Koje izvrtanje napisanogNot My Idea wrote:ja stvarno ne znam jel ti zahebajes narod il sta.
tamo onoj curi sto ima problema s dlakama po licu savjetujes da ih skida voskom?! a ovdje, ljudima s zelucanim problemima savjetujes da piju Colu?! mogu shvatit da si rekla kiselu vodu za varenje al Colu
Zeludac(problemi vezani za njega)
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#176 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
-
hurmasica
#177 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Vec godinama imam problema sa zeludcem, raznoraznih tegoba, od gastritisa pa do mucnina, gubitak apetita, povracanje, zelucana nervoza, pojacana kiselina i sl.
Neki dan sam bila na gastzroskopiji i utvrdili su mi da je sve OK, zdrava sluznica, nema cireva, sve ok ali jednostavo imam uvrnut odnosno kaskadni zeludac.
Da li neko ima slican problem?
Lijek ne postoji
Neki dan sam bila na gastzroskopiji i utvrdili su mi da je sve OK, zdrava sluznica, nema cireva, sve ok ali jednostavo imam uvrnut odnosno kaskadni zeludac.
Da li neko ima slican problem?
Lijek ne postoji
- idealnolosa
#178 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ja sam odlucila-u utorak idem na gastroskopiju
Napokon.Malo sam zamolila i drugaricu da ide samnom mozda i ona ode.Naime sta njoj moze da bude.Nju licno ne boli zeludac vec ispod desnog rebra u stomaku,ili u predjelu bubrega ili tako seta po stomaku ali nije bol vec neko manje peckanje koje ne traje dugo ali se pojavljue cesto.Ima probleme sa zatvorom i nadimanjem.Koji ona pregled da radi,jel njoj dosta ultrazvuk abdomena
- Filter
#179 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
idealnolosa wrote:Ja sam odlucila-u utorak idem na gastroskopijuNapokon.Malo sam zamolila i drugaricu da ide samnom mozda i ona ode.Naime sta njoj moze da bude.Nju licno ne boli zeludac vec ispod desnog rebra u stomaku,ili u predjelu bubrega ili tako seta po stomaku ali nije bol vec neko manje peckanje koje ne traje dugo ali se pojavljue cesto.Ima probleme sa zatvorom i nadimanjem.Koji ona pregled da radi,jel njoj dosta ultrazvuk abdomena
ti uradi to sto trebas, a jaranica prvo na kanal kod hecima... ebote, ponasate se ko babe
-
LaCici
#180 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Jaoooo cuj drugaricu vodi.
Ne znam sto mi treba da uopste citam vise ovu temu, svaki put me iznerviras oko drame sa gastroskopijom.
Ne znam sto mi treba da uopste citam vise ovu temu, svaki put me iznerviras oko drame sa gastroskopijom.
- idealnolosa
#181 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Pa kakva drama rekla sam da idem u utorak.Napokon.To sto drugarica ide ide jer i ona ima simptome samo sam pitala sta moze biti po opisu njenih simptoma
-
LaCici
#182 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
OK sorry, ja sam shvatila da ti prijateljicu vodis vise kao potporu, al eto usput da i ona ode na pregled.
Kako god, dramu od gastroskopije pravis vec 8 stranica, te hoces te neces, hvala Bogu pa si se vise odlucila. Mislim da ti je to najbolja moguca odluka, ali i nesto sto si trebala obaviti davno, cim si dobila prve bolove, a ne prenemagati se po forumu da li treba ici ili ne.
Sretno na pregledu, nadam se da ces konacno saznati sta je problem i uspjesno ga rijesiti, jer zaista razumijem kako je, prosla sam kroz sve to.
Kako god, dramu od gastroskopije pravis vec 8 stranica, te hoces te neces, hvala Bogu pa si se vise odlucila. Mislim da ti je to najbolja moguca odluka, ali i nesto sto si trebala obaviti davno, cim si dobila prve bolove, a ne prenemagati se po forumu da li treba ici ili ne.
Sretno na pregledu, nadam se da ces konacno saznati sta je problem i uspjesno ga rijesiti, jer zaista razumijem kako je, prosla sam kroz sve to.
