Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#176 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by emillio estevez »

svjezi_ustipak wrote:Moram vam priznati da je tema dobro krenula ali se uspjela i pokvariti. Sad ce otici i oftopic, pogadjam.

Inace, za ovaj komentar da ARBiH nije imala dovoljno artiljerije pa nije mogla zauzeti LD jer se ratovanje preselilo u naseljena podrucja jednostavno ne pije vode. Da artiljerija odlucuje u naseljenim podrucjima VRS bi zauzela Sarajevo za sedam dana, onako kako je Radovan i planirao. U naseljenim podrucjima artiljerija je bitna ali nece biti presudna. Takodje, napad na sirokoj osnovici se oduvijek primjenjuje i Oluja je i krenula kao napad na sirokoj osnovici. VRS je napala prvo na podrucju Kalinovika u ljeto 1993 da bi onda napad prenijela na drugu stranu fronta i umalo presjekla put na Igmanu pomevsi tom prilikom ARBiH.

Kad su Staljinu generali predlagali da profura do obale Atlantika u 2 svj. ratu jednostavno je odgovorio: Ko ce tolike ljude nahraniti ako zauzmemo Evropu? Isto je pitanje i za HVO u Lasvanskoj dolini. Ko bi vas hranio, ko bi sprijecio da se ne napravi masakr civila, cime bi onda Tudjmanu mahnuli za pregovarackim stolom? LD je bio as u rukavu za nas, civili nisu imali gdje pobjeci, HV i HVO bi izgubio cast, ARBiH bi ostvarila Pirovu pobjedu jer bi na Vasingtonskim dogovorima bilo rijec o dva entiteta a ne o uspostavi Federacije. Rat je produzena ruka politike i vodi se za ostvarenje politickih interesa a ne dokazivanja cija je cuna veca.

Ovi sto su jeli pa se iznad njih pojavio tenk ARBiH se trebaju stiditi. Kakvi su to vojnici da poslije dvije godine rata ne znaju prepoznati razliku u zvuku motora oklopnog transportera i tenka pobogu?! I kakvi su to vojnici da im neprijatelj moze usetati vozilom od 50 tona, okrenuti se i otici?! Sramno za njih, to nisu vojnici i to sto pricaju ide njima na sramotu. A u tenku nije uopce problem zalutati, pogotovo ako je posada prvi put bila na tom terenu. Ni prvi ni zadnji slucaj takve vrste, samo sto su ove iz ARBiH vile pronosale bukvalno.

je bas , ti je komentar na mjestu za odlazak u صدقاء في الفيس بوك
emillio estevez

#177 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

svjezi_ustipak wrote:Moram vam priznati da je tema dobro krenula ali se uspjela i pokvariti. Sad ce otici i oftopic, pogadjam.

Inace, za ovaj komentar da ARBiH nije imala dovoljno artiljerije pa nije mogla zauzeti LD jer se ratovanje preselilo u naseljena podrucja jednostavno ne pije vode. Da artiljerija odlucuje u naseljenim podrucjima VRS bi zauzela Sarajevo za sedam dana, onako kako je Radovan i planirao. U naseljenim podrucjima artiljerija je bitna ali nece biti presudna. Takodje, napad na sirokoj osnovici se oduvijek primjenjuje i Oluja je i krenula kao napad na sirokoj osnovici. VRS je napala prvo na podrucju Kalinovika u ljeto 1993 da bi onda napad prenijela na drugu stranu fronta i umalo presjekla put na Igmanu pomevsi tom prilikom ARBiH.

Kad su Staljinu generali predlagali da profura do obale Atlantika u 2 svj. ratu jednostavno je odgovorio: Ko ce tolike ljude nahraniti ako zauzmemo Evropu? Isto je pitanje i za HVO u Lasvanskoj dolini. Ko bi vas hranio, ko bi sprijecio da se ne napravi masakr civila, cime bi onda Tudjmanu mahnuli za pregovarackim stolom? LD je bio as u rukavu za nas, civili nisu imali gdje pobjeci, HV i HVO bi izgubio cast, ARBiH bi ostvarila Pirovu pobjedu jer bi na Vasingtonskim dogovorima bilo rijec o dva entiteta a ne o uspostavi Federacije. Rat je produzena ruka politike i vodi se za ostvarenje politickih interesa a ne dokazivanja cija je cuna veca.

