Pa to je tema i to je dovoljno od tebe... Nije potrebno zajebavat se na racun mrtvih branilaca Sarajeva, bez obzira u kojoj su jedinici bili...helpdesk1 wrote:Svako ko je bio u ratu ovde treba mu dići spomenik, nemoj molim te praviti makar tu razlike.nosara wrote:Ovi sto izginuse ne zasluzuju, dakle, spomenik...?
Hrvatska brigada - Kralj Tvrtko i HVO Sarajevo
- nosara
#176 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
- Banksy
#177 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Tek sad vidim ...nosara wrote:
Ovi sto izginuse ne zasluzuju, dakle, spomenik...?
poznanik wrote:
Danas traže izgradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima ove Brigade, navodno i da imaju saglasnost Kantona Sarajevo da spomenik podignu uz pravoslavnu crkvu Presvetog Trojstva u Pofalićima, jer se tu svake godine okupljaju na godišnjicu formiranja Brigade, ali im Općina Novo Sarajevo osporava namjeru, obzirom da bi bila istaknuta šahovnica na tom spomen-objektu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#178 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Ne! Napisao sam "vecina" a ne svi.nosara wrote:Generalizujes...hrasno38 wrote: Kako si posijao tako ces i poznjet! Niko njih niti je dirao niti je maltretirao dok se nisu pokazali kao izdajnici i jedinica u kojoj je vecina tzv "boraca" bolila ona stvar hoce li monstrumi sa brda uci u Sarajevo ili ne. Lijepo je u ratu imati privilegije borca a ne mrdnuti dalje od svoje komande koja je uzgred receno podaleko od prvih borbenih linija. Nabijes markirane cvike, pancir, dobru pusku sjednes pred obdaniste i lagano se kurcis. Jeste HOS bio skupina svakakvih tipova ali dok ih nisu sjebali ti svakakavi tipovi su se kenfali za svoj grad. A da, 92 godine su na Stupu u Delminijumu i te kako uzivali u drustvu onih koji su ubijali djecu po Sarajevu
- nosara
#179 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Ne moze ni "vecina"... I to je generalizacija... Moze samo "pojedinci", "odredjen, nepoznat broj" i tako dalje... Ti nisi mogao znat sta je u njihovoj glavi i ko je na sta bio spreman... Razliciti ljudi se razlicito ponasaju u razlicitim okolnostima...hrasno38 wrote:Ne! Napisao sam "vecina" a ne svi.nosara wrote:Generalizujes...hrasno38 wrote: Kako si posijao tako ces i poznjet! Niko njih niti je dirao niti je maltretirao dok se nisu pokazali kao izdajnici i jedinica u kojoj je vecina tzv "boraca" bolila ona stvar hoce li monstrumi sa brda uci u Sarajevo ili ne. Lijepo je u ratu imati privilegije borca a ne mrdnuti dalje od svoje komande koja je uzgred receno podaleko od prvih borbenih linija. Nabijes markirane cvike, pancir, dobru pusku sjednes pred obdaniste i lagano se kurcis. Jeste HOS bio skupina svakakvih tipova ali dok ih nisu sjebali ti svakakavi tipovi su se kenfali za svoj grad. A da, 92 godine su na Stupu u Delminijumu i te kako uzivali u drustvu onih koji su ubijali djecu po Sarajevu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#180 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Istina je da generalizuješ,, jer si marlboro mogao dobiti i od Talijana još više nego je imao HVO, generalizuješ jer je Karitas za razliku od Merhameta manje krao pa su imali uvijek više, a bilo ih je manje, tako da je stil tvojih postova opća popularizacija uz generalne opaske, što nije aplicirajuće na ovu temu, jer je višeslojevito.hrasno38 wrote:Ne! Napisao sam "vecina" a ne svi.nosara wrote:Generalizujes...hrasno38 wrote: