hmm sta ja znam.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
pustopoljina

#176 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

JThomas wrote:a što ih dovode, što ne odu i oni u planinu kad je tako dobro?

nego hvali planinu, a drž' se švabije...

ma pusti...licemjeri...koga vidis da izlazi iz obliznjeg peep-showa: bracu turke, kod kojih jedem kebab i kupujem povrce cesto.

@sime...nije mu nabijala na nos, moj stari je studirao daleko od svojih roditelja i shvatio da nema dvije lijeve. za razliku od vas koji do cetrdesete nosite pelene.
JBL

#177 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

Da je malo manje pive u igri skontao bi da u zapisanom bas i nema smisla.... Dovede sa planine jer nece da mu zena dopodne provede na FB i popodne na MSN. A izmedju na kafi sa kolegicama.
bijela

#178 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

JBL wrote:
Da je malo manje pive u igri skontao bi da u zapisanom bas i nema smisla.... Dovede sa planine jer nece da mu zena dopodne provede na FB i popodne na MSN. A izmedju na kafi sa kolegicama.
aha, obično tako žene uspiju završiti fax i zaposliti se
JBL

#179 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

bijela wrote:
JBL wrote:
aha, obično tako žene uspiju završiti fax i zaposliti se
pa neki normalan ili na normalan nacin sigurno ne... ali i za to ima lijeka.... na ledja i gas...
mrtva kokoš

#180 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

pustopoljina wrote: @sime...nije mu nabijala na nos, moj stari je studirao daleko od svojih roditelja i shvatio da nema dvije lijeve. za razliku od vas koji do cetrdesete nosite pelene.
eee ali zato imamo bar nekoga ko ce ih promijeniti a da ne trazi nista zauzvrat :mrgreen:
i ja nemam dvije lijeve vec dvije desne :lol:
JThomas

#181 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote:
što si drugu rečenicu izbrisao?

zašto turci i drugi iz te pastoralne idile gdje se zna gdje je kome mjesto hrle u zapadni razvrat i blud? nema mi to baš smisla...
bijela

#182 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

JBL wrote:na ledja i gas...
kome?
muškarcima.

i eto te nemoralne jednačine.
JBL

#183 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

JThomas wrote:
JBL wrote:
što si drugu rečenicu izbrisao?

zašto turci i drugi iz te pastoralne idile gdje se zna gdje je kome mjesto hrle u zapadni razvrat i blud? nema mi to baš smisla...
obe recenice su glupe... drugu sam izbrisao jer je predug quote i zbog toga sto nisam sa planine ili svabije
pustopoljina

#184 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

šime.sparina wrote:
pustopoljina wrote: @sime...nije mu nabijala na nos, moj stari je studirao daleko od svojih roditelja i shvatio da nema dvije lijeve. za razliku od vas koji do cetrdesete nosite pelene.
eee ali zato imamo bar nekoga ko ce ih promijeniti a da ne trazi nista zauzvrat :mrgreen:
ti prestani kibernirati i citaj pazljivije.
pustopoljina

#185 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

bijela wrote:
kome?
muškarcima.

sa postenim, ozenjenim muskarcima, da budemo precizniji.
JBL

#186 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

bijela wrote:
kome?
muškarcima.

a da... muskarci su krivi sto je nekome lakse noge razsiriti nego strebati citavu noc... yes yes
JThomas

#187 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote:
obe recenice su glupe... drugu sam izbrisao jer je predug quote i zbog toga sto nisam sa planine ili svabije
predug ti quote od dvije rečenice? dugo ti za održati koncentraciju?

ti si prvi pomenuo planinu i da turci iz švabije dovode žene sa planine. ja tebe pitam, ako je na planini bolje jer se zna ko je ko kao što insinuiraš - što ih dovode u švabiju, što ne odu i oni na planinu?
dormeo

#188 Re: hmm sta ja znam.

Post by dormeo »

JBL wrote: Zato sto tipu solis pamet na sasvim normalno i pravilno konstataciju.... Normalnog zenska nema i to je cinjenica, takva su vremena... Otislo sve u tri. Ono sto je za nase roditelja bila "boze sacuvaj" to je danas "normalno". Jos malo pa ces reci "fala qurtzu pa nije na heroinu", samo je na travi. Zato sto misle da mogu sve. Hebiga, kad sa 15 pocnes do ponoci tarlahati po diskotekama i vecinu dana prezivis na FB spremajuci se za tarlahanje ona nije ni cudno da 50% brakova ode u 3.
:thumbup: :sax:
mrtva kokoš

#189 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

pustopoljina wrote:
šime.sparina wrote:
ti prestani kibernirati i citaj pazljivije.
mislim da mi je pak bolje hibernirati, nemam nista spektakularno procitati :mrgreen:
JBL

#190 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

JThomas wrote:
JBL wrote:
predug ti quote od dvije rečenice? dugo ti za održati koncentraciju?

ti si prvi pomenuo planinu i da turci iz švabije dovode žene sa planine. ja tebe pitam, ako je na planini bolje jer se zna ko je ko kao što insinuiraš - što ih dovode u švabiju, što ne odu i oni na planinu?
Koji ti dio objasnjenja nije bio jasan.... nisam sa planine.... nisam iz svabije... ergo taj dio nema veze samnom ili mojim postom...

