Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
-
frngla
#176 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
trebali su oni iz komunalnog pojest snijeg ili? 
- Cvjetka
#177 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Pa izgleda za pojedine,su trebali.Nazalost,i najprirodnije stvari smetaju pojedincima!frngla wrote:trebali su oni iz komunalnog pojest snijeg ili?
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#178 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
@frngla:
Ne, nisu ga trebali pojesti, ali ga nisu trebali ni gurati u Miljacku. Trebali su ga ostaviti na parkiralištu da se sam topi. Ovako su napravili uspor toka, pregradili 2/3 proticajnog profila, i to sve uzvodno od mosta. Posljedice: kada dođe do značajnog otopljenja ovdje će se napraviti akumulacija koja će podlokavati korito, a jednom kad se čep probije i most je pod znakom pitanja. Blentovinama je važnije bilo da osposobe parking da mogu naplaćivati raji, a što ćemo ostati bez mosta na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, haj jebo to. I onda ćemo u ljeto, u naboljem slučaju imati zatvaranje mosta zbog rekonstrukcije stubova, ako mosta upošte i bude

Ne, nisu ga trebali pojesti, ali ga nisu trebali ni gurati u Miljacku. Trebali su ga ostaviti na parkiralištu da se sam topi. Ovako su napravili uspor toka, pregradili 2/3 proticajnog profila, i to sve uzvodno od mosta. Posljedice: kada dođe do značajnog otopljenja ovdje će se napraviti akumulacija koja će podlokavati korito, a jednom kad se čep probije i most je pod znakom pitanja. Blentovinama je važnije bilo da osposobe parking da mogu naplaćivati raji, a što ćemo ostati bez mosta na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u gradu, haj jebo to. I onda ćemo u ljeto, u naboljem slučaju imati zatvaranje mosta zbog rekonstrukcije stubova, ako mosta upošte i bude
- headbanger
#179 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
fakat sta da rade, gdje da ga odlagaju
ok mozda da su ga odlagali "nizvodnije" ipak je centar grada, ali s ozirom na situaciju kakva je bila ne vidim drugog rijesenja, i ja kazem najbolje bi bilo da su ga istovarali u Bosnu u Reljevu, ali trebalo bi desetci kamiona i masina i totalana zabrana saobracaja za sva vozila osim hitnih sluzbi i vozila koja rade na odvozu snijega
eto sada mogu vlast (CZ) i komunalci da naprave plan za buduce elemetarne nepogode ovakeve vrste
mislite da ce ga napraviti
ok mozda da su ga odlagali "nizvodnije" ipak je centar grada, ali s ozirom na situaciju kakva je bila ne vidim drugog rijesenja, i ja kazem najbolje bi bilo da su ga istovarali u Bosnu u Reljevu, ali trebalo bi desetci kamiona i masina i totalana zabrana saobracaja za sva vozila osim hitnih sluzbi i vozila koja rade na odvozu snijega
eto sada mogu vlast (CZ) i komunalci da naprave plan za buduce elemetarne nepogode ovakeve vrste
mislite da ce ga napraviti
-
frngla
#180 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ipak mislim da ce se prije snijeg otopiti nego sto cemo ostati bez mosta, al' eto 
- Bullet Tooth Tony
#181 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Woody wrote:@frngla:
ako cemo tom logikom ici sto si ti naveo , sve od restorana bazeni , do tamo skenderije je u opasnosti , jer je na darivi zid velicine 7 metara , tik uz moscanicu
- BolanBolan
- Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."
- poznanik
#183 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Skupe kamene ploče u Ferhadiji, nedavno postavljene…

- O'zone
- Globalni moderator
#184 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Žalosno je ovo šta su uradili od šetalištaBolanBolan wrote:
@poznanik nemoj da brineš odvojit će se stavka u budžetu za sanaciju oštećenih ploča u Ferhadiji kao i svake godine
-
Ambrozija
#185 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ovo je visa sila...BolanBolan wrote:
- BHF_Manijak
#186 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Da bar moje unuce hoce docekati NORMALNE I KVALITETNO uradjene ploce na Ferhadiji! Kako ih ba nije stid svake godine ista sranja radit, da ih je slijepa ugradjivo, bolje bi ih uradio. Nije teren pod nagibom 45°, ili neka druga nemgouca okolnost pa da ne moze postaviti najnormalnije ploce!

