Horori...

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#176 Re: Horori...

Post by dječak sa šibicama »

Lucazode wrote:
Zovem se Zelena wrote:Gledala sinoć Grave encounters... Ništa vala posebno i bombastično. Ako ništa prepao me šal u hodniku kad sam krenula na pranje zuba :mrgreen: U principu za nijansu bolji od Projekat vještice iz Blera a definitivno malo tjera čovjeka da se zapita postoje li duhovi :-)
Ćujte, poslije tog filma naprosto se promijenio moj pogled na paranormalno ne. Strašne scene i napeta atmosfera je nešto što me tjeralo na razmišljanje da li doista postoji duh koji me noću uznemirava :oops:
Duhovi mozda ne postoje, ali demoni da :evil: :lol:

Kad razmislis, takve paranormalne pojave nisu nikakva izmisljotina... u redu, film je film, u filmu je sva iskarikirano, ali postoji li iko od nas ko nikada nije cuo za sihre, opsjednute ljude, za neobicne dogadjaje, ili jednostavno svjedocio necem takvom?

Uostalom, ovakve price o duhovima i demonima nisu nastale ni iz cega :evil: gdje ima dima... :run:
alcho

#177 Re: Horori...

Post by alcho »

dječak sa šibicama wrote:
Lucazode wrote:
Zovem se Zelena wrote:Gledala sinoć Grave encounters... Ništa vala posebno i bombastično. Ako ništa prepao me šal u hodniku kad sam krenula na pranje zuba :mrgreen: U principu za nijansu bolji od Projekat vještice iz Blera a definitivno malo tjera čovjeka da se zapita postoje li duhovi :-)
Ćujte, poslije tog filma naprosto se promijenio moj pogled na paranormalno ne. Strašne scene i napeta atmosfera je nešto što me tjeralo na razmišljanje da li doista postoji duh koji me noću uznemirava :oops:
Duhovi mozda ne postoje, ali demoni da :evil: :lol:

Kad razmislis, takve paranormalne pojave nisu nikakva izmisljotina... u redu, film je film, u filmu je sva iskarikirano, ali postoji li iko od nas ko nikada nije cuo za sihre, opsjednute ljude, za neobicne dogadjaje, ili jednostavno svjedocio necem takvom?

Uostalom, ovakve price o duhovima i demonima nisu nastale ni iz cega :evil: gdje ima dima... :run:
A prica o deda mrazu? Nemoj mi reci da ipak postoji? :lol:
Mali_Vuk

#178 Re: Horori...

Post by Mali_Vuk »

Ma nije uopšte loš. Nisam ni očekivao da će me uplašiti neka jaka struktura priče i zaplet :) Efekti iznenađenja, škripe, čudnih zvukova, malo lunatic laughing, nikola poplašen i zdravo đaci. Uglavnom nije dosadan film. I onaj fol sa reality stilom i amaterskom kamerom uopšte nije loše odrađen. Za klasu bolje od filma REC, recimo :lol:

Al me nasmijoala ono scena kad uzima izjavu od baštovana. Pa ga pita da li je ikad primjetio nešto čudno oko bolnice. Ovaj odgovara da nije, da je tek odnedavno na poslu. Tip razočarano gasi kameru, i vadi 20 dolara iz džepa. U narednom kadaru vidimo baštovana kako govori "o da, vidio sam duha, stajao je tamo" :D :lol:
Mali_Vuk

#179 Re: Horori...

Post by Mali_Vuk »

Black swan wrote:preporučam western horor
izvrstan podžanr horora
gdje nema mobitela, automobila, modernih zgrada niti oružja
samo čovjek neistražena divljina i indijanci te još ponešto

burrowers
ravenous
birds
devil mountain
:thumbup: Ovo ne izgleda loše. Počinjem od tog prvog :D

p.s. samo pravo je loše ocjenjen :roll:

http://www.imdb.com/title/tt0445939/
alcho

#180 Re: Horori...

