EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

Ambrozija

#176 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Sasvim_Obican wrote:Ja mislim da mi trebamo poslati vraški lošu pjesmu da ne prođemo u finale. U ovom "omjeru polufinala" gdje, računajući makar po 8 bodova od svake susjedne države, te bodove iz Turske ( nema Azera u polufinalu što znači da će najviše bodova dati nama ), Njemačke, Slovenije, Makedonije, Holandije, Švedske, imamo u startu 50 bodova, mi smo, uz Tursku, Armeniju i Srbiju najveći favoriti za prolaz. Ako uzmemo u obzir da bi za prolaz do finala trebalo cca 60-tak bodova, a Maja Sar je vokalno i kantautorski kvalitetan izvođač, pa se možemo nadati i bodovima žirija, onda je situacija vrlo dobra za BiH.

Mi se ponašamo malo razmaženo po pitanju Eurosonga. Za jednu Švicarsku ili Belgiju je plasman u finale san nad snovima i ulažu hiljade da ga ostvare, dok mi, sa druge strane, sve ispod TOP 5 plasmana smatramo debaklom, sramotom i propašću.
Ja mislim da ce ziri takodjer biti na nasoj strani jer ce znati prepoznati Majine kvalitete i kvalitete pjesme (u koju nimalo ne sumnjam) za razliku mozda od publike.
Jedini je problem sto su Zeljko Joksimovic, Nina Badric i Kaliopi mnogo vece zvijezde od Maje, pa cemo mi nazalost vjerovatno od svih nasih susjednih zemalja (sto se tice publike) dobiti po 8 bodova jer ce 10-tke i 12-ice razmijeniti izmedju sebe. Jedino bi nam Turska mogla dati 12 i tu je takodjer par bodova iz Njemacke i Svedske (da su Svicarska i Austrija tu ne bih se brinula). Trebao bi biti siguran prolaz u finale, ali na ovakvim takmicenjima se nikada ne zna....
Vitezanin

#177 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Ambrozija wrote:
Sasvim_Obican wrote:Ja mislim da mi trebamo poslati vraški lošu pjesmu da ne prođemo u finale. U ovom "omjeru polufinala" gdje, računajući makar po 8 bodova od svake susjedne države, te bodove iz Turske ( nema Azera u polufinalu što znači da će najviše bodova dati nama ), Njemačke, Slovenije, Makedonije, Holandije, Švedske, imamo u startu 50 bodova, mi smo, uz Tursku, Armeniju i Srbiju najveći favoriti za prolaz. Ako uzmemo u obzir da bi za prolaz do finala trebalo cca 60-tak bodova, a Maja Sar je vokalno i kantautorski kvalitetan izvođač, pa se možemo nadati i bodovima žirija, onda je situacija vrlo dobra za BiH.

Mi se ponašamo malo razmaženo po pitanju Eurosonga. Za jednu Švicarsku ili Belgiju je plasman u finale san nad snovima i ulažu hiljade da ga ostvare, dok mi, sa druge strane, sve ispod TOP 5 plasmana smatramo debaklom, sramotom i propašću.
Ja mislim da ce ziri takodjer biti na nasoj strani jer ce znati prepoznati Majine kvalitete i kvalitete pjesme (u koju nimalo ne sumnjam) za razliku mozda od publike.
Jedini je problem sto su Zeljko Joksimovic, Nina Badric i Kaliopi mnogo vece zvijezde od Maje, pa cemo mi nazalost vjerovatno od svih nasih susjednih zemalja (sto se tice publike) dobiti po 8 bodova jer ce 10-tke i 12-ice razmijeniti izmedju sebe. Jedino bi nam Turska mogla dati 12 i tu je takodjer par bodova iz Njemacke i Svedske (da su Svicarska i Austrija tu ne bih se brinula). Trebao bi biti siguran prolaz u finale, ali na ovakvim takmicenjima se nikada ne zna....
Turska ce sigurno azerskoj braci dati dvanaesticu u finalu. :D
Ambrozija

#178 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Vitezanin wrote: Turska ce sigurno azerskoj braci dati dvanaesticu u finalu. :D

Naravno, od kako se takmice, to su im novi najbolji prijatelji...ali zadovljni smo mi i desetkom :D
dharma

#179 Re: EUROSONG 2012

Post by dharma »

inspire_me wrote:
dharma wrote:Ma Maltezani pametni, imaju pravo malo sansi, i onda da ne trose pare svake godine Ciaru. Haman da joj je i pjesma svake godine ista :lol: :lol: :lol:
I ja sam to primjetila, imaju 2-3 pjevaca koji se smjenjuju svake godine :-) A sta ces, hajd' nadji u zemlji od 400.000 stanovnika vise od 3 dobra pjevaca :-)
Nekad sam gledala neku emisiju kako je u Malti pravo popularan Eurosong, 95% stanovnika prati prenos Eurosong-a. Kazu, uglavnom gledaju Eurosong u drustvu kuci ili u kaficima uz pice i grickalice :D

