Od toga zavisi ko bi sredstva obezbjedio. U kojemu gradu bi se eventualno stadion pravio taj bi grad bio dužan i obezbjediti sredstva.BHF_Manijak wrote:U bilo kojem samo da ima kapacitet veci od 30.000!!!
Stadion reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#176 Re: Stadion reprezentacije BiH
-
mekaba
#177 Re: Stadion reprezentacije BiH
burek_in_space wrote:Samo jednu stvar zaboravljash - vishe nismo u komunizmu.mekaba wrote:
Ovi sto nemaju bi dali ali ovi sto imaju puno su malo tezi na davanju.Zaboravih reci da je i A.polje izgradjeno od novca iz samodoprinosa gradjana.Zvalo se naselje Solidarnosti a u narodu Sadaka City.Moj rahmetli otac je cetiri godine izdvajao sredstva za ovo naselje.Volja i organizacija kod komunjara je bila na nivou pa nek prica ko sta hoce.
Htjeli smo ga srushiti -*ebali smo mu mamu za narednih hiljadu godina na ovim prostorima.
Sad uzhivajmo u demokratiji.
A smatram da ti je inache pricha malo bezveze, dok pishesh iz Danske, zemlje sa najvecim mogucim standardom u Evropi, i pravish paralelu sa svojom domovinom, koja je pri dnu svih mogucih ekonomskih kategorija.
Kakve veze ima Danska u ovoj prici i gdje sam ja to uporedio ove dvije zemlje
Da se vratim temi odnosno stadionima. Vidim evo samo se farbaju ograde i mijenjaju vodokotlici na stadionima zadnjih 50 godina.Imas li ti kakvu ideju za nesto jache i konkretnije????? Nemoj samo prizivati Arape da grade i kojekakve donatore da nam naprave a mi samo da uselimo.
- ReD aka Socijalista
#178 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ja bih volio najvise da se napravi u Jajcu. U sred nam lijepe BosneBosanski_kralj wrote:Od toga zavisi ko bi sredstva obezbjedio. U kojemu gradu bi se eventualno stadion pravio taj bi grad bio dužan i obezbjediti sredstva.BHF_Manijak wrote:U bilo kojem samo da ima kapacitet veci od 30.000!!!
- Bosanski_kralj
#179 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ja bih volio u Bihaću da se napravi, ali pošto je to skoro nemoguće, onda bilo koji grad u BiH a da nije Sa ili Ze da ne bih slušao njihova prepucavanja o tome.ReD aka Socijalista wrote:Ja bih volio najvise da se napravi u Jajcu. U sred nam lijepe BosneBosanski_kralj wrote:Od toga zavisi ko bi sredstva obezbjedio. U kojemu gradu bi se eventualno stadion pravio taj bi grad bio dužan i obezbjediti sredstva.BHF_Manijak wrote:U bilo kojem samo da ima kapacitet veci od 30.000!!!![]()
-
Baudelaire
#180 Re: Stadion reprezentacije BiH
Dosta ba kritike više. Haj se vrati u Bosnu živi neko vrijeme, pa vidi hoće li ti stadion biti prva stvar na pameti.
-
mekaba
#181 Re: Stadion reprezentacije BiH
KritikaBaudelaire wrote:Dosta ba kritike više. Haj se vrati u Bosnu živi neko vrijeme, pa vidi hoće li ti stadion biti prva stvar na pameti.
Ne smijete kritikovati sve ide glat.
@"Baudelaire" evo tvog komentara na temi Bosna-Portugal : ja sad na TV-u gledam. Žale se neki momci, kao nema fol karata, ali ima ako odete dole kod tapkaroša. Ovo se izgleda samo u BiH može desiti. Kakva sramota.
Kako vidim i ti kritikujes
- burek_in_space
#182 Re: Stadion reprezentacije BiH
Naravno da se ne mozhe povuci, ali ti je pravish, jer pravish poredjenje. Kazhesh ima dovoljno ljudi koji su spremni izdvojiti pare za stadion. Evo prvi ja imam solidan posao, hvala Bogu na tome, ali prvi necu izdvojiti pare za taj stadion, ne zato shto ne zhelim nego zato shto u ovoj jadnoj Bosni ima prioritetnijih stvari od jedne gradjevine tog tipa.mekaba wrote:
Kakve veze ima Danska u ovoj prici i gdje sam ja to uporedio ove dvije zemlje![]()
Jedino mozda tebi licno to smeta sto se javljam iz dijaspore.Ja sam ovdje samo radnik za platu i nista vishe.Nikakve "ljubavi" nema sa ovom zemljom. Kazes "paralela" hahahaa pa na zalost ni paralela se nemoze povuci.Inace je u BiH slicna prica kod vecine.Sve je shuplja,sve je baglama,sve je bezze, sve neki manguplupluk....... Dobro moja je prica bezze ti kazes i ja postujem tvoje misljenje.Koliko si ti u pravu je nesto sasvim drugo.
