Gdje je onaj BHFManijak? Da malo prodiskutujemo o
Storm of the Century?
Elem, kratko o mom horor vikendu
Pogledala Martyrs, The storm of the century i Frontier(s). Definitivno na mojoj ljestvici, najveću ocjenu dajem Martyrs. Film nije neki horor, ono da se ne smiješ pomaći s mjesta, prokomentarisala sam par postova prije. Ali me definitivno iznenadio na polovini i sam kraj tako da
Frontier(s), još jedan krvav, crossover Teksaškog masakra (zbog one lude porodice) i Saw (zbog onih kuka u nogama), ne baš pretjerano
ostavljam bez daha film... Ali skidam kapu za specijalne efekte, mislim da su nadmašili sami sebe. Posebno kada onom liku pred kraj Eva raznese glavu ili kada Yasmin onoj Gilberte zubima otkide komad vrata

Ali, nating spešl

Može se preskočiti ovaj film, ali se može i pogledati.
I sada SPEKTAKL! Oooooo crni Manijače, krvi ću da ti se napijem za ovu Oluju stoljeća
Inače, velika mi je mana što ne pamtim naslove filmova a još manje, posebno ako mi film nije zanimljiv, mogu povezati naslov i radnju...
E sad, Storm sam gledala nekada davno (bljesnulo mi u sjećanju na samom početku filma). Bilo je na TV-u nešto kao mini serija od 3 epizode. I znam da sam gledala ali mi nikako radnja nije dolazila... Bolje da jeste, spasila bih se 4 sata mučenja

Ok, možda ja i nisam neki kritičar, možda ja i ne znam šta je osnova nekog dobrog horora, možda previše očekujem i možda je nekako po meni mnogo teže uplašiti ljude nego ih nasmijati. Ali znam kada mi je film dosadan, a oluja jeste

Dakle, kao krajnji konzument imam pravo da komentarišem i kritikujem, iako moje mišljenje vjerovatno i nije baš relevantno!
Svaka čast Kingu na super scenariju, ideja je za 10... Realizacija ispod nivoa. Mrzim ponavljanja i nepotrebne dijaloge u filmu a sve zbog nabijanja minutaže. Ono,
- XY je počinio samoubistvo!
- O čemu ti to govoriš?
- XY se ubio!
- Jesi li sigurna?
- Da, MM ga je našao...
- Ali to je nemoguće, to ne liči na XY. On to nikada ne bi uradio!
- Ali kažem ti, jeste!

Hello, nisam ja dijete od 3 godine da mi treba 4 minute dijaloga i ubjeđivanja da se tamo neki lik ubio! Majke mi, na trenutke mi je sve to vrijeđalo inteligenciju! Da ne govorim o tome kako se radnja na nekim mjestima bespotrebno razvodnjavala, neke scene su trajale suviše dugo, gubila se i ona napetost s početka... Plus, dva dijela se čeka da onaj kaže šta želi i kada mu to daju on će otići. Sva ona radnja u 3 dijela, po sat i pol mogla je stati u 2 sata i tada bi film bio sasvim ok! Ovako... Manijače, svaka tebi čast ako si Storm mogao gledati ponovo, ja ne bih mogla i neću! Bar ne skoro
Vjerovatno sam previše očekivala od filma, u smislu super je horor, pogledaj obavezno! A dobila sam NIŠTA! Bar od horora! Kao neka druga vrsta žanra može proći, triler/drama da, ali horor definitivno ne!