Pa zar ih je tako malo :? Mogla bih ja tamo da se preselim, i onda da BiH dobija bodove i iz Malte :lol: :lol:
Ambrozija

#180 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Evo sta je Maja Sar rekla o nasoj pjesmi:
Pošto sam autor i izvođač, pjesma je potpuno autentična. Iskrena interpretacija i biografska priča su najveći aduti te pjesme, kao i sama melodijska linija i aranžman, koji dodatno naglašavaju emociju pjesme.
Na pitanje na kojem jeziku ce pjevati odgovorila je da je u planu snimanje na vise jezika tako da su sve opcije otvorene :)
Rouvitsa

#181 Re: EUROSONG 2012

Post by Rouvitsa »

^^ Negdje pročitah da će najvjerovatnije biti na bosanskom,što me jako raduje,mada kao što kažeš sve opcije su u igri.U novinama je pisalo da je pjesma klasična balada pod nazivom 'Koraci'.Ako je ovo tačno nadam se da ćemo nastupati među posljednjima u polufinalu,te da neće proći nezapaženo.
Ambrozija

#182 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Rouvitsa wrote:^^ Negdje pročitah da će najvjerovatnije biti na bosanskom,što me jako raduje,mada kao što kažeš sve opcije su u igri.U novinama je pisalo da je pjesma klasična balada pod nazivom 'Koraci'.Ako je ovo tačno nadam se da ćemo nastupati među posljednjima u polufinalu,te da neće proći nezapaženo.
Jeste pjesma se zove "Koraci" (ali ni ovo nije potvrdjeno) i navodno se s tom pjesmom prijavila 2010. godine, kada je na Eurosong otisao Vukasin Brajic...
Vitezanin

#183 Re: EUROSONG 2012

Post by Vitezanin »

Rouvitsa wrote:^^ Negdje pročitah da će najvjerovatnije biti na bosanskom,što me jako raduje,mada kao što kažeš sve opcije su u igri.U novinama je pisalo da je pjesma klasična balada pod nazivom 'Koraci'.Ako je ovo tačno nadam se da ćemo nastupati među posljednjima u polufinalu,te da neće proći nezapaženo.
Dosad se pokazalo da redni broj pod kojem se nastupa malo ili nimalo utjece na plasman (prije ce biti nimalo).

Btw, jucer je bilo izvlacenje, BiH nastupa u 2. polovici (od broja 10 do 19) 2. polufinala. :wink:
pianist

#184 Re: EUROSONG 2012

Post by pianist »

Ambrozija wrote:
Jeste pjesma se zove "Koraci" (ali ni ovo nije potvrdjeno) i navodno se s tom pjesmom prijavila 2010. godine, kada je na Eurosong otisao Vukasin Brajic...
E ako je Vukasin bio bolji od nje te godine pa su ga izabrali onda ne znam sta treba da ocekujemo...jer blago receno, njegova pjesma je bila s*anje veliko!
Rouvitsa

#185 Re: EUROSONG 2012

Post by Rouvitsa »

^ Da,2010 je predala tu pjesmu ali valjda nije ispunjavala uslove ili tako nešto :) tako da to i nije neki loš znak još ako uzmemo u obzir da je Kukrić tada bio Vukašinov veliki fan
^Pa dobro redosljed nastupanja možda i nije toliko bitan,ali mislim da sve zavisi od kvaliteta pjesme.Najvažnije je da je dobra na prvu...
Sasvim_Obican

#186 Re: EUROSONG 2012

Post by Sasvim_Obican »

Računajte od Hrvatske i Srbije po 10 jer će 12-ice razmijeniti, a ovo ostalo neće dati Kaliopi, gotovo sigurno :) Turska 12, Njemačka najmanje 8, a i Švedska bi trebala biti tu. Jedino od Makedonije i Slovenije bismo mogli dobiti 8 ili manje.

Uglavnom, što se Vukašina tiče. On je poslan u tom trenutku jer se te godine činilo kako bi rock pjesmice stvarno mogle uspijeti. A pazilo se i na, sada već legendarni, nacionalni ključ. Prema tome, ja zaista ne sumnjam u pjesmu "Koraci". Ako bude na fonu pjesme "Nespretno" ili "Moj je život moja pjesma", onda bismo mogli i ove godine visoko.
Ambrozija

#187 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Sasvim_Obican wrote:Računajte od Hrvatske i Srbije po 10 jer će 12-ice razmijeniti, a ovo ostalo neće dati Kaliopi, gotovo sigurno :) Turska 12, Njemačka najmanje 8, a i Švedska bi trebala biti tu. Jedino od Makedonije i Slovenije bismo mogli dobiti 8 ili manje.

