SAMOHRANE MAJKE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MickeyMouse

#176 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

m@m@ wrote:
natascha wrote:E žalosno, zaista!!! I one su sad osuđene da do kraja života budu same, jer je malo onih kojima to ne smeta. iskreno, meni je to primitivno. U zadnje vrijeme se često potrefilo da je neko nešto pričao na ovu temu, zato sam je i postavila, da baš vidim kakvo narod mišljenje ima o tome i voljela bih da ima više komentara na ovu temu
Upravo to sto kazes, malo je onih kojima to ne smeta...rijetki su ali ih ima. Znam primjr gdje je covjek hem mladji od nje, prihvatio njenu djecu kao rođenu i imaju divan brak i zajednicku djecu. Boje se pokusati, mozda.

Doduse i neke samohrane majke se ustrucavaju od veza ili zbog propalog braka u kojem su dozivjeli razocarenje ili nemaju vise vjere u ljubav u muskarce, ili zbog djece jer neznaju kako ce to na njih uticati, kako ce se taj neko odnositi prema njenoj djeci i sl. jer jednoj majci su ipak djeca na prvom mjestu.
svakome normalnom su djeca na prvom mjestu pa i nama ocevima....
zauzeti username

#177 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by zauzeti username »

Koliko je samo gluposti izrečeno u ovoj temi, ali nema veze, pročitao sam sve ali ću ipak preskočit i komentirat samo ovaj zadnji post od "mame".

To što si rekla je zaista krasan slučaj ali je teška rijetkost, i trebalo bi raščlaniti malo onako odokativno, kako bi naš narod rekao, kakvo je otprilike stanje mimo tih krasnih slučajeva.

Preko 90% muškaraca ne želi započinjati dugotrajnu vezu sa samohranom majkom, jedan dio njih opet nimalo ne smeta da "ubodu nešto" ako mognu. Postoji tu i onih 5% koji to prime na znanje i onda mudro odmjeravaju mnoge stvari o majci, dobro se raspitaju (ne od nje, već vremenom prate kakva je, ali i pričaju u društvu o njoj, o vezi, i jedva čekaju da čuju šta drugi kažu jel znaju išta o njoj). Ako je mlada udovica, sigurno je da će lakše pristupati njoj, jer su već prekrižili većinu potencijalno loših scenarija. I naravno tu ima onih 1-2% naivnih koji to prime na znanje i zanemare, čak i kad postoji mnogo znakova za alarm (npr kad im ne kaže da je samohrana majka a s njom izlaze već tri puta), itd.

I sad dolazi u obzir sam profil te samohrane majke. Velika većina onih koje su zaista dobre samohrane majke i ne traže nikoga intenzivno, to je problem, jer vjerovatno imaju previše obaveza, ili možda nemaju volje zbog svega šta im se desilo. Ovaj tip je inače vjerovatno bio nečija žrtva, ili žrtva okolnosti, sa razumnom životnom pričom. I one bi trebale tražiti onih 5%, ili možda one naivne isto, malo je vjerovatno da će one biti te koje će ih izraditi.
I onda dolazi onaj manji ali mnogo podliji i strašno aktivan broj "samohranih majki" koje traže da smotaju novu žrtvu. One teško da baš mogu preveslati onih 5% koji se s njima upoznaju i dobro razmotre (iako je i to moguće da i njih uspiju preveslati), uglavnom traže one naivne koje će preveslati. Za vrijeme tog traženja one izlaze i nalijeću na tipove koji su tu samo kratkotrajno, a one se nadaju da će ih smotati. Ne smeta im da u život i kuću svog djeteta dovode i spavaju sa ovim i onim, uglavnom onima koji samo to i hoće i da razgule, ali možda jedan od onih koje dovedu bude ono šta hoće - naivna žrtva koju uspiju smotati i uništiti mu život.