Ovi sto su jeli pa se iznad njih pojavio tenk ARBiH se trebaju stiditi. Kakvi su to vojnici da poslije dvije godine rata ne znaju prepoznati razliku u zvuku motora oklopnog transportera i tenka pobogu?! I kakvi su to vojnici da im neprijatelj moze usetati vozilom od 50 tona, okrenuti se i otici?! Sramno za njih, to nisu vojnici i to sto pricaju ide njima na sramotu. A u tenku nije uopce problem zalutati, pogotovo ako je posada prvi put bila na tom terenu. Ni prvi ni zadnji slucaj takve vrste, samo sto su ove iz ARBiH vile pronosale bukvalno.

svjezi_ustipak

#178 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:

kad procitas Sariniceve izjave o tajnim dogovorima po Beogradu i kako je politika radila, procitas Franjine stenograme, cujes izjave svjedoka...mislim da sam ja blizi istini a da si ti malo vise subjektivan.
emillio estevez

#179 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

S druge strane, spomenik u tzv. Križančevom selu šatro stiliziran u obliku slova V (čitaj U)...nakamarano žrtava

hahaaa , sada ces reci da je i slovo c stiliziran polumjesec :lol: :lol:
xDenisx

#180 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by xDenisx »

Jel' se to samo meni cini da su Teufik, Muflon i Emilio zapravo ista osoba :skoljka:
emillio estevez

#182 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

xDenisx wrote:Jel' se to samo meni cini da su Teufik, Muflon i Emilio zapravo ista osoba :skoljka:

ne dao Bog , ja imam krscansko ime i prezime :lol:
mishic

#183 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by mishic »

Gospodo,
Sva originalna dokumenta ARBiH i HVO kao faksimili objavljena su u knjizi "Džehenem u srednjoj Bosni" ratna 1993 u izdanju Udruženja za zaštitu borbe u Bosni i HHercegovini. Dakle ostavimo ono što o tim događajima govori bilo koja strana. Uzmite originalne dokumente i pogledajte šta je ko radio, naređivao i planirao, te kako je ko izvještavao o onome što se planira, radi i namjerava... Ponavljam to su faksimili originalnih dokumenata... Onaj ko želi i šire informacije može doći i do izvještaja UNPROFOR-a na stranici haškog tribunala vezano za presude Hadžihasanoviću, Deliću i sl. Dakle manite se EPP prića...
svjezi_ustipak

#184 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:tajni dogovori

http://img850.imageshack.us/img850/6789/vukovar031.jpg

aha. i stenogrami:

Image
Last edited by svjezi_ustipak on 03/01/2012 21:58, edited 1 time in total.
kv99

#185 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

muflon1977 wrote:kakav desant :lol: :lol: gluposti ovdje pisete svaka vam dala :D
Isto tako je HVO cekao samo naredjene da proguli u G.Vakuf , Istocni Mostar da se Amenuje i vjerojatno sa Jablanicom da se rastanete (POLITIKANTSKE GLUPOSTI KAO I OVO STO TI PISES) :)
Nista oni neznaju jos koliko samo trebaju da znaju,Mostar se drza na kvacilu jaci napad na SAB slavuji uzoru ulicu djeca od 9 godina sijeda,a tek sta je trebalo da bude nista oni neznaju Alija je nanjusio ode sve ako se nepomiri i daj te mahale u biti eto vam povezani ste dobro a kako zivite heheheheh a na more vas povela zelja.....pisite pisite ljudi smo razgovarat cemo.....trbonja Delic pravio akcije a poslije vojnici harmijasi kao sardine zali boze majke koje jadne nisu znale da budale upraqvljaju njihovom djecom aj malo ovaj cmizdri mizdri vec kako se zove on barata o kotama i sta ja znam sve sta ne jos,de on zna o Herama i Prozoru.....bnek malo on zabesjedi... :bih: :bih: :bih: :bih:[/quote]

Znaci snage se skupile , sve je bilo spremno da se Armija do nogu porazi...i otac svih rvata potpisa Vasingtonski dogovor i baci vas u Federaciju sa krvolocnim balijama umjesto da se prikljucite Rvackoj ili u najmanju ruku dobijete erceg srpsku skroz do Zenice . Sto vas zajeba Franjo :lol:
Znaci ti si nam potvrdio da vas je francek pravo momacki zavalio bas kada je bilo sve spremno da ostvarite svoje ciljeve, kvick nick je potvrdio da se u Bugojnu , Travniku , Varesu nisu trebali da brane a da su na Gornjem Vakufu bile kukavice koje su mogle a nisu htjele da pomognu svome napacenom narodu, pa to miloradovi bojovnici neka izlazi istina :thumbup:
Last edited by kv99 on 03/01/2012 22:13, edited 1 time in total.
emillio estevez