Post by alcho »

Mali_Vuk wrote:
Black swan wrote:preporučam western horor
izvrstan podžanr horora
gdje nema mobitela, automobila, modernih zgrada niti oružja
samo čovjek neistražena divljina i indijanci te još ponešto

burrowers
ravenous
birds
devil mountain
:thumbup: Ovo ne izgleda loše. Počinjem od tog prvog :D

p.s. samo pravo je loše ocjenjen :roll:

http://www.imdb.com/title/tt0445939/
Otkad je 5.8 pravo lose? Dakle po tvojoj logici otprilike 7.5 je lose, a 5.8 pravo lose? :-)
Palpatine

#181 Re: Horori...

Post by Palpatine »

Ja jos uvijek cekam neki horor koji ce mi zaista stvoriti onaj osjecaj napetosti da covjek skoci kad te nesto dotakne dok gledas. Ne sjecam se kad sam zadnji put gledao takav film. Jeepers Creepers je bio jeftinjak film, ali je imao nekakvu atmosferu koja mi je stvorila raspolozenje izmedju nelagode i napetosti, mozda je to bilo do mog trenutnog psihickog stanja, davno sam ga gledao. Uglavnom, noviji horori idu na stvaranje osjecaja gadjenja, a ja tu ne vidim nikakav uzas niti stravu.
Mali_Vuk

#182 Re: Horori...

Post by Mali_Vuk »

alcho wrote:
Dakle po tvojoj logici otprilike 7.5 je lose, a 5.8 pravo lose? :-)
Pa da, očigledno da je tako, po mojoj logici :zoka:
Taj imdb koristim najčešće u slučaju kad guglam neku sliku, inače ne :) :D Nemam blage veze o načinu ocjenjivanja. Do mene!
Zovem se Zelena

#183 Re: Horori...

Post by Zovem se Zelena »

Mučenici (Martyrs) :shock: Odgledala sad... Huh! Mislila sam da je baš ono krvoločan, tipa Saw. Čisti sadizam, ali po meni totalni preokret na pola filma. Dakle, nije klasika horor, ja ga čak ne bih ni svrstala u horore.

Sjebala se ja pravo kada je Ana završila u onom podrumu. Majke mi, kao da sam gledala ekranizaciju nečijeg iskustva iz logora :roll: Ma sekunda je falila da zaplačem. Ima ovaj film neko dublje značenje ali još uvijek čekam da se slegnu utisci pa da shvatim poruku!

Sve u svemu, nije loš!
ChataDodajStaHoces

#184 Re: Horori...

Post by ChataDodajStaHoces »

Zovem se Zelena wrote:Mučenici (Martyrs) :shock: Odgledala sad... Huh! Mislila sam da je baš ono krvoločan, tipa Saw. Čisti sadizam, ali po meni totalni preokret na pola filma. Dakle, nije klasika horor, ja ga čak ne bih ni svrstala u horore.

Sjebala se ja pravo kada je Ana završila u onom podrumu. Majke mi, kao da sam gledala ekranizaciju nečijeg iskustva iz logora :roll: Ma sekunda je falila da zaplačem. Ima ovaj film neko dublje značenje ali još uvijek čekam da se slegnu utisci pa da shvatim poruku!

Sve u svemu, nije loš!
Bolesno, brutalno, sadisticki kako si navela :) Upravo ono sto ga cini tako dubokim, sjajnim i jako jako teskim za pogledati. Nakon toga imas samo jedno od dva misljenja: sjajan film ili katastrofa :) ono izmedju ne postoji
dezurni_ucenik

#185 Re: Horori...

Post by dezurni_ucenik »

Kakav je Sheitan-francuski horor sa Vincent Casselom.??
Ako je bezze da ne skidam onda.
Zovem se Zelena

#186 Re: Horori...