I nemoj me krivo razumjeti, ali sam okvir samohranog oca i majke nije isti. Nema tog boga da pred sudom u ovoj državi otac dobije skrbništvo, mimo sudskih ekspertiza da dokaže kako žena boluje od šizofrenije ili je na teškim drogama. Znači u startu je najebo čim ide na pošteno, a u sveme najbolje prolaze bezobrazni očevi koji zakon izbjegavaju i podmukle majke koje zakon koriste. "Poštenom ocu" je zakon potencijalna omča oko vrata jer svaka ozbiljna veza (posebno ona koja se kruniše brakom) ulazi u domen zakonskih regulativa. Svako ko želi ozbiljnu vezu očekuje od samohrane majke da joj dijete bude na prvom mjestu, znači nema problema ako ona to stavi do znanja. Gore je ako im stavi do znanja drugačije, jer će jednostavno otići sami ako su stvarno bili ozbiljni. Ako nemaju svoje djece, u pravilu očekuju da imaju djecu sa njom, i to ona isto mora znati (i obratno, u slučaju samohranog oca). U suprotnom se zloupotrebljava nečija dobrota. I tu opet dolazi do onog zašto je ženi lakše prihvatiti samohranog oca, jer je on kao profil osobe vrlo vjerovatno bio mnogo "bolji" od žene s kojom je bio (velikim dijelom zbog prakse suda kod dodjeljivanja djece, ili je majka jednostavno pobjegla), vrlo vjerovatno je izrađen, pokazuje naznake dobrog oca, moguće je i da mu je žena jednostavno umrla. Ako ne drži do svog djeteta koje odgaja, to će joj biti minus, isto kao i u očima muškarca. Ako je pak ubio svoju ženu i odbrobijao kaznu pa traži nekog da bude njegova žena i majka njegovom tinejdžeru/ici, nema te normalne žene koja bi bila sa njim. Isto tako ako želi zasnovati familiju sa nekim, žena i muškarac znaju sve o "biološkom satu". Možda će neke žene sad to iznenaditi (one koje su ozbiljne sigurno neće) --> muškarac koji želi ozbiljnu vezu redovno želi i djecu, i zato jednostavno preskaču svaku stariju ženu, pa se odjednom lovac i lovina mijenjaju, ili barem moraju aktivno učestvovati i davati neke znakove da je slobodna (i naravno paziti na već opisane ljude koji bi samo da je povale i razgule, osim ako baš to i ne želi, u tom slučaju nema joj zime jer takvi nisu izbirljivi).
I opet, većina žena neće željeti ozbiljnu vezu (ili brak) sa čovjekom koji "ima repove iza sebe". A uzmi u obzir da ti muškarci sami aktivno traže i prilaze drugim ženama, ako već traže novu vezu.

Tu se može reći još mnogo toga, koliko god ovo nekome bilo dugo samo po sebi.
sha_ba

#178 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

m@m@ wrote:nemam pojma sto uze bas moj post da komentiras al et'..

ne valja kad traze nekog? ne valja kad ne traze? ne treba im ljubav i paznja samo traze da naleti levat da ih ubode? Ili vecina vas misli da sve zene za to samo i sluze?

sta mislis da samohrane majke izopcimo iz drustva da nebi smotale kakvu naivnu žrtvu i unistile mu zivot a?
podjoh pisati... al kontam u sustini ti si rekla... :thumbup:
samo da zadnje pitanje malo preformulisemo... ipak ostaviti 5% samohranih majki za onih 95% da jadnici imaju sta da "ubodu" (ionako samo to traze).....

Boze svasta i procita covje...
Pozz m@m@
zauzeti username

#179 Re: SAMOHRANE MAJKE

ne valja kad traze nekog? ne valja kad ne traze? ne treba im ljubav i paznja samo traze da naleti levat da ih ubode? Ili vecina vas misli da sve zene za to samo i sluze?

sta mislis da samohrane majke izopcimo iz drustva da nebi smotale kakvu naivnu žrtvu i unistile mu zivot a?
Čekaj, kao prvo da razjasnim da ja ne tražim samohrane majke jer sam oženjen i imam svoje troje, možda uskoro i četvrto dijete. Ja ti kažem kako i zašto društvo rezonuje kako rezonuje.

