SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#176 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by chuchumbamayumbe »

GRAS ne bi mogao (u trenutnoj situaciji) u red dovesti ni rahmetli Steve Jobs, a kamoli ovi ublehaši i lopovi na vlasti.
Sve pozatvarat, otpustit, privatizovat, dovesti privatnike, i vozdra.
Pa kada ga pu*imo, neka ga pu*imo do kraja!
Dr.Mr.Fr.

#177 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Dr.Mr.Fr. »

fidoremilienko wrote:Eno i Mirvad Kurić aka RILE bio na prosvjedima :lol: :lol: :lol:

vidi ga fakat, pa mora biti tu, on je sada poslanik, osjeca puls naroda :mrgreen:

Image
fidoremilienko

#178 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by fidoremilienko »

Dr.Mr.Fr. wrote:
fidoremilienko wrote:Eno i Mirvad Kurić aka RILE bio na prosvjedima :lol: :lol: :lol:

vidi ga fakat, pa mora biti tu, on je sada poslanik, osjeca puls naroda :mrgreen:

Image
Probija se kroz masu :lol:
amrica

#179 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by amrica »

posl'o ga fahraon :oops:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#180 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by antimobbing »

sheilak wrote:Boze, kome mi dajemo pravo da odlucuje o nama...vec 20 i kusur godina. Ma, zapravo se vec 50 god. smjenjuju isti ljudi, njihova djeca, sljedbenici, poslusnici. Samo im se predznak mijenja.
Vraćaj kredite od 70.000 KM narednih 30 godina u vrijednosti jednog Hećinog Lexusa sa kamatnim stopama većim za 500% od Evropskih, šuti, trpi i redovno glasaj ...
svjezi_ustipak

#181 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by svjezi_ustipak »

antimobbing wrote: Vraćaj kredite od 70.000 KM narednih 30 godina u vrijednosti jednog Hećinog Lexusa sa kamatnim stopama većim za 500% od Evropskih, šuti, trpi i redovno glasaj ...
i onda se pitaj sto nam je 'vako...
oldschool

#182 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by oldschool »

Raduje me jedino što nisu plaćenici bili većina, već penzioneri, koje bi poskupljenje najviše i pogodilo.
nuki_cika

#183 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by nuki_cika »

fidoremilienko wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:

Image
Jest omladina aktivna masala :D
Vidi ti njih samo koliko ih ima :D
A dajte ba,ovi penzioneri što su se pojavili na ovom okupljanju su i najveci krivci,jer oni prvi lete da glasaju kad dođu izbori.
Bojktujmo izbore,ali jok,daj ti da on obavi građansku dužnost
Dr.Mr.Fr.

#184 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Dr.Mr.Fr. »

Evo samo za one koji još uvjek misle da se treba placati i dalje poskupljenje,
neka mi samo kažu kako ovaj covjek to da plati :x :x :x

slika sa protesta danas:

Image
sheilak

#185 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by sheilak »

Dr.Mr.Fr. wrote:Evo samo za one koji još uvjek misle da se treba placati i dalje poskupljenje,
neka mi samo kažu kako ovaj covjek to da plati :x :x :x

slika sa protesta danas:

Image
Cijela penzija samo za grijanje i vodu. :-)
VjecitiStudent

#186 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by VjecitiStudent »

oldschool wrote:Raduje me jedino što nisu plaćenici bili većina, već penzioneri, koje bi poskupljenje najviše i pogodilo.
Sad ce izaci Vlada sa magicnim prijedlogom, grijanje ce poskupiti 33%, ali penzioneri ce dobiti subvencije, uz jednostavan i svima lako ispunjiv uslov: Da im temperatura u stanu zimi ne prelazi 10 stepeni.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#187 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by PipiDugaDevetka »

nuki_cika wrote:
fidoremilienko wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:

Image
Jest omladina aktivna masala :D
A dajte ba,ovi penzioneri što su se pojavili na ovom okupljanju su i najveci krivci,jer oni prvi lete da glasaju kad dođu izbori.Bojktujmo izbore,ali jok,daj ti da on obavi građansku dužnost
:-) :? :( :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#188 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

chuchumbamayumbe wrote:Sve smijeniti i krivično goniti!
Ne postiže se ništa ako ih samo smijene (a oni zadrže ukradene pare i ne odgovaraju za dugove), nego goniti bagru, u zatvor i zaplijeniti imovinu, vile, vikendice, rolexe, automobile...
Neki dan su ih sve posmjenjivali. Ni mjesec dana ne rade novi direktori.
VjecitiStudent

#189 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by VjecitiStudent »

nuki_cika wrote: Jest omladina aktivna masala :D
A dajte ba,ovi penzioneri što su se pojavili na ovom okupljanju su i najveci krivci,jer oni prvi lete da glasaju kad dođu izbori.
?????????????
Bojkot izbora bi promijenio šta?
Control panel

#190 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by Control panel »

