Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo
Moderator: Benq
- fidoremilienko
#176 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
- Jed1217
-
nihil_
#178 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Ne kontam ovo za osvetu anonimusa??? Kakva osveta, dje sta kad???
-
bierkof
#179 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
goodnight sweet prince 2005-2012...
Bilo je dobro dok je trajalo, prije 3 godine sam kupio lifetime premium na MU.
Posto imam prebrz internet, odo da nadjem onaj rufruf ili kako se vec zove.
"Consequences will never be the same" lul 
- AdNaN88
- plejka2
- Cholina_Lokica
#182 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Sad za sad je i FB i Mark protiv zakonamousstapha wrote:Radi li vam facebook?
EDIT: Evo ga proradi. Konto sam da se Anonymous poigrava i sa Zuckerbergom.
- alica.k
#183 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
kako me sinoc naljutilo kad je twitter poceo brisat hashtagove u trendingu za opmegaupload.
- Janjicar
#184 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Mi svakako kaskamo za svijetom par godina tako da se ovo ne desava kod nas 
-
dinozzoM6
#185 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
ma mojne, da nam ne dolaze federalci ovamobierkof wrote:goodnight sweet prince 2005-2012...
"Consequences will never be the same" lul
-
nihil_
#186 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
internet je svijet, sta god da se desava desava se svimaJanjicar wrote:Mi svakako kaskamo za svijetom par godina tako da se ovo ne desava kod nas
- Kinaski
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Janjicar
#189 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
znaci ono www znaci world wide webnihil_ wrote:internet je svijet, sta god da se desava desava se svimaJanjicar wrote:Mi svakako kaskamo za svijetom par godina tako da se ovo ne desava kod nas
a zasto je Megaupload zatvoren a ne Rapidshare ?
-
nihil_
#190 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Svi'o, napokon nes i ti da naucis ovdjeJanjicar wrote:znaci ono www znaci world wide webnihil_ wrote:internet je svijet, sta god da se desava desava se svimaJanjicar wrote:Mi svakako kaskamo za svijetom par godina tako da se ovo ne desava kod nasotvorio si mi oci
![]()
-------------------------------
http://news.cnet.com/8301-31001_3-57362 ... l-defense/
- Janjicar
#191 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
sreca pa ima takvih ljudih kao sto si ti pa nikad nije dosadno :rnihil_ wrote:Svi'o, napokon nes i ti da naucis ovdjeJanjicar wrote:znaci ono www znaci world wide webnihil_ wrote: internet je svijet, sta god da se desava desava se svimaotvorio si mi oci
![]()
-
dinozzoM6
#192 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
tako sam ja čuo
- AdNaN88
#193 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Preostaje nam da skupimo pare i sami opet pokrenemo KDX CLIENT kao prije na gnetu i hs-u. Nece nam nista moci 
- Janjicar
#194 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Moguce je i to mada znam da i na Rapidshare ima dosta i filmova i svega drugog i crackovanih programa i vec dugo vremenadinozzoM6 wrote:Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
Misljenja sam da nikada nece moci iskorijeniti jer npr. Da je neko iz Irana vlasnik ove stranice onda mu ne bi mogli nista ili Venecuele jer takve drzave bi odbile isporuciti svoga drzavljanina.
Tako da ako sve i pozatvaraju neko ce se naci da otvori stranicu i da zaradi "neku" lovu
- alica.k
#195 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
mislim da je njima veci problem bio u ovome money laundering i racketeering nego u copyright infringement, mada su to iskoristili kao najveci povod, a na osnovu servera u americi su mogli ovako djelovat i hapsit ljude po drugim drzavama.dinozzoM6 wrote:Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
evo tu citav FBI press release
-
nihil_
#196 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Hoce bas iz irana, tamo nema cenzure internetaJanjicar wrote:Moguce je i to mada znam da i na Rapidshare ima dosta i filmova i svega drugog i crackovanih programa i vec dugo vremenadinozzoM6 wrote:Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
Misljenja sam da nikada nece moci iskorijeniti jer npr. Da je neko iz Irana vlasnik ove stranice onda mu ne bi mogli nista ili Venecuele jer takve drzave bi odbile isporuciti svoga drzavljanina.
