Tetovaže

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Eborg

#176 Re: Tetovaže

Post by Eborg »

Kakva su iskustva sa tetovažama na dijelovima tijela na kojima inače rastu dlake (prsa, noge, podlaktice i sl.)? Nisam nešto pretjerano čupav no ne da mi se ići na depilaciju k'o žena svako malo. :-) Ne brine me toliko da li će se vidjeti već da li će rast dlaka utjecati na kvalitet tetovaže.

I koliko uopće treba napraviti "pripremu"? Npr. znam lika koji ima full sleeve i nije se htio tetovirati dok u teretani nije nabio definiciju mišića jer na drugoj ruci uradio tetovažu i kako se nabildao (ništa pretjerano) dobio je strije od širenja kože i sad ima ćize preko tetovaže, niđe veze. :-)

Isto tako - boja ili crno-bijelo, šta je trajnije?
Not My Idea

#177 Re: Tetovaže

Post by Not My Idea »

@Eborg, pa otidji do Cobera na razgovor, momak je stvarno raja, sve ce ti fino objasnit.
Il mu posalji poruku na facebooku.
Eborg

#178 Re: Tetovaže

Post by Eborg »

Ma radit ću kod njega, nije frka. Ali nisam u Zenici odavno bio a volio bih da čujem i lična iskustva. :) On je ono na Mokušnicama, zar ne?
pakica_

#179 Re: Tetovaže

Post by pakica_ »

Eborg wrote:Kakva su iskustva sa tetovažama na dijelovima tijela na kojima inače rastu dlake (prsa, noge, podlaktice i sl.)? Nisam nešto pretjerano čupav no ne da mi se ići na depilaciju k'o žena svako malo. :-) Ne brine me toliko da li će se vidjeti već da li će rast dlaka utjecati na kvalitet tetovaže.

I koliko uopće treba napraviti "pripremu"? Npr. znam lika koji ima full sleeve i nije se htio tetovirati dok u teretani nije nabio definiciju mišića jer na drugoj ruci uradio tetovažu i kako se nabildao (ništa pretjerano) dobio je strije od širenja kože i sad ima ćize preko tetovaže, niđe veze. :-)

Isto tako - boja ili crno-bijelo, šta je trajnije?
ja imam tetovaciju na nozi i jedino ti moze sj.. kvalitet tetovaze to ako cupas dlaku iz korjena hehe (sto ti kao musko ne bi trebao, jel'te :D ) jer onda dlaka uraste i pojavi se kao mala bubuljica.. ako to prckas, k'o sto sam ja, mozes razbatalit tetovazu.. sreca, kod mene je samo ta jedna tackica, pa nije za past u nesvijest, ali inace nema problema :D pa na svim dijelovima tijela rastu dlake, jeboga mis, ne bi se niko tetovir'o da se to tako lako unistava :D slobodno ti opleti i sretno ;)
ps. sto se tice tetovaza u boji, ja ih nisam veliki ljubitelj i sve moje su ili crne ili crne sa sjenama, ali neko ko je radio boje ce ti reci koliko su trajne.. kod mene je iskljucivo stvar ukusa :D samo crno-bijele :thumbup:
Not My Idea

#180 Re: Tetovaže

Post by Not My Idea »

Eborg wrote:Ma radit ću kod njega, nije frka. Ali nisam u Zenici odavno bio a volio bih da čujem i lična iskustva. :) On je ono na Mokušnicama, zar ne?
Ma ne, on je u Crkvicama, odma pored Monaca.

Sretno! :)

edit
http://cobertattoo.com/index.html

eto, imas Savjete
Eborg

#181 Re: Tetovaže

Post by Eborg »

Tnx! :thumbup:
Vitezanin

#182 Re: Tetovaže

Post by Vitezanin »

Sutra se tetoviram. :run: :D :dance: :thumbup:

Odlucio sam tetovirati spiralu, mnogo mi se svidja simbolika. Mozda budem dobre volje pa stavim sliku jednom. Ako ne pobjegnem sutra haha.

Salim se, necu. :D
Vitezanin

#183 Re: Tetovaže

Post by Vitezanin »

Update: uradio sam je. :D :D :D I bas je volim haha.

Nije bilo strasno. Gori mi je odlazak zubaru. Sveukupno je trajalo oko sat i 15 minuta, proslo mi k'o da sam bio 10 minuta.

Uglavnom super sve. :dance: :dance: :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#184 Re: Tetovaže

Post by -LIBERO- »

Hajd' sada sliku postavi :D
pakica_

#185 Re: Tetovaže

Post by pakica_ »

Vitezanin wrote:Update: uradio sam je. :D :D :D I bas je volim haha.

