Ma ja čovjek baš konto taj tekst objaviti u portugalskim novinama, al' dobro ga napomenu da nam se ne isplati dizanje tenzija.DaysleepeR wrote:daj ba, ko se ba boji takvih priča, takvo dizanje tenzija ti samo garantuje kasapljenje od strane sudije koji ZNA da mu neće dlaka sa glave faliti...arzuhal wrote:Treba vako nešto objavit u kakvim portugalskim novinama, nekoliko dana pred tekmu![]()
Skoro da se poklapaju Kurban-bajram i utakmica...U Bosni, maglovitoj i kaljavoj, mirno se pripremaju kurbanski žrtvenici...Sa brda oko stadiona Bilino polje teku potoci krvi, dobrodušni bosanci kasape ovce i goveda nakon ritualnog klanja...Sve je ekstatično, mala djeca preuzimaju komade mesa i djele ih ljudima...Čudan sjaj u očima, svi se oblizuju, čudno ponašanje stanovnika...Noćas igraju i protiv Portugala prvu utakmicu baraža...
hajmo malo se baviti realnim stvarima
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Atticus Finch
#176 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
- arzuhal
#177 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Plavih_11 wrote:...rekao je Carlos Godinho, tehnički direktor Portugala, dodavši:
"Uvjeti na stadionu nisu najbolji, travnjak je poput močvare, ali moramo igrati".

- DaysleepeR
#178 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
sumirprimus wrote:
AJDE REALNO,a da mu zapjevamo mjesto one bosnom behar probeharao:a da me vidi baboooo![]()
hajmo realno igrat fudbal pa kom opanci kom obojci...
-
north
#179 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Hm, mnogi misle da bi bilo bolje da igramo revanš kući, evo i Sušić i Hugo Almeida tako misle....
Ne znam, hajmo uzeti dosadašnja bliska iskustva: Portugal - prošli baraž, Francuska, Bjelorusija..puno komotnije i bez grča igramo na strani....
Izaće ovo na dobro aBd...
Ne znam, hajmo uzeti dosadašnja bliska iskustva: Portugal - prošli baraž, Francuska, Bjelorusija..puno komotnije i bez grča igramo na strani....
Izaće ovo na dobro aBd...
- carlos acosta
- Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna
#180 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
veljaca wrote:Slazem se .....Sa_u_srcu wrote:Ja vam garantujem da je i Portugal birao, da bi nas ostavio zadnje na popisu...
KO ih jebe, neka se i oni brinu nama, ako mozemo onako raznjeti Francuze na njihovom terenu, ove Portugalce mozemo proci...
Pogotovo sto ima i doza OSVETE .....
o cemu vi pricate
stvarno smo tipicni balkanci, jebo nas mentalitet ovakav
jedna njemacka protiv koga god da igra maksimalno postuje protivnika, cak nastoji da se ne predstavi apsolutnim favoritom, a mi bosnje koji se nikad nismo plasirali nigdje govorimo ma nek se portugal brine o nama
boze sacuvaj
-
sumirprimus
#181 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ma ajmo mi prljavo,bilo kako samo da ih ostavimo kod kuce,oni bolje plaĆuDaysleepeR wrote:sumirprimus wrote:
AJDE REALNO,a da mu zapjevamo mjesto one bosnom behar probeharao:a da me vidi baboooo![]()
hajmo realno igrat fudbal pa kom opanci kom obojci...
- DaysleepeR
#182 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
dovoljno je loše što ga je postavio ovdje da ga normalni ljudi gledaju i čitaju... to je dovojlna šteta za čovječanstvoAtticus Finch wrote:
Ma ja čovjek baš konto taj tekst objaviti u portugalskim novinama, al' dobro ga napomenu da nam se ne isplati dizanje tenzija.![]()
-
glockov kolac
#183 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
"Onde exatamente Bósnia. Nós garantimos isso é FIFA Set Up"ja71 wrote:Sad Portugalci govore:
"Kud bas Bosna.
Garant nam je ovo FIFA namjestila."
- arzuhal
#184 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Prijavi me UN-u ili kome drugomDaysleepeR wrote:dovoljno je loše što ga je postavio ovdje da ga normalni ljudi gledaju i čitaju... to je dovojlna šteta za čovječanstvoAtticus Finch wrote:
Ma ja čovjek baš konto taj tekst objaviti u portugalskim novinama, al' dobro ga napomenu da nam se ne isplati dizanje tenzija.![]()
- arzuhal
#185 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
glockov kolac wrote:"Onde exatamente Bósnia. Nós garantimos isso é FIFA Set Up"ja71 wrote:Sad Portugalci govore:
"Kud bas Bosna.
Garant nam je ovo FIFA namjestila."