TI se lično nalaziš uvrijeđena, ne znam zašto, ne vjerujem da si samohrana majka, ali te ne znam pa ostavljam prostor da je i to moguće. Ali hajde sad ovako, banalan primjer. Koliko žena bi bilo u ozbiljnoj vezi sa nekim ko nema posao? Iznenadit ćeš se ali opet narod to kaže "puškom ih gonili, nisu ih našli". Stvarno su rijetke. Naravno da je možda do toga da je lijen, bezobrazan, ovakav onakav, ali postoji šansa da je jednostavno izgubio posao, da aktivno traži posao, itd. Ali jebiga, 99% njih to nije briga i odmah je prekrižen. A gledaj, posao dođe i ode, a dijete je tu stalno... osim kad ode jednog dana svojim putem (ne govorim o fizičkoj smrti, ne dao bog)... a danas odlaze mnogi bogami tek kad im je preko 30 godina :D
Ili još banalniji primjer. Vidiš kakva je bijeda u ovoj državi, a šta misliš koliko žena je spremno da žive sa suprugom u kući njegovih roditelja i da tako šparaju pare? Možda 10%? Je li moguće da ih je 20%?! Svak ko god može produži dalje, prekriži te ljude, ili i ono malo para radije daju za podstanare. A šta misliš koliko žena ima roditelje koji bi bili spremni da prihvate da im kćerka dovede muža u svoju kuću jer njegovi nemaju mjesta, a oni bi šparali pare? Joj pa taj broj je već u rangu onih naivnih momaka što se motaju oko samohranih majki. Nemoj zato da zajebavaš, ovaj forum čitaju i neiskusni studenti, proklet će te za cijeli život jer ih krivo savjetuješ.

Elem, moj zaključak je da samohrane majke imaju mnogo uži krug ljudi koji su potencijalno spremni prihvatiti tuđu djecu. I da postoji mnogo faktora zašto. Postoji jedan broj onih koji bi se samo zabavljali i provodili, samohrane majke koje žele da ikad više imaju ozbiljnu vezu trebaju izbjegavati takve ljude. Zajeb tamo i ovamo će možda proći, ali kad se nareda nekolicina onih koji su "uboli i razgulili" samohranu majku, njen komšiluk to zna i šansa da se zajebala sa 5 ljudi iz neznanja su minorne - jednostavno joj je do toga.
Karte nisu na strani dobrih samohranih majki i zbog ovih što se tako ponašaju, ali trebaju dati do znanja da su za ozbiljnu vezu i da ne idu na zajeb, biti ono šta jesu, i trebaju znati da će oni koji su za ozbiljnu vezu vrlo vjerovatno na suptilne načine pokušati saznati više o njima, kroz "naivne razgovore" sa osobama oko nje, društvom, okolinom. Nije toliko bitno šta ih ona ubjeđuje, osim ako nisu oni naivni... a ako olako idu na to da spavaju sa kim god mogu, onda garant idu na zajeb, neće li navući kakvu budalu. Ja ne mislim da žene za to služe da ih jebe ko stigne, ali takve osobe to same od sebe rade. Ko normalan može graditi odnos sa takvim osobama? Niko. Same sebe izopćavaju iz društva. Onda neka budu sa tim što se tako ponašaju... ali jebiga, njima treba ona budala koju će izrabljivati. To ne rade dobre samohrane majke koje pokušavaju da skroje kraj sa krajem u ovoj državi, to rade one koje žele da smotaju nekog, ko god to bio, jer smatraju da je to opravdano. I sad ti meni kažeš da se takve osobe ne trebaju izopćiti iz društva. Vjeruj mi, baš one najgore samohrane majke su te koje najaktivnije traže partnera, i to je ono najgore, to znaju svi koji su imalo života vidjeli.

Ako uspiju naći nekoga, majke (ili očevi) trebaju biti vodič da to dijete prihvati drugu osobu, i nema tu da očuh ili pomajka budu na bilo kakvoj "distanci" prema djetetu nakon npr 10 godina veze, oni bi tada trebali biti kao pravi roditelji, oni moraju postati kao pravi roditelji ako imalo ozbiljno misle, a izgradnju tog odnosa osigurava biološki roditelj. Ako ovaj drugi to ne želi prihvatiti i pravi razliku među potencijalno svojom i tuđom djecom, to će biti belaj, ako ne za života onda poslije smrti njihovih roditelja. Kad odrastu vazda će se sjećati i osjećati grozno, i tu leži budući problem. Hvala na razumijevanju.
zauzeti username

#180 Re: SAMOHRANE MAJKE

sha_ba wrote:

samo da zadnje pitanje malo preformulisemo... ipak ostaviti 5% samohranih majki za onih 95% da jadnici imaju sta da "ubodu" (ionako samo to traze).....

