Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#176 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
Kada zasjeda SB UN?
- heckler
#177 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
Meni sam onije jasno da za sve ovo vrijeme niko nije jednu vrlo jednostavnu cinjenicu plasirao u javnost. Savrsena ilustracija koja smo banana amaterska drzava.
RBiH je priznala, bila priznata od, i uspostavila diplomatske odnose sa Palestinom 1992.
Po Dejstonskom Mirovnom Sporazumu svi zakoni i odluke RBiH su vazeci i obvezujuci dok Parlament BiH ne usvoji drugacije verzije.
Odbijanjem da se potvrdi ovo na sjednici predsjednistva je krsenje mirovnog sporazuma.
RBiH je priznala, bila priznata od, i uspostavila diplomatske odnose sa Palestinom 1992.
Po Dejstonskom Mirovnom Sporazumu svi zakoni i odluke RBiH su vazeci i obvezujuci dok Parlament BiH ne usvoji drugacije verzije.
Odbijanjem da se potvrdi ovo na sjednici predsjednistva je krsenje mirovnog sporazuma.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#178 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
Ako se pokaže i dokaže da je to tako po ''izvornom Dejtonskom MS'', HAPSI ODMAH SVE!heckler wrote:Meni sam onije jasno da za sve ovo vrijeme niko nije jednu vrlo jednostavnu cinjenicu plasirao u javnost. Savrsena ilustracija koja smo banana amaterska drzava.
- heckler
#179 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
PipiDugaDevetka wrote:Ako se pokaže i dokaže da je to tako po ''izvornom Dejtonskom MS'', HAPSI ODMAH SVE!heckler wrote:Meni sam onije jasno da za sve ovo vrijeme niko nije jednu vrlo jednostavnu cinjenicu plasirao u javnost. Savrsena ilustracija koja smo banana amaterska drzava.
Evo crno na bijelo:
http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=372
Continuation of Laws.
All laws, regulations, and judicial rules of procedure in effect within the territory of Bosnia and Herzegovina when the Constitution enters into force shall remain in effect to the extent not inconsistent with the Constitution, until otherwise determined by a competent governmental body of Bosnia and Herzegovina .
A evo i prijevod:
Aneks 2 Ustava Bosne i Hercegovine
2. Kontinuitet pravnih propisa
Svi zakoni, propisi i sudski poslovnici koji budu na snazi na teritoriju Bosne i Hercegovine
kad Ustav stupi na snagu, ostaju na snazi u onoj mjeri u kojoj se ne kose s Ustavom, sve dok
nadležno vladino tijelo Bosne i Hercegovine ne odredi drugačije.
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 7oWPTDdaww
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#180 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
to je zakon o bojkotu. U Americi je zakonom zabranjeno provoditi bilo koju vrstu bojkota Izraela.severin wrote:i sto je naj gore ti isti zastupaju demokratiju pff gdje ode ovaj svijet u 3 pm...sumirprimus wrote:severin wrote:i sto kaznjavati unesco? gledam amerika i kanada hoce da kazne unesco da im uskrate sredstva zasto ako je palestina legitimno usla putem glasova ,kolko je drzava glasalo za prijem palestine znaci treba i njih sve kazniti? sto nas opet dovodi na pitanje o ljudskim pravima
ja neznam jesam li ja jedini koji gleda kako iz dana u dan sve manje nam oduzimaju nasa prava praveci neke obmane
a danas isto izgleda da na ovom svijetu ne vaza ljudska prava jednako za sve vec kako neki odluce...pa u americi ima zakon,po kom su obavezni kazniti svaku organizaciju koja prizna palestinu,tako nekako,il uradi nesto kontra izraela..elem,poenta je ista..
hej da je nama ovakav lobibar 19%.
- poznanik
#181 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
Zanimljivo, @heckler, kako selektivno pristupaš zakonskim odredbama i prizivaš njihovo poštivanje... 
-
severin
#182 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
fino uzmete danasnje avaz novine i procitate sta je napisao uvazeni akademik gosodin muhamed filipovic(tunjo) na temu palestina...i sto je radmanovic tako se postavio izdanje za 12.11.2011
- PipiDugaDevetka
#183 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
Kud puklo da puklo, ja bih volio da onaj naš Barbalić glasa za Palestinu. Kako bude PALESTINI, tako će i nama biti,...
''Ode sve u honduras'', u MP3,...Pa, neka makar bljesne bh. zvjezdica prija kraja i obasja Palestinu odakle su i Muhamed, i Isus, i Mojsije,...
http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... prava.html
''Ode sve u honduras'', u MP3,...Pa, neka makar bljesne bh. zvjezdica prija kraja i obasja Palestinu odakle su i Muhamed, i Isus, i Mojsije,...
http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... prava.html
-
theTruePath
#184 Re: Na svaki pomen nezavisne Palestine dvoranom odjekivao aplauz
sta je napisao bio? imal linkseverin wrote:fino uzmete danasnje avaz novine i procitate sta je napisao uvazeni akademik gosodin muhamed filipovic(tunjo) na temu palestina...i sto je radmanovic tako se postavio izdanje za 12.11.2011
-
theTruePath