Kako si posijao tako ces i poznjet! Niko njih niti je dirao niti je maltretirao dok se nisu pokazali kao izdajnici i jedinica u kojoj je vecina tzv "boraca" bolila ona stvar hoce li monstrumi sa brda uci u Sarajevo ili ne. Lijepo je u ratu imati privilegije borca a ne mrdnuti dalje od svoje komande koja je uzgred receno podaleko od prvih borbenih linija. Nabijes markirane cvike, pancir, dobru pusku sjednes pred obdaniste i lagano se kurcis. Jeste HOS bio skupina svakakvih tipova ali dok ih nisu sjebali ti svakakavi tipovi su se kenfali za svoj grad. A da, 92 godine su na Stupu u Delminijumu i te kako uzivali u drustvu onih koji su ubijali djecu po Sarajevu
- helpdesk1
#181 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Zajebancija na račun mrtvih branilaca? Ja sam se zajebavao na račun jedinice koja je radila upravo ono što sam i napisao.Koliko je pojedinaca iz te jedinice dizalo frku zbog toga što ne smiju pucati na četnike ne znamo ni ti ni ja. Znam generalno da se nismo mogli osloniti na njih kada nam je trebala njihova pomoć. Jesam li spomenuo koliko je možda mojih drugova poginulo zbog kolaboracije ove jedinice sa četnicima? Dokaz o toj saradnji je uredno predat onome čiji je to posao bio.nosara wrote:Pa to je tema i to je dovoljno od tebe... Nije potrebno zajebavat se na racun mrtvih branilaca Sarajeva, bez obzira u kojoj su jedinici bili...helpdesk1 wrote:Svako ko je bio u ratu ovde treba mu dići spomenik, nemoj molim te praviti makar tu razlike.nosara wrote:Ovi sto izginuse ne zasluzuju, dakle, spomenik...?
- nosara
#182 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
I oni koji su poginuli braneci Sarajevo su bili iz te jedinice... To sigurno znamo i ti i ja... To sto se neko nije smio oslonit na nekog je problem sasvim druge vrste... Generalno, nije postojala kolaboracija jedinice, vec pojedinaca... Znas ono, nisu svi pripadnici ABiH bili caco...!? Ako smo vec zakljucili da je Sarajevski hvo, s izuzetkom onih sa stupa, ostao uz svoj grad i to zvanicno, crno na bijelo, nema se tu sta vise pricat... Odgovornost za pojedinacne slucajeve koji nisu u skladu s onim sto se ocekivalo od branilaca moze bit samo pojedinacna...helpdesk1 wrote:Zajebancija na račun mrtvih branilaca? Ja sam se zajebavao na račun jedinice koja je radila upravo ono što sam i napisao.Koliko je pojedinaca iz te jedinice dizalo frku zbog toga što ne smiju pucati na četnike ne znamo ni ti ni ja. Znam generalno da se nismo mogli osloniti na njih kada nam je trebala njihova pomoć. Jesam li spomenuo koliko je možda mojih drugova poginulo zbog kolaboracije ove jedinice sa četnicima? Dokaz o toj saradnji je uredno predat onome čiji je to posao bio.nosara wrote:Pa to je tema i to je dovoljno od tebe... Nije potrebno zajebavat se na racun mrtvih branilaca Sarajeva, bez obzira u kojoj su jedinici bili...helpdesk1 wrote: Svako ko je bio u ratu ovde treba mu dići spomenik, nemoj molim te praviti makar tu razlike.
- KatarinaKosaca
#183 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Da, a vi ste jedva čekali da pucate, bunili ste se što ne pucate i ne idete u diverzantske akcije na Grbavicu, niste imali dezertera.... Kome , bolan ti bajke tipa Mirko i Slavko pričaš, kao da ne znamo stanje u Sarajevu . Od lokalnih komandanata -švercera (valjda samo rah. Caco nije švercao), do laički planiranih akcija na Trebević i gubljenja glava, do bježanije kako je ko znao i umjeo. Sad svi bili Enver Šehović, blago nama...