#186 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

svjezi_ustipak wrote:

aha. i stenogrami:

Image
@ustipak taj sam stenogram gledao i citao xx puta
i recimo da je istinit ,sto je sa mojim linkom
??
svjezi_ustipak

#187 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:
svjezi_ustipak wrote:

aha. i stenogrami:

Image
??
tvoj link je dio kojeg tajnog dogovora? ili je uzet prijedlog dokumenta sa mirovnih pregovora?
kv99

#188 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by kv99 »

quick_nick wrote:
kv99 wrote:
quick_nick wrote: to si tocno napisao , Bugojanski HVO je nabrao iako su bili najopremljenija brigada , travnicani su isto zijanili , uzeli ste Vares koji je isto bi b.o , Fojnica saptom pade. Treba biti realan !!! Al opet ti kazem do tada Armija nikada nije uzela grad koji se morao braniti poput onih u LD i tesko da bi im to poslo za rukom jer tamo HVO-nije imao izlaza. Morao se braniti ja prvi kazem da je igdje bio neki put za pobjeci da bi 50% nabralo al nije ga bilo!!!

OVO NEVEZANO ZA TVOJ KOMENTAR : STO SE TICE KONVOJA KOJI JE OPLJACKAN I 12 NEDUZNIH VOZACA KOJI SU UBIJENI MORA SE NADODATI DA SU I OSTALI VOZACI KOJI SU BILI HRVATI PREBIJENI I OPLJACKANI I ZATO TVRDIM DA JE TO DIJELO BANDITA. Pa covjek kojem je otet kamion kave je sutradan isao od otmicara da kupi kavu a lik "ždere" pitu ispred kuce i govori da nema kave za kupit!

P.S opet neki problem sa "citiranjem" :cry:
Ovo je super, tzv hvo je pobjegao iz Travnika, Bugojna , Varesa i ispred sebe protjerao sve one civile BiH Hrvate jer se nije morao da brani :-) Pa citavo vrijeme one erceg-srpske patriote trube kako se tzv hvo samo branio od najezde krvolocnih mudzahedina a ti nam govoris da su pobjegli jer se nisu morali da brane ? Dali ultimatum, zapoceli napade, poklali one ljude po Bugojnu , Travniku , Varesu i kada su skontali da nece ici onako lahko kao sto su se nadali pobjegli saveznicima da im oni dupe spasavaju. U isto vrijeme dok su na Gornjem Vakufu hv i tzv hvo mogli da se probiju da spase Vitez ali kukavice nisu htjeli :) Sve to jer nije bilo potrebe da se brane . Drago mi je da istina izlazi na vidjelo , samo kako ces nazad na onaj miloradov forum, banirace te zbog izdaje :lol:

P.S U Lasvanskoj dolini tzv hvo nije uopste trebao da se boji sto nije imao gdje da pobjegne jer nije bilo potrebe da se skroz porazi a pogotovo ne da se protjeraju civili BiH Hrvati. Protjerivanje BiH Hrvata je radio tzv hvo , Armiji nije uopste islo na ruku da protjerava BiH Hrvata iz tih krajeva.
otidji na šehidska mezarja i pokloni se onim ljudima sto izginuse zbog "kontroliranog pritiska" :roll: miloradov forum? :lol: s tobom ne polemiziram jer si obicni politikant nijedan dogadjaj ne znas ali znas ono sto si cuo od babinog prijatelja? :)

