Zalosno je vidjeti da si jedino to od svega sto sam napisao primijetio, ali nazalost cinjenica je da su jednom dijelu Bosnjaka i dalje mahalske ili seoske hodze najveci intelektualni autoriteti.shebiha_utvara wrote:neki se bas pale na hodzemmaar wrote:Do sad nisam vidio ni jedan argument koji bi osporio tvrdnje koje sam iznio, ali dovoljno je vidjeti sposobnost argumentacije i civilizovanog vodjenja dijaloga osoba koje nekriticki prihvataju sve sto im hodza im mahale kaze, pa da covjeku bez imalo predznanja postane jasno na cemu pociva bosnjacki udes. Zatucanost, neobrazovanost, lakovjernost i nesto sto nam je izgleda vec i patoloski problem, nikakvo pamcenje i hronicni nedostatak svakog ljudskog i nacionalnog dostojanstva i samosvijesti.borcanin wrote:Hajde ti historicar, ne mahnitaj. Pusti ti naseg rodju i nas, znamo mi ko je Bosnjake protjerivao u Tursku, znamo mi koliko nas vi Srbi i Hrvati volite. Rodjak pusti ovog hajvana.
Ja nisam hajvan kako me u svojoj nemoci castis, a ovo nije ni stala da se tako ponasas.i omiljen i svakodnevan komentar im je ´´rade i slijede kako im hodza iz mahale kaze ´´
![]()
![]()
imaju neki hodza-fetis, sta li
Jednako je zalosno vidjeti kako i danas neki Bosnjaci nasjedaju na velikosrpske i velikohrvatske podvale i svoj nacionalni identitet vezuju ne samo uz "muslimanstvo", vec i uz turski ("O, Turci", "Doslo je vrijeme da se osvetimo Turcima", i tako dalje), pri tome se odricuci svog autohtonog bosnjackog identiteta, kulture, a time indirektno i prava na autohtonost, nacionalnu posebnost i u na kraju prava i na ovu zemlju.