- Banksy
#184 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Tačno ...KatarinaKosaca wrote:
Istina je da generalizuješ,, jer si marlboro mogao dobiti i od Talijana još više nego je imao HVO, generalizuješ jer je Karitas za razliku od Merhameta manje krao pa su imali uvijek više, a bilo ih je manje,
Da, a vi ste jedva čekali da pucate, bunili ste se što ne pucate i ne idete u diverzantske akcije na Grbavicu, niste imali dezertera.... Kome , bolan ti bajke tipa Mirko i Slavko pričaš, kao da ne znamo stanje u Sarajevu . Od lokalnih komandanata -švercera (valjda samo rah. Caco nije švercao), do laički planiranih akcija na Trebević i gubljenja glava, do bježanije kako je ko znao i umjeo. Sad svi bili Enver Šehović, blago nama...
- HAVANA
#185 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Spomenik u Sarajevu DA i .
Sve ostalo je naprdjivanje...
- nosara
#186 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Bas tako... Spomenik poginulim braniteljima Sarajeva, pripadnicima HVO Sarajevo i HBKT... Kome to moze smetat...? Nikom normalnom...HAVANA wrote:Spomenik u Sarajevu DA i .
- helpdesk1
#187 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
nosara wrote:Generalno, nije postojala kolaboracija jedinice, vec pojedinaca...
Za ove u ABiH su bile akcije Trebević, pa i Caco zaplati, pa se mnogi i pohapsiše, ima crno na bijelo...Tu jedinicu niko nije dirao
Voilo bih da se upoznamo i da iz prve ruke dobiješ priče sa Vraca, Otesa,Nišića, prvog ulaska u opkoljeni Mostar, kasnije Krajina...Ne samo mojih nego momaka koji su bili samnom i jedva čekali otjerat smeće sa brda. Mirko i Slavko su mala djeca
Haj zdra'o, neki drugi put nemam više vremena.
- nosara
#188 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Kako jedinicu nije dirao, pa rasformiran je hvo, a oformljena hbkt... Malo pokazivanje misica, 100 na 1...helpdesk1 wrote:nosara wrote:Generalno, nije postojala kolaboracija jedinice, vec pojedinaca...![]()
Za ove u ABiH su bile akcije Trebević, pa i Caco zaplati, pa se mnogi i pohapsiše, ima crno na bijelo...Tu jedinicu niko nije dirao, u najmanju ruku čudno.
Voilo bih da se upoznamo i da iz prve ruke dobiješ priče sa Vraca, Otesa,Nišića, prvog ulaska u opkoljeni Mostar, kasnije Krajina...Ne samo mojih nego momaka koji su bili samnom i jedva čekali otjerat smeće sa brda. Mirko i Slavko su mala djeca, možda prije neki holivudski likovi
![]()
![]()
Haj zdra'o, neki drugi put nemam više vremena.
Jel' se konacno slazemo u vezi spomenika poginulim pripadnicima hvo i hbkt...? Slazemo...?
- Filter
#189 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
a opet se natipkalo 9 stranica lajanja, "istina i cinjenica"nosara wrote: Bas tako... Spomenik poginulim braniteljima Sarajeva, pripadnicima HVO Sarajevo i HBKT... Kome to moze smetat...? Nikom normalnom...
-
filippe
#190 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Naravno da treba spomenik !
Pokažite vašu multietičnost ako je imate
Pokažite vašu multietičnost ako je imate
- KatarinaKosaca
#191 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
KO jel ima multietičnost?
-
homar
#192 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Spomenik pojedinačno onima koji su bili borci i ukopani su na groblju je podignut već. Spomenik kolaboracionistima, tj. onima oličenim u rukovodstvu HVO Sarajevo bio bi ruganje istini. Cilj HVO Sarajeva je bio nestanak R BiH a za uspostavu Herceg Bosne, on je priznavao samo Matu Bobana i to je istina. Jeli to treba oživiti Matu Bobana u Sarajevu?HAVANA wrote:Spomenik u Sarajevu DA i .