Pozz m@m@
Rekao sam da npr 95% njih nema namjeru imati ozbiljnu vezu sa samohranom majkom. Ogroman broj njih ne želi ni da bude sa njom u bilo kojim okolnostima. Bile to godine, okolnosti, milion stvari, možda i njen bivši idiot, a posebno dijete koje imaju... jednostavno nije im do veze (npr koji čovjek traži ozbiljnu vezu i kaže da mu smeta što je majci dijete na prvom mjestu?! To nije razlog garant bilo kome ko je ozbiljan, nego plus).
Ma šta neko na forumu govorio, svak ko ima imalo iskustva u životu zna da je samohrana majka potencijalna zamka u ogromnom broju slučajeva, mnogo češće nego bilo ko drugi (nemoj mi sada govorit da nije... čovjek sam u godinama, vidio sam svašta). Rekao sam, tu i zakonske regulative igraju ulogu.
Možda da malo razmisliš prije nego što nešto kažeš. Jedan manji dio (npr 10%) u startu polazi od toga da ne želi imati ništa sa njima u bilo kojim okolnostima, ali idu da "ubodu nešto koji put i da produže dalje". Ostali samo produže dalje. Nisam rekao da je 95% muškaraca holivudski profil idiota koji okolo hodaju i samo gledaju da nešto jebu.
Last edited by zauzeti username on 19/10/2012 14:48, edited 3 times in total.
sha_ba

#181 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

zauzeti username wrote:
sha_ba wrote:

Pozz m@m@
Gdje si to pročitala? Rekao sam da npr 95% njih nema namjeru imati ozbiljnu vezu sa samohranom majkom. Ogroman broj njih ne želi ni da bude sa njom u bilo kojim okolnostima. Možda da malo razmisliš prije nego što nešto kažeš. Jedan manji dio (npr 10%) u startu polazi od toga da ne želi imati ništa sa njima u bilo kojim okolnostima, i idu da "ubodu nešto koji put i da produže dalje".
dobro ba rekao si svoje misljenje i tacka, zamolila bih da me ne citirac sa ogromnim slovima, hvala... i dalje sa tobom ne bih na temu... jer smatram da ako neko sebe smatra odraslim, usput imas 3 djece, i bavis se ozbiljno temom (kilometarski postovi) i bacas sve na neke postotke, apelujes na majke studenata da sakriju svoju djecu, i da ne nabrajam...
svako dobro ti zelim
zauzeti username

#182 Re: SAMOHRANE MAJKE

sha_ba wrote:
dobro ba rekao si svoje misljenje i tacka, zamolila bih da me ne citirac sa ogromnim slovima, hvala... i dalje sa tobom ne bih na temu... jer smatram da ako neko sebe smatra odraslim, usput imas 3 djece, i bavis se ozbiljno temom (kilometarski postovi) i bacas sve na neke postotke, apelujes na majke studenata da sakriju svoju djecu, i da ne nabrajam...
svako dobro ti zelim

Ček ček... pa ja radim sa svojim vremenom šta hoću. Zabušavam na poslu ako hoću. Ako nema posljedica tako to ide sa uredskim poslom. Neki drugi igraju igre na facebook-u, ja ne želim da kreiram profil i ćao.
Ne znam zašto bi majke studenata trebale skrivati djecu, time će od djece napraviti naivne budale. Ali bi neko naivno dijete moglo stvarno poslušati tvoj savjet i potencijalno uništiti svoj život. Jebiga, znam ih ja što su iz gluposti u glupost srljali, tako je to kad na rđavu osobu nalete a nisu niti pokušali procijeniti potencijalne probleme. Kad sve uzmeš u obzir i zajebeš se, jebiga, bar daš sve od sebe. Kad naivno naletiš na govno od čovjeka, e onda mrziš prvo sebe pa cijeli svijet a onda i suprotni spol i svak ti je kriv.
I ja volim da napišem sve odjednom, zašto pisati 30 komentara umjesto samo jednog.
Pozdrav i svako dobro.
P.S. smanjit ću font.
kadinica

#183 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by kadinica »

Predrasudama nikad kraja....