![]()
- respo
#186 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
kao sto rekoh nije im svejedno
Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro. Quanto aos outros confrontos: Montenegro deve passar pela fosca República Tcheca (que depois da Euro 2008 nunca mais voltou ao bom futebol da primeira metade da década passada); Croácia deve passar da Turquia - revanche pela heroica vitória turca na última Euro - vejo o time croata com mais qualidade que os comandados por Hiddink; Estônia x Irlanda, deve dar Irlanda - ainda estou surpreso pela presença da Estônia nesses playoffs - mais tradição e também um time fisicamente muito forte. Voltando ao jogo de Portugal: a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar
Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro. Quanto aos outros confrontos: Montenegro deve passar pela fosca República Tcheca (que depois da Euro 2008 nunca mais voltou ao bom futebol da primeira metade da década passada); Croácia deve passar da Turquia - revanche pela heroica vitória turca na última Euro - vejo o time croata com mais qualidade que os comandados por Hiddink; Estônia x Irlanda, deve dar Irlanda - ainda estou surpreso pela presença da Estônia nesses playoffs - mais tradição e também um time fisicamente muito forte. Voltando ao jogo de Portugal: a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar
- denimb
#187 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
respo wrote:kao sto rekoh nije im svejedno
Prevedi i nama jbg
- winnie
#188 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
imamo jaku ekipu i sa bilo kime mozemo igrati ravnopravno.... bar prvo poluvrijeme 
nemojte biti malodusni
nemojte biti malodusni
- los merengues
- Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići
#189 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ko ce cuvati CR7:
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii

Pepe i Carvallo out
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii
Pepe i Carvallo out
Last edited by los merengues on 13/10/2011 14:54, edited 1 time in total.
- Maxwell2008
#190 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Što bi reko naš narod :
Ne da se usranom preko potoka
Kad smo mi šta dobili a da se nismo napatili ...nemamo još ni državu a koliko smo krvi i znoja prolili ...
ma portugal će biti kao izlet ...
Ne da se usranom preko potoka
Kad smo mi šta dobili a da se nismo napatili ...nemamo još ni državu a koliko smo krvi i znoja prolili ...
ma portugal će biti kao izlet ...
- amrica
#191 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
kakav je ovo mandrak? omandračio penal?
-
liliac
#192 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
e, ovo je razlog što mi nikad nećemo naprijed. naša kolektivna nesposobnost da se suočimo sa stvarnošću. pregaziće nas ljudi. i to ozbiljnije nego prošli put.los merengues wrote:Ko ce cuvati CR7:
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii![]()
-
sumirprimus
#193 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nestopenal nasri,portugal ko i francuska, mujto jake ,voltaža portugal,bosna poderator pjanic i djeko,tremor,novi de?cr7???
- amrica
#194 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
"Ako ne za kaznu na vrhu Mandrake Nasri, imali bismo Portugal protiv Francuske u doigravanju, priliku, će imati pregled eura. Kao i za ostale usporedbe: Crna Gora mora proći kroz mat Češka (nakon Eura 2008 koji nikada ne dođe dobar nogomet prvoj polovici desetljeća), Hrvatska mora proći iz Turske - Turski osvetu za herojsku pobjedu u posljednjih Euro - vidi ekipa hrvatski s više kvalitete od onih koje je zapovijedao Hiddink, Estonija protiv Irske, Irska bi trebao dati - ja sam još uvijek iznenađen prisustvom Estonije u tim Playoff - više tradicija i ekipa fizički vrlo jaka. Povratak u igru Portugal: Bosna može imati Pjanic i Džeko, ali je drhtao protiv portugalski prije, i tako mora drhtati opet, Portugal je zastrašujuća vrijeme CR7 ima i drugih dobrih igrača, mora proći"
google
- alica.k
#195 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
kaze, mozda imamo mi bosanci dzeku i pjanica, al imaju i oni kristinu i druge dobre igrace, i vec smo drhtali pred njima, portugal to mora uzet.denimb wrote:respo wrote:kao sto rekoh nije im svejedno
Prevedi i nama jbg
tak da, ipak im je svejedno...
eto i amricin google isto kaze
Last edited by alica.k on 13/10/2011 14:55, edited 1 time in total.
- Maxwell2008
#196 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
evo šta kaže googledenimb wrote:respo wrote:kao sto rekoh nije im svejedno
Prevedi i nama jbg
Ako ne za kaznu na vrhu Mandrake Nasri, imali bismo Portugal protiv Francuske u doigravanju, priliku, će imati pregled eura. Kao i za ostale usporedbe: Crna Gora mora proći kroz mat Češka (nakon Eura 2008 koji nikada ne dođe dobar nogomet prvoj polovici desetljeća), Hrvatska mora proći iz Turske - Turski osvetu za herojsku pobjedu u posljednjih Euro - vidi ekipa hrvatski s više kvalitete od onih koje je zapovijedao Hiddink, Estonija protiv Irske, Irska bi trebao dati - ja sam još uvijek iznenađen prisustvom Estonije u tim Playoff - više tradicija i ekipa fizički vrlo jaka. Povratak u igru Portugal: Bosna može imati Pjanic i Džeko, ali je drhtao protiv portugalski prije, i tako mora drhtati opet, Portugal je zastrašujuća vrijeme CR7 ima i drugih dobrih igrača, mora proći
-
Balkanski_sindrom
#197 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Kako pobijediti Portugal??
