Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Prpa.ba

#176 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Prpa.ba »

kokuz_sa wrote: Član 13.
(Usmrćivanje)
Usmrćivanje životinja može se provesti ako:
a) je usmrćivanje životinje kičmenjaka potrebno radi održavanja prirodne ravnoteže u
lovištu

..

b) se odvija u okviru mjera za uništavanje štetočina, a na drugi način se ne može
spriječiti, onda se usmrćivanje smije izvršiti samo ako to neće uzrokovati više od
nužnih bolova.

..
(1) Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati.. patnju;
..
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji.
Prirodna ravnoteza na podrucju Grada je 0 divljih pasa, itd. Samo malo fleksibilnije poimanje zakona i problem rijesen. :D

madner wrote:Treba izmjeniti zakon, mada je problem sto je isti donesen na drzavnom nivou.
Apsolutno sam za ukidanje zakona i primjenu staroga dok se ne steknu bolji uslovi. Ali kako se problem "umnozava" velikom brzinom, pitanje je vremena kada cemo poceti citati vijesti o izgrizenoj djeci i starcima. Tada obicno narod uzme u svoje ruke "implementaciju zakona", a to nikada ne izadje na dobro. Bolje je da Vlada nadje kakvu rupu u zakonu i sistematski rijesi problem, nego da rulja eliminira copore jedan po jedan, a na opce zgrazavanje av-jau-mjau i Ostalih.
mrtva kokoš

#177 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by mrtva kokoš »

kosevo smo izgubili, uskoro pada i kanton :cry: kakvo je stanje u boljem entitetu ?! :mrgreen:
shuma.ispod.pazuha

#178 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by shuma.ispod.pazuha »

šime.sparina wrote:kosevo smo izgubili, uskoro pada i kanton :cry: kakvo je stanje u boljem entitetu ?! :mrgreen:
sigurno je jedino prema Ilidži :mrgreen: otamo bježe sami zbog čestih poplava :oops: :skoljka:

šalu na stranu, danas izađem po cigare, kad njih 6 bleji i reži, odmah ispred ulaza :run:
mrtva kokoš

#179 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by mrtva kokoš »

shuma.ispod.pazuha wrote:
šime.sparina wrote:kosevo smo izgubili, uskoro pada i kanton :cry: kakvo je stanje u boljem entitetu ?! :mrgreen:
sigurno je jedino prema Ilidži :mrgreen: otamo bježe sami zbog čestih poplava :oops: :skoljka:

šalu na stranu, danas izađem po cigare, kad njih 6 bleji i reži, odmah ispred ulaza :run:
mozda i oni poceli pushiti, a kriza mane se za cigara i ti bi rezo :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#180 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Velkoski »

Jesil' im dao da jedu ? :D
amrica

#181 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by amrica »

europa, koja ima humane zakone o zivotinjama, nema avlijanera, 1% pasa su "neciste"rase, plus prvo koljeno mijesanja rasa, sterilizirano-kastrirano.

Lako je udomljavati rasne cuke, pogotovo kad u radnji bude po par milja eur.

Druga prica, Rumunija clanica eu :-? ima isti problem, ali ih rjesava direktno - puf u glavu. Nadigle se neke organizacije k'o fol da pomognu - sipak. Kome treba poludivlji avlijaner od 50 kg?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#182 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by Velkoski »

Nije avlijaner nego DODŽ !
shuma.ispod.pazuha

#183 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

leet wrote:Nije avlijaner nego DODŽ !
haveru, oni kad mene onako pogledaju mrsko, i kad zareže, ja u tom trenutku ne mogu nikako da skontam koja je vrsta :skoljka: :oops: :D
plejka2

#184 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

nista oni nemaju sto nemamo mi...ako te ujede ujedes i ti njega...mirna bosna
Last edited by plejka2 on 06/12/2011 00:36, edited 1 time in total.
johnny_blazze

#185 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by johnny_blazze »

za 2 godine bice ih duplo vise i onda nikakvi azili nece pomoci, ili mozda jedino da umjesto autoputa napravimo neki pseci grad ili kanton,entitet mozda distrikt ?
shuma.ispod.pazuha

#186 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

plejka2 wrote:nista oni nemaju sto nemamo mi...ako te ujede ujedes i ti njega...mirna bosna
oprostićeš :oops: :oops: ali ja rep još uvijek nemam :roll: a bgm ni onolike očnjake :shock: :skoljka:
muz66

