Logika u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lajkujMe

#176 Re: Logika u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Hendrix wrote:Evo nekih zakonitosti koje sam ja uvidio kroz život u Sarajevu:

-imaš auto od 30.000KM a kupiš najjeftinije gume tipa Sava i Tigara a registruješ ga uvijek na rate...
-imaš mobitel najnoviji android-Iphone-ovo-ono a nemaš kredita...
-kupiš nov stan i onda kukaš okolo kako je teško vrijeme i jedva se zaradi...
-nakon par godina u novom stanu počinješ laprdati što svi hoće u gradu da žive, šta su navalili seljaci iako si i ti prije par godina isti bio...
-stalno pričaš protiv GRASa iako nikad kartu ne plaćaš...
-konstantno pričaš protiv državnih firmi i službi a Boga moliš da dobiješ štelu da radiš u njima...
-kad se uvališ ona priču usmjeriš na kukanje o odmorima i putovanjima...
-apsolutno te ne zanima život van Sarajeva ni stanje u državi osim u dijelu kojim ti šetaš...

Ima toga još :)

Ti brate napisao definiciju Sarajlije :-) :-)
DaffyDuck

#177 Re: Logika u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Mr. Brightside wrote:koja je logika da pljujem npr. Živinice :-)
To je samo konstatacija kad mi neko dira Sarajevo :D
Logike svakako nigdje ni na mapi, sto i sama tema dokazuje :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#178 Re: Logika u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

Neumitna logika prirode kaže da ako je neko stanovnik Sarajeva, ne mora nužno biti da on/ona jeste Sarajlija.
Neumitna logika prirode isto tako kaže da bi neko postao zaposleni Sarajlija, taj ili ta mora prvo biti ŠTELA. Baš kao u igrama bingo ili loto, prvo si ŠTELA, pa onda bingo ili loto jack pot.
lajkujMe

#179 Re: Logika u Sarajevu

Post by lajkujMe »

PipiDugaDevetka wrote:Neumitna logika prirode kaže da ako je neko stanovnik Sarajeva, ne mora nužno biti da on/ona jeste Sarajlija.
Neumitna logika prirode isto tako kaže da bi neko postao zaposleni Sarajlija, taj ili ta mora prvo biti ŠTELA. Baš kao u igrama bingo ili loto, prvo si ŠTELA, pa onda bingo ili loto jack pot.
Greskica, ispravo je "Ako zelis biti zaposleni Sarajlija s radnickim pravima moras prvo biti Štela, ako zelis biti rob male plate Sarajlja ljubi cipelu"
drTooth

#180 Re: Logika u Sarajevu

Post by drTooth »

Zasto se putnici po ulasku u tramvaj (sve generacije) nasade na ulaz i tako voze jedno 5-6 stanica, konstantno se moraju pomijerati ako neko izlazi, stvaraju guzvu na samom ulazu, a ostatak tramvaja zjapi prazan ili poluprazan...
(nije da nemaju svi karte, jer isti ti, koji su natakareni na vrata, uredno revizorima pokazuju kartu)
r_faruk

#181 Re: Logika u Sarajevu

Post by r_faruk »

mozda se ljudi osjecaju sigurnije kada su blize vozacu jer se klosari u glavnom voze u zadnjem dijelu tramvaja. kada udjes u trambelaj i pogledas zadnji dio i prednji dio tramvaja obrati paznju na ljude... profil ljudi....
Mr. Brightside

#182 Re: Logika u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

r_faruk wrote:mozda se ljudi osjecaju sigurnije kada su blize vozacu jer se klosari u glavnom voze u zadnjem dijelu tramvaja. kada udjes u trambelaj i pogledas zadnji dio i prednji dio tramvaja obrati paznju na ljude... profil ljudi....
nije spomenuo prva vrata i vozaca :-)

zasto blizu vrata? zato sto je zagusljivo :D :lol:
r_faruk

#183 Re: Logika u Sarajevu

Post by r_faruk »

izmedju ostalog zato sto je zagusljivo. ulaz je kod vozaca i na zadnjim vratima. bar tako pise :)
Mr. Brightside

#184 Re: Logika u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

naravno da piše ;-)
betametazon

#185 Re: Logika u Sarajevu

Post by betametazon »