Uglavnom, što se Vukašina tiče. On je poslan u tom trenutku jer se te godine činilo kako bi rock pjesmice stvarno mogle uspijeti. A pazilo se i na, sada već legendarni, nacionalni ključ. Prema tome, ja zaista ne sumnjam u pjesmu "Koraci". Ako bude na fonu pjesme "Nespretno" ili "Moj je život moja pjesma", onda bismo mogli i ove godine visoko.
Hrvatska nam je prosle godine u finalu dala 7 bodova, tako da je i od susjeda sve moguce, jos je isao Dino Merlin...Ali sada se moramo drzati zajedno jer se ovakvo polufinalne nikada vise nece ponoviti!
Ambrozija

#188 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Napokon malo vise informacija o nasoj pjesmi, inace pjesma ce biti objavljena tek pocetkom marta:
Otkako je objavljeno da će Bosnu i Hercegovinu u Bakuu predstavljati mlada kantautorica, Maya Sar, uslijedila je potpuna tišina iz BHRT-a što je otvorilo prostor mnogim nagađanjima o financijskim problemima državne televizije Bosne i Hercegovine, kao i mogućnostima da se ne održi, sada već tradicionalni, “BH Eurosong show” u kojem će biti predstavljena pjesma predstavnica BiH.

Tragom takvih navoda kontaktirali smo Dejana Kukrića, šefa delegacije Bosne i Hercegovine na Eurosongu, glavnog i odgovornog urednika zabavnog programa BHT-a, te člana Referentne grupe za Eurosong 2012. On nam je otkrio kako će “BH Eurosong show” biti održan tek početkom ožujka. Showu će prethoditi press konferencija Maye Sar i odgovornih za projekat “BH Eurosong”, na kojoj ćemo doznati puno više o samom formatu i načinu predstavljanja pjesme. No, Kukrić kaže kako će ovo biti “potpuno novi koncept”.

Kao i uvijek u “Sivom domu”, kako u BiH zovu zgradu BHRT-a, su i dalje tajnoviti kada je riječ o samoj pjesmi. Dejan Kukrić kaže da je pjesma odlična i da je na tragu dosadašnjeg Mayinog autorskog rada. “Bit će to svakako nešto potpuno novo i rekao bih, neočekivano za bh. pjesmu na Eurosongu.”, kaže naš sugovornik.

Pitali smo i za komentar na ždrijeb koji je izazvao mnoge polemike na brojnim internet forumima. “Bit će to, da se našalim, balkanska bitka na eurovizijski način.”, komentar je čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za popularizaciju Eurosonga u BiH. Također, ističe i radost zbog činjenice da će njegovoj domovini u polufinalu društvo praviti i većina bivših jugoslovenskih republika što, kako kaže, daje veliki glasački potencijal. No, glasovi susjeda ne mogu vam puno pomoći, ako nemate dobru pjesmu, pa Dejan Kukrić obećava da će BiH ove godine igrati na “kvalitet i iskrenu interpretaciju”.
crnoplavo

#189 Re: EUROSONG 2012

Post by crnoplavo »

Ambrozija wrote:
Vitezanin wrote: Turska ce sigurno azerskoj braci dati dvanaesticu u finalu. :D

Naravno, od kako se takmice, to su im novi najbolji prijatelji...ali zadovljni smo mi i desetkom :D
Meni nije jasno sto ocekujemo od turske desetku, dvanaestku, kad i sami dajemo dvanaestku dragim komsijama.
a turci ako imaju imalo integriteta bi nam trebali dati najvise 5 (mozda ne i toliko) jer...
Ambrozija wrote:
Ambrozija wrote:
Sasvim_Obican wrote:Računajte od Hrvatske i Srbije po 10 jer će 12-ice razmijeniti, a ovo ostalo neće dati Kaliopi, gotovo sigurno :) Turska 12, Njemačka najmanje 8, a i Švedska bi trebala biti tu. Jedino od Makedonije i Slovenije bismo mogli dobiti 8 ili manje.