#187 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

johnny_blazze wrote:za 2 godine bice ih duplo vise i onda nikakvi azili nece pomoci, ili mozda jedino da umjesto autoputa napravimo neki pseci grad ili kanton,entitet mozda distrikt ?
bit ce red da se vade ratne zalihe za "ne daj :evil: Boze"
plejka2

#188 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

plejka2 wrote:nista oni nemaju sto nemamo mi...ako te ujede ujedes i ti njega...mirna bosna
oprostićeš :oops: :oops: ali ja rep još uvijek nemam :roll: a bgm ni onolike očnjake :shock: :skoljka:
trebas vise kafe pit pa ce ti narast rep

ako nemas tolike ocnjake nabaci neku mocnu protezu...za sve ima ljeka 8-)
medoIL

#189 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

lajkujMe wrote:Dobro namjeran komentar od mene dok vi protestujete i pisete peticije i dok vi cekate na neko magicno rjesenje od ne sposobne vlasti dok vi cekate a u međuvremenu vaše djete ostalo bez ruke, noge ili ima dozivotne psihicke traume e pa dok vi cekate pametan covjek ce uzeti svoj kalasnjikov i opaliti rafal po coporu i odmah ce citavo jedno naselje biti oslobodjeno od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.

Al nema pametnih ocigledno
Vrhunac bosanskog primitivizma. Majko draga zao mi nas kako plitko i ne logicki razmisljamo.
žulijan asanž

#190 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by žulijan asanž »

medoIL wrote:
lajkujMe wrote:Dobro namjeran komentar od mene dok vi protestujete i pisete peticije i dok vi cekate na neko magicno rjesenje od ne sposobne vlasti dok vi cekate a u međuvremenu vaše djete ostalo bez ruke, noge ili ima dozivotne psihicke traume e pa dok vi cekate pametan covjek ce uzeti svoj kalasnjikov i opaliti rafal po coporu i odmah ce citavo jedno naselje biti oslobodjeno od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.

Vrhunac bosanskog primitivizma. Majko draga zao mi nas kako plitko i ne logicki razmisljamo.
zaboravila si boldirati BITNO iz njegove postavke. da ti pomognem: ...od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.
johnny_blazze

#191 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by johnny_blazze »

muz66 wrote:
johnny_blazze wrote:za 2 godine bice ih duplo vise i onda nikakvi azili nece pomoci, ili mozda jedino da umjesto autoputa napravimo neki pseci grad ili kanton,entitet mozda distrikt ?
bit ce red da se vade ratne zalihe za "ne daj :evil: Boze"
ma joj valjda su se prvo trebali napraviti ti azili pa onda usvojiti zakon i nebi bilo ovih belaja sad je gotovo,bolje da su sintori odrzavali normalan broj tih cuka, kad tad bi se napravio taj azil i smjestili bi se i kontrolisao njihov broj na humaniji nacin,ovako tesko da ce se naci ikakvo rjesenje osim onog najgoreg(po cuke mislim) zao mi je tih zivotinja,valjda ce se nesto skontati ali kako stvari stoje....
plejka2

#192 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

ja kad vidim kerove pocnem lajat i rezat...odma se razbjeze
shuma.ispod.pazuha

#193 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

plejka2 wrote:ja kad vidim kerove pocnem lajat i rezat...odma se razbjeze
:lol:
hamza_sa

#194 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by hamza_sa »

U mom naselju je danas copor lutalica napao djevojcicu starosne dobi izmedju 8 i 10 godina.

Cuo sam vrisku djeteta. Zapomagala je :"Mama, mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ne mogu vam opisati kako je to zvucalo.

Pogledao sam kroz prozor i imao sta vidjeti. 5 do 6 lutalica je napalo djevojcicu koja se je vracala iz skole. Zakljucio sam to zbog torbe koju je nosila na ledjima.

Trcala je parkom pokusavajuci umaci coporu. Jedno vrijeme je uspijevala koliko toliko , ali ipak je na kraju pala.

Njeno vristanje i dozivanje u pomoc mame mi se jos uvijek vrti po glavi.

Ocekivao sam da mi se pred ocima desi ono najgore sto se je u tom momentu moglo desiti. Na svu srecu u blizini je prolazio covjek koji je reagovao i uz pomoc neke toljage uspio rastjerati copor od djevojcice.

Ona je jadnica pokusavala stati na svoje noge, ali joj to nije uspijevalo. Nije uspjela ni uz pomoc doticnog covjeka koji joj je pritekao u pomoc.

Na kraju ju je isti odnjeo u narucju.

Vjerujte da ovo nije prica. Ovo je istinit dogadjaj koji sam danas sa prozora svoga stana posmatrao.

