dosljedniji od nas federalnih partnera
7 strateških tačaka K.Radovana-No passaran(a)!
Dokaz:
http://www.bakije.com/
(Marica, Lidija,...)
neki

#199 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Kakve to ima veze sa novogradnjom u Sarajevu?
Truba

#200 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

kako nema...
ljudi prodaju kvadrat 800 + pdv
kilometar odatle je trola federalna osnovna i sjajna gimnazija dobrinja
kraće je tu doći nego meni s čvile pjehe do KŠCa kad nisu radili tramvaji

:roll:
Post Reply