- nosara
#193 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
homar wrote:Spomenik pojedinačno onima koji su bili borci i ukopani su na groblju je podignut već. Spomenik kolaboracionistima, tj. onima oličenim u rukovodstvu HVO Sarajevo bio bi ruganje istini. Cilj HVO Sarajeva je bio nestanak R BiH a za uspostavu Herceg Bosne, on je priznavao samo Matu Bobana i to je istina. Jeli to treba oživiti Matu Bobana u Sarajevu?HAVANA wrote:Spomenik u Sarajevu DA i .
Gdje si ti proveo rat...? U Sarajevu nisi...
Predlazem likovima koji nemaju pojma da se ne provaljuju... Prepoznace se...
- KatarinaKosaca
#194 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Sve totalno i potpuno netačno... Iskrivljeno do potpune neistine..homar wrote: Cilj HVO Sarajeva je bio nestanak R BiH a za uspostavu Herceg Bosne, on je priznavao samo Matu Bobana i to je istina. Jeli to treba oživiti Matu Bobana u Sarajevu?
- Banksy
#195 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
homar wrote:Spomenik kolaboracionistima, tj. onima oličenim u rukovodstvu HVO Sarajevo bio bi ruganje istini. Cilj HVO Sarajeva je bio nestanak R BiH a za uspostavu Herceg Bosne, on je priznavao samo Matu Bobana i to je istina. Jeli to treba oživiti Matu Bobana u Sarajevu?HAVANA wrote:Spomenik u Sarajevu DA i .
- hrasno38
#196 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Generalizujes...[/quote]
Ne! Napisao sam "vecina" a ne svi.[/quote]
Istina je da generalizuješ,, jer si marlboro mogao dobiti i od Talijana još više nego je imao HVO, generalizuješ jer je Karitas za razliku od Merhameta manje krao pa su imali uvijek više, a bilo ih je manje, tako da je stil tvojih postova opća popularizacija uz generalne opaske, što nije aplicirajuće na ovu temu, jer je višeslojevito.
[/quote]
Ja sam 92 godine mogao dobiti samo metak u celo ili pokoji geler od silnih granata sto su zasipale Trg Heroja kao sto sam i dobio. Sta ja sad treba da branim drkadzije koje su sjedile po stabovima dok nekoliko stotina metara dalje se vodila bitka za goli zivot i za sami grad. Da tacno je da smo u sred napada na 11 Plavih koji je bio jedan od najzescih napada na Sarajevo trazili pomoc od jedinice HVO-a i to ne u ljudstvu nego u naouruzanju kojeg su imali duplo vise od nas a dobili smo "NISTA". HVO je bila Meka za mamine i tatine sinove koji danas pricaju price kako su se borili do zadnje kapi krvi a nisu metka ispalili osim iz zajebancije. Sta mislis da mi je bilo jednostavno tu noc kad smo dobili obavjest da je jedinica HVO-a koja je bila u Vilsonovom napustila polozaj i presla skoro pa kompletna na Grbavicu. Pusti vise velike filozofije i suplje price jer "UGLAVNOM" oni koji su se borili za slobodu BiH, svih konfesija su bili 92 u TOBiH i to je jedina istina. Mada covjek mora biti posten i nikako pod istu kapu stavljati HVO Sarajeva i HVO Posavine gdje se razika u patriotizmu kroz godine ratovanja pokazala kao nemjerljiva. E sad druga prica je kasnije islamiziranje ABiH koje se i dan danas odbija o glavu SDA jurisnicima i zagovornicima fildzan drzave. I da tacno je da je Karitas za razliku od Merhameta bio daleko casniji ali isto tako taj Karitas u to vrijeme i nije bas imao neke sjajne veze sa HDZ-om a jos manje sa njihovim idealima. Karitas je pomogao svima bez obizra na vjeru a Merhamet nije mada to nema nikakve veze sa specijalcima iz sarajevskog HVO-a. Znas li koja je bila popularna 92 godine za SA Hrvate koji su bili u A BiH "dodji u HVO da se sakrijes od ratovanja". Ja sam dobio takav poziv i odbio sam ga sa gnusanjem. Dakle nista ja ne generalizujem nego samo govorim ono sto je bilo i sto sam osjetio direktno na svojoj kozi te 92 godine. A ti casni ljudi koji su poginuli u HVO-u su oni koji su za razliku od vecine isli da ratuju i nisu smatrali HVO svojim sklonistem i svi oni kao sto sam i napisao zasluzuju da ne budu zaboravljeni.