Chata87 wrote:
Zovem se Zelena wrote:Mučenici (Martyrs) :shock: Odgledala sad... Huh! Mislila sam da je baš ono krvoločan, tipa Saw. Čisti sadizam, ali po meni totalni preokret na pola filma. Dakle, nije klasika horor, ja ga čak ne bih ni svrstala u horore.

Sve u svemu, nije loš!
Bolesno, brutalno, sadisticki kako si navela :) Upravo ono sto ga cini tako dubokim, sjajnim i jako jako teskim za pogledati. Nakon toga imas samo jedno od dva misljenja: sjajan film ili katastrofa :) ono izmedju ne postoji
Brutalno da, bolesno meni ne... Kad skontaš, fakat postoje ljudi koji se samopovrjeđuju a umišljaju da im to neko drugi radi, kao što je Lucil (ili kako se već zvaše ona druga) radila.
A s druge strane i neka vrsta okultizma koja se na kraju provukla (mučeništvo, spoznaja drugog svijeta pa ako hoćeš i boga) takođe je sveprisutna!

Dobar, na neki čudan način :)
wickerman

#187 Re: Horori...

Post by wickerman »

Treba mi pomoc?
Radnja filma: Na otooku su neki mladi bracni par i dolazi neki vojnik i kaze da se neka bolest prosirila cijelom plnetom! I sad iz trailera sam shvatio da ih on terorise!
Ne znam jel noviji il istariji film,ali da li mi neko moze pomoci sa nazivom...
art vandeley

#188 Re: Horori...

Post by art vandeley »

Retreat, novi film.
Moguce da je taj.
wickerman

#189 Re: Horori...

Post by wickerman »

E taj je,hvala :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#190 Re: Horori...

Post by Entropio »

Jučer ga pogledah. Nije horor... Možda triler.
Zovem se Zelena

#191 Re: Horori...

Gdje je onaj BHFManijak? Da malo prodiskutujemo o Storm of the Century?

Elem, kratko o mom horor vikendu :)
Pogledala Martyrs, The storm of the century i Frontier(s). Definitivno na mojoj ljestvici, najveću ocjenu dajem Martyrs. Film nije neki horor, ono da se ne smiješ pomaći s mjesta, prokomentarisala sam par postova prije. Ali me definitivno iznenadio na polovini i sam kraj tako da :thumbup:

Frontier(s), još jedan krvav, crossover Teksaškog masakra (zbog one lude porodice) i Saw (zbog onih kuka u nogama), ne baš pretjerano ostavljam bez daha film... Ali skidam kapu za specijalne efekte, mislim da su nadmašili sami sebe. Posebno kada onom liku pred kraj Eva raznese glavu ili kada Yasmin onoj Gilberte zubima otkide komad vrata :-) :mrgreen: Ali, nating spešl :D Može se preskočiti ovaj film, ali se može i pogledati.

I sada SPEKTAKL! Oooooo crni Manijače, krvi ću da ti se napijem za ovu Oluju stoljeća :-)
Inače, velika mi je mana što ne pamtim naslove filmova a još manje, posebno ako mi film nije zanimljiv, mogu povezati naslov i radnju...
E sad, Storm sam gledala nekada davno (bljesnulo mi u sjećanju na samom početku filma). Bilo je na TV-u nešto kao mini serija od 3 epizode. I znam da sam gledala ali mi nikako radnja nije dolazila... Bolje da jeste, spasila bih se 4 sata mučenja :roll:
Ok, možda ja i nisam neki kritičar, možda ja i ne znam šta je osnova nekog dobrog horora, možda previše očekujem i možda je nekako po meni mnogo teže uplašiti ljude nego ih nasmijati. Ali znam kada mi je film dosadan, a oluja jeste :oops: Dakle, kao krajnji konzument imam pravo da komentarišem i kritikujem, iako moje mišljenje vjerovatno i nije baš relevantno!
Svaka čast Kingu na super scenariju, ideja je za 10... Realizacija ispod nivoa. Mrzim ponavljanja i nepotrebne dijaloge u filmu a sve zbog nabijanja minutaže. Ono,
- XY je počinio samoubistvo!
- O čemu ti to govoriš?
- XY se ubio!
- Jesi li sigurna?
- Da, MM ga je našao...
- Ali to je nemoguće, to ne liči na XY. On to nikada ne bi uradio!
- Ali kažem ti, jeste!