Ovi postupci i generalizovanje su mi totalno smiješni. Ne mogu se izvlačiti zaključci i statistike na osnovu komšinice, rodice i radne kolegice.

Činjenica jeste da je danas brak teško očuvati, dolazi do razvoda u afektu, ljudi neće ništa da "pretrpe", neće petljanje, hoće samostalnost i slobodu.
Najveći broj slučajeva koji ja znam, razveden je iz banalnih razloga (ili problema), a najčešće "nepomirljive razlike u karakterima", šta god to značilo. Pa valjda se ljudi zato i zabavljaju, da upoznaju nekoga, da vide da li su sličnih pogleda na život i sl.
I onda, razvod.
Kad drugi put tražiš partnera, puno je teže nego prvi (pogotovo sa djecom). Ali nije nemoguće.
sha_ba

#184 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

zauzeti username wrote:
sha_ba wrote:
svako dobro ti zelim

Ček ček... pa ja radim sa svojim vremenom šta hoću. Zabušavam na poslu ako hoću. Ako nema posljedica tako to ide sa uredskim poslom. Neki drugi igraju igre na facebook-u, ja ne želim da kreiram profil i ćao.
Ne znam zašto bi majke studenata trebale skrivati djecu, time će od djece napraviti naivne budale. Ali bi neko naivno dijete moglo stvarno poslušati tvoj savjet i potencijalno uništiti svoj život. Jebiga, znam ih ja što su iz gluposti u glupost srljali, tako je to kad na rđavu osobu nalete a nisu niti pokušali procijeniti potencijalne probleme. Kad sve uzmeš u obzir i zajebeš se, jebiga, bar daš sve od sebe. Kad naivno naletiš na govno od čovjeka, e onda mrziš prvo sebe pa cijeli svijet a onda i suprotni spol i svak ti je kriv.
I ja volim da napišem sve odjednom, zašto pisati 30 komentara umjesto samo jednog.
Pozdrav i svako dobro.
P.S. smanjit ću font.
hvala za font

e ovako, ne bih da me pogresno shvatis.. osvrnula sam se na tvoj komentar prvo zbog silnih procenata (nije da nesto volim da poslujem sa agencijama za statistike i te gluposti) i onog dijela gdje govoris za naivne budale... mislis li stavrno da samo samohrane majke unistavaju zivote naivnih muskaraca?? slobodne, udate, lijepe, ruzne, crne, plave i sta sve jos ne, jel?
da sad ne ulazim dublje u "unistavanje zivota" jer nije tema...
zauzeti username

#185 Re: SAMOHRANE MAJKE

kadinica wrote:Predrasudama nikad kraja....

Ovi postupci i generalizovanje su mi totalno smiješni. Ne mogu se izvlačiti zaključci i statistike na osnovu komšinice, rodice i radne kolegice.

Činjenica jeste da je danas brak teško očuvati, dolazi do razvoda u afektu, ljudi neće ništa da "pretrpe", neće petljanje, hoće samostalnost i slobodu.
Najveći broj slučajeva koji ja znam, razveden je iz banalnih razloga (ili problema), a najčešće "nepomirljive razlike u karakterima", šta god to značilo. Pa valjda se ljudi zato i zabavljaju, da upoznaju nekoga, da vide da li su sličnih pogleda na život i sl.
I onda, razvod.
Kad drugi put tražiš partnera, puno je teže nego prvi (pogotovo sa djecom). Ali nije nemoguće.
Gdje to, jadna ne bila. U ovoj ćeš državi znat u svom soliteru u Sarajevu ako se neko razveo, jer se možda razvede svako dvadeseti par. I onda baciš na papir sve moguće probleme koje ljudi mogu imati, ima materijala zašto su se razveli. I obično budu bez djece, nepomirljive razlike su te da žena ne može otrpiti da sinu majka pegla veš, ili muž ne može otrpiti neko ženino ponašanje pa se raziđu. Jebiga, za njih i nije bio brak.
Ja ovdje govorim o slučajevima gdje neko jednostavno ide na zajeb. I najsmješnije je što često ne mora uključivati ni brak ni razvod. Nemoj govoriti kao da me znaš, jer sam proputovao malo više svijeta od mnogih forumaša, i vidio malo više stvari, mada će ti izgledati arogantno. I povrh svega, lako se uprati razmišljanje u različitim sredinama kad priča do toga dođe. Raspravljaju i stariji muški o svačem, vjerovala ili ne... o ovome ne raspravljaju momci koji izađu na pivu, ozbiljni ljudi - DA, i to obično na radnim pauzama ili na radnom mjestu kad nemaju pametnija posla.
Last edited by zauzeti username on 19/10/2012 16:01, edited 1 time in total.
MickeyMouse