Ne! Napisao sam "vecina" a ne svi.[/quote]
Istina je da generalizuješ,, jer si marlboro mogao dobiti i od Talijana još više nego je imao HVO, generalizuješ jer je Karitas za razliku od Merhameta manje krao pa su imali uvijek više, a bilo ih je manje, tako da je stil tvojih postova opća popularizacija uz generalne opaske, što nije aplicirajuće na ovu temu, jer je višeslojevito.
Ja sam 92 godine mogao dobiti samo metak u celo ili pokoji geler od silnih granata sto su zasipale Trg Heroja kao sto sam i dobio. Sta ja sad treba da branim drkadzije koje su sjedile po stabovima dok nekoliko stotina metara dalje se vodila bitka za goli zivot i za sami grad. Da tacno je da smo u sred napada na 11 Plavih koji je bio jedan od najzescih napada na Sarajevo trazili pomoc od jedinice HVO-a i to ne u ljudstvu nego u naouruzanju kojeg su imali duplo vise od nas a dobili smo "NISTA". HVO je bila Meka za mamine i tatine sinove koji danas pricaju price kako su se borili do zadnje kapi krvi a nisu metka ispalili osim iz zajebancije. Sta mislis da mi je bilo jednostavno tu noc kad smo dobili obavjest da je jedinica HVO-a koja je bila u Vilsonovom napustila polozaj i presla skoro pa kompletna na Grbavicu. Pusti vise velike filozofije i suplje price jer "UGLAVNOM" oni koji su se borili za slobodu BiH, svih konfesija su bili 92 u TOBiH i to je jedina istina. Mada covjek mora biti posten i nikako pod istu kapu stavljati HVO Sarajeva i HVO Posavine gdje se razika u patriotizmu kroz godine ratovanja pokazala kao nemjerljiva. E sad druga prica je kasnije islamiziranje ABiH koje se i dan danas odbija o glavu SDA jurisnicima i zagovornicima fildzan drzave. I da tacno je da je Karitas za razliku od Merhameta bio daleko casniji ali isto tako taj Karitas u to vrijeme i nije bas imao neke sjajne veze sa HDZ-om a jos manje sa njihovim idealima. Karitas je pomogao svima bez obizra na vjeru a Merhamet nije mada to nema nikakve veze sa specijalcima iz sarajevskog HVO-a. Znas li koja je bila popularna 92 godine za SA Hrvate koji su bili u A BiH "dodji u HVO da se sakrijes od ratovanja". Ja sam dobio takav poziv i odbio sam ga sa gnusanjem. Dakle nista ja ne generalizujem nego samo govorim ono sto je bilo i sto sam osjetio direktno na svojoj kozi te 92 godine. A ti casni ljudi koji su poginuli u HVO-u su oni koji su za razliku od vecine isli da ratuju i nisu smatrali HVO svojim sklonistem i svi oni kao sto sam i napisao zasluzuju da ne budu zaboravljeni.