Tako da ako sve i pozatvaraju neko ce se naci da otvori stranicu i da zaradi "neku" lovu
-
SaPnA
#197 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
Taće FBI i Iran
- Janjicar
#198 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
To je cisto primjer a u Iranu postoji kontrola interneta i cenzura zbog anti-vladinih govora i pisanjanihil_ wrote:Hoce bas iz irana, tamo nema cenzure internetaJanjicar wrote:Moguce je i to mada znam da i na Rapidshare ima dosta i filmova i svega drugog i crackovanih programa i vec dugo vremenadinozzoM6 wrote:Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
Tako da ako sve i pozatvaraju neko ce se naci da otvori stranicu i da zaradi "neku" lovu![]()
![]()
- ExNihilo
#199 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
alica.k wrote:mislim da je njima veci problem bio u ovome money laundering i racketeering nego u copyright infringement, mada su to iskoristili kao najveci povod, a na osnovu servera u americi su mogli ovako djelovat i hapsit ljude po drugim drzavama.dinozzoM6 wrote:Rapidshare je bio "rapidniji" u brisanju ilegalnih stvari sa svojih servera, na megauploadu su znale dugo stajati prije nego bi ih ovi uklonili, a ja mislim da je veći problem bio u Megavideo-u, gdje su korisnici postavljali videe koje bi youtube odmah izbrisao, a megavideu bi trebalo nekad i po sedam dana da ukloni sadržaj koji narušava copyrights...
tako sam ja čuo
evo tu citav FBI press release
Ma daj, nabacat ce oni njima raznoraznih optuzbi. I opravdanih i neopravdanih.
Pitanje koje se ovdje postavlja jeste zašto su, u slucaju Mininove, Limewire-a, Napstera ili trenutno Groovesharka, uvijek podizane tuzbe, saslušavane sve strane, a tek po donošenju sudske presude servisi gašeni - dok je ovdje klikom dugmeta megaupload nestao sa lica interneta bez ikakvog saslušanja, presude i sl. Po tome je ovo presedan. SOPA prije SOPA-e.
Meni se sve nekako čini da se Amerika naročito uzhebala sa ovim zakonima i pokušajima da cenzuriše internet, klikom dugmeta, nakon Wikileaksa, sve kako bi se u budućnosti spriječio neki novi (i pogubniji) Wikileaks.
p.s. To što se osnivačima megauploada sada nastoji u optužnici prišiti i pranje novca, po meni, još je jedan pokušaj da se se pirati ili oni koje Amerika označi kao takve prikažu kao "pravi kriminalci". Jer ljudi će stati uz pirate, ali se distanciraju od kriminalaca u tradicionalnom smislu te riječi. Otuda i ona poznata kampanja protiv piraterije sa sloganima "Piraterija je krađa. Ne biste downloadovali tuđe auto" i sl.
Last edited by ExNihilo on 20/01/2012 16:15, edited 1 time in total.
-
nihil_
#200 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa
I tako naprave oni servis kao MU i to se bude koristilo da se rasturaju stvari protiv vlade?Janjicar wrote:To je cisto primjer a u Iranu postoji kontrola interneta i cenzura zbog anti-vladinih govora i pisanjanihil_ wrote:Hoce bas iz irana, tamo nema cenzure internetaJanjicar wrote: Moguce je i to mada znam da i na Rapidshare ima dosta i filmova i svega drugog i crackovanih programa i vec dugo vremena
Tako da ako sve i pozatvaraju neko ce se naci da otvori stranicu i da zaradi "neku" lovu![]()
![]()
a ne radi copyright
Znas ti onu ispeci pa reci