Posto FIFA/UEFA igraju po svojim prljavim pravilima, tako i sama BIH mora naci svoje puteve kako da dodje do tog evropskog prvenstva i nigdje ne pise niti se trazi da ti putevi budu cisti i casni.
Ja kao prijedlog imam ovo. U turskom Besiktasu ima cak 6-7 Portugalaca medju kojima su neki aktivni u reprezentaciji Portugala dok su neki moguci potencijal (npr Almeida, Simao, ne znam sta je sa Quaresmom, M. Fernandesom, Bebe-om, J. Alvesom...)...
Vidim dalje da Besiktas 24.10 igra sa Mersinom u kome brani nas Ibrahim Sehic dok malo prije utakmice igraju sa Genclerbirligi u kome igra Zec. Dakle ozbiljno treba razmisljati o tome ad se preko Zeca i Sehica i njihovim prijatelja u ovim klubovima barem na 2-3 sedmice iz stroja izbaci jedan dio ovih igraca...
Slicna stvar se mozda moze napraviti i u drugim ligama gdje su i nasi i portugalski igraci....
U Zenici otvoreno ici na provokacije portugalskih igraca koji su na granici suspenzije, i oni su isto radili u Portugalu prosli put. Svjesno u igru pri kraju utakmice ubaciti nekog naseg igraca sa klube da unakazi njihova 2-3 najbolja igraca, cak da dobije i crveni za uzvrat ali samo neka im najbolje iznesu na nosilima na bilinom polju..
dalje ako treba na seminar u fudbalski savez dovesti igrace koji imaju iskustva sa povredama drugih igraca, kako udarati, kad i kako a da je najmanji rizik da sudija vidi i sankcionise, u koji dio tijela amrisati i slicno....
Posto FIFA/UEFA igraju po svojim prljavim pravilima, tako i sama BIH mora naci svoje puteve kako da dodje do tog evropskog prvenstva i nigdje ne pise niti se trazi da ti putevi budu cisti i casni.
Ja kao prijedlog imam ovo. U turskom Besiktasu ima cak 6-7 Portugalaca medju kojima su neki aktivni u reprezentaciji Portugala dok su neki moguci potencijal (npr Almeida, Simao, ne znam sta je sa Quaresmom, M. Fernandesom, Bebe-om, J. Alvesom...)...
Vidim dalje da Besiktas 24.10 igra sa Mersinom u kome brani nas Ibrahim Sehic dok malo prije utakmice igraju sa Genclerbirligi u kome igra Zec. Dakle ozbiljno treba razmisljati o tome ad se preko Zeca i Sehica i njihovim prijatelja u ovim klubovima barem na 2-3 sedmice iz stroja izbaci jedan dio ovih igraca...
Slicna stvar se mozda moze napraviti i u drugim ligama gdje su i nasi i portugalski igraci....
U Zenici otvoreno ici na provokacije portugalskih igraca koji su na granici suspenzije, i oni su isto radili u Portugalu prosli put. Svjesno u igru pri kraju utakmice ubaciti nekog naseg igraca sa klube da unakazi njihova 2-3 najbolja igraca, cak da dobije i crveni za uzvrat ali samo neka im najbolje iznesu na nosilima na bilinom polju..
dalje ako treba na seminar u fudbalski savez dovesti igrace koji imaju iskustva sa povredama drugih igraca, kako udarati, kad i kako a da je najmanji rizik da sudija vidi i sankcionise, u koji dio tijela amrisati i slicno....
Last edited by Balkanski_sindrom on 13/10/2011 15:03, edited 1 time in total.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#198 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
najkraće rečeno - nemamo grama šanse...
UEFA, dabogda bankrotirali i niko vam nikad ne kupio TV prava, stoko jedna evropska, korumpirana
UEFA, dabogda bankrotirali i niko vam nikad ne kupio TV prava, stoko jedna evropska, korumpirana
- DaysleepeR
#199 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
arzuhal wrote: Prijavi me UN-u ili kome drugom
mogu li Allahu Dž.Š.? Što umjesto da veličaš Kurban Bajram ti ga svodiš na alat za šprdanje?
-
Sa_u_srcu
#200 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ma daj ba sta vam je,... Portugal, da je ekipa kakvom je smatrate, bio bi vec na prvenstvu kvalifikovan itd....
Jadni Danci ih pobjede...oni im daju 3 kola kuci, ovaj put, ce ostati u Portugalu...i gledati nas kako igramo
Jadni Danci ih pobjede...oni im daju 3 kola kuci, ovaj put, ce ostati u Portugalu...i gledati nas kako igramo