Da se vratim temi odnosno stadionima. Vidim evo samo se farbaju ograde i mijenjaju vodokotlici na stadionima zadnjih 50 godina.Imas li ti kakvu ideju za nesto jache i konkretnije????? Nemoj samo prizivati Arape da grade i kojekakve donatore da nam naprave a mi samo da uselimo.
Kada rijeshimo situaciju da se ne mora svaki drugi dan skupljati pare za lijechenje bolesnog djeteta, majke/oca/sestre/brata, kada pokrenemo privredu kojoj manji potres na svjetsko trzhishtu nece toliko nauditi da desetine hiljada ljudi ostanu bez posla, onda tek mozhemo pocheti prichu o izgradnji stadiona.
A to izdvajanje ppara iz privatnih dzepova gradjana u kapitalistichkom drushtvu je prosto nemoguce, zato ti i spomenuh komunizam odnosno tachnije socijalizam koji nam je toliko smetao, pa ga shucur Allahu i Isusu srushismo prije 20 godina.
p.s.
Ne smeta mi tvoje mjesto boravka ni najmanje, i sam imam familije koja je tudjom voljom zavrshila po Danskoj i Skandinaviji i ne bode me u ochi njihovo mjesto boravka, nego odsustvo realnosti u njihovim komentarima kada se pricha o deshavanjima u BiH.
-
Baudelaire
#183 Re: Stadion reprezentacije BiH
Pogrešno sam se izrazio. Kritikuj do mile volje, ali nemoj bezveze pričati da je stadion prioritet, kad nije. Evo burek ti je objasnio dole sve, nemam namjeru pisati kilometarski post. Jel najveći problem u državi što imamo stadion od 10 000 mjesta?mekaba wrote:KritikaBaudelaire wrote:Dosta ba kritike više. Haj se vrati u Bosnu živi neko vrijeme, pa vidi hoće li ti stadion biti prva stvar na pameti.Pa bolan ne bio citas li ti sta. Vidis li ti ovaj belaj sa kartama za utakmicu u Zenici??? Citaj malo komentare i sve ce ti se samo kazati.Cuj ne treba nam stadion a 10 000 minimum je ostalo bez karte i to onih koji su odlucili da se bore da dobiju kartu.Najmanje 20 000 je odustalo kad se culo da se igra u Zenici. Iz dijaspore niko nista nije organizovao jer je nemoguce dobiti kartu a doslo bi 100 autobusa.I ti sad kazes nemoj kritikovati. Halo grad SA sa pola miliona ljudi dobio 800 karata
Bihac,Mostar,Tuzla zajedno mozda 1000 a evo u komentarima citam da nije bilo uopste prodaje u vecini BH gradova ili preciznije samo u SA i ZE. Sta ce nam stadion
![]()
@"Baudelaire" evo tvog komentara na temi Bosna-Portugal : ja sad na TV-u gledam. Žale se neki momci, kao nema fol karata, ali ima ako odete dole kod tapkaroša. Ovo se izgleda samo u BiH može desiti. Kakva sramota.
-
mekaba
#184 Re: Stadion reprezentacije BiH
Momak u kapitalistickom drustvu svi placaju poreze a oni koji eskiviraju zavrse sa biznisom za sva vremena ili u zescim slucajevima iza brave.Od tih poreza drzava zivi. U nasoj BiH niko to ne j...e ni 2% tako da je stanje kakvo jeste. To sto ti neces donirati je potpuno OK. Meni je jako interesantno sto se na slicnim temama uvijek kad se radi o nekim akcijama javljaju najvise oni koji su protiv i nece da ucestvuju.Ok jarane "nemoj nam odmagati odmah si nam pomogao".Baudelaire wrote:Pogrešno sam se izrazio. Kritikuj do mile volje, ali nemoj bezveze pričati da je stadion prioritet, kad nije. Evo burek ti je objasnio dole sve, nemam namjeru pisati kilometarski post. Jel najveći problem u državi što imamo stadion od 10 000 mjesta?mekaba wrote:KritikaBaudelaire wrote:Dosta ba kritike više. Haj se vrati u Bosnu živi neko vrijeme, pa vidi hoće li ti stadion biti prva stvar na pameti.Pa bolan ne bio citas li ti sta. Vidis li ti ovaj belaj sa kartama za utakmicu u Zenici??? Citaj malo komentare i sve ce ti se samo kazati.Cuj ne treba nam stadion a 10 000 minimum je ostalo bez karte i to onih koji su odlucili da se bore da dobiju kartu.Najmanje 20 000 je odustalo kad se culo da se igra u Zenici. Iz dijaspore niko nista nije organizovao jer je nemoguce dobiti kartu a doslo bi 100 autobusa.I ti sad kazes nemoj kritikovati. Halo grad SA sa pola miliona ljudi dobio 800 karata
Bihac,Mostar,Tuzla zajedno mozda 1000 a evo u komentarima citam da nije bilo uopste prodaje u vecini BH gradova ili preciznije samo u SA i ZE. Sta ce nam stadion
![]()
-
bahonnen
#185 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ček, ček, malo...
