Probao sam ja,ako si uplatio svoje pare,bez problema mozes na bankovni racun povuci,ako su ti oni dali pare(Pravequarterback wrote:mozda blentavo pitanje ali da li je neko probao "povuci" taj novac, odnosno pretvoriti ga u kes ovdje kod nas i kako ?
Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Moderator: anex
- AdoCka
#176 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
-
zemo_online
#177 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Forex wrote:@zemo_online
Provizije su jako niske, zapravo razlika između kupovnog i prodajnog kursa.
Ako u banci oćeš zamjenit 1000 dolara u marke možeš da dobiješ 1477 maraka a ako bi isti dan išo to mjenjat za dolare mogo bi dobit samo 961 dolar (to je po današnjem kursu).
A ako bi na forexu išo mijenjat 1000 eura u dolare dobio bi 1290$ i ako pad sekundi kasnije ideš to mjenjat nazad dobio bi 999,90 eura.
Provizije na forexu su niže nego na bilo kojoj drugoj berzi na planeti, a sa našim bankama je smješno uspoređivati.
veci rizik manje provizije i obratno. a forex je najveci rizik.
-
Forex
#178 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Najveći rizik? U odnosu na šta?
Kursevi velikih svjetskih valuta se poprilično malo mjenjaju.
A rizičan je za one koji bi u 4 dana od 5 maraka zaradili 5 miliona.
Kad bi ti neko dao F1 bolid da ga provozaš po gradu, ti nabiješ gas do daske i polupaš se, jel bi reko da su ceste loše, ili prometna pravila, ili loš kvalitet mašine loš ili si ti bio rizičan?
@quarterback
Ja sam povlačio par puta na banku, treba par dana da stigne iz inostranstva ali nema nikakvih problema. Sve ozbiljne brokerske kuće su iz EU pa sve ide glatko, veće su šanse da naše banke neće znat šta i kako nego brokeri.
Kad bi ti neko dao F1 bolid da ga provozaš po gradu, ti nabiješ gas do daske i polupaš se, jel bi reko da su ceste loše, ili prometna pravila, ili loš kvalitet mašine loš ili si ti bio rizičan?
@quarterback
Ja sam povlačio par puta na banku, treba par dana da stigne iz inostranstva ali nema nikakvih problema. Sve ozbiljne brokerske kuće su iz EU pa sve ide glatko, veće su šanse da naše banke neće znat šta i kako nego brokeri.
- MMM1977
#179 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Kako bolan malo? Jeste u slučaju da radiš sa jednocifrenim iznosima ali šta ako su u pitanju stotine hiljada ili milioni novčanih jedinica. USD je 19.06. imao kurs od 1,4613 KM dok je današnji kurs 1,5069 (3,12%). To nikako nije malo.Forex wrote:Najveći rizik? U odnosu na šta?
@quarterback
-
zemo_online
#180 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Forex wrote:Najveći rizik? U odnosu na šta?
@quarterback
u odnosu na svaki drugi oblik trgovine na berzi.
svaka tebi cast ako zaradjujes na forexu vise nego sto gubis.
-
7pegaz
#181 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Stvar je što bi svi preko noći od nule do milijona ali baš tako i ne ide. Ali da se može zaradit, e može i to fino ako si discipliniran i imaš dobar plan trgovanja i strategiju bez da ideš grlom u jagode.Forex wrote:Najveći rizik? U odnosu na šta?
@quarterback
Nadam se da ćemo mišljenja i trgovačke strategije razmjenjivat na seminaru.
http://www.admiralmarkets.ba/company_ne ... a-valutama
-
Forex
#182 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
@MM1977
@Zemo
Na ovoj stranici na samom dnu imate na jednom mjestu usporedbu promjene cijena različitih finansijskih instrumenata: http://money.cnn.com/data/premarket/?iid=MKT_Sub
Tu se jasno vidi da se valutni kursevi najmanje mjenjaju od svih instrumenata na berzama. Dionice, commodities i razni derivati znaju imat promjene od 10-20% u danu što je kod valuta nemoguće.
Ako se gleda dugoročno, na rok od 10-ak godina, čak i cijene nekretnina više rastu/padaju nego valute.
@Zemo
Na ovoj stranici na samom dnu imate na jednom mjestu usporedbu promjene cijena različitih finansijskih instrumenata: http://money.cnn.com/data/premarket/?iid=MKT_Sub
Tu se jasno vidi da se valutni kursevi najmanje mjenjaju od svih instrumenata na berzama. Dionice, commodities i razni derivati znaju imat promjene od 10-20% u danu što je kod valuta nemoguće.
Ako se gleda dugoročno, na rok od 10-ak godina, čak i cijene nekretnina više rastu/padaju nego valute.
-
SSemir
#183 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
pozdrav,
je li ima neko problema od vas sa konekcijom na platformu od FXlidera? nema sanse da se konektujem citavu vecer
je li ima neko problema od vas sa konekcijom na platformu od FXlidera? nema sanse da se konektujem citavu vecer
-
quarterback
#184 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
hvala drug !AdoCka wrote:Probao sam ja,ako si uplatio svoje pare,bez problema mozes na bankovni racun povuci,ako su ti oni dali pare(Pravequarterback wrote:mozda blentavo pitanje ali da li je neko probao "povuci" taj novac, odnosno pretvoriti ga u kes ovdje kod nas i kako ?) onda moras ispuniti odredjenu kolicinu lotova(u mom slucaju 20 ),a ako je demo racun onda nista od toga hehehhe
-
quarterback
#185 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
hvalaForex wrote: @quarterback
- Skeptic604
#186 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Raja jel ide ko na seminar Admiral Markets-a za desetak dana u Radon Plazi (Sarajevo)
Jel se neko prijavio,da idemo zajedno ko ljudi ljudski a ne ko neznam ti sta
E ici cu na seminar namjerno zbog komsije,da vidi da ja idem po seminarima,tetku li mu zavidnu

