Jaaaaa reci mu ovako: jag gore u swensko njemu mnogoo brrooomuha_sa wrote: pokazah mu
veli mi--nek vadi pasoš i namah nek dolazi, bit ce nam brooointe bro u vaske dole u Bosnia al je veri bro u naske gore u SweCka
Sarajevski standard zivota
-
♥ Julianna ♥
#176 Re: Sarajevski standard zivota
- madner
#177 Re: Sarajevski standard zivota
Nije ni otisla a vec je pocela zvocat 
-
♥ Julianna ♥
#178 Re: Sarajevski standard zivota
Adano ne petljaj se u posAO, propašće mi Swecka 
- muha_sa
#179 Re: Sarajevski standard zivota
♥ Julianna ♥ wrote:Adano ne petljaj se u posAO, propašće mi Swecka
tamo iskljucivo išaretom pricaj
-
♥ Julianna ♥
#180 Re: Sarajevski standard zivota
hoću, biće samoon okom ja sarmu. on opet okom ja hurmaDŽIK.A kad dobijem pasoš, on okom, ostane bez oka
- muha_sa
#181 Re: Sarajevski standard zivota
♥ Julianna ♥ wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
hoću, biće samoon okom ja sarmu. on opet okom ja hurmaDŽIK.A kad dobijem pasoš, on okom, ostane bez oka
ne smijem na glas al cu ovako rec pišnuhodsmjeha
-
Ko to smat
#182 Re: Sarajevski standard zivota
Kako te ba nije stid poredit zivot u Svedskoj i u Sarajevu.Evo ja zivim u Holandiji sa 2 plate i da ti posteno kazem mogu sebi auto polovno kupit i jos da mi ostane da jedem a ti poredis Svedsku i Sarajevo.Svasta ces procitat.Dabogda svak imo i ne zavidio drugim.
- muha_sa
#184 Re: Sarajevski standard zivota
da bog mili sacuva

- Vitezanin
#185 Re: Sarajevski standard zivota
Ako ljudi zaista na tom Zapadu imaju samo za hranu i polovna auta ili tako nekako- zasto se ne vrate u BiH? Ovdje se barem bolje jede pa ispada da se kod nas zivi 100 puta bolje. 
-
Emi_Nevermind
#186 Re: Sarajevski standard zivota
Tu si potpuno upravu... Svi ljudi ne razmisljaju tako, nekom je dovoljno da ima nesto minimalno, otplacuje auto koje u sustini sebi ne moze priustiti, da nema nesto puno drustvenog zivota, samo da moze da ustedi malo kako bi dosao u Bosnu i osjecao se ko beg mjesec dana. Ja sam se npr. vratila jer sam se vani osjecala kao ono sto sam bila- stranac. Meni taj osjecaj nije bio vrijedan njihovog bijednog zivota- ako moram stediti to vise volim raditi u svojoj zemlji. Svako ima prioritete i zna sta mu je najvaznije u zivotu. Samo strasno povrsni ljudi mogu misliti da su svi na zapadu bogati. Osim toga, sve i da jesu ( a vani sam bila 18 godina i NE, NISU!),shvatite jednom da bogatstvo nije samo u parama, i da ljudi na zapadu imaju puno jer STEDE i imaju PRIORITETE.. Vecini nasih ljudi je prioritet da ispuse dvije kutije na dan (5 KM puta 30 dana- 150 KM) i da popije kafu-dvije u gradu (4 KM puta 30-120 KM). 270 maraka je solidna cifra i za godinu dana se moze ustediti za jako, jako luksuzan odmor. 270 maraka je takodjer trecina jedne solidne plate. Znate kada ce sved potrositi trecinu plate na cigare i kafu hahaha, pa ni u milion godina.. Oni otvore stedni racun za penzije u 18-oj godini, a kod nas vecina ljudi u 40-im godinama i ne pomislja na to. Oni svojoj djeci naplacuju kiriju, nasi roditelji nama kupuju stanove kako bismo imali nesto poslije njih. Mislite sta zelite, ja sam zivjela u jednom malom svedskom gradicu preko 15 godina, tako da znam njihov mentalitet bolje nego nase zavidne duse koje misli da je svaki Sved Fredrik Ljungberg i svaka svedjanka Robyn. Evo vam klip gdje mozete vidjeti njen stan:Vitezanin wrote:Ako ljudi zaista na tom Zapadu imaju samo za hranu i polovna auta ili tako nekako- zasto se ne vrate u BiH? Ovdje se barem bolje jede pa ispada da se kod nas zivi 100 puta bolje.