Raspored wrote: 8. Izađeš navečer, u lokalu si, pijuckaš piće, izgledaš namršteno i ljuto, cijelo vrijeme tipkaš poruke ili si na FB i niko nikome ne prilazi dok se baš ne napije.
meni je posebno interesantno ovo...ovo ima veze sa egzistencijalnim porivima, cini se da zenama nije vise prioritet opstojnost vrste, tu vise nema ni elementarne zainteresovanosti za suprotni pol...ko ce ga znati... :?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#186 Re: Logika u Sarajevu

betametazon wrote:
Raspored wrote: 8. Izađeš navečer, u lokalu si, pijuckaš piće, izgledaš namršteno i ljuto, cijelo vrijeme tipkaš poruke ili si na FB i niko nikome ne prilazi dok se baš ne napije.
meni je posebno interesantno ovo...ovo ima veze sa egzistencijalnim porivima, cini se da zenama nije vise prioritet opstojnost vrste, tu vise nema ni elementarne zainteresovanosti za suprotni pol...ko ce ga znati... :?
Iskoristiš neki od folova sa podforuma LJ&S i to tema Najbolji uleti kokama, pa kažeš:
Izvini, možeš li mi posuditi telefon, moj ostao na poslu/u autu.
....Dalje znaš sam kao nazoveš mamu i kažeš joj da si se zaljubio....
nino90

#187 Re: Logika u Sarajevu

Post by nino90 »

drTooth wrote:Zasto se putnici po ulasku u tramvaj (sve generacije) nasade na ulaz i tako voze jedno 5-6 stanica, konstantno se moraju pomijerati ako neko izlazi, stvaraju guzvu na samom ulazu, a ostatak tramvaja zjapi prazan ili poluprazan...
(nije da nemaju svi karte, jer isti ti, koji su natakareni na vrata, uredno revizorima pokazuju kartu)
oj kako mene to nervira
na svim vratima guzva samo sto ljudi ne ispadaju iz tramvaja
a tamo u sredini ima mjesta komotno
betametazon

#188 Re: Logika u Sarajevu

Post by betametazon »

PipiDugaDevetka wrote:
betametazon wrote: meni je posebno interesantno ovo...ovo ima veze sa egzistencijalnim porivima, cini se da zenama nije vise prioritet opstojnost vrste, tu vise nema ni elementarne zainteresovanosti za suprotni pol...ko ce ga znati... :?
Iskoristiš neki od folova sa podforuma LJ&S i to tema Najbolji uleti kokama, pa kažeš:
Izvini, možeš li mi posuditi telefon, moj ostao na poslu/u autu.
....Dalje znaš sam kao nazoveš mamu i kažeš joj da si se zaljubio....
jel to kao neki tvoj savjet meni ili sta..? :-D
PipiDugaDevetka

#189 Re: Logika u Sarajevu

Bilo kome da ''uleti koki'' koja tipka nešto u kafiću i čini se kao da je nezainteresovana za muškarce iz bliže okoline.
nookey

#190 Re: Logika u Sarajevu

Post by nookey »

Nije mi jasna ova situacija oko parkiranja na trotoaru u našem gradu.
Haj što je bila vanredna situacija i parkiralo se gdje se stiglo, ali levati nastavili pa i dan danas parkiraju po trotoarima, pješaci idu ulicom, a policija ni jedne kazne nije napisala. Posebno se ovo odnosi na Grbavicu, Otoku, Hrasno, znači ne možeš proći od auta.
BHF_Manijak

#191 Re: Logika u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Zaasto su hojrati generalno paranoicni, zasto su uvijek u nekom strahu da ce ih neko zajebati?
Zasto se MORA stajati na usranim vratim gradskog prevoznog sredstva a ostatak vozila ZJAPI PRAZAN; pa neces fulit stanicu mater mu njegovu, nece niko namjerno ba zatvorit vrata da ti ne bi izasao, mozes se itekako i sa sredine progurati 3metra do vrata.
Jok, to se zalijepi na vrata ko da im neko po 100KM dijeli, fuj! Jucer sam bukvalno ko grtalica moro razgrtati da bi proso i sasvim normalno stao, a na vratima se nabilo jedno 10 ljudi, jedva se vrata zatvore a majkemi mile ostatak tramvaja prazan bukvano, na zglobu nigdje zive duse! :roll:
žulijan asanž

#192 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

BHF_Manijak wrote:Zaasto su hojrati generalno paranoicni, zasto su uvijek u nekom strahu da ce ih neko zajebati?
Zasto se MORA stajati na usranim vratim gradskog prevoznog sredstva a ostatak vozila ZJAPI PRAZAN; pa neces fulit stanicu mater mu njegovu, nece niko namjerno ba zatvorit vrata da ti ne bi izasao, mozes se itekako i sa sredine progurati 3metra do vrata.
Jok, to se zalijepi na vrata ko da im neko po 100KM dijeli, fuj! Jucer sam bukvalno ko grtalica moro razgrtati da bi proso i sasvim normalno stao, a na vratima se nabilo jedno 10 ljudi, jedva se vrata zatvore a majkemi mile ostatak tramvaja prazan bukvano, na zglobu nigdje zive duse! :roll:
na zglobu je zabranjeno zadržavanje :D :D
BHF_Manijak