- idealnolosa
#183 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Mislim da si ti preporucila doktora Gornjakovica,ici cu kod njega
Ne vodim je kao potporu,pa nece sjediti sdamnom tamo
Mislim da ce ici radi svojih problema.Njoj ne radi racunar pa da pitam po njenim simptomima sta bi joj to moglo biti
Ne vodim je kao potporu,pa nece sjediti sdamnom tamo
-
LaCici
#184 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Idi kod njega, on je odlican doktor, ali vec sam ti rekla da si prvo trebala otici na konsultacije kod njega pa onda ako ti on predlozi gastroskopiju, da je i uradis.
- idealnolosa
#185 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Zasto na konsultaciju,zar ne mogu sama traziti gastroskopiju?Ipak jos me zeludac boli a zeljela bih da znam razlog.Konsultacija se placa,ipak necu imati toliko da platim i gastroskopiju koja je 110,i UZ koji je 60(ili 50) a jos moram na popravku zuba.Za sad ne mogu na konsultacije
-
LaCici
#186 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Konsultacije su 25 KM, nije to toliko skupo. Govorim jer ce ti on najbolje znati reci treba li ti uopste gaastroskopija.
Ali eto kako hoces, mozes odmah na pregled. Jesi li ti to zakazala vec ili tek planiras?
edit: Sta ce ti UZV ako ides na gastroskopiju, mislim da nema potrebe da radis oba pregleda, jer ce ti se sondom sve vidjeti.
Ali eto kako hoces, mozes odmah na pregled. Jesi li ti to zakazala vec ili tek planiras?
edit: Sta ce ti UZV ako ides na gastroskopiju, mislim da nema potrebe da radis oba pregleda, jer ce ti se sondom sve vidjeti.
- idealnolosa
#187 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Sutra trebam da nazovem da odem u utorak.Kada sam napokon skupila snagu.I to sam je skupila zato sto jos boli.Bolje da znam na cemu sam.A UZ sam mislila da radim radi jetre i bubrega da i to prekontrolisem
-
LaCici
#188 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ne vjerujem da ces moci odmah dobiti u utorak termin, jer sam ja za konsultacije cekala 7 dana da dodjem na red. Ali eto probaj.
- idealnolosa
#189 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Idem prtivatno kod njega,u Sunce.Meni kazu da se dan prije naruci 
-
LaCici
#190 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Pa i ja sam privatno isla na konsultacije i cekala 7 dana.
Ma probaj ti, mozda se promijeilo sta, jer sam ja isla prije godinu dana.
-
Rale11
#191 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Pozdrav, evo me opet. Meni su se neke stvari popravile ali cesto i pre i posle hrane imam taj neki neprijatan osecaj nervoze u zelucu i potrebu da podrignem a ne mogu i pored toga neki cudan osecaj knedle u grlu ili neceg slicnog. Radio sam gastroskopiju, znaci gerba na jednjaku ali nista strasno, kaskadni zeludac, sluznica ok. Da li neko ima slicne simptome i tako to? Pitam cisto radi mirne savesti 
- idealnolosa
#192 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Mene boli i prije i poslije jela.Evo danas cijeli dan neka tupa bol,zarenje i ostalo.Bojim se da je cir
-
Rale11
#193 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
A ja nemam to neko preterano zarenj, niti bol...samo kao neki pritisak tu negde i neko treperenje u abdomenu..oko zeluca....i tako to... cudno..mada kazem, ja sam nervozan, lecim se od anxioznosti i panicnih napada...tako da je moguce da je meni nervoza pokvarila zeludac...
- idealnolosa
#194 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
LaCici bila si u pravu.Prosli put kada sam zvala neka mi je sa recepcije rekla da dan prije zakazu termin,a danas sam zvala da se narucim i narucena sam tek sljedece srijede.Svisnucu do tada.Ali nema povratka.,Idem pa kud puklo da puklo
Od vasih savjeta me valjda vise i nije toliko strah,prezivjecu
Primjetila sam ovih dana da me boli prije i poslije jela najvise,i ono peckanje,sve mi to licvi na cir,daj Boze da nije
-
LaCici
#195 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Proci ce to brzo, vidjet ces. Probaj jesti sto manje porcije a cesce, da ne opterecujes previse zeludac. Sretno na pregledu i javi sta je bilo.