On dovede sa planine jer je tamo vaze druga pravila ponasanja i ne klime. Da mogu otisli bi i oni u planine (sa koju su dosli) ali vecina treba nesto sto se zove novac (zbog kojeg su inace i napustili planinu i zbog ljepote Svabije). I neznam zasto mislis da je planina nesto lose......

Neke predrasude ili?
Mr. Brightside

#191 Re: hmm sta ja znam.

Post by Mr. Brightside »

i ja se nekad postidim svoje generacije :roll:
kao da je lako, koliko roditelja je ostalo bez posla, bez doma...
djeca su zapostavljena, bez prave roditeljske brige :)
i onda se cudite sto rade to sto rade :roll:
JThomas

#192 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote:
Koji ti dio objasnjenja nije bio jasan.... nisam sa planine.... nisam iz svabije... ergo taj dio nema veze samnom ili mojim postom...

On dovede sa planine jer je tamo vaze druga pravila ponasanja i ne klime. Da mogu otisli bi i oni u planine (sa koju su dosli) ali vecina treba nesto sto se zove novac (zbog kojeg su inace i napustili planinu i zbog ljepote Svabije). I neznam zasto mislis da je planina nesto lose......

Neke predrasude ili?
ja bogam' živim gdje sam i rođen. pitaj onog ko je pobjegao iz svog kraja ima li predrasude prema istom. ili je mazohista pa pobjegao iz idile u pakao bluda i razvrata zapadne evrope?

ništa, u nekih 2/3 svijeta se još uvijek jako dobro zna "ko je muško a ko žensko". ti bujrum pređi sa riječi na djela, pa ako misliš da je tako bolje, odseli u neki od tih divnih krajeva. al' ko što rekoh - na forumu hvali patrijarhat, a na djelima se drži zapadne evrope.
pustopoljina

#193 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

bolan, mlade generacije su takve kakve su jer 40% ljudi nema posla...jer nema uzora, jer je drzava preslaba...jer ljudi jedva prezivljavaju. tranzicija.
vani su mlade generacije jednostavno OTUDJENE i prazne.
nije to zbog zene. to je zbog kapitalizma.
djeca od jaslica do fakulteta vise nisu sa roditeljima...ti iza sest navece dovedes djecu kuci...oko osam, moraju na spavanje...dvoje ih MORA raditi, za solidan zivot. programiran zivot. programiran zivot stvara otudjene robote.ljudi nisu otudjeni roboti i traze nacin da pobjegnu. tv, hrana, alkohol, tablete, video igrice, droga su nacini da pobjegnes.
ubi te sistem u kojem radis i zapravo si rob (gdje je kristijana :D :lol: ).
i onda dodje jedan ROB i kaze da bi sve bilo bolje da drugi rob ZENA ima manje prava...
pa ljudi moji...prvo su crnce oslobodili, pa zenama dali pravo glasa...i zene krive?
mah...dosta od mene...
JBL zreo si za al bundyjev klub no ma'm.
JBL

#194 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

JThomas wrote:ja bogam' živim gdje sam i rođen. pitaj onog ko je pobjegao iz svog kraja ima li predrasude prema istom. ili je mazohista pa pobjegao iz idile u pakao bluda i razvrata zapadne evrope?

ništa, u nekih 2/3 svijeta se još uvijek jako dobro zna "ko je muško a ko žensko". ti bujrum pređi sa riječi na djela, pa ako misliš da je tako bolje, odseli u neki od tih divnih krajeva. al' ko što rekoh - na forumu hvali patrijarhat, a na djelima se drži zapadne evrope.
Opet brkas pojmove. Odlazi se zbog novca i to nema veze sa ovom pricom. Daj mu ti istu platu (ili cak i manju) pa ce vecina otici. I u najbogatijim dijelovima jos uvijek vazi konkretan patriarhat (recimo Svica).
pustopoljina

#195 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

patrijarhat vrijedi SVUGDJE. i doveo nas je tu gdje smo.
bijela

#196 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

seka wrote:
Osobno, obostrani respekt uvijek tu, ....... al' mrvu da on vodi.

ZeMske, ne napadajte :D
neće te ni jedno žemsko napasti,
svaka žena bi voljela kraj sebe da ima muškarca koji je sposoban mrvu da vodi.
problem se javi kad on to nije, žena preuzme na sebe, vremenom postane mrvu ogorčena i tako jedno drugo lagano pojedu.
a niko kriv.
samo se nisu uspjeli snaći u životinim udarcima.
pustopoljina

#197 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

ni ja ne kontam sto bi je neko napao, haman pa misli da kontrira :-)
ljubav_aha

#198 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

JThomas wrote:u nekih 2/3 svijeta se još uvijek jako dobro zna "ko je muško a ko žensko". ti bujrum pređi sa riječi na djela, pa ako misliš da je tako bolje, odseli u neki od tih divnih krajeva. al' ko što rekoh - na forumu hvali patrijarhat, a na djelima se drži zapadne evrope.
:D :lol:
1906

#199 Re: hmm sta ja znam.

Post by 1906 »

JBL wrote:, piva pogotovo jer je bas dno...

:lol: :lol: :lol: :lol:

a kako sam se navukla :D
JThomas

#200 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote: Opet brkas pojmove. Odlazi se zbog novca i to nema veze sa ovom pricom. Daj mu ti istu platu (ili cak i manju) pa ce vecina otici. I u najbogatijim dijelovima jos uvijek vazi konkretan patriarhat (recimo Svica).
pa koja je onda razlika, zašto tamo "nema normalnog ženska", a u planinama turske ima?
Locked