Ovdje ljudi traže od države da napravi stadion, a ne da to bude prvenstveno donacija.
Ako neko može kupiti pare za stadion: BUJRUM!
Ali ako me neko pita "Da li želiš 1000 radnih mjesta u proizvodnji (naglašavam: u proizvodnji) ili 2 stadiona?" ja sam za radna mjesta.
Ovdje ljudi traže od države da napravi stadion, a ne da to bude prvenstveno donacija.
Ako neko može kupiti pare za stadion: BUJRUM!
Ali ako me neko pita "Da li želiš 1000 radnih mjesta u proizvodnji (naglašavam: u proizvodnji) ili 2 stadiona?" ja sam za radna mjesta.
-
Baudelaire
#186 Re: Stadion reprezentacije BiH
Mekaba, ili se odluči za koju si varijantu, ili me prestani zajebavati.
Prvo pričaš da prioritet države Bosne i Hercegovine treba da bude stadion, kritikuješ sve koji se ne slažu sa tim, a onda kasnije kažeš da to treba donacijama izganjati. Donacije su druga stvar, ja ću prvi odvojiti koliko mogu jer je meni velika želja da imamo normalan stadion. Međutim, to nikako ne smije biti projekat koji će se finansirati iz državnog budžeta, s kojim ionako imamo more problema. Jebe se jadnom radniku za državni stadion kad nema za hljeba. A jebe se i meni za stadion kad vidim da ljudi nemaju za hljeba.
Prvo pričaš da prioritet države Bosne i Hercegovine treba da bude stadion, kritikuješ sve koji se ne slažu sa tim, a onda kasnije kažeš da to treba donacijama izganjati. Donacije su druga stvar, ja ću prvi odvojiti koliko mogu jer je meni velika želja da imamo normalan stadion. Međutim, to nikako ne smije biti projekat koji će se finansirati iz državnog budžeta, s kojim ionako imamo more problema. Jebe se jadnom radniku za državni stadion kad nema za hljeba. A jebe se i meni za stadion kad vidim da ljudi nemaju za hljeba.
-
mekaba
#187 Re: Stadion reprezentacije BiH
Haha jaro nemoj se sekirati ocito se ne razumijemo.Nisi citao mozda prve moje postove pa ti nista nije jasno.Evo ovaj iznad tebe (neznam kako se zove) ponovo spominje IZGRADNJUBaudelaire wrote:Mekaba, ili se odluči za koju si varijantu, ili me prestani zajebavati.
Kako vama nije vishe jasno da se ta rekonstrukcija mora desiti prije ili kasnije.Jednostavno mora ako smo iole normalna drzava.Pa zar vam ova desavanja zbog zadnje tekme ne govore nista
Halo REKONSTRUKCIJA .Isto kad u svom stanu promijenish kupatilo , kuhinju i stare vodo i elektro instalacije.Ovaj gore gospodin kaze vishe bi volio radna mjesta i fabrike
Jbt. kolko smo vremena potrosili na ovom forumu mogli smo zaraditi u firmi pola plate
- ReD aka Socijalista
#188 Re: Stadion reprezentacije BiH
Zahvaljujem se svemirskom burekdziji na postavljanju ankete!

- ReD aka Socijalista
#189 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ne bi bilo lose da navedete i razlog zasto ste odabrali bas taj grad. Ja evo recimo sa glasao za Jajce jer nije daleko od ostatka Bosne i nalazi se prilicno centralno u drzavi i cak je nama Krajisnicima lako dostupan. 
- Bosanski_kralj
#190 Re: Stadion reprezentacije BiH
Za Bihać sam glasao. Red bi bio da i ja jednom odem na utakmicu sa 5 KM ( plus ulaznica).
Ovako mi je svaka utakmica reprezentacije gostovanje i minimalno jedan dan moram samo za to rezervisati i prilagođavati i predavanja i ostale aktivnosti utakmicama reprezentacije.