Jel se neko prijavio,da idemo zajedno ko ljudi ljudski a ne ko neznam ti sta
E ici cu na seminar namjerno zbog komsije,da vidi da ja idem po seminarima,tetku li mu zavidnu
- Skeptic604
#187 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
A mozes li nam dati sliku transakcija i zarade,da se uvjerimo da je vjerodostojno to sto pricas...AdoCka wrote:Trgujem Forexom na live racunu,otvorio sam ga dok je trajala akcija u kojoj je Admiral Markets davao 100 €/130 $.Od marta do danas sam zaradio poveliku sumu novca,sada imam oko 390 $ dolara na racunu,bilo je trunataka kad sam mislio da cu izgubiti sav novac,ali eto srecom (i cinjenicom da trgujem 0.05 kvoti ) nisam
- Skeptic604
#188 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Pa da sam poslao pismo u boci do sad bi neko odgovorio...

- gnjev
#189 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Hahaha e kralj siSkeptic604 wrote:Pa da sam poslao pismo u boci do sad bi neko odgovorio...
![]()
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
- Skeptic604
#190 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
gnjev wrote:Hahaha e kralj siSkeptic604 wrote:Pa da sam poslao pismo u boci do sad bi neko odgovorio...
![]()
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
-
Forex
#191 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
http://www.admiralmarkets.ba/company_ne ... a-valutama
Ide li ko na seminar sutra? Ne plaća se ulaz a moglo bi biti interesantno.
- Skeptic604
#192 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Znas da ce ti ko odgovorit
Ja cekao na odgovor ko Eskimi sunce
Idem ja,ponijecu nam ja u cekeru svasta,da imamo jest,cipsa,salame,sira,koka kole,pastetu,hljeba,ako hoces

Ja cekao na odgovor ko Eskimi sunce
Idem ja,ponijecu nam ja u cekeru svasta,da imamo jest,cipsa,salame,sira,koka kole,pastetu,hljeba,ako hoces
-
7pegaz
#193 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Moglo bi biti zanimljivo. Ja svakako idem.Forex wrote:http://www.admiralmarkets.ba/company_ne ... a-valutama
Nego, ovaj tjedan bio jako mršav
Trejda li tko išta ozbiljnije ili se samo zajebavate sa demo računima?
- Skeptic604
#194 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Samo se zaj...amo

-
rundavi
#195 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Haris.ba wrote:Nego, gdje plaćate porez na dobit(ako je uopšte ima)?
-
Forex
#196 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Nema poreza.
-
Forex
-
Forex
#198 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Šta je ovo bilo? Na euru 5 puta gore dole po 50 pipova! 
- sluga_okupatora
#199 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
Ja ko pravi strucnjak vidio da USD/HUF pada sa 227.500 na 225.500 pa kupio dosta, rekoh sad ce lova
Kad ono ode na 224.000 - kako sam samo fino ispusio 200$
Sad vidim otislo je na 224.500 prije zatvaranja, ko fol ima nade
Kad ono ode na 224.000 - kako sam samo fino ispusio 200$
Sad vidim otislo je na 224.500 prije zatvaranja, ko fol ima nade
-
zemo_online
#200 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?
forex je najrizicniji. bolje dionice,opcije.