BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Atticus Finch

#176 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Atticus Finch »

DaysleepeR wrote:
arzuhal wrote:Treba vako nešto objavit u kakvim portugalskim novinama, nekoliko dana pred tekmu :mrgreen:

Skoro da se poklapaju Kurban-bajram i utakmica...U Bosni, maglovitoj i kaljavoj, mirno se pripremaju kurbanski žrtvenici...Sa brda oko stadiona Bilino polje teku potoci krvi, dobrodušni bosanci kasape ovce i goveda nakon ritualnog klanja...Sve je ekstatično, mala djeca preuzimaju komade mesa i djele ih ljudima...Čudan sjaj u očima, svi se oblizuju, čudno ponašanje stanovnika...Noćas igraju i protiv Portugala prvu utakmicu baraža...
daj ba, ko se ba boji takvih priča, takvo dizanje tenzija ti samo garantuje kasapljenje od strane sudije koji ZNA da mu neće dlaka sa glave faliti...

hajmo malo se baviti realnim stvarima
Ma ja čovjek baš konto taj tekst objaviti u portugalskim novinama, al' dobro ga napomenu da nam se ne isplati dizanje tenzija. :D

:-)
arzuhal

#177 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Plavih_11 wrote:...rekao je Carlos Godinho, tehnički direktor Portugala, dodavši:

"Uvjeti na stadionu nisu najbolji, travnjak je poput močvare, ali moramo igrati".
Image
DaysleepeR

#178 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

sumirprimus wrote:
AJDE REALNO,a da mu zapjevamo mjesto one bosnom behar probeharao:a da me vidi baboooo :mrgreen: :evil:

hajmo realno igrat fudbal pa kom opanci kom obojci...
north

#179 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Hm, mnogi misle da bi bilo bolje da igramo revanš kući, evo i Sušić i Hugo Almeida tako misle....

Ne znam, hajmo uzeti dosadašnja bliska iskustva: Portugal - prošli baraž, Francuska, Bjelorusija..puno komotnije i bez grča igramo na strani....

Izaće ovo na dobro aBd...
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#180 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by carlos acosta »

veljaca wrote:
Sa_u_srcu wrote:Ja vam garantujem da je i Portugal birao, da bi nas ostavio zadnje na popisu...

KO ih jebe, neka se i oni brinu nama, ako mozemo onako raznjeti Francuze na njihovom terenu, ove Portugalce mozemo proci...
Slazem se .....

Pogotovo sto ima i doza OSVETE .....

o cemu vi pricate
stvarno smo tipicni balkanci, jebo nas mentalitet ovakav
jedna njemacka protiv koga god da igra maksimalno postuje protivnika, cak nastoji da se ne predstavi apsolutnim favoritom, a mi bosnje koji se nikad nismo plasirali nigdje govorimo ma nek se portugal brine o nama

boze sacuvaj
sumirprimus

#181 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote:
sumirprimus wrote:
AJDE REALNO,a da mu zapjevamo mjesto one bosnom behar probeharao:a da me vidi baboooo :mrgreen: :evil:

hajmo realno igrat fudbal pa kom opanci kom obojci...
ma ajmo mi prljavo,bilo kako samo da ih ostavimo kod kuce,oni bolje plaĆu :mrgreen:
DaysleepeR

#182 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

Atticus Finch wrote:
Ma ja čovjek baš konto taj tekst objaviti u portugalskim novinama, al' dobro ga napomenu da nam se ne isplati dizanje tenzija. :D

dovoljno je loše što ga je postavio ovdje da ga normalni ljudi gledaju i čitaju... to je dovojlna šteta za čovječanstvo

:D
glockov kolac

#183 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by glockov kolac »

ja71 wrote:Sad Portugalci govore:
"Kud bas Bosna.
Garant nam je ovo FIFA namjestila."
"Onde exatamente Bósnia. Nós garantimos isso é FIFA Set Up"

:lol: :lol:
arzuhal

#184 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

DaysleepeR wrote:
Atticus Finch wrote:

dovoljno je loše što ga je postavio ovdje da ga normalni ljudi gledaju i čitaju... to je dovojlna šteta za čovječanstvo