PipiDugaDevetka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sve smijeniti i krivično goniti!
Ne postiže se ništa ako ih samo smijene (a oni zadrže ukradene pare i ne odgovaraju za dugove), nego goniti bagru, u zatvor i zaplijeniti imovinu, vile, vikendice, rolexe, automobile...
Neki dan su ih sve posmjenjivali. Ni mjesec dana ne rade novi direktori.
nije tacno. jedini novi direktor je onaj u GRASU izabran konkursnom procedurom. skoro su izabrane skupstine preduzeca. to je prvi korak za promjene po zakonu. a opstrukciju tih promjena su vrsili mjesecima SBIH, SBB i dijelom SDA, znaci za godinu dana nova vlada je uspjela promijeniti jednog direktora i to prije nekoliko dana.
nuki_cika

#191 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by nuki_cika »

VjecitiStudent wrote:
?????????????
Pa znam da ne bi ništa promjenio,ali eto de mi reci sta mjenja to što izađes na izbore i biramo istu bagru.
PipiDugaDevetka

#192 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Control panel wrote: nije tacno. jedini novi direktor je onaj u GRASU izabran konkursnom procedurom. skoro su izabrane skupstine preduzeca. to je prvi korak za promjene po zakonu. a opstrukciju tih promjena su vrsili mjesecima SBIH, SBB i dijelom SDA, znaci za godinu dana nova vlada je uspjela promijeniti jednog direktora i to prije nekoliko dana.
Da, u pravu si, mijenjali se nadzorni odbori ili tako nešto, pa se povećao broj članova. Sada, mogu i direktore zamijeniti, serbezli!
PR-player

#193 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by PR-player »

sto meni sva ova iznenadna "spontana" okupljanja smrduckaju na SBB...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#194 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by -LIBERO- »

PipiDugaDevetka wrote:
Control panel wrote: nije tacno. jedini novi direktor je onaj u GRASU izabran konkursnom procedurom. skoro su izabrane skupstine preduzeca. to je prvi korak za promjene po zakonu. a opstrukciju tih promjena su vrsili mjesecima SBIH, SBB i dijelom SDA, znaci za godinu dana nova vlada je uspjela promijeniti jednog direktora i to prije nekoliko dana.
Da, u pravu si, mijenjali se nadzorni odbori ili tako nešto, pa se povećao broj članova. Sada, mogu i direktore zamijeniti, serbezli!
Upravo,sada mogu mijenjati direktore,mogu doci do papira iz tih firmi..i MOGU pokrenuti krivicnu odgovornost,pojedinaca i "zlocinackih grupa"

Al' jok,najlakse je preko povecanja racuna pokriti troskove ,troskove ko zna cim i cijim rasipanjem izazvane..izmedju ostaloga.
PR-player wrote:sto meni sva ova iznenadna "spontana" okupljanja smrduckaju na SBB...
Zato sto si vidio "Rileta" medju ljudima ili sta..?

Ako cemo posteno i objektivno,ovo okupljanje mi "smrducka" (izvinjenje ,unaprijed,zbog ovog termina) na glad,neimastinu i mucninu zbog nepravicnosti
PR-player

#195 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by PR-player »

Ne samo zbog rileta. Vidio sam jos nekih pro SBB komentara i reakcija. Cuo sam dosta poziva na vanredne izbore?! Ne kontam kako izbori mogu da rijese situaciju osim da se skine trenutna vlast a dovede neka druga koja bi kao bila bolja. A svaki normalan covjek zna da bi to znacilo sjasi kurta da uzjase murta. Koja bi to nova vlast trebala biti skontajte sami, logikom.
Ne treba lijeciti simptome nego bolest...
poznanik

#196 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by poznanik »

PR-player wrote:...Ne treba lijeciti simptome nego bolest...
A šta je bolest?
PipiDugaDevetka

#197 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

nuki_cika wrote:
VjecitiStudent wrote:
?????????????
Pa znam da ne bi ništa promjenio,ali eto de mi reci sta mjenja to što izađes na izbore i biramo istu bagru.
Zrno po zrno-pogača,
Glas po glas-legalna, mirna - revolucija!
PR-player

#198 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by PR-player »

poznanik wrote:
PR-player wrote:...Ne treba lijeciti simptome nego bolest...
A šta je bolest?
Bolest bi bilo kompletno stanje u kome se nalazi drzava i drustvo. Dovodjenje na vlast novijih u isti sistem ne bi nista promjenilo. Samo dodju drugi i nastave krasti. Ja sam peimjetio da se ljudi ne bune toliko zato sto im se krade vec zato sto i oni nisu u poziciji da kradu.Koliko samo imam prijatelja koji su bili protiv korupcije, protiv nepotizma, protiv nepostenja pa cim su skontali neke seme zaposlise se bez trunke kajanja, na isti onaj nacin koji su toliko osudjivali.
Sto no rece onaj Orvel, politicari ne padaju s neba, oni dolaze iz drustva, iz naroda i oni imaju mamu i tatu, i njih je neko odgajao. Nisu preko noci postali pokvareni i posli krasti pa i Hitler je imo mamu i tatu i njega je neko ucio kako da se ponasa. Tako je i kod nas. Citav sistem je pokvaren. Vanredni izbori bi doveli samo nove stare ljude koji bi nastavili radtiti isto...
Ja sam za neke radikalnije poteze al ne bih da dajem prijedloge jer nekima se ne bi svidjeli...
poznanik