http://www.thedailyshow.com/watch/tue-a ... rome-pt--1
Poenta je, kao sto mozete vidjeti u klipu, to sto je razlika izmedju njih i nas je da oni ne traze nesto puno, i da su zadovoljni s tim sto imaju. Oni placaju 300 KM za posjetu frizeru i sute. Najmanje 33% poreza na svoju platu i sute. Pored toga i 13% PDV-a i sute. Imaju 3 puta manju platu nego Norvezani, moraju poslije fakulteta ici tamo da ciste ribu kako bi ustedili nesto para, opet sute. Svi naprimjer tvrde kako je u njihovoj Svedskoj besplatna zdravstvena njega. To je tacno samo za djecu do 18 godina, preko toga se placa oko 35 KM po posjeti, i lijekovi, cak i na recept se placaju - jedino kad ta suma predje 300 KM postaju besplatni. ALI to Sved ne vidi, jer poredeci sa npr SAD-om, njemu je njega dzaba... Kad im kazem da je nama u BiH potpuno besplatna i da se lijekovi na recept ne placaju, oni ne mogu da dodju sebi. Nekidan mi od prijatelja zena izgubila bebu u 9-om mjesecu, jer je nisu htjeli poslati doktoru iako je imala abnormalan pritisak. Sve u toj raskosnoj Svedskoj. Sved se opet ne zali, njemu je njegova zemlja najbolja, prosperitetna. On ce od svog govneta napraviti pitu, a Bosnjo ce od svoje pite napraviti govno.
Voljela bih ja da svi vi sto zudite za zapadom spakujete torbice i odete na zapad, daBogda vi svi dobili drzavljanstvo. Tu nek ostanu ljudi koji znaju da nije zlato sve sto bljesti i koji znaju cijeniti to sto mogu visiti na ovom forumu tokom radnog vremena, sto mogu piti kafe vani svaki dan, i sto imaju roditelje i prijatelje koji ce ih pripaziti. Vani je stranac nula- i uvijek ce biti. Voljela bih da svi koji kukaju malo odu tamo- zive bez cigara, kafa, prijateljstava, ne smiju visiti na fejsbuku po citav dan i budu gradjani druge klase. Meni je bogatstvo to sto imam vise vremena sa svojom porodicom, sto mogu otici na veceru sa svojim muzem, sto imam vremena palamuditi ovdje. A vi kukadzije, slobodno na zapad i stekajte pare, pa kad shvatite da nije bitno da li dobijete 1000 KM ili 2000 Eura, ako u sustini mozete kupiti iste stvari, a siromasniji su za milion lijepih dozivljaja, za milion ugodnih razgovora. Svima vam zelim 15 godina vani, pa cemo onda imati o cemu pricati. Kao sto rekoh, samo sam htjela da vam pokazem kako nije vama toliko lose, da ulijem pozitive.. Ali nasi su takvi, samo cekaju da napadnu nekoga ko ih ne podrzava u kukanju i ko ih ne sazaljeva. .. Sazaljevajte se ako zelite, ali bijeda kao Svedi nikad ne mozete biti.