Nije bilo strasno. Gori mi je odlazak zubaru. Sveukupno je trajalo oko sat i 15 minuta, proslo mi k'o da sam bio 10 minuta.

cestitke za vatreno krstenje! jelde, vec imas ideje za nove haha :D
zelim ti da sve prodje fino, da bepanten odradi svoje, da ti se ne lijepi odjeca za tetku i da je ne ceses u snu :D
sretno sa zarastanjem ;)
Vitezanin

#186 Re: Tetovaže

Post by Vitezanin »

pakica_ wrote:
Vitezanin wrote:Update: uradio sam je. :D :D :D I bas je volim haha.

cestitke za vatreno krstenje! jelde, vec imas ideje za nove haha :D
zelim ti da sve prodje fino, da bepanten odradi svoje, da ti se ne lijepi odjeca za tetku i da je ne ceses u snu :D
sretno sa zarastanjem ;)

Haha, da, uradio bih sigurno jos jednu, samo cekam dobru ideju. :D

Zasad sve ok, ne boli niti nista.
PS Mozda stavim sliku. :D :D
Azbakista

#187 Tetoviranje

Post by Azbakista »

Gdje(u Sarajevu) ima dobar Tattoo shop, da mi opisete malo i da mi kazete odprilike cjene. I da jos jedno pitanje, da li se mogu maloljetni(17 godina) tetovirati tu gdje predlozite.

Hvala unaprijed.
rossoneri83_sa

#188 Re: Tetoviranje

Post by rossoneri83_sa »

imaš novi salon u Ferhadiji sa dva studia, vrh vrhova!
valter.ba

#189 Re: Tetoviranje

Post by valter.ba »

Mozes ako ti mama i tata potpisu:grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
RoastedPumpkin

#190 Re: Tetoviranje

Post by RoastedPumpkin »

rossoneri83_sa wrote:imaš novi salon u Ferhadiji sa dva studia, vrh vrhova!
moze malo vise informacija?

i zna li neko kako radi seka (tattoo studio avatar)?

@azbakista ja znam dosta njih sa 17 god koji su se istetovirali. a sto se cijena tice, zavisi sta zelis.. vecinom kazu da je pocetna 40, 50 KM
valter.ba

#191 Re: Tetoviranje

Post by valter.ba »

Zar Seka opet radi¿ Seka je super!

RoastedPumpkin

#192 Re: Tetoviranje

Post by RoastedPumpkin »

valter.ba wrote:Zar Seka opet radi¿ Seka je super!

radi. samo nemam nekih utisaka iz prve ruke da cujem
Melami

#193 Re: Tetoviranje

Post by Melami »

Azbakista wrote:Gdje(u Sarajevu) ima dobar Tattoo shop, da mi opisete malo i da mi kazete odprilike cjene. I da jos jedno pitanje, da li se mogu maloljetni(17 godina) tetovirati tu gdje predlozite.

Hvala unaprijed.
jedno slovo 20KM.
Azbakista

#194 Re: Tetoviranje

Post by Azbakista »

Melami wrote:
Azbakista wrote:Gdje(u Sarajevu) ima dobar Tattoo shop, da mi opisete malo i da mi kazete odprilike cjene. I da jos jedno pitanje, da li se mogu maloljetni(17 godina) tetovirati tu gdje predlozite.

Hvala unaprijed.
jedno slovo 20KM.

Mjesto ?
_Gea_

#195 Re: Tetoviranje

Post by _Gea_ »

da ne otvaram novu temu, interesuje me njega tetovaze. znam kako to ide, ujutru i navece pranje mlakom vodom, mazanje vise puta dnevno i nastojati drzati je na vazduhu sto vise. ono sto mene zbunjuje, a svako kaze drugaciji savjet, je sta raditi s njom kad ides van. cime prekriti - folijom, gazom, nicim? dok sam kuci nije problem ostaviti je otkrivenu neka dise, ali rana je jos friska i ne znam sta cu s njom kad moram citav dan provesti van? jesu li komprese ok?
al_neri

#196 Re: Tetoviranje

Post by al_neri »

Samo folijom prekrij, gazu ni slucajno :D
Vitezanin

#197 Tattoo shopovi u Sarajevu

Post by Vitezanin »

Pozdrav formuši, ja sam pregledao forum, ali nisam primjetio ovu ili sličnu temu pa ako već negdje postoji molio bih admine da mi oproste. :D

Dakle, zanima me je li itko imao iskustva s tattoo shopovima u Sarajevu i da li preporučujete neki? Gdje se nalaze itd.

Eto da budem kratak, hvala vam. :)
R'n'B

#198 Re: Tattoo shopovi u Sarajevu

Post by R'n'B »

Ne znam za Sarajevo, ali u Brezi ima jedan momak koji fenomenalno radi tetovaže. Zove se Adi. Moj muž je nedavno kod njega uradio dvije.
Ja inače se grozim od tetovaža, ali ovaj lik šta je uradio prava je umjetnost.
sgunited

#199 Re: Tattoo shopovi u Sarajevu

Post by sgunited »

u Sa imas ih nekoliko ali posto sam i sam trazio i raspitivao se o tome, Cober iz Zenice ti je najbolji za to, imas i stranicu cober tattoo.com
vazna

#200 Re: Tattoo shopovi u Sarajevu

Post by vazna »

Prije nekoliko dana uradio tetovazu u Inked city i zadovoljan sam i higijenom i uradjenom tetovazom,a i momak koji radi tetovaze je odlican i uvijek ce ti dati neki koristan savjet.Imam i tetovazu koju sam radio kod Cobera sa kojom sam isto zadovoljan tako za kojeg god da se odlucis neces pogrijesiti. :thumbup:
Post Reply