:D
Prijavi me UN-u ili kome drugom :P
arzuhal

#185 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

glockov kolac wrote:
ja71 wrote:Sad Portugalci govore:
"Kud bas Bosna.
Garant nam je ovo FIFA namjestila."
"Onde exatamente Bósnia. Nós garantimos isso é FIFA Set Up"

:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
respo

#186 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by respo »

kao sto rekoh nije im svejedno

Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro. Quanto aos outros confrontos: Montenegro deve passar pela fosca República Tcheca (que depois da Euro 2008 nunca mais voltou ao bom futebol da primeira metade da década passada); Croácia deve passar da Turquia - revanche pela heroica vitória turca na última Euro - vejo o time croata com mais qualidade que os comandados por Hiddink; Estônia x Irlanda, deve dar Irlanda - ainda estou surpreso pela presença da Estônia nesses playoffs - mais tradição e também um time fisicamente muito forte. Voltando ao jogo de Portugal: a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar
denimb

#187 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

respo wrote:kao sto rekoh nije im svejedno

Se não fosse o penalti mandrake em cima do Nasri, teríamos um Portugal x França nos playoffs; azar, seria já uma prévia da Euro. Quanto aos outros confrontos: Montenegro deve passar pela fosca República Tcheca (que depois da Euro 2008 nunca mais voltou ao bom futebol da primeira metade da década passada); Croácia deve passar da Turquia - revanche pela heroica vitória turca na última Euro - vejo o time croata com mais qualidade que os comandados por Hiddink; Estônia x Irlanda, deve dar Irlanda - ainda estou surpreso pela presença da Estônia nesses playoffs - mais tradição e também um time fisicamente muito forte. Voltando ao jogo de Portugal: a Bósnia pode ter Pjanic e Dzeko, mas tremeram contra os Portugueses antes, e no fim devem treme de novo; Portugal é um time temido, tem CR7, tem outros bons jogadores, deve passar

Prevedi i nama jbg :D
winnie

#188 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by winnie »

imamo jaku ekipu i sa bilo kime mozemo igrati ravnopravno.... bar prvo poluvrijeme :D

nemojte biti malodusni
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#189 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by los merengues »

Ko ce cuvati CR7:
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii :lol: :lol:
Pepe i Carvallo out
Last edited by los merengues on 13/10/2011 14:54, edited 1 time in total.
Maxwell2008

#190 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Maxwell2008 »

Što bi reko naš narod :

Ne da se usranom preko potoka :D

Kad smo mi šta dobili a da se nismo napatili ...nemamo još ni državu a koliko smo krvi i znoja prolili ...

ma portugal će biti kao izlet ... ;-)
amrica

#191 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by amrica »

kakav je ovo mandrak? omandračio penal?
liliac

#192 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by liliac »

los merengues wrote:Ko ce cuvati CR7:
Tribine :Meeesi Meesi Meesiii :lol: :lol:
e, ovo je razlog što mi nikad nećemo naprijed. naša kolektivna nesposobnost da se suočimo sa stvarnošću. pregaziće nas ljudi. i to ozbiljnije nego prošli put.
sumirprimus

#193 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

nestopenal nasri,portugal ko i francuska, mujto jake ,voltaža portugal,bosna poderator pjanic i djeko,tremor,novi de?cr7???
amrica

#194 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by amrica »

"Ako ne za kaznu na vrhu Mandrake Nasri, imali bismo Portugal protiv Francuske u doigravanju, priliku, će imati pregled eura. Kao i za ostale usporedbe: Crna Gora mora proći kroz mat Češka (nakon Eura 2008 koji nikada ne dođe dobar nogomet prvoj polovici desetljeća), Hrvatska mora proći iz Turske - Turski osvetu za herojsku pobjedu u posljednjih Euro - vidi ekipa hrvatski s više kvalitete od onih koje je zapovijedao Hiddink, Estonija protiv Irske, Irska bi trebao dati - ja sam još uvijek iznenađen prisustvom Estonije u tim Playoff - više tradicija i ekipa fizički vrlo jaka. Povratak u igru ​​Portugal: Bosna može imati Pjanic i Džeko, ali je drhtao protiv portugalski prije, i tako mora drhtati opet, Portugal je zastrašujuća vrijeme CR7 ima i drugih dobrih igrača, mora proći"

google :D
alica.k

#195 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by alica.k »

denimb wrote:

kaze, mozda imamo mi bosanci dzeku i pjanica, al imaju i oni kristinu i druge dobre igrace, i vec smo drhtali pred njima, portugal to mora uzet.