A ti iz Holandije. ovo je forum, tu imaju postovi koje mozes procitati. kad citas onda vidis sta tu pise. A kad to vidis onda shvatis da sam ja vec spomenula kako je u Holandiji zbilja veca plata. Samo ti sa svoja dva posla nemas vremena da zivis, meni to nije vrijedno tih silnih para, jer za mene pare nisu bogatstvo, samo sredstvo da radimo to sto zelimo. Ja radim jedan posao u BiH, pa ima mjeseci kada imam para za polovno auto i jos ponesto. ne pusimo, ne pijemo, hranimo se zdravo i zajedno smo. To sto ja ne stekam pare u banci meni znaci samo to da sam taj mjesec uzivala, i za to sam presretna. Zivot je divan, i bude jos ljepsi kad znas biti zadovoljan. Vas sto volite da kukate ostavljam da se sazaljevate, a vi ostali- uzivajte u tome sto imate - jedino sam to eto naucila od Sveda
- niko_niko_kao_ja
#187 Re: Sarajevski standard zivota
hebo Svedsku sta je Bosna, jos malo pa ce se Svedjani poceti doseljavati u BiH

- Vitezanin
#188 Re: Sarajevski standard zivota
Trenutno sam vani, u Kanadi. Privremeno, student.AmirEmira wrote:Tu si potpuno upravu... Svi ljudi ne razmisljaju tako, nekom je dovoljno da ima nesto minimalno, otplacuje auto koje u sustini sebi ne moze priustiti, da nema nesto puno drustvenog zivota, samo da moze da ustedi malo kako bi dosao u Bosnu i osjecao se ko beg mjesec dana. Ja sam se npr. vratila jer sam se vani osjecala kao ono sto sam bila- stranac. Meni taj osjecaj nije bio vrijedan njihovog bijednog zivota- ako moram stediti to vise volim raditi u svojoj zemlji. Svako ima prioritete i zna sta mu je najvaznije u zivotu. Samo strasno povrsni ljudi mogu misliti da su svi na zapadu bogati. Osim toga, sve i da jesu ( a vani sam bila 18 godina i NE, NISU!),shvatite jednom da bogatstvo nije samo u parama, i da ljudi na zapadu imaju puno jer STEDE i imaju PRIORITETE.. Vecini nasih ljudi je prioritet da ispuse dvije kutije na dan (5 KM puta 30 dana- 150 KM) i da popije kafu-dvije u gradu (4 KM puta 30-120 KM). 270 maraka je solidna cifra i za godinu dana se moze ustediti za jako, jako luksuzan odmor. 270 maraka je takodjer trecina jedne solidne plate. Znate kada ce sved potrositi trecinu plate na cigare i kafu hahaha, pa ni u milion godina.. Oni otvore stedni racun za penzije u 18-oj godini, a kod nas vecina ljudi u 40-im godinama i ne pomislja na to. Oni svojoj djeci naplacuju kiriju, nasi roditelji nama kupuju stanove kako bismo imali nesto poslije njih. Mislite sta zelite, ja sam zivjela u jednom malom svedskom gradicu preko 15 godina, tako da znam njihov mentalitet bolje nego nase zavidne duse koje misli da je svaki Sved Fredrik Ljungberg i svaka svedjanka Robyn. Evo vam klip gdje mozete vidjeti njen stan:Vitezanin wrote:Ako ljudi zaista na tom Zapadu imaju samo za hranu i polovna auta ili tako nekako- zasto se ne vrate u BiH? Ovdje se barem bolje jede pa ispada da se kod nas zivi 100 puta bolje.
http://www.thedailyshow.com/watch/tue-a ... rome-pt--1
Poenta je, kao sto mozete vidjeti u klipu, to sto je razlika izmedju njih i nas je da oni ne traze nesto puno, i da su zadovoljni s tim sto imaju. Oni placaju 300 KM za posjetu frizeru i sute. Najmanje 33% poreza na svoju platu i sute. Pored toga i 13% PDV-a i sute. Imaju 3 puta manju platu nego Norvezani, moraju poslije fakulteta ici tamo da ciste ribu kako bi ustedili nesto para, opet sute. Svi naprimjer tvrde kako je u njihovoj Svedskoj besplatna zdravstvena njega. To je tacno samo za djecu do 18 godina, preko toga se placa oko 35 KM po posjeti, i lijekovi, cak i na recept se placaju - jedino kad ta suma predje 300 KM postaju besplatni. ALI to Sved ne vidi, jer poredeci sa npr SAD-om, njemu je njega dzaba... Kad im kazem da je nama u BiH potpuno besplatna i da se lijekovi na recept ne placaju, oni ne mogu da dodju sebi. Nekidan mi od prijatelja zena izgubila bebu u 9-om mjesecu, jer je nisu htjeli poslati doktoru iako je imala abnormalan pritisak. Sve u toj raskosnoj Svedskoj. Sved se opet ne zali, njemu je njegova zemlja najbolja, prosperitetna. On ce od svog govneta napraviti pitu, a Bosnjo ce od svoje pite napraviti govno.