P.S ne citam tvoje "bedastoce" a ono za G.Vakuf jedini razlog sto se nije krenulo JEST POLITICKE PRIRODE!!
Ti ljudi su poginuli u borbi ciji je cilj bio da se spasi sav onaj narod koji je bio opkoljen od zajednickih snaga cetnika i ustasa i njima se i treba pokloniti, jer stezanje konopca oko vrata opkoljenim ustasama je bio jedini nacin da se natjera tudjman da odustane od agresije. Ovo se provaljuju gluposti kako je Vasingtonski sporazum potpisan jer se predsjednik Izetbegovic prepao nekih snaga a potpuno se negira da je potpisom u Vasingtonu francek potpisao poraz i odustajanje od svoga cilja. I oni sehidi su se barem borili da pomognu svome narode za razliku od bojovnika na Gornjem Vakufu koji su po tvome priznanju bile tolike kukavice da su mogli a nisu htjeli da pomognu a opet su ginuli. Dolazili iz Osijeka, Varazdina, Splita , zapadne ercegovine , ginuli a kukavice nisu zeljele da pomognu svome narodu. Ja da sam na tvom mjestu ja se ne bi takvima ni poklanjao.
I naravno da vam je ono miloradov farum, on vam ga finansira, on vam ga organizuje i on vam je inspiracija. I de mi spomeni koje ti dogadjaj znas , lijepo sam te par puta pitao da objasnis to sto si naveo ali nista. Samo trolanje, poozivanje na one gluposti sa miloradovog foruma sa kojeg ste i dosli ovamo.
I de mi reci koji je to politcki razlog zbog koga su one kukavice iz hv i tzv hvo mogli a nisu htjeli da okupiraju Gornji Vakuf i tako pomognu onim ljudima koje su po vama htjeli da pobiju krvolocni mudzahedini ?
svjezi_ustipak

#189 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:
svjezi_ustipak wrote:

aha. i stenogrami:

Image
??
a jel ovaj istinit?

Image
svjezi_ustipak

#190 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:
svjezi_ustipak wrote:

aha. i stenogrami:

Image
??
ili ako ces u orginalu:

Image
emillio estevez

#191 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

da naravno

istinit je

Autor: Muhamed Filipović

Smatrao sam i danas to mislim, da je rat u Bosni i Hercegovini bio apsolutno nepotreban, da je nanio izlišne žrtve, kao i da su obje konfrontirane strane više dokazivale nešto u odnosu na momente definirane politikama drugih okolnih država, a ne na interese i potrebe svog naroda i svoje države, čak i ako uzmemo da je podjela po nacionalnom kriteriju znatno uznapredovala.

Dok su bosanski Srbi ratovali da bi zadržali Bosnu i Hercegovinu u Jugoslaviji, a tu politiku nisu definirali oni nego vodeća grupa srbijanskih intelektualaca, a provodio je Slobodan Milošević, dotle su Muslimani ratovali zbog straha od Miloševićevog radikalizma i iluzije da će neovisnost Bosne i Hercegovine u sklopu raspada Jugoslavije biti općenito prihvaćena u Europi i odlučno podržana od Hrvatske.

Naime, svaka odluka da se bez ikakve inozemne podrške uđe u rizik rata, mora se smatrati samoubilačkom, što se gotovo i potvrdilo u toku događaja koji su slijedili. Na kraju su se svi prevarili u svojim kalkulacijama i razlozima koji nisu bili historijski i politički nego ideološki i kalkulatorni, tj. obje strane su mislile na nešto što u svakoj dubljoj analizi i u kontekstu cijele situacije nije bilo realno.

Jugoslavija nije mogla ostati u granicama Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i srpskih krajina u Hrvatskoj. Bosna i Hercegovina nije mogla ostati u Jugoslaviji, ako za tu solucije nije bilo 70% njenih srtanovnika i ako ne bi imala veoma čvrste međunarodne garantije za suverenost u okviru određene veze sa Srbijom i Crnom Gorom.

Ali, ona nije mogla dobiti nepodijeljenu podršku ni za svoju neovisnost u međunarodnom svijetu, unatoč formalnim priznanjima neovisnosti, osobito ako je ta neovisnost bila suočena sa opasnošću rata.

Dva su bitna razloga ugrožavala Bosnu i Hercegovinu. Prvi se sastojao u neiskrenosti podrške hrvatske politike neovisnosti Bosne i Hercegovine. Drugi je sadržan u činjenici da Europa nije bila sklona da odlučno podrži jednu novu europsku državu u kojoj će glavni politički činilac biti Muslimani. Jednostavno, Europa je u dubljem smislu i državnopolitički i fundamentalno još uvijek antimuslimanska. Stoga je jedini razuman korak za izlaz iz tadašnje situacije bio u pregovorima između Muslimana i Srba.

Rekao sam u jednom od priloga nešto o pregovorima iz ljeta 1991. godine. Nažalost, još postoje snage koje smatraju da je taj pokušaj bio pogreška i za to optužuju mene i Adila Zulfikarpašića, mada je te pregovore odobrio i u njima učestvovao i Alija Izetbegović.