Sada se definitivno pitam, kao otac djeteta koje ima 6 godina, o cemu se ovdje prica i pise????

O kakvim lutalicama i njihovoj zastiti i humanosti prema njima?!?!?!?!??!?!?

Ko ste vi, koji stajete u njihovu zastitu naspram ljudi?????

Imate li vi svoju djecu? Sta bi danas poslije vidjenog uradili?

Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.

Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.

Ne znam kakvu je traumu danas dozivjela djevojcica koja je napadnuta. Samo mogu pretpostavljati. Ne znam kako se veceras osjecaju njeni roditelji. I to mogu samo predpostavljati.

Ali, ono sigurno sto znam da bi, ponavljam, veceras tema o psima lutalicama veceras bio ja.

Ovo je samo forum. Mjesto gdje svi iznosimo svoja misljenja, nekada ispravna, nekada ovakva i onakva, nekad iznudjena, isprovocirana, ali dajmo se urazumiti.

Psi lutalice nisu problem. Oni su opasnost. Za sve nas. I sa tim se moramo suociti, makar bili primorani da ih sve istrjebimo.

Ako neko misli da je pas lutalica i njegov zivot vrijedniji od nekog covjeka, a posebno moje porodice, taj treba da se javi podhitno na neuropsihijatriju i trazi strucnu pomoc. Ma kak god mu to ovog momenta zvucalo.

Sve sam napisao pod utiskom onoga sto sam danas vidio svojim ocima.
muz66

#195 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by muz66 »

Hamza, svaka cast. Iskompleksirani ljudi koji nemaju voljeti nikoga drugog, svoje promasene majcinske instikte i sl usmjeravaju prema cukama :-) :-)
plejka2

#196 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by plejka2 »

hamza_sa wrote:
Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.

Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.
Imam dva ozbiljna pitanja.Zasto si ostao posmatrac i gledao kroz prozor a nisi izasao i reagovao?Zasto cekat da se desi nekom tvom pa onda reagovat? :roll:
Da nije naisao taj covjek sigurno bi uzivao u prizoru kako je trgaju,ujedaju ili sta vec....mislim da nebi...de se malo trznite i postanite humaniji...nemojte cekat da se vama desi ili vama bliskom...treba pomoc bez obzira jel neko tvoj ili ne u pitanju.
Ne samo kad su kerovi u pitanju nego inace...
medoIL

#197 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

žulijan asanž wrote:
medoIL wrote:

zaboravila si boldirati BITNO iz njegove postavke. da ti pomognem: ...od kerova koji su nekom jadnom djetetu rastrgali ruku ili nedaj boze ubili.
Ima puno drugacijih , boljih rjesenja i za nas i za njih. Ne mozemo tako jeb.emu misa i oni su ziva bica , Bog ce nas kaznit. Stanje drustva je katastrofalno , razmisljamo gore od neandertalaca , ja neki dan napisa na fejsbuku sretna nova Hidzretska godina kad mi se javlja drug kaze kako ti nije ofirno ovo napisati. Intelektualno smo propali skroz. Ubistvo je najprimitivnije rjesenje !
just principe

#198 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by just principe »

e jbg i ovaj ga sad preCera vala :roll: ko je okrutan prema zivotinjama nista nije manje ni prema ljudima...
tako bi vjerovatno i sve ljude potamamio koji bi ti se nasli na putu..Ja sto ne mogu :x
medoIL

#199 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by medoIL »

just principe wrote:e jbg i ovaj ga sad preCera vala :roll: ko je okrutan prema zivotinjama nista nije manje ni prema ljudima...
tako bi vjerovatno i sve ljude potamamio koji bi ti se nasli na putu..Ja sto ne mogu :x
Izmedjuostalog.Fejsbuk i ostala propagandna sredstva cine svoje , samo mi nismo svjesni.
niko_niko_kao_ja

#200 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom

Post by niko_niko_kao_ja »

medoIL wrote:Ima puno drugacijih , boljih rjesenja i za nas i za njih. Ne mozemo tako jeb.emu misa i oni su ziva bica , Bog ce nas kaznit. Stanje drustva je katastrofalno , razmisljamo gore od neandertalaca , ja neki dan napisa na fejsbuku sretna nova Hidzretska godina kad mi se javlja drug kaze kako ti nije ofirno ovo napisati. Intelektualno smo propali skroz. Ubistvo je najprimitivnije rjesenje !
da nazalost je tako, ali zato sto nam se probudio nagon za prezivljavanje. da nismo ugrozeni, ne bi ni razmisljali na ovaj nacin. :wink:
Locked