- hrasno38
#197 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Nemas pojma. Nije tacno da je taj cilj bio HVO-u -Sarajevo 92 godine, mada pojedincima u Hercegovini jeste. U HVO-u je bilo 92 bosnjaka koliko hoces i u toj jedinici se naslo masa prijeratnih sarajevskih sminkera koji su se najjednostavnije receno sklonili od mogucnosti da izgube glavu. U svakom slucaju bilo ko od ovih momaka sto su poginuli je zasluzio prije ulicu u Sarajevu nego Aziza Sacirbegovic i silne minderpuze koje su ih dobile zato sto su bili poklonici pokreta "mladih muslimana".homar wrote:Spomenik pojedinačno onima koji su bili borci i ukopani su na groblju je podignut već. Spomenik kolaboracionistima, tj. onima oličenim u rukovodstvu HVO Sarajevo bio bi ruganje istini. Cilj HVO Sarajeva je bio nestanak R BiH a za uspostavu Herceg Bosne, on je priznavao samo Matu Bobana i to je istina. Jeli to treba oživiti Matu Bobana u Sarajevu?HAVANA wrote:Spomenik u Sarajevu DA i .
- KatarinaKosaca
#198 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Tipično tvoj post (nedostaje dio gdje se veliča Goli otok, dodušehrasno38 wrote: Ja sam 92 godine mogao dobiti samo metak u celo ili pokoji geler od silnih granata sto su zasipale Trg Heroja kao sto sam i dobio. Sta ja sad treba da branim drkadzije koje su sjedile po stabovima dok nekoliko stotina metara dalje se vodila bitka za goli zivot i za sami grad. Da tacno je da smo u sred napada na 11 Plavih koji je bio jedan od najzescih napada na Sarajevo trazili pomoc od jedinice HVO-a i to ne u ljudstvu nego u naouruzanju kojeg su imali duplo vise od nas a dobili smo "NISTA". HVO je bila Meka za mamine i tatine sinove koji danas pricaju price kako su se borili do zadnje kapi krvi a nisu metka ispalili osim iz zajebancije. Sta mislis da mi je bilo jednostavno tu noc kad smo dobili obavjest da je jedinica HVO-a koja je bila u Vilsonovom napustila polozaj i presla skoro pa kompletna na Grbavicu. Pusti vise velike filozofije i suplje price jer "UGLAVNOM" oni koji su se borili za slobodu BiH, svih konfesija su bili 92 u TOBiH i to je jedina istina. Mada covjek mora biti posten i nikako pod istu kapu stavljati HVO Sarajeva i HVO Posavine gdje se razika u patriotizmu kroz godine ratovanja pokazala kao nemjerljiva. E sad druga prica je kasnije islamiziranje ABiH koje se i dan danas odbija o glavu SDA jurisnicima i zagovornicima fildzan drzave. I da tacno je da je Karitas za razliku od Merhameta bio daleko casniji ali isto tako taj Karitas u to vrijeme i nije bas imao neke sjajne veze sa HDZ-om a jos manje sa njihovim idealima. Karitas je pomogao svima bez obizra na vjeru a Merhamet nije mada to nema nikakve veze sa specijalcima iz sarajevskog HVO-a. Znas li koja je bila popularna 92 godine za SA Hrvate koji su bili u A BiH "dodji u HVO da se sakrijes od ratovanja". Ja sam dobio takav poziv i odbio sam ga sa gnusanjem. Dakle nista ja ne generalizujem nego samo govorim ono sto je bilo i sto sam osjetio direktno na svojoj kozi te 92 godine. A ti casni ljudi koji su poginuli u HVO-u su oni koji su za razliku od vecine isli da ratuju i nisu smatrali HVO svojim sklonistem i svi oni kao sto sam i napisao zasluzuju da ne budu zaboravljeni.