Unatoč propasti tog pokušaja, prvenstveno zbog stavova SDA desnice, ja sam i nadalje smatrao da je sve bolje od rata i insistirao na pregovorima. Šansa se ukazala pred sami rat, a inicirao ju je Momčilo Krajišnik.

O tome sam nešto rekao u jednoj od mojih knjiga. Danas želim reći nešto o pokušaju sporazuma do kojeg je došlo u jeku rata u rano proljeće 1995. godine kada me Izetbegović poslao da pregovaram sa Slobodanom Miloševićem, a za koje tvrdim da su mogli donijeti mir prije tragičnih događaja iz ljtea 1995. i bez fatalne intervencije Holbrooka i američke diplomatije. I o tome sam nešto napisao, ali ovdje želim istaći nešto što je trajnije za odnose Bošnjaka i Srba koji moraju biti konačno sređeni ako želimo biti civlizirano, demokratsko i pravedno društvo.

Po nalogu Izetbegovića sam odletio u Beograd i bio srdačno dočekan. Odmah sam otišao kod Miloševića. On je bio raspoložen i spreman za razgovore. Izetbegović mi je kazao samo da postoje signali kako je Milošević spreman da pregovara i ništa više. Kazao je doslovno: "Profesore, idi, a Ti sve znaš što se tiče naše politike."

Znao sam da je nama potreban mir. Znao sam da je potreban i Srbima, jer im je međunarodna zajednica bila za vratom, imali su ogromne restrikcije i veliku krizu zbog toga, kao što im ni tri godine ratovanja nije donijelo bitne pomake, ali jeste izolaciju. Kao čovjek koji je došao da pregovara na poziv uzeo sam riječ odmah nakon što je Milošević konstatirao da nam sve ovo (rat i patnje) nije trebalo i da smo osamdeset godina živjeli bez sukoba. Potvrdio sam njegovu konstataciju i rekao da nama ne smeta život sa Srbima s kojima živimo ne osamdeset nego šest stotina godina.

Rekao sam da nismo mi počeli rat nego Karadžić i to zbog ishoda referenduma i da se na ishod glasanja ne odgovara ubijanjem. Ali šta je tu je i mi treba da nađemo izlaz. Kako rat nije uništio Bosnu i Hercegovinu, a ona je priznata država i članica OUN, Jugoslavija bi trebala da je prizna u avnojevskim granicama i Ustavu iz 1991. godine.

Sve ostalo bi moglo da se dogovori. Njegova izjava o priznavanju bi mogla biti novi početak za obje strane. Za Jugoslaviju bi to značilo brzo skidanje svih sankcija i izolacije, prekid rata i povratak miru i u međunarodnu zajednicu, a za Bosnu i Hercegovinu prekid ogromnih patnji, dok bi to za obje naše države bila mogućnost da kao ljudi dogovorimo sve sporno među nama, opomenuti ratom da se na silu ništa ne može učiniti.

On je rekao da je spreman priznati Bosnu i Hercegovinu, ali kao nekakvu labavu federaciju tri državice. Ja sam kazao da je to put unazad, da je to rješenje odbačeno u Ženevi i da je mnogo puta već propalo, da se svaki put pokazalo nemoguće, da ono ne rješeva ništa, da treba gledati unaprijed na demokratski razvoj obje naše države.

Podjela bi mogla biti izvršena samo nasiljem i na temelju principa većinskog stanovništva, a takva nije moguća zbog toga što nema etnički većinskih zaokruženih teritorija. Stoga to treba odlučno odbaciti i vratiti se modelima demokratski uređenih država s priznavanjem svih prava svim narodima. Rat i nije započeo zbog toga što su Srbi imali manje prava nego što nisu željeli iz Jugoslavije.

Dakle, ako to želimo rješavati, onda uredimo pregovorima odnose Bosne i Hercegovine i Jugoslavije na bazi najuže saradnje, uz dvojno državljanstvo, ukidanje carina, otvaranje granica i veoma obimnu saradnju u privredi, kulturi i na svim drugim poljima. To je po nama put u budućnost, a podjela je vraćanje na povijest ubijanja i sukoba bez kraja.