Voljela bih ja da svi vi sto zudite za zapadom spakujete torbice i odete na zapad, daBogda vi svi dobili drzavljanstvo. Tu nek ostanu ljudi koji znaju da nije zlato sve sto bljesti i koji znaju cijeniti to sto mogu visiti na ovom forumu tokom radnog vremena, sto mogu piti kafe vani svaki dan, i sto imaju roditelje i prijatelje koji ce ih pripaziti. Vani je stranac nula- i uvijek ce biti. Voljela bih da svi koji kukaju malo odu tamo- zive bez cigara, kafa, prijateljstava, ne smiju visiti na fejsbuku po citav dan i budu gradjani druge klase. Meni je bogatstvo to sto imam vise vremena sa svojom porodicom, sto mogu otici na veceru sa svojim muzem, sto imam vremena palamuditi ovdje. A vi kukadzije, slobodno na zapad i stekajte pare, pa kad shvatite da nije bitno da li dobijete 1000 KM ili 2000 Eura, ako u sustini mozete kupiti iste stvari, a siromasniji su za milion lijepih dozivljaja, za milion ugodnih razgovora. Svima vam zelim 15 godina vani, pa cemo onda imati o cemu pricati. Kao sto rekoh, samo sam htjela da vam pokazem kako nije vama toliko lose, da ulijem pozitive.. Ali nasi su takvi, samo cekaju da napadnu nekoga ko ih ne podrzava u kukanju i ko ih ne sazaljeva. .. Sazaljevajte se ako zelite, ali bijeda kao Svedi nikad ne mozete biti.
A ti iz Holandije. ovo je forum, tu imaju postovi koje mozes procitati. kad citas onda vidis sta tu pise. A kad to vidis onda shvatis da sam ja vec spomenula kako je u Holandiji zbilja veca plata. Samo ti sa svoja dva posla nemas vremena da zivis, meni to nije vrijedno tih silnih para, jer za mene pare nisu bogatstvo, samo sredstvo da radimo to sto zelimo. Ja radim jedan posao u BiH, pa ima mjeseci kada imam para za polovno auto i jos ponesto. ne pusimo, ne pijemo, hranimo se zdravo i zajedno smo. To sto ja ne stekam pare u banci meni znaci samo to da sam taj mjesec uzivala, i za to sam presretna. Zivot je divan, i bude jos ljepsi kad znas biti zadovoljan. Vas sto volite da kukate ostavljam da se sazaljevate, a vi ostali- uzivajte u tome sto imate - jedino sam to eto naucila od Sveda
Nemam ambiciju da napustam BiH zastalno jer smatram da covjek koji zeli raditi moze uspjeti svugdje (skoro). Doduse, negdje lakse, negdje teze.
Ljudi imaju razlicite prioritete: ljudi koji puse 2 kutije cigara dnevno ce teze proci u Svedskoj ili Kanadi npr. Cigare su ovdje 8 Dolara, a u BiH 3 KM ili manje. Ljudi koji izlaze svaki vikend ce bolji proci u BiH jer je u BiH mozes nacugati za 10 KM, a u Kanadi (a i u Svedskoj, bio sam i tamo) mozes popiti jedno ili dva piva za te pare.
Medjutim, ljudi koji zele biti svoji i zele biti slobodne individue, ljudi koji zele provesti godisnji negdje, a da to nije Makarska, ljudi koji zele POSTENO dobiti posao i POSTENO dobiti 4 tjedna godisnjeg ce crknuti dok to dobiju u BiH. Razlog: sistem vrijednosti kod nas, u Kanadi i nekoj desetoj zemji su 3 svijeta.
Mi nismo nauceni biti neovisni. U svemu postoji mjera. Divno je imati obitelj i prijatelje, ali bojim se da se to u BiH pretvorilo u totalni narcizam i laz.
Jeste, u BiH se dobro zajebajemo, pijemo jeftino, imamo skoro svi prijatelje, drustveni zivot itd, ali koliko razmisljamo o narednim generacijama? Koliko razmisljamo o sebi prije svega?
Nekom je bolje vani, nekom u BiH. Ovisi od slucaja do slucaja. Ljudi koji su zivjeli 40+ godina u BiH i nakon toga otisli van ce vjerojatno imati problema do guse prilikom prilagodjavanja zivotu u drugoj zemlji. Djeca ce se prilagoditi brze. Znaci ovisi, od slucaja do slucaja.
Imam brdo rodjaka koji zive u Svedskoj ili nekoj drugoj zemlji. Uglavnom ne izgledaju sretniji od nas, od moje obitelji koja ima prosjecna bosanska primanja. Ali zato im nije kriva Svedska niti svedski mentalitet. Ljudi trebaju odrediti prioritete.