#193 Re: Logika u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Znao sam majkemi mile da ce to neko napisati, zbog toga sam i za kraj ostavio! :lol: :mrgreen:
Henry Chinaski

#194 Re: Logika u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

U BiH prošle godine na flaširanu vodu potrošeno 15 miliona KM
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/u ... /120314056
žulijan asanž

#195 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

Henry Chinaski wrote:U BiH prošle godine na flaširanu vodu potrošeno 15 miliona KM
šta je tu problem?

ja otkad sam se rodio svi mi govore kako je jedina stvar koju bosna sigurno ima - to je voda. rečenice tipa: "ihhhh, kakvu mi vodu imamo" ili "ma to je bolan, najčišća i najzdravija voda na svijetu" su kod mene (a vjerujem i kod većine sarajlija i bosanaca) bile jako često prisutne u životu.

i šta dočekam?

da u 21 vijeku vodovod nije u stanju da mi isporuči minimum vode koja je potrebna za potrebe domaćinstva...

voda je resurs kojim isto tako treba upravljati. neki narodi bi bili sretni da je ikako imaju - mi je imamo, ali ne znamo njome upravljati.

ja prvi kupujem zadnjih godinu dana flaširanu vodu jer imam noćne i dnevne redukcije vode. a u rijetkim periodima kada vode ima, ista ima miris po mulju i po hemiji.

hvala lijepa, ali ja to neću da pijem!
perfect_guy

#196 Re: Logika u Sarajevu

Post by perfect_guy »

Henry Chinaski wrote:U BiH prošle godine na flaširanu vodu potrošeno 15 miliona KM
na ovo bih dodao: pored tolike vode koja se nalazi na teritoriji ove države kupuju se Jane i ostale non-BiH vode
Troll_Happens

#197 Re: Logika u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

perfect_guy wrote:
na ovo bih dodao: pored tolike vode koja se nalazi na teritoriji ove države kupuju se Jane i ostale non-BiH vode
ocito da valjaju i kupovale bi se.....
nasi samo iz cesme toce i dodaju co2 torrabi :)
perfect_guy

#198 Re: Logika u Sarajevu

Post by perfect_guy »

Jedan001 wrote:
perfect_guy wrote:
pa sad, naše vode znaju pokupiti i medalje po tim takmičenjima
BHF_Manijak

#199 Re: Logika u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Jedan001 wrote:
perfect_guy wrote:
Jah, a inace je Jana i ostale puna ukusa! :oops: Sto ne mogu na erende kora!

Evo hajmo uzeti 100 casa Jane i sto casa vode sa cesme, hebo me svak ako ti 5 ljudi bude prepoznalo razliku! I da, pricam o obcnim ljudima na ulici a ne profesionalcima za degustaciju i analizu okusa. :oops:
žulijan asanž

#200 Re: Logika u Sarajevu

Post by žulijan asanž »

Raspored wrote:quote="Jedan001"]
perfect_guy wrote:
Henry Chinaski wrote:
Jah, a inace je Jana i ostale puna ukusa! :oops: Sto ne mogu na erende kora!

Evo hajmo uzeti 100 casa Jane i sto casa vode sa cesme, hebo me svak ako ti 5 ljudi bude prepoznalo razliku! I da, pricam o obcnim ljudima na ulici a ne profesionalcima za degustaciju i analizu okusa. :oops:
Prijatelju evo najiskrenije ja sam sportista i pijem litre vode svaki dan. Bio na takmičenjima i probao sve vode u BiH i regionu. Ove naše osim one Vivie su prilično loše. Olimpija, sarajevska, tešanjski, ilidžanski i ostali dijamanti imaju neki težak okus, mučnina nas hvata prilikom treninga, ide ti na nos kada trčiš. Također mi je urin od njih žući nego inače. Voda Voda i Jana su mi se najbolje pokazale, odlično reaguju na fizički napor, naročito Voda Voda a urin ima svjetlu zdravu boju.[/quote]

boja urina nema apsolutno nikakve veze s hemijskim sastavom vode koju piješ. nema nikakve veze s vodom uopšte.
Post Reply