Tada sam mu rekao da mora Karadžića ograničiti ili eliminirati. Doslovno sam mu kazao: "Predsjedniče, ako Karadžić pobijedi, Vi ste gubitnik, jer je on tada najveći Srbin. Ako izgubi, i tada ste Vi gubitnik, jer ste podržavali onog ko gubi. Stoga se oslobodite njega i nekoliko ekstrema i podržite umjerene elemente i tada možemo ići na sporazumijevanje."

On je rekao da je to što sam kazao zanimljivo i mi smo se složili da se razgovori nastave u Švajcarskoj, uz pomoć tamošnje vlade. Nažalost, Amerikanci su razbili ovu mogućnost, jer su oni htjeli da budu tvorci sporazuma i spasavaju i nas i Srbe. Ja sam uvijek davao prednost sporazumu komšija, znajući da veliki prave sporazume za sebe a ne za nas.

Mi danas imamo posla s posljedicama pogreške da nam je sporazum gradio neko ko je vodio računa o svojim a ne našim interesima. Kad mi je Izetbegović rekao da nećemo pregovarati zbog toga što Amerikanci žele da oni vode pregovore, te da će oni voditi računa o našim interesima, rekao sam mu da naš bogati dajidža iz Amerike može dovesti samo do toga da Milošević povisi cijenu mira. Nažalost, imao sam pravo.
i nema razlike u odnosu na ovo
svjezi_ustipak

#192 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:da naravno

istinit je
nije istinit, manipulises cinjenicama.

dao si dokument iz pregovora iz Zeneve. Tunjo govori o 1995toj, datumi na dokumentu su 1993. Za Filipovicevu shuttle diplomatiju se vrlo brzo znalo. Dodik se sastao sa Sejfudinom Toicem u Italiji u proljece 1995te. Znas za to?

Hoces sada sta Sarinic kaze o tajnim pregovorima sa Milosevicem i snimak kako Franjo odbija pomoci Vukovaru?
svjezi_ustipak

#193 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:
svjezi_ustipak wrote:

aha. i stenogrami:

Image
??
i sta je sa ovim gdje se HVO proziva za izdaju? valjda su ovi iz HOS-a znali ko su Hrvati? (tada je Covic jos bio Jugosloven)

Image
emillio estevez

#194 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

haaa

dokument je iz 93
a Filipovicev prijedlog iz 1991

zato ne brkaj pojmove iz skinut ja sa bosnjaci net ,, provjeri
Last edited by emillio estevez on 03/01/2012 22:31, edited 1 time in total.
emillio estevez

#195 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Moje osobno iskustvo sa HOS-om je odlicno
ali je kraljevic po meni bio antitalenat za vojnika i naravno bio je pravi zagovaratelj
Ustastva na staromodni nacin .
i daj AKO slabo vidisa koristi naocale a ne ucestalo povecanje
svjezi_ustipak

#196 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:haaa

dokument je iz 93
a Filipovicev prijedlog iz 1991

zato ne brkaj pojmove iz skunute ja sa bosnjaci net ,, provjeri
otici cemo oftopic. Filipovic i Zulfikarpasic su isli na pregovore u Beograd sa Milosevicem u pokusaju da sklope neki historijski sporazum sa Srbima. to je dovelo do cijepanja SDA na Muslimansko-bosnjacku organizaciju i SDA. Dokument koji si ti postavio je sa pregovora u Zenevi ljeto 1993. Nije uopce nikakav tajni sporazum kako ga pokusavas predstaviti.

Sta rece na onaj sporazum iz Graza, Boban Karadzic? To nista ne komentarises?
emillio estevez

#197 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

stvarno ne vidisa dobro

pisalo je

istinit je ,, cemi skrivanje i zataskavanje opce poznatih stvari.

A sto pises na optuzbe o navodnoj suradnji abih i cetnika oko Mostara
svjezi_ustipak

#198 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by svjezi_ustipak »

emillio estevez wrote:stvarno ne vidisa dobro

pisalo je

gdje je pisalo da je istinit?

nije nikakva navodna saradnja nego je bila kupovina oruzja od cetnika. ti to nesto protiv toga?
emillio estevez

#199 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

svjezi_ustipak wrote:
emillio estevez wrote:stvarno ne vidisa dobro

pisalo je

gdje je pisalo da je istinit?

nije nikakva navodna saradnja nego je bila kupovina oruzja od cetnika. ti to nesto protiv toga?

u svezi dvostrukih mjerila DA
a pogledaj koji post ranije
Post Reply