:x Hello, nisam ja dijete od 3 godine da mi treba 4 minute dijaloga i ubjeđivanja da se tamo neki lik ubio! Majke mi, na trenutke mi je sve to vrijeđalo inteligenciju! Da ne govorim o tome kako se radnja na nekim mjestima bespotrebno razvodnjavala, neke scene su trajale suviše dugo, gubila se i ona napetost s početka... Plus, dva dijela se čeka da onaj kaže šta želi i kada mu to daju on će otići. Sva ona radnja u 3 dijela, po sat i pol mogla je stati u 2 sata i tada bi film bio sasvim ok! Ovako... Manijače, svaka tebi čast ako si Storm mogao gledati ponovo, ja ne bih mogla i neću! Bar ne skoro :roll:

Vjerovatno sam previše očekivala od filma, u smislu super je horor, pogledaj obavezno! A dobila sam NIŠTA! Bar od horora! Kao neka druga vrsta žanra može proći, triler/drama da, ali horor definitivno ne!
BHF_Manijak

#192 Re: Horori...

Post by BHF_Manijak »

Evo me bona sta galamis odmah, bio sam u banovicima na heftu, gledo filmove i to besplatno! :mrgreen: :lol:

Dobro, stvar ukusa, izvinjavam se sto te nagovorih, ali ja vise prefieriram te triler-horore nego neke klaonice tipa Martrys ili High tension, tu mi nema nista strasno vec je vise fokus na gadjanje stavljen, bar za mene, kako mi moze biti strasno lik uzme nekog da testera :shock: :-? Sto se bas straha tice, tu mi je i dalje neprevazidjen Istjerivac djavola! 8-) :mrgreen:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#193 Re: Horori...

Post by grunt »

CVIKERASH wrote:Kakav je Sheitan-francuski horor sa Vincent Casselom.??
ne bih rekao da je bas horor,ali kraj filma je nezaboravan :D
u svakom slucaju vrijedi pogledati

po meni jedan solidan horor/triler:

Image

i ovaj vrijedi pogledati

Image
Last edited by grunt on 26/12/2011 23:40, edited 1 time in total.
Havarija!

#194 Re: Horori...

Post by Havarija! »

CVIKERASH wrote:Kakav je Sheitan-francuski horor sa Vincent Casselom.??
Bolestan, ima moju preporuku.
BHF_Manijak

#195 Re: Horori...

Post by BHF_Manijak »

Mislim da je neko pito za film The Rite ??? Pitar ja mislim ili Leet, ako volis na fazon istjerivaca djavola, onda moja preporuke ide, meni je inace 90% filma sa Hopkinsom extra! :mrgreen:
Zovem se Zelena

#196 Re: Horori...

BHF_Manijak wrote:Evo me bona sta galamis odmah, bio sam u banovicima na heftu, gledo filmove i to besplatno! :mrgreen: :lol:

Dobro, stvar ukusa, izvinjavam se sto te nagovorih, ali ja vise prefieriram te triler-horore nego neke klaonice tipa Martrys ili High tension, tu mi nema nista strasno vec je vise fokus na gadjanje stavljen, bar za mene, kako mi moze biti strasno lik uzme nekog da testera :shock: :-? Sto se bas straha tice, tu mi je i dalje neprevazidjen Istjerivac djavola! 8-) :mrgreen:
A tuuuuu siiiiiiiiiiii :x :mrgreen:
Šalim se ;-)
High tension nisam gledala, Martyrs, uz dužno poštovanje, nije klasnična klaonica!
Volim i ja triler/horore... Generalno, Storm nije loš film samo malo predug i prespor za moj ukus. Dosta repeticija, nepotrebnih. Gubilo se na dinamici filma, to ne volim. Volim da me film drži 100%, zato ću se izgleda vratiti na dobri stari psiho triler :mrgreen:

Sljedeći je The Rite. :) Volim Hopkinsa, Kad jaganjci utihnu bih mogla gledati svaki dan :)

P.S. šta si radio u Banovićima, kako nesrećo? :mrgreen:
BHF_Manijak

#197 Re: Horori...

Post by BHF_Manijak »

Dohakali mi moja ti... :mrgreen: :run: Slazem se za Storm, film jeste predug, idealno je moglo biti sa nekih 2-2 i po sata filma, mejdutim problem sto ovo i nije bilo prvobitno planirano kao film vec mini serija, s toga i ovolika duzina koja je inace "neprirodna" za obican film. :)
A rado bih se i ja vratio na psihotrilere, ali nemam vise sta pregledati, u tome je problem, skoro sve sto valja je prelgedano zato ocajno trazim filmove po imdb-u koje nisam gledo :mrgreen: Naso zanrove i listaj redom pa na sta naletim...REd Dragon, Silence of the lambs eh da mi je tako sta naci, ali slabo vala u zadnje vrijeme i rade dobre psihotrilere, ne sjecam se nekog kvalitetnog u zadnjih godinu-dvije :( Inace iz serije filmova o Hannibalu, gore dva pomentu sa mi vrh, dok su malo usrali da izvines sa "Hannibalom" i "Hannibal rising", film je izgubio onu prvu svrhu, biti dobar psihotriler :)
drekalica28

#198 Re: Horori...

Post by drekalica28 »

Zovem se Zelena wrote: A tuuuuu siiiiiiiiiiii :x :mrgreen:
Šalim se ;-)
High tension nisam gledala, Martyrs, uz dužno poštovanje, nije klasnična klaonica!
Volim i ja triler/horore... Generalno, Storm nije loš film samo malo predug i prespor za moj ukus. Dosta repeticija, nepotrebnih. Gubilo se na dinamici filma, to ne volim. Volim da me film drži 100%, zato ću se izgleda vratiti na dobri stari psiho triler :mrgreen:

Sljedeći je The Rite. :) Volim Hopkinsa, Kad jaganjci utihnu bih mogla gledati svaki dan :)

P.S. šta si radio u Banovićima, kako nesrećo? :mrgreen:

Mala..imam ja "ritual". Dam ti ga ako hočeš, ako ga nisi već skinula.
A film je.... :thumbup: Eh sad, zamisli kad kukavica kao ja kaže da je dobar koliko je zaista dobar. ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#199 Re: Horori...

Post by Truba »

Palpatine wrote:Ja jos uvijek cekam neki horor koji ce mi zaista stvoriti onaj osjecaj napetosti da covjek skoci kad te nesto dotakne dok gledas. Ne sjecam se kad sam zadnji put gledao takav film. Jeepers Creepers je bio jeftinjak film, ali je imao nekakvu atmosferu koja mi je stvorila raspolozenje izmedju nelagode i napetosti, mozda je to bilo do mog trenutnog psihickog stanja, davno sam ga gledao. Uglavnom, noviji horori idu na stvaranje osjecaja gadjenja, a ja tu ne vidim nikakav uzas niti stravu.
evo recimo takav sam osjećaj imao s Dead end (2003) jedan od najboljih mi horora ranih 2000tih

gledao sam Ward
onako... da nisam pročitao spojler možda bi bio zanimljiviji :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#200 Re: Horori...

Post by Truba »

Dodajem Eden lake
kao film gdje sam se najviše pozitivno iznervirao i vezao za likove :cry:
Post Reply