#186 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

svasta se opet ispisa, al svak ima pravo na svoje misljenje, mislim da je sve od covjeka do covjeka kako majki tako i oceva, nase drustvo kakvo jest izopacit ce sve sto se komsiji nesvidi il iz ciste pakosti i ljubomore ili obicno zlobe jer nemaju drugih poslova, mada ima razlike po meni barem sto se zene lakse snalaze u svemu tome nego otac kad ostane sam s djecom....elem svak ima svoju nafaku i zovot da gradi kako zeli, barem danas se niko ni na kog nemora obazirat i onako su svi u helacu od politike do obicnog skuhanog rucka.....
natascha

#187 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by natascha »

Zaista moram reagovati, a mogu zato što imam lično iskustvo. Samohrana majka sam već 15 godina, a relativno sam mlada. Ne možete ni zamisliti na kakve sam sve muškarce nalijetala. Izlazim, družim se, iskreno nema gdje me nije stiglo svih ovih godina(naravno, sa svojim društvom i prijateljicama, a ne sa nekim tek onako), i zahvaljujući provođenju vremena u razlčitim društvima, i poznatih i nepoznatih osoba, donijela sam sljedeći zaključak: zaista živimo u takvoj primitivnoj sredini da to nije normalno. Nisam razočarana u muški rod, ne smatram da su svi muškarci isti, ali jednostavno, za sve ove godine nisam upoznala muškarca koji je htio sa mnom nešto ozbiljno. Preispitivala sam se da li je do mene, jer sam društvena, obrazovana, držim do sebe, milion puta sam bila svjesna da se neko zainteresovao za mene, ali svi oni su htjeli samo jedno. Čak sam možda i ozbiljnija više nego što bi trebalo, ali to je iz prostog razloga što sam ja majka i ne želim da se ponašam kao šiparica. Ako to nekome ne odgovara, u redu, ali da je muškarcima dijete tolika prepreka, to ni dan danas ne mogu da svarim zašto. I poznajem osobe koje su se udale bez obzira što imaju dijete, pa se pitam šta su to one radile. Ne kažem da mi je loše samoj, naprotiv, super mi je , ne žalim se, ali moram izraziti svoje mišljenje. Možda sam sad ovdje svašta nabacala, ali valjda će me forumaši shvatiti šta sam htjela reći...
duplanula

#188 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

Ja mogu reci nesto na temu iskustva koji sam vidio kroz svog najboljeg prijatelja. Da skratim pricu, dama nasla nekog drugog i sada hoce da se razvede, imaju malo dijete oko 2 godine i veliki je to belaj. Skratiti cu pricu, da ne smaram detaljima nevezanim za temu.

Zelim da kazem, je on (koji u ovoj prici zaista nije bio krivac za razvod) na jedvite jade dobio neko dijeljeno skrbnisto, nesto tipa par dana kod mame, par dana kod tebe, rodjenani po dogovoru, placaj x iznos novca kao alimentaciju i tako dalje. Ono sto zelim reci, da se ne uhvatite odmah, tipa ne sudi na jednom primjeru i sl. a on jest bio generalizovan i oznacen automatski kao:

pijanica pa mu propao brak, on je kriv garant
kurvar i zavodnik, garanat je gurao gdje sa strane
nasilinik, mora je udarao ponekad

Da se razumijemo, iako nista ne znaci, momak je laf i drzi do sebe, poslije je imao napada od zena ne mozes da vjerujes, ali kako je lik normalan i posten, odmah je govorio, imam brak iza sebe i dijete, zelim ozbiljnu vezu i sl (nije tipa za "udaranje"). I kakih mu se stvari desilo ne moze covjek da vjeruje. To je ta steroptipna seljacka balkanaska politika, puna predrasuda i sranja. Nije nikome lako, a evo covjek je pred drugo vjencanje, upoznao zenu koja je super i prihvatila sve kao jednu najnormalniju stvar.