- idealnolosa
#196 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Pokusavam tako da jedem i jedva cekam da prodje da vise znam sta mi je.Javim svakako sta je bilo.Hvala svima na savjetima tebi i Madnesi posebno 
- madnessa
#197 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
idealnolosa wrote:Pokusavam tako da jedem i jedva cekam da prodje da vise znam sta mi je.Javim svakako sta je bilo.Hvala svima na savjetima tebi i Madnesi posebno
Jedi češće, a manje. Manje će boljeti. Za svaki slučaj uzmi u apoteci ranisan i prije glavnog/obilnijeg obroka ga popij. To nije neki bogzna štetan lijek. Svi gastritičari ga pijemo kada želimo da pojedemo nešto što nam ne bi pasalo. Nemoj shvatiti to kao konačnu terapiju nego samo kao privremeno rješenje da te stomak ne boli do pregleda. To je stanje koje treba adekvatno riješiti.
Čuvaj se.
- idealnolosa
#198 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Hvala Madnesa.Mnogo si mi pomogla i natjerala me da odem
U svakom slucaju znacu ubrzo sta je,za tih nekih 9 dana
-
udrch
#199 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ja sam već pisao o svojim problemima, radio sam gastroskopiju i vadio nalaze..imao sam veliku koncentraciju Helicobacter pyroli..
Prošao sam trojnu 2 puta..
Ono što mi je najviše pomoglo da se osjećam dobro jeste da sam prestao pušiti, sa kahvom više ne započinjem dan, redovno doručkujem, čorbasta hrana mi je obavezna..
Jutro počinjem jednim čajem, sastav 32 različite naše trave, čuvenog travara iz Mostara..treba mu orden dati, kome god sam preporučio i poklonio ovog čaja, pomoglo mu je..zadnjem sam poklonio majki od jednog prijatelja, starija žena, problemi godinama, nakon sedam dana kaže da se nikad nije bolje osjećala..
Ja čaj pijem redovno, i ne namjeravam više ikad prestati..
Doza koju ja kupim, košta mizernih 30 KM, a može ti biti 6 mjeseci..
Najbolje sa nalazima otići kod njega i on ti onda napravi kombinaciju special..
Prošao sam trojnu 2 puta..
Ono što mi je najviše pomoglo da se osjećam dobro jeste da sam prestao pušiti, sa kahvom više ne započinjem dan, redovno doručkujem, čorbasta hrana mi je obavezna..
Jutro počinjem jednim čajem, sastav 32 različite naše trave, čuvenog travara iz Mostara..treba mu orden dati, kome god sam preporučio i poklonio ovog čaja, pomoglo mu je..zadnjem sam poklonio majki od jednog prijatelja, starija žena, problemi godinama, nakon sedam dana kaže da se nikad nije bolje osjećala..
Ja čaj pijem redovno, i ne namjeravam više ikad prestati..
Doza koju ja kupim, košta mizernih 30 KM, a može ti biti 6 mjeseci..
Najbolje sa nalazima otići kod njega i on ti onda napravi kombinaciju special..
-
udrch
#200 Re: Zeludac(problemi vezani za njega)
Ako već hoćeš nešto od ovih tableta, onda je puno bolji izbor Reglan..madnessa wrote:idealnolosa wrote:Pokusavam tako da jedem i jedva cekam da prodje da vise znam sta mi je.Javim svakako sta je bilo.Hvala svima na savjetima tebi i Madnesi posebno![]()
Jedi češće, a manje. Manje će boljeti. Za svaki slučaj uzmi u apoteci ranisan i prije glavnog/obilnijeg obroka ga popij. To nije neki bogzna štetan lijek. Svi gastritičari ga pijemo kada želimo da pojedemo nešto što nam ne bi pasalo. Nemoj shvatiti to kao konačnu terapiju nego samo kao privremeno rješenje da te stomak ne boli do pregleda. To je stanje koje treba adekvatno riješiti.
Čuvaj se.
Ja kad hoću da se ubijem nečim što su mi strogo zabranili, roštilj ili grah samo popijem pola sata ranije i nema problema