Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ek0

#176 Re: Raiffeisen banka

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:27, edited 1 time in total.
perfect_guy

#177 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

ek0 wrote:Jel iko ima problema sa ovim e izvodom ? Aktivirao sam ga prije skoro mjesec dana ali uvijek kada kliknem na "broj karticnog izvoda" pise "Trenutno nema raspoloživih izvoda za pregled". Mislio sam da ce se aktivirati kada pocne novi mjesec, ali evo nista.
sačekaj još koji dan, ni meni martovski još nije na raspolaganju.
laptop123

#178 Re: Raiffeisen banka

Post by laptop123 »

Mozel se kako vidit stanje racuna preko interneta, na ovoj Visa Eletron kartici od raiffaizen banke ????
Ako ne moze imal neka banka koja nudi tako nesto a da ne placa nesto puno.
victom

#179 Re: Raiffeisen banka

Post by victom »

laptop123 wrote:Mozel se kako vidit stanje racuna preko interneta, na ovoj Visa Eletron kartici od raiffaizen banke ????
Ako ne moze imal neka banka koja nudi tako nesto a da ne placa nesto puno.
Može. Otiđi do bilo koje RF banke i reci šta želiš. Cijena je oko 6 KM. Ponesi i ličnu i prijavu boravka.
UniCredit isto ima tu uslugu. Za ostale ne znam.
LP
Last edited by victom on 01/03/2021 06:02, edited 2 times in total.
motorola01

#180 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

Gdje se u RB banci mogu provjeriti uplate od ovog mjeseca na racun,a da se ne mora cekati izvjestaj u iducem mjesecu?Je li opcija samo salter ili ima neki broj telefona,a da nije onaj sto ima na poledjini jer sam vec zvao i kazu da ne mogu vidjeti ko je uplatio(debitna kartica)?
drndalo

#181 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Broj telefona call centra, imas ga na internetu njihovom...

Ja sam neki dan zvao sa slicnim pitanjem, tj. trebala mi je provjera ko je uplatio jednu sumu, mimo standardne plate... Predstavis se, objasnis sta ti treba, one te ponovo pita za ime, cini me prvih 6 cifara i zadnje 4 sa tvoje kartice, datum rodjenja, adresu, djevojacko prezime majke, da znaju da se je ne predstavljam kao ti, i kazu ti ko je zaveden kao uplatioc...
shambho

#182 Re: Raiffeisen banka

Post by shambho »

Je li neko ukidao debitnu karticu njihovu, moze li se to, koja je procedura..
motorola01

#183 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

drndalo wrote:Broj telefona call centra, imas ga na internetu njihovom...

Ja sam neki dan zvao sa slicnim pitanjem, tj. trebala mi je provjera ko je uplatio jednu sumu, mimo standardne plate... Predstavis se, objasnis sta ti treba, one te ponovo pita za ime, cini me prvih 6 cifara i zadnje 4 sa tvoje kartice, datum rodjenja, adresu, djevojacko prezime majke, da znaju da se je ne predstavljam kao ti, i kazu ti ko je zaveden kao uplatioc...
033 755 010
Ako je to taj broj,zvao sam sinoc ali mi covjek sa druge strane kaze da mi ne moze vidjeti ko je uplatio.Kaze da to ne moze kod debitnih kartica sto cisto sumnjam.Ako vec moze uci i provjeriti je li bilo uplata,mora vidjeti i ko je uplatio,odnosno cijelu transakciju.
A i ja imam isti problem.Legle pare mimo plate,ali ne znam odakle.Tacnije pretpostavljam,ali nisam dobio nikakvo obavjestenje od njihove strane,pa mi nije nista jasno.Sad cu opet pokusat.

edit:operater kaze da trenutno ne mogu provjeriti nista jer kolege trenutno rade na softveru i rece mi da pozovem sutra ujutro..
drndalo

#184 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Sad ti kazem, meni je moglo neki dan, dakle ne daj da te levate... Mozda stvarno rade nesto danas, ali sutra mora moci..
motorola01

#185 Re: Raiffeisen banka

Post by motorola01 »

drndalo wrote:Sad ti kazem, meni je moglo neki dan, dakle ne daj da te levate... Mozda stvarno rade nesto danas, ali sutra mora moci..
Moguce da rade.Pokusat cu opet sutra.
gaius

#186 Re: Raiffeisen banka

Post by gaius »

motorola01 wrote:Gdje se u RB banci mogu provjeriti uplate od ovog mjeseca na racun,a da se ne mora cekati izvjestaj u iducem mjesecu?Je li opcija samo salter ili ima neki broj telefona,a da nije onaj sto ima na poledjini jer sam vec zvao i kazu da ne mogu vidjeti ko je uplatio(debitna kartica)?
odeš u poslovnicu u kojoj ima mašina za print izvještaja (npr. v. perića, glavna u z. od bosne) i fino sebi isprintaš izvještaj za tekući ili prethodni mjesec...
drndalo

#187 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

To je samo izvod, na njemu pise uplata, ne pise ko je uplatio...
zahvalan

#188 Re: Raiffeisen banka

Post by zahvalan »

shambho wrote:Je li neko ukidao debitnu karticu njihovu, moze li se to, koja je procedura..
ja kad sam zatvarao otisao i rekao necu vise da koristim i to je to... Nisam nista uplacivao

Kasnije sam se vratio nakon sto sam u jednoj drugoj banci cekao Karticu 3 mjeseca... U RAfi je dobio za 10 dana

Nego da vas pitam sta im znaci da ce Krediti ici prema gore ???