- hrasno38
#199 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Tipicno na tipicno. Jednostavna istina na tvoje filozofiranje se nikako ne moze zvati patetikom. Tako je nemas pojma kako mi je zao sto nema Golog otoka za Covice i sve one koji nikako ne mogu da se pomire sa tim da nema nista u BiH od podjele na dvije "velike". A sto se tice metaka mislio sam na one koji su bili upuceni prema braniocima Sarajeva a sto HVO u svakom slucaju je vrlo malo bio. Zao mi je sto nisam nikada voljan da pisem postove u kojima je poenta misaona rijec. Kad budem htio pisati visokosofisticirana knjizevna djela tebi cu se obratiti.KatarinaKosaca wrote:Tipično tvoj post (nedostaje dio gdje se veliča Goli otok, dodušehrasno38 wrote: Ja sam 92 godine mogao dobiti samo metak u celo ili pokoji geler od silnih granata sto su zasipale Trg Heroja kao sto sam i dobio. Sta ja sad treba da branim drkadzije koje su sjedile po stabovima dok nekoliko stotina metara dalje se vodila bitka za goli zivot i za sami grad. Da tacno je da smo u sred napada na 11 Plavih koji je bio jedan od najzescih napada na Sarajevo trazili pomoc od jedinice HVO-a i to ne u ljudstvu nego u naouruzanju kojeg su imali duplo vise od nas a dobili smo "NISTA". HVO je bila Meka za mamine i tatine sinove koji danas pricaju price kako su se borili do zadnje kapi krvi a nisu metka ispalili osim iz zajebancije. Sta mislis da mi je bilo jednostavno tu noc kad smo dobili obavjest da je jedinica HVO-a koja je bila u Vilsonovom napustila polozaj i presla skoro pa kompletna na Grbavicu. Pusti vise velike filozofije i suplje price jer "UGLAVNOM" oni koji su se borili za slobodu BiH, svih konfesija su bili 92 u TOBiH i to je jedina istina. Mada covjek mora biti posten i nikako pod istu kapu stavljati HVO Sarajeva i HVO Posavine gdje se razika u patriotizmu kroz godine ratovanja pokazala kao nemjerljiva. E sad druga prica je kasnije islamiziranje ABiH koje se i dan danas odbija o glavu SDA jurisnicima i zagovornicima fildzan drzave. I da tacno je da je Karitas za razliku od Merhameta bio daleko casniji ali isto tako taj Karitas u to vrijeme i nije bas imao neke sjajne veze sa HDZ-om a jos manje sa njihovim idealima. Karitas je pomogao svima bez obizra na vjeru a Merhamet nije mada to nema nikakve veze sa specijalcima iz sarajevskog HVO-a. Znas li koja je bila popularna 92 godine za SA Hrvate koji su bili u A BiH "dodji u HVO da se sakrijes od ratovanja". Ja sam dobio takav poziv i odbio sam ga sa gnusanjem. Dakle nista ja ne generalizujem nego samo govorim ono sto je bilo i sto sam osjetio direktno na svojoj kozi te 92 godine. A ti casni ljudi koji su poginuli u HVO-u su oni koji su za razliku od vecine isli da ratuju i nisu smatrali HVO svojim sklonistem i svi oni kao sto sam i napisao zasluzuju da ne budu zaboravljeni.), ali malo autobiografije, malo patetike, malo općih proklamacija i to je to. Kažeš "pusti šuplje" .. Koje šuplje? Ko to nije mogao dobiti metak u Sarajevu 1992? To kao ti bio iznimka, samo u tebe pucali i samo ti mogao dobiti metak? Daj, ba, ili napiši nešto konkretno ili ne veličaj sebe kroz patetičke sastave nivoa 7 osnovne. Ništa ni o temi nisi rekao ni o replici...
-
istjerani
#200 Re: HVO brigada "Kralj Tvrtko"
Jedno pitanje za Katarinu....ja sam ti napisao sta sam znao o hvo-u jucer i ti si me napala da nema pojma jer sam ranije pobjegao, da nisam bio tu, da nisam iz Sarajeva, da nije istina sto govorim o sklanjanju u hvo...prestao sam jer nisam htjeo da se vise nadmudrujem sa tobom i nosarom , danas hrasno iznosi svoje misljenje/iskustvo opet on nevaljaja...ima jos par diskutanata ( izmedju ostalih i post momka na pocetku rasprave o hvo-u) koji pisu dosta ralno i opet svi oni nevaljaju samo ti i nosara ste u pravu.
nemogu da skontam zasto.....
nemogu da skontam zasto.....