Moglo bi se o ovom raspravljati koliko hoces, ali bojim se da bi sve krenulo u pogresnom pravcu (tipa dijaspora vs domaci). Ali razumijem tvoj post iako se ne mogu sloziti s dosta stvari.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#189 Re: Sarajevski standard zivota
AmirEmira wrote: Ja sam se npr. vratila jer sam se vani osjecala kao ono sto sam bila- stranac. Meni taj osjecaj nije bio vrijedan njihovog bijednog zivota- ako moram stediti to vise volim raditi u svojoj zemlji. Svako ima prioritete i zna sta mu je najvaznije u zivotu. Samo strasno povrsni ljudi mogu misliti da su svi na zapadu bogati.
- slobodni armirach
#190 Re: Sarajevski standard zivota
i od mene veeeeelikiKatarinaKosaca wrote:AmirEmira wrote: Ja sam se npr. vratila jer sam se vani osjecala kao ono sto sam bila- stranac. Meni taj osjecaj nije bio vrijedan njihovog bijednog zivota- ako moram stediti to vise volim raditi u svojoj zemlji. Svako ima prioritete i zna sta mu je najvaznije u zivotu. Samo strasno povrsni ljudi mogu misliti da su svi na zapadu bogati.
-
talić
#191 Re: Sarajevski standard zivota
Ponekad pomislim da zbog djece iselim u neku "normalniju" zemlju sa boljim obrazovanjem, socijalnim i zdravstvenim osiguranjem, sa boljim izgledima za uspjeh,....... a onda shvatim da moja djeca kao i većina djece u BiH imaju i previše jer mislim da smo mi prije 30 godina bili bolji ljudi iako smo imali mnogo manje.
- bingov buraz
#192 Re: Sarajevski standard zivota
Jasno ko ima sta stediti,jel vama jasno da ljudi rove po kontejnerima a koliko je onih koje samo ponos sprjecava da rade isto.KatarinaKosaca wrote:AmirEmira wrote: Ja sam se npr. vratila jer sam se vani osjecala kao ono sto sam bila- stranac. Meni taj osjecaj nije bio vrijedan njihovog bijednog zivota- ako moram stediti to vise volim raditi u svojoj zemlji. Svako ima prioritete i zna sta mu je najvaznije u zivotu. Samo strasno povrsni ljudi mogu misliti da su svi na zapadu bogati.
Doci iz uredjene zemlje gdje te poslodavac nece zakinuti za sekund posla a osiguranja penzijsko i zdravstveno da ne spominjem i porediti sa bosanskim javaslukom i kriminalom gdje ljudi ne mogu da naplate zaradjeno je
Porez na platu 33% pa kod nas davanja na platu iznose preko 50%,spominje se i strasni PDV a u Bosni to ne postoji izgleda
Eto svedjani bijedni a mi bogati...dusevno,zato oni putuju i ljeti i zimi na godisnje a kod nas dijete kad zakmeci gladno nahranimo ga bosanskom najljepsom havom na svijetu,jebo cokolino kako zaspe poslije
-
gilbert
#193 Re: Sarajevski standard zivota
Meni je najace ono "Gradjanin druge klase "
a pola populacije Bosne su gradjani nekog reda i klase u svojoj Bosni u mjestima kao :Visegrad , Bratunac , Stolac , Zapadnom Mostaru itd .
U Bosnu se vraca radi rahatluka i mezetluka a ne vratiti se pa nemoj pusiti , piti nepali rostilj
Osjecati se strancem je subjektivni dozivljaj ponavljas sebi da si stranac i onda to projektujes na okolinu .
Ja sam isao u Swedsku u posjetu rodjaku i njegovoj familiji . Supruga i on verificirali diplome specijalizirali i rade kao ljekari specijalisti , upoznao sam njihove prijatelje bracni par isto iz Bosne obadvoje ljekari specijalisti .
Sada bih ja na osnovu tog limitiranog znanja trebao postaviti premise :"Svi Bosanci koje poznajem u Swedskoj su ljekari specijalisti " iz toga proizilazi da su svi Bosanci u Swedskoj ljekari specijalisti .