Hrvatska nam je prosle godine u finalu dala 7 bodova, tako da je i od susjeda sve moguce, jos je isao Dino Merlin...Ali sada se moramo drzati zajedno jer se ovakvo polufinalne nikada vise nece ponoviti!
mislim govorimo protiv glasanja za komsije, ocekujemo glasove od zemalja koje nisu iz bivse Jugoslavije, a govorimo o potrebi da se "drzimo zajedno" te i sami dajemo hrvatskoj srbiji desetke i dvanaestke.
Ambrozija

#190 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

crnoplavo wrote: mislim govorimo protiv glasanja za komsije, ocekujemo glasove od zemalja koje nisu iz bivse Jugoslavije, a govorimo o potrebi da se "drzimo zajedno" te i sami dajemo hrvatskoj srbiji desetke i dvanaestke.
Istina je da Srbiji uvijek damo 12 (daju i oni nama), ali s obzirom da je Hrvatska jako rijetko u finalu, Crna Gora se skoro pa i ne takmici, tako da 8 ili 10 bodova gotovo uvijek ide Turskoj, a posljednjih godina i Turska nama daje 8 ili 10, stoga je fer i sa jedne i sa druge strane. O Sloveniji i Makedoniji ne zelim ni da govorim, oni nama ako 6 daju treba da smo sretni (osim kad je isao Hari sa Lejlom).

EDIT: Potpuno je sad druga stvar sto sve ovo gore navdeno nije fer prema kvalitetnim pjesmama drugih zemalja koje zahvaljujuci ovom politickom odnosno susjedskom glasanju ispastaju. Ali kad se sve sabere i oduzme, mislim da prve 3 pozicije uvijek budu rasporedjene prema kvaliteti pjesme
Sasvim_Obican

#191 Re: EUROSONG 2012

Post by Sasvim_Obican »

Nije se desilo da je pjesma pobijedila samo zahvaljujući glasanju komšija. Prije svega, te glasove svi imaju, a kao drugo, uvijek je prva pjesma koja ne pokupi sve 12-ice već od "neuralnih" zemalja uzme 5,6,7 bodova.
Revolucionar ★

#192 Re: EUROSONG 2012

Post by Revolucionar ★ »

ma djaba sve, tesko da cemo bez pobjede ako se ne odigra na dobitne karte eurosonga , poslat lijepog mladica na kojeg ce se naloziti dovoljno teen evropljanki il neku summer hit pjesmu koja ce zarazit stari kontinent .. sve u svemu, nadam se dobrom prolazu ove godine , ako nista radi dobre reklame za BiH ..

a dogodine Kukric nek se hvata malog Muzaferije i nek salje, recept ala Norveska i njihov Rybak . . pa da ko ljudi u Sarajevu pratimo show live 8-)
Ambrozija

#193 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Novosti:
U ponedeljak, 6.februara, u svečanom salonu RTV doma u 12 sati, bit će upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa Mayom Sar, uspješnom kantautoricom koja će predstavljati BiH na 57. takmičenju za Pjesmu Eurovizije.

Maya Sar će u Bakuu izvesti kompoziciju čiji je autor muzike i teksta upravo ona, dok aranžman potpisuju Mahir Sarihodžić i Adriano Pennino.
Ambrozija

#194 Re: EUROSONG 2012

Post by Ambrozija »

Evo jos novosti:

Maya Sar ce svoju pjesmu predstaviti 10. marta na programu BHT1.
Not My Idea

#195 Re: EUROSONG 2012

Post by Not My Idea »

winner :dance:

I'm in love :oops:
Rouvitsa

#196 Re: EUROSONG 2012

Post by Rouvitsa »

Ambrozija wrote:Evo jos novosti:

Maya Sar ce svoju pjesmu predstaviti 10. marta na programu BHT1.
Hmmm.Nadam se da ćemo opet pomjeriti datum,kao prošle i pretprošle godine,makar na 11 mart.Jer je to subota kada i Željko predstavlja svoju pjesmu.Mislim bilo bi lijepo. :bih:
Rouvitsa

#197 Re: EUROSONG 2012

Post by Rouvitsa »

Not My Idea wrote:winner :dance:
Mislim da je Max ispao iz utrke,tj.nije prošao u nacionalno finale...Šteta. :(
alibaba_i_30_godina

#198 Re: EUROSONG 2012

Post by alibaba_i_30_godina »

Not My Idea wrote:winner :dance:

I'm in love :oops:
Ovo ce pobijediti jedino ukoliko curice budu glasale, a nazalost izgleda da to i rade u posljednje 2-3 godine.
Not My Idea

#199 Re: EUROSONG 2012

Post by Not My Idea »

ovaj ima velike sanse da pobijedi, po mom misljenju.
al ne zbog curica nego bas suprotno. if ju nou vat aj min :wink:
pianist

#200 Re: EUROSONG 2012

Post by pianist »

Bezveze mi je sto tako hajmo rec kasno predstavljaju pjesmu...Hrvatska ce svoju predstavit u februaru, a Srbija predstavlja istu noc ko i mi...bolje je da su stavili ranije, da moze da je malo ispromovise na tim manifestacijama u regionu, a ne ovako, nece je nigdje moci ni promovisati
Locked