Zelim reci da ima svega na ovom dunjaluku, a niko od nas ne zna sta ce sutra desiti. Nema neko pravilo, ali da ima predrasuda, glupavih ljudi koji seru i pametuju drugima a ne vide dalje od svog nosa i sl, ima i to koliko god zelis. Ja samo kazem, neka je sa srecom svim samohranim/razvedenim roditeljima, jer nasa okolina je tip zadrtog balkanskog papanluka.
Partizzanka

#189 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Partizzanka »

Ja mislim da je najveci problem tj prepreka stupanja muskaraca u vezu sa samohranim majkama ... cinjenica da one ne trebaju jos jedno dijete, barem ne neko od 30 i kusur godina :)
sha_ba

#190 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

Partizzanka wrote:Ja mislim da je najveci problem tj prepreka stupanja muskaraca u vezu sa samohranim majkama ... cinjenica da one ne trebaju jos jedno dijete, barem ne neko od 30 i kusur godina :)
ne bih se bas slozila s tobom... zasto JE cinjenica da joj ne TREBA jos jedno dijete? ja sam misljenja da se djeca radjaju iz ljubavi ne iz potrebe... pa sad ne znam...
MickeyMouse

#191 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

Partizzanka wrote:Ja mislim da je najveci problem tj prepreka stupanja muskaraca u vezu sa samohranim majkama ... cinjenica da one ne trebaju jos jedno dijete, barem ne neko od 30 i kusur godina :)

koja je onda prepreka stupanja zena u brak sa samohranim ocevima, sve to od covjeka do covjeka nisu ni djeca za svakog bilo zensko ili musko, jer ovdje u sustini ispadose djeca glavni problem kako ja iscitah misljenja razno razna....
Partizzanka

#192 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Partizzanka »

sha_ba nismo se razumjele :)

poenta moje izjave bila je da joj ne treba dijete od preko 30 godina ... got it??
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#193 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Truba »

kakva je prepreka nezaposlenog muškarca da uđe u vezu sa samohranom majkom :D
sha_ba

#194 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

Partizzanka wrote:sha_ba nismo se razumjele :)

poenta moje izjave bila je da joj ne treba dijete od preko 30 godina ... got it??
a zasto jednoj zeni od 30tak god ne treba dijete?? to nisam shvatila, ne kontam...
Partizzanka

#195 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Partizzanka »

jel ovo sad skrivena kamera???
sha_ba

#196 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

Partizzanka wrote:jel ovo sad skrivena kamera???
hahha i ja sad hocu da pitam??? :D

al jel fakat msilis da zeni ne treba dijete poslije 30.?? mislim ako da, postujem tvoje misljenje samo odgovorih zato sto si rekla da je cinjenica...
Jay Gatsby

#197 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Jay Gatsby »

Osnovni problem je što žene i muškarci često jedni druge gledaju kao neprijatelje.
Mr.Penguin

#198 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Mr.Penguin »

sha_ba wrote:
Partizzanka wrote:sha_ba nismo se razumjele :)

a zasto jednoj zeni od 30tak god ne treba dijete?? to nisam shvatila, ne kontam...
Samohranim majkama ne treba partner koji se ponaša kao dijete, iako imaju preko 30 godina.
sha_ba

#199 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

izvini do mene je!!!!! sorry na brzinu sam prelistala :-D

i daaa slazem se sa tobom :)
duplanula

#200 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

sha_ba wrote:
izvini do mene je!!!!! sorry na brzinu sam prelistala :-D

i daaa slazem se sa tobom :)

Ashtoooooon, where are youuuuuuuu? Am i being punked? :P :run: :run:
Post Reply