Neko se snadje u Swedskoj , Austriji , Obali Slonovace taj ce se snaci i u Bosni a neko se nemoze snaci u gradu u kojem se je rodio . Nismo svi iste nafake
Neko stedi da dodje u Bosnu da bude hadzija a neko se snasao pa nemora stediti nego jest hadzija .
Eto nema FB nema se vremena a ovaj forum pun ljudi koji zive izvan BiH a broj postova se mjeri hiljadama
Ali zato nepardiraju im ravnogorci ispred kuce , nerafalaju Mevlidi ambasade niti ima ko trazi podjelu drzave niti treci entitet nekad je i to dovoljno .
U Bosnu se vraca radi rahatluka i mezetluka a ne vratiti se pa nemoj pusiti , piti nepali rostilj
Osjecati se strancem je subjektivni dozivljaj ponavljas sebi da si stranac i onda to projektujes na okolinu .
Ja sam isao u Swedsku u posjetu rodjaku i njegovoj familiji . Supruga i on verificirali diplome specijalizirali i rade kao ljekari specijalisti , upoznao sam njihove prijatelje bracni par isto iz Bosne obadvoje ljekari specijalisti .
Sada bih ja na osnovu tog limitiranog znanja trebao postaviti premise :"Svi Bosanci koje poznajem u Swedskoj su ljekari specijalisti " iz toga proizilazi da su svi Bosanci u Swedskoj ljekari specijalisti .
Neko se snadje u Swedskoj , Austriji , Obali Slonovace taj ce se snaci i u Bosni a neko se nemoze snaci u gradu u kojem se je rodio . Nismo svi iste nafake
Neko stedi da dodje u Bosnu da bude hadzija a neko se snasao pa nemora stediti nego jest hadzija .
Eto nema FB nema se vremena a ovaj forum pun ljudi koji zive izvan BiH a broj postova se mjeri hiljadama
Ali zato nepardiraju im ravnogorci ispred kuce , nerafalaju Mevlidi ambasade niti ima ko trazi podjelu drzave niti treci entitet nekad je i to dovoljno .
- Vitezanin
#194 Re: Sarajevski standard zivota
gilbert wrote:Meni je najace ono "Gradjanin druge klase "a pola populacije Bosne su gradjani nekog reda i klase u svojoj Bosni u mjestima kao :Visegrad , Bratunac , Stolac , Zapadnom Mostaru itd .
![]()
![]()
U Bosnu se vraca radi rahatluka i mezetluka a ne vratiti se pa nemoj pusiti , piti nepali rostilj![]()
![]()
Sada bih ja na osnovu tog limitiranog znanja trebao postaviti premise :"Svi Bosanci koje poznajem u Swedskoj su ljekari specijalisti " iz toga proizilazi da su svi Bosanci u Swedskoj ljekari specijalisti .![]()
Eto nema FB nema se vremena a ovaj forum pun ljudi koji zive izvan BiH a broj postova se mjeri hiljadama![]()
-
hljebarnik
#195 Re: Sarajevski standard zivota
Porez na platu u Bosni je 100%, nikako je i ne dobivas. Ako ima neko u Svedskoj/Norveskoj/Kanadi i da hoce da se mijenja sa mnom, nek mi se javi na pp. 
- madner
#196 Re: Sarajevski standard zivota
Nego sto smo bas nasli Svedsku da se poredimo? Ima li nesto izmedju nas i Svedjana po standardu? 
-
lajkujMe
#197 Re: Sarajevski standard zivota
madner wrote:Nego sto smo bas nasli Svedsku da se poredimo? Ima li nesto izmedju nas i Svedjana po standardu?
POREZI
- madner
#198 Re: Sarajevski standard zivota
Porezi su manji nego u Svedskoj, mada ne znam zasto je to bitno. Madjari imaju vece poreze od nas i Svedjana pa imaju znatno nizi standard.
-
hljebarnik
#199 Re: Sarajevski standard zivota
I niko nece da se mijenja ?hljebarnik wrote:Porez na platu u Bosni je 100%, nikako je i ne dobivas. Ako ima neko u Svedskoj/Norveskoj/Kanadi i da hoce da se mijenja sa mnom, nek mi se javi na pp.
-
gilbert
#200 Re: Sarajevski standard zivota
madner wrote:Nego sto smo bas nasli Svedsku da se poredimo? Ima li nesto izmedju nas i Svedjana po standardu?