Povecanje Kamata ?
iceman ze

#189 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Da li neko zna, koliko je naknada opcije internet bankarstva u RF ( U Unicredit YES paket je 10 KM)?.
drndalo

#190 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

eeddiinn

#191 Re: Raiffeisen banka

Post by eeddiinn »

A u NLB 2KM mjesecno za internet, sms i mobilno bankarstvo. Ostali izgleda dobro gule.

Sent from my Gemei G2 using Tapatalk
drndalo

#192 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Ma ovo su "paketi", pa ti zapakuju svasta nesto, sto ti i ne treba, a uzmes ga zato jer ti treba 2/13 tih stvari... :roll:
iceman ze

#193 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Otkazacu ja tu uslugu, meni je samo par puta trebalo, a ni tada nije bilo nuzno potrebno. Dzaba im dajem za nesto sto mi skoro i ne treba. :-)

hehehe.....kladim se da ce me odmah zvati, da provjere, sto sam nezadovoljan uslugom..... :D
respo

#194 Re: Raiffeisen banka

Post by respo »

moze li mi neko objasniti ovo
konkretno sta koji procenat znaci i na sta se odnosi koji i sta im znaci ova efektivna kamatna stopa?

Kamatna stopa:
•Već od 4,99% (EKS : 8,60%)** sa rokom otplate do 12 mjeseci i FIKSNOM kamatnom stopom

•Već od 8,99% (EKS : 10,42%)** sa rokom otplate od 1 do 3 godine i FIKSNOM kamatnom stopom

•Već od 9,49% (EKS : 10,46%)** sa rokom otplate preko 3 godine
eeddiinn

#195 Re: Raiffeisen banka

Post by eeddiinn »

Ovo prvo ti je nominalna kamatna stopa koja se koristi prilikom izracuna anuiteta, to je ono kolika ce ti rata biti prosto receno. EKS je efektivna kamatna stopa a prikazuje koliko stvarno kosta kredit, a izracunava se tako da se nominalnoj kamatnoj stopi dodaju ostali troskovi npr. obrada kredita i sl. To je uvedeno kako bi klijentu bilo jasnije koji je kredit skuplji odnosno jeftini zbog skrivenih troskova s kojim su se igrale neke banke. Kao sto si mogao i da primjetis sto je rok kraci to je razlika izmedju nominalne ks i EKSa veca jer se ti dodatni troskovi dijele na manji broj perioda.

Sent from my Gemei G2 using Tapatalk
iceman ze

#196 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Otvaram debitnu karticu u RBA. Evo zovu me danima, hoces ovaj paket, hoces sms, hoces net.....hoces....klinac. :-) Sta vi imate od usluga, a da vam je korisno. Koristicu je za inostranstvo i za placanje preko neta.... :-D
casanova123

#197 Re: Raiffeisen banka

Post by casanova123 »

Viza electron debitna kartica.. mjesecno 2KM je da ti naplate dodatno kao odrzavanje ili sta vec..
za 7 dana gotovo
drndalo

#198 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

iceman ze wrote:Otvaram debitnu karticu u RBA. Evo zovu me danima, hoces ovaj paket, hoces sms, hoces net.....hoces....klinac. :-) Sta vi imate od usluga, a da vam je korisno. Koristicu je za inostranstvo i za placanje preko neta.... :-D
RBA ti sve inostrane transakcije opterecuje pored kursne razlike i nekom provizijom tipa 2%, na koristenje u inostranstrvu... Nesto kao roaming... Unicredit npr. to nema...
baja

#199 Re: Raiffeisen banka

Post by baja »

drndalo wrote:
iceman ze wrote:Otvaram debitnu karticu u RBA. Evo zovu me danima, hoces ovaj paket, hoces sms, hoces net.....hoces....klinac. :-) Sta vi imate od usluga, a da vam je korisno. Koristicu je za inostranstvo i za placanje preko neta.... :-D
RBA ti sve inostrane transakcije opterecuje pored kursne razlike i nekom provizijom tipa 2%, na koristenje u inostranstrvu... Nesto kao roaming... Unicredit npr. to nema...
@ice...od paketa ne uzimaj nista, bezze placas a nije neka sreca pogotovo sto je za placanje u inostranstvu

@Dr...kad placam unicredit inostrano, ima neke provizije, male ali ima...nikad nisam ulazio u detalje
Gauchos

#200 Re: Raiffeisen banka

Post by Gauchos »

iceman ze wrote:Da li neko zna, koliko je naknada opcije internet bankarstva u RF ( U Unicredit YES paket je 10 KM)?.
3,99 km
http://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/122
Post Reply