našo sam tv...ultima_palabra wrote:Isti sam ti takav... pogledam snimke popodne, ali nije to tosumirprimus wrote:![]()
![]()
![]()
nekako mi ovaj australian nikako ne godi radnim danom![]()
nesto nadal jedva,ne trci...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
našo sam tv...ultima_palabra wrote:Isti sam ti takav... pogledam snimke popodne, ali nije to tosumirprimus wrote:![]()
![]()
![]()
nekako mi ovaj australian nikako ne godi radnim danom![]()
I preko 60 tzv. neiznuđenih.shake69 wrote:Rafi se, pord Federerovog kompleksa s Mallorce poklopilo neobicno puno stvari u ogledu s Rogerom sto nije bio tako izrazit slucaj do sada, bar ne na hard court-u:
1. Nadalov vrlo visok procenat prvog servisa
2. Neprepoznatljivo slab prvi servis, return i slabija igra Svicarca na mrezi
3. Sreca: u kljucnom trecem setu vrh mreze je pomogao Spancu najmanje cetiri puta
Naravno, ovo ne umanjuje njegovu zaslugu za pobjedu, ali za trofej ce ovo tesko biti dovoljno protiv Djoke, za Murraya-mozda!
To.ultima_palabra wrote:FUCK YEAH!!!![]()
Još kad bi Murray odigrao meč života...
Nadal je u top formi i nebitno je ko ćemu biti protivnik u finalu, jer i jednog i drugog može dobiti!shake69 wrote:Rafi se, pord Federerovog kompleksa s Mallorce poklopilo neobicno puno stvari u ogledu s Rogerom sto nije bio tako izrazit slucaj do sada, bar ne na hard court-u:
3. Sreca: u kljucnom trecem setu vrh mreze je pomogao Spancu najmanje cetiri puta
Naravno, ovo ne umanjuje njegovu zaslugu za pobjedu, ali za trofej ce ovo tesko biti dovoljno protiv Djoke, za Murraya-mozda!
Mozda, ali ne zaboravi kako Djoko reternira pa i Andy. Federer je upravo tu zakazao danas i s onim unforced errors u izmjenama kao malo kada cak i u ogledima s najboljima!Better Man wrote:Nadal je u top formi i nebitno je ko ćemu biti protivnik u finalu, jer i jednog i drugog može dobiti!shake69 wrote:Rafi se, pord Federerovog kompleksa s Mallorce poklopilo neobicno puno stvari u ogledu s Rogerom sto nije bio tako izrazit slucaj do sada, bar ne na hard court-u:
Da, ali čini mi se da je više neiznuđenih imao na forhend, nego na bekhend, što mu baš i nije svojstveno, s druge strane mislim da Roger u zadnje dvije godine više mentalno pada u igri nego fizički, bar imam takav dojam.ultima_palabra wrote:Pa nije 60 previše za meč od 4 seta sa dva tajbrejka, u kome se od njega očekuje da bude agresivniji. Obojica prilično loši što se tiče iskorištenih break lopti.
Nisam gledao meč, ali jesam bar 20 njihovih mečeva... obično Federer protiv Nadala mora odigrati toliko puno bekhenda, da si onda nametne veliki pritisak da iskoristi svaki forhend. To dovodi do grešaka.erik2 wrote:Da, ali čini mi se da je više neiznuđenih imao na forhend, nego na bekhend, što mu baš i nije svojstveno, s druge strane mislim da Roger u zadnje dvije godine više mentalno pada u igri nego fizički, bar imam takav dojam.ultima_palabra wrote:Pa nije 60 previše za meč od 4 seta sa dva tajbrejka, u kome se od njega očekuje da bude agresivniji. Obojica prilično loši što se tiče iskorištenih break lopti.
Nikako ne treba podcijeniti sutrasnje sanse Skota protiv Srbijanca. Najodmorniji je od polufinalista i jako motiviran.Bubalo1 wrote:Ako Novak bude gubio mec se nece ni zavrsit jer ce se on povrijediti .. Ako dobije dobio je
Murray nece osvojiti GS sve dok jos ova Trojka ovako igra... Ne zbog inferiornosti u igri ili motivu, nego zbog "bloka u glavi" - onog istog zbog kojeg Federer na ovakve nacine gubi od Nadala i onog koji je u prosloj sezoni nastao kod Nadal prema Novaku. Kod Murray vec odavno nije problem u igri ili motivu, nego u glavi.shake69 wrote:Nikako ne treba podcijeniti sutrasnje sanse Skota protiv Srbijanca. Najodmorniji je od polufinalista i jako motiviran.Bubalo1 wrote:Ako Novak bude gubio mec se nece ni zavrsit jer ce se on povrijediti .. Ako dobije dobio je
To je baš neka pat pozicija u vrhu tenisa... tom logikom Federer neće više osvajati GS jer će ga Nadal čekati u polufinalu ili finalu. Nadalu treba da se Federer susretne sa Đokovićem u polufinalu i izbaci ga, da bi osvojio. Murray teško protiv ikoga iz Top 3, a ovi ostali da ne govorim.citadela wrote:Murray nece osvojiti GS sve dok jos ova Trojka ovako igra... Ne zbog inferiornosti u igri ili motivu, nego zbog "bloka u glavi" - onog istog zbog kojeg Federer na ovakve nacine gubi od Nadala i onog koji je u prosloj sezoni nastao kod Nadal prema Novaku. Kod Murray vec odavno nije problem u igri ili motivu, nego u glavi.shake69 wrote:Nikako ne treba podcijeniti sutrasnje sanse Skota protiv Srbijanca. Najodmorniji je od polufinalista i jako motiviran.Bubalo1 wrote:Ako Novak bude gubio mec se nece ni zavrsit jer ce se on povrijediti .. Ako dobije dobio je
Jedino da Doktor ponesen stihovima našeg velikog pjesnika poduzme nešto...ultima_palabra wrote: Prilično dosadno, neko će morati prekinuti trend