#199 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by poznanik »

PR-player wrote:Bolest bi bilo kompletno stanje u kome se nalazi drzava i drustvo. Dovodjenje na vlast novijih u isti sistem ne bi nista promjenilo. Samo dodju drugi i nastave krasti. Ja sam peimjetio da se ljudi ne bune toliko zato sto im se krade vec zato sto i oni nisu u poziciji da kradu.Koliko samo imam prijatelja koji su bili protiv korupcije, protiv nepotizma, protiv nepostenja pa cim su skontali neke seme zaposlise se bez trunke kajanja, na isti onaj nacin koji su toliko osudjivali.
Sto no rece onaj Orvel, politicari ne padaju s neba, oni dolaze iz drustva, iz naroda i oni imaju mamu i tatu, i njih je neko odgajao. Nisu preko noci postali pokvareni i posli krasti pa i Hitler je imo mamu i tatu i njega je neko ucio kako da se ponasa. Tako je i kod nas. Citav sistem je pokvaren. Vanredni izbori bi doveli samo nove stare ljude koji bi nastavili radtiti isto...
Ja sam za neke radikalnije poteze al ne bih da dajem prijedloge jer nekima se ne bi svidjeli...
Skoro da je nemoguće u našoj državi sprovesti reforme, bilo društva, državotvorne, političke, privredne, ekonomske, kakve god, bez snažnog uticaja izvan države, bez moći drugog. Kroz višestoljetni mentalitet našeg stanovništva ugrađen je "čip" - "šuti i trpi", "ne diraj u vlast", "kako vlast kaže...". Mi ne poznajemo naša prava, nismo svjesni sopstvene moći i sposobnosti da promijenimo i udovoljimo sebi. Naše stanovništvo je religiozno i pod snažnim uticajem vjerskih organizacija, naše stanovništvo je klasno podijeljeno - manji broj bogatih na svaki način opstruira svaki pokušaj promjene, nije im u interesu. Takvih ima i na ovom forumu, koji su se kroz rat i razne malverzacije poslije, obogatili, i koji ismijavaju bilo koga ko pomisli na promjenu...
Veći dio stanovništva, siromašniji i onaj koji je i ugrožen od vlasti, nemoćan je, neorganiziran i nesposoban da se otrgne od uticaja moćnih...takve uzima letargija, osjećaj bezvrijednosti, poniženosti.

Naše stanovništvo nije spremno, nije sposobno za radikalnije poteze. Sve dok su penzije redovne, bez obzira na minimalne i nehumane, sve dok rodbina šalje dolare, franke i eure i time krpi budžet državi koja bi ga morala puniti na drugi način, sve dok preko 30% uposlenih ima redovne plaće u državnom sektoru...

I ovo današnje, "spontano" okupljanje nije spontano, organizirano je. I neka je, treba biti takvo, i okupljanja - protesta mora biti, ali okupiti se i stajati ispred zida ne znači ništa. Međutim, to je naš maksimum... :(
HM 2011

#200 Re: SPONTANO OKUPLJANJE GRAĐANA PROTIV POSKUPLJENJA!

Post by HM 2011 »

Za mene je i dalje ostao idiotski motiv protesta....

Slika penzionera sa 1/2 obustavljene penzije za kredit (kamata 10%) i 198 KM penzije, kao osnovni razlog protesta je za mene uredan poziv:

Hajde još sutra se zadužite pa subvencionirajte cijene grijanja, barem dok sam ja živ.....

----------------------

Mjere koje bi trebali predložiti vladi na usvajanje su:

Sirovine koje trošimo moraju biti iz domaćih izvora i to najeftinije moguće - a to su parovod iz Kaknja i eventualno elektro grijanje nastalo proizvodnjom iz obnovljivih izvora energije, sve to u vlasništvu Kantona Sarajevo, pa i po cijenu da je za izgradnju istoga potrebno tražiti kredit kod bilo koga....

Uz taj potez, obavezno održati cijenu grijanja na današnjem nivou za svrhe otplate kredita, ali takođe, smanjiti troškove JKP Toplana, na bezbroj načina, uzimajući čak i u obzir 50% plate za 50% zaposlenih toplana tokom "ne grijne" sezone..... (jedne godine jedna grupa na plaćenom odmoru druge godine druga)....

Svejedno svaki kvar koji nastaje unutar zgrade na toplovodnim instalacijama - opravak snose stanari zgrade sa računa upravitelja....

Naplata potraživanja mora biti 100%.....

Odmah krenuti u provedbu plana.
---------------------------------------------

Ostaje još vodovod - ima li tu kakvih prijedloga osim ignorisanih ?

Pardon - nisam u parlamentu, moj glas se tamo ne čuje - džaba sam ovo napisao..
Post Reply