tak da, ipak im je svejedno...

eto i amricin google isto kaze :).
Last edited by alica.k on 13/10/2011 14:55, edited 1 time in total.
Maxwell2008

#196 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Maxwell2008 »

denimb wrote:

evo šta kaže google :D

Ako ne za kaznu na vrhu Mandrake Nasri, imali bismo Portugal protiv Francuske u doigravanju, priliku, će imati pregled eura. Kao i za ostale usporedbe: Crna Gora mora proći kroz mat Češka (nakon Eura 2008 koji nikada ne dođe dobar nogomet prvoj polovici desetljeća), Hrvatska mora proći iz Turske - Turski osvetu za herojsku pobjedu u posljednjih Euro - vidi ekipa hrvatski s više kvalitete od onih koje je zapovijedao Hiddink, Estonija protiv Irske, Irska bi trebao dati - ja sam još uvijek iznenađen prisustvom Estonije u tim Playoff - više tradicija i ekipa fizički vrlo jaka. Povratak u igru ​​Portugal: Bosna može imati Pjanic i Džeko, ali je drhtao protiv portugalski prije, i tako mora drhtati opet, Portugal je zastrašujuća vrijeme CR7 ima i drugih dobrih igrača, mora proći
Balkanski_sindrom

#197 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Balkanski_sindrom »

Kako pobijediti Portugal??

Posto FIFA/UEFA igraju po svojim prljavim pravilima, tako i sama BIH mora naci svoje puteve kako da dodje do tog evropskog prvenstva i nigdje ne pise niti se trazi da ti putevi budu cisti i casni.

Ja kao prijedlog imam ovo. U turskom Besiktasu ima cak 6-7 Portugalaca medju kojima su neki aktivni u reprezentaciji Portugala dok su neki moguci potencijal (npr Almeida, Simao, ne znam sta je sa Quaresmom, M. Fernandesom, Bebe-om, J. Alvesom...)...
Vidim dalje da Besiktas 24.10 igra sa Mersinom u kome brani nas Ibrahim Sehic dok malo prije utakmice igraju sa Genclerbirligi u kome igra Zec. Dakle ozbiljno treba razmisljati o tome ad se preko Zeca i Sehica i njihovim prijatelja u ovim klubovima barem na 2-3 sedmice iz stroja izbaci jedan dio ovih igraca...

Slicna stvar se mozda moze napraviti i u drugim ligama gdje su i nasi i portugalski igraci....

U Zenici otvoreno ici na provokacije portugalskih igraca koji su na granici suspenzije, i oni su isto radili u Portugalu prosli put. Svjesno u igru pri kraju utakmice ubaciti nekog naseg igraca sa klube da unakazi njihova 2-3 najbolja igraca, cak da dobije i crveni za uzvrat ali samo neka im najbolje iznesu na nosilima na bilinom polju..

dalje ako treba na seminar u fudbalski savez dovesti igrace koji imaju iskustva sa povredama drugih igraca, kako udarati, kad i kako a da je najmanji rizik da sudija vidi i sankcionise, u koji dio tijela amrisati i slicno....
Last edited by Balkanski_sindrom on 13/10/2011 15:03, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#198 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

najkraće rečeno - nemamo grama šanse...

UEFA, dabogda bankrotirali i niko vam nikad ne kupio TV prava, stoko jedna evropska, korumpirana
DaysleepeR

#199 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

arzuhal wrote: Prijavi me UN-u ili kome drugom :P

mogu li Allahu Dž.Š.? Što umjesto da veličaš Kurban Bajram ti ga svodiš na alat za šprdanje?
Sa_u_srcu

#200 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sa_u_srcu »

Ma daj ba sta vam je,... Portugal, da je ekipa kakvom je smatrate, bio bi vec na prvenstvu kvalifikovan itd....
Jadni Danci ih pobjede...oni im daju 3 kola kuci, ovaj put, ce ostati u Portugalu...i gledati nas kako igramo
Locked