Metal uopcenito

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nihil_

#176 Re: Metal uopcenito

Post by nihil_ »

Obskurni

#177 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

http://www.facebook.com/sarajevometalfest
Za one koji nemaju fejsbuk, novi SMF se održava u amfiteatru Doma mladih sedmog aprila :D
Lineup ce se objavljivati svakog petka od sutra.
Evil.Eddie

#178 Re: Metal uopcenito

Post by Evil.Eddie »

up the IRONS!

Obskurni

#179 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Idemo malo masti da oživimo temu :D
Ajatolah_

#180 Re: Metal uopcenito

Post by Ajatolah_ »

Ma Mastodon uvijek može. :) :thumbup:
LSD

#181 Re: Metal uopcenito

Post by LSD »

Ajatolah_

#182 Re: Metal uopcenito

Post by Ajatolah_ »

Tek mi danas padne mi na pamet da treba izaći novi Meshuggah. :-) Je l' slušao iko, kakve su reakcije? Ja ću ga preslušati u petak, trenutno nemam vremena nizašta, a čitam na Internetu dosta pozitivna iskustva iz prvih slušanja. :-D
Obskurni

#183 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Pojma nemam ni hocu li ga poslušati. Nisam neki djenter nit su me posebno zadivili :(
Russki

#185 Re: Metal uopcenito

Post by Russki »

Dvije nove pjesme koje sam cuo, a strasno su mi se dopale su:

Soulfly - World Scu

http://www.youtube.com/watch?v=T_EPTbMPtdc&ob=av2e

Pjesma je strava, Maxov vokal je predobar ovdje. Pjesma ima elemenata Cannibal Corpsa i Deicidea. To je moje misljenje.

:)
Obskurni

#186 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

auu, zaboravih na temu pa da malo apdejtujem sa novim izdanjima i pronalascima :D

Dosta nepoznat bend do dana kada su izdali ovaj album. Mnogo se prašine diže za njima a i ako poslušate vidjecete zašto. Preporucavam vam i da poslušate cijeli album jer je mnogo dobar.

Drugi album u seriji od genijalnih dronera Eartha. U rangu sa prošlim ako ne i malo bolji.

Sada malo novijeg finskog blacka koji dere guzove. Ako ima fanova žanra nek poslušaju, nece se nimalo pokajati.

Varg se odvojio dosta od šeme i svojih ranijih radova te se bavi drugim temama i koristi drugacije instrumente na novom albumu. Iako ovaj nije ni do koljena ranijim radovima fanove ce donekle zadovoljiti iako mene nije nešto posebno.

Malo eksperimentalniji bend. Meni nije baš sjeo na prvo slušanje ali nakon njih par utisci dođu na svoje. Ako uložite truda može vam se svidjeti.

Novi Les Discrets je isto dosta dobar. U maniru prošlog albuma sa sjetnim melodijama koje ce svima biti poznate ako su slušali Niega u drugim bendovima.

Postao sam prije Nadju ovdje tako da ste vjerovatno upoznati sa bendom. Ovdje su sarađivali sa Vampiliom i stvorili dosta dobar album za kasne sate.

I za kraj još malo netipicnog black metala. Uživajte u izdanjima :D
Russki

#187 Re: Metal uopcenito

Post by Russki »

Obskurni

#188 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Izašao je i novi Old Man Gloom
Obskurni

#189 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Idemo malo undergrounda
http://chernobylcollective.bandcamp.com/ - radi se o divnom atmosfericnom sludge/post-hardcore sastavu iz Italije, album je besplatna i mozete ga skinuti sa tog sajta.
- isto tako divna atmosfericna muzika
- na slican fazon :D
Ako vas interesje neki poseban žanr ili tražite nešto konkretno, slobodno pitajte i vjerovatno cu ja ili neko drugi probati da ispune želju
So What!

#190 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

Obskurni

#191 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Daj nešto novo ili drugacije, mislim da su svi na ovim prostorima upoznati sa tim :D
Idemo sada malo post metala

Fino otkriće za ove kišne dane.
Tu je i novi Pelican koji nije razocarao

I jedno malo starije izdanje
Obskurni

#192 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Još malo :(
I još jedan dobar

Album je fenomenalan.
I ostali postajte nešto, meni ofirno da ja jedini spammam linkove :D
So What!

#193 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

:bih:
Obskurni

#194 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

Sve novi albumi, :thumbup:
Ajatolah_

#195 Re: Metal uopcenito

Post by Ajatolah_ »

Ako vam je promaklo, Randy Blythe (vokalista Lamb of Goda) izgleda optužen za ubistvo :-) :-) Na koncertu u Pragu je valjda odgurnuo čovjeka koji je htio uskočiti na binu, da bi se sad, dvije godine kasnije, ispostavilo da je podlegao tada zadobivenim povredama. :-) Valjda će sve izaći na dobro.

Druga stvar, sad sam na odmoru, uskoro i odoh malo izvan BiH, a nisam ništa novo slušao ove godine još od februara, pa dajte mi prijedloge šta da preslušam, šta je jače odjeknulo u ovom proteklom periodu i tako dalje. :razz:
So What!

#196 Re: Metal uopcenito

Post by So What! »

EdoI wrote:Ako vam je promaklo, Randy Blythe (vokalista Lamb of Goda) izgleda optužen za ubistvo :-) :-) Na koncertu u Pragu je valjda odgurnuo čovjeka koji je htio uskočiti na binu, da bi se sad, dvije godine kasnije, ispostavilo da je podlegao tada zadobivenim povredama. :-) Valjda će sve izaći na dobro.

Druga stvar, sad sam na odmoru, uskoro i odoh malo izvan BiH, a nisam ništa novo slušao ove godine još od februara, pa dajte mi prijedloge šta da preslušam, šta je jače odjeknulo u ovom proteklom periodu i tako dalje. :razz:
Da čitao sam, ja mislio da su ga privle zbog neke tuče. A kasnije pročitah da bi mogoa biti oduđen i za ubistvo iz nehaj. Nešto mi žao i jednog i drugog, uglavnom mislim da će ovo baciti ljagu na globalnu metal zajednicu jer će pjevač jednog velikog benda biti optužen za ubistvo.

Preporuka, neznam jesi li slušao klasik:

Overkill - The Years of Decay
Layne

#197 Re: Metal uopcenito

Post by Layne »

:dance:
Obskurni

#198 Re: Metal uopcenito

Post by Obskurni »

EdoI wrote:Ako vam je promaklo, Randy Blythe (vokalista Lamb of Goda) izgleda optužen za ubistvo :-) :-) Na koncertu u Pragu je valjda odgurnuo čovjeka koji je htio uskočiti na binu, da bi se sad, dvije godine kasnije, ispostavilo da je podlegao tada zadobivenim povredama. :-) Valjda će sve izaći na dobro.

Azaghal - Nemesis
Mgla - With Hearts towards none
Pseudogod -Deathwomb Catechesis
Aldebaran - Embracing the lightless depths
Nova Gojira, Le enfant du savage (nešto tako, francuski mi je slab)
To je onako, prvo mi što mi pada na pamet pa baci uho :D
duspi

#199 Re: Metal uopcenito

Post by duspi »

za koji dan zvanično izlazi novi Nile, At The Gates of Sethu

naravno, youtube je već prepun pjesama, a torrenta i download linkova na svakom koraku :)
Layne

#200 Re: Metal uopcenito

Post by Layne »

Post Reply