- pirmin
#191 Re: Stadion reprezentacije BiH
Banjaluka :
-geo-politicki razlozi
-postoji kakva-takva infrastruktura
-smorili su SA i ZE
-geo-politicki razlozi
-postoji kakva-takva infrastruktura
-smorili su SA i ZE
- quasar
#192 Re: Stadion reprezentacije BiH
Zenica, jednako daleko odsvud.
- phillie
#193 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ja sam stavio stadion u "neki drugi grad" i to Gradachac. Gdje ce drugo Zmajevi biti domacini nego na stadionu iznad kojeg stoji kula Kapetana Gradashchevica "Zmaja od Bosne". Mislim kad vec lupamo, da lupamo do kraja...al valjda je ovo vise izludjenost vecine clanova foruma sa "fudbalskog" boarda, od pustog iscekivanja 11.11.11 koje traje vec mjesec dana, i sve sto se imalo reci o utakmici, barazu se reklo, pa hajmo sad malo u nadrealizam.
Zivio.
Zivio.
- ReD aka Socijalista
#194 Re: Stadion reprezentacije BiH
quasar wrote:Zenica, jednako daleko odsvud.
- Ja_Ja
#195 Re: Stadion reprezentacije BiH
Zenica jer ima sve sto je potrebno za jedan stadion. Uz to najmanja ulaganja bi bila u ZE ukoliko se odluci npr. da se sve tribine dovedu u istu ravan s zapadnom.
-
motorola01
#196 Re: Stadion reprezentacije BiH
U Zenici treba odraditi drenazu i postaviti novu travu kao na svim svjetskim stadionima,a tribine kad se naprave.To je najjeftinija i najpovoljnija varijanta.To bi kostalo nekih 1-2 miliona KM..
PS.Ko o cemu,sarajlija o donacijama..Izvinjavam se ali morao sam
...
Ne kaze covjek da stadion napravi kanton Sarajevo u suradnji sa recimo NSBIH-a i nekim udjelom FBIH-a,nego donacijama
...Godisnji budzet KS 500-700 miliona KM.Znaci u zadnjih 10 godina u KS potroseno 5-7 milijardi KM,a vrlo dobro znate na sta lice stadion Kosevo i Grbavica
,a tolike pare su prosle kroz grad Sarajevo u zadnjih 10 godina...Mogli su svemirsku stanicu napraviti,a ne dovesti u red makar jedan stadion u gradu.Toliko o ljudima koji vode glavni grad zadnjih deset godina i koliko misle o sportu.Da ne govorimo kad repka zijani jednu tekmu u glavnom gradu sta se onda desava sa posjetom u narednim mecevima i opet gore gledam,htjeli bi stadion praviti(naravno kad bude para,tmao neke 2050.god)u glavnom gradu
.Sto neko rece,treba napraviti stadion na tromedji Sarajevo-Tuzla-Zenica....
PS.Ko o cemu,sarajlija o donacijama..Izvinjavam se ali morao sam
Ne kaze covjek da stadion napravi kanton Sarajevo u suradnji sa recimo NSBIH-a i nekim udjelom FBIH-a,nego donacijama
- samo_ti
#197 Re: Stadion reprezentacije BiH
U Brckom se pravio onaj stadion, velik bi bio ...e sada, dokle se s tim doslo, ima li ista od toga ?
-
motorola01
#198 Re: Stadion reprezentacije BiH
Kakvo ba Brcko,ne treba gore nista ulagati.Ne daj Boze rata,srbi ce to spaliti dok si rekao keks.Ovako neka dodju ako smiju na tromedju ova tri gradasamo_ti wrote:U Brckom se pravio onaj stadion, velik bi bio ...e sada, dokle se s tim doslo, ima li ista od toga ?
ps.Kad se to poceo praviti taj stadion?
-
bahonnen
#199 Re: Stadion reprezentacije BiH
Volio bih vidjeti gdje ta tromeđa... Pa ne graniče jedni s drugim.
Uostalom, većina se ovdje složila: NEMA SMISLA IZGRADNJA!
Ne znam otkud vam ideja za ovakvu anketu.
Ako šta treba treba odraditi koliko to sredstva dozvoljavaju u Zenici i to je to.
Edit: Znate li koliko treb aiz Krajine do Tuzle? Bliže je da se igra u Mađarskoj.
Kao što BiH nije samo Sarajevo. Isto tako nije ni samo SA, ZE i TZ...
Ako šta treba treba odraditi koliko to sredstva dozvoljavaju u Zenici i to je to.
Edit: Znate li koliko treb aiz Krajine do Tuzle? Bliže je da se igra u Mađarskoj.
-
motorola01
#200 Re: Stadion reprezentacije BiH
Ma negdje na livadi napraviti,gdje ima puno prostorabahonnen wrote:Volio bih vidjeti gdje ta tromeđa... Pa ne graniče jedni s drugim.