- poznanik
#187 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Manji je problem u kvaliteti ploča; kroz Ferhadiju, Štosmajerovu, Sarače i okolne pješačke ulice konačno treba zabraniti saobraćaj teškim kamionima, kako RAD-ovim koji prikupljaju smeće, tako i vozilima koji distribuiraju robe za trgovine u tim ulicama. Da su ploče od željeza, pod teretom tih kamiona i manjih dostavnih vozila - deformisale bi se ili popucale.BHF_Manijak wrote:Da bar moje unuce hoce docekati NORMALNE I KVALITETNO uradjene ploce na Ferhadiji! Kako ih ba nije stid svake godine ista sranja radit, da ih je slijepa ugradjivo, bolje bi ih uradio. Nije teren pod nagibom 45°, ili neka druga nemgouca okolnost pa da ne moze postaviti najnormalnije ploce!![]()
Ne mogu nikako da razumijem i kako je moguće, kako neko iz vlasti može da dozvoli, distribuciju roba u ovom području u vrijeme kad je najviše pješaka po ulicama, zapravo - u vrijeme kad je kome od vozača kamiona volja da uđe u ulice i priđe trgovinama. Nekad, prije rata, opskrba trgovina bila je dozvoljena do 8 sati ujutro i nekad kasno uveče, danas je promenada tih vozila...
- mayab
#188 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Mislim da je prosle godine napravljena nova ograda i zid do vode, i sada je unistena, eto opet dobrog posla za jaranske firme; e to je ruglo; ako vec budu pravili ogradu, onda neka nesto urade da omoguce neko buduce odlaganje snijega bez pravljenja ovakve steteAmbrozija wrote:Ovo je visa sila...BolanBolan wrote:
- atko
#189 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
de reci da se zajebavas ?Woody wrote:@frngla:
hebo te ko da je Nil koja strucna analiza
cuj pregradili 2/3 protocnog profila .... a opet Miljacka ima zajeban protok u mp3
I velis most u opasnosti ... jedino od nagrizanja zbog hemijskog sastava vode ... paron tekucine u kojoj ima i tragova vode
- Manic Psycho
#190 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
nemoj tako, kad krene plimni val sa romanije i kad se istopi sav s nijeg pa kad 2-3 protocnog profila to ne mogne podnijete prijeti nam potop sarajeva i rusenje mosta suade i olge 
- muha_sa
#191 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ovo je strašnopoznanik wrote:Skupe kamene ploče u Ferhadiji, nedavno postavljene…![]()
- žulijan asanž
#192 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
poznanik wrote:Skupe kamene ploče u Ferhadiji, nedavno postavljene…![]()
ovo je sramota prve klase.
- ljubav_aha
#193 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ma to je open neko uzeo visak novca,khm,jefitna radna snaga i skarecen broj radnih sati
bitno je da sto prije ispadne is ruku (narodni stil govorenja)
- Chisum
#194 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
muha_sa wrote:ovo je strašnopoznanik wrote:Skupe kamene ploče u Ferhadiji, nedavno postavljene…![]()
danas sam se uvjerio-da bog mili sacuva
koji je ovo put poslije 95-e da poplocavaju i da im vec nakon godinu dana ploce popucaju
jebeš današnje neimare.
Tako je kad o planu poplocavanja Ferhadije brine ono SDA-ovsko kratkonogo, minderasko govno Said Jamakovic. Sta drugo se i moglo ocekivati?
Ta gnjida je pokrala i sjebala boga oca dok je "vladao" iz zavoda, tako da nista sto se danas desava nije cudo. Na ovim se projektima toliko kralo i otimalo, da je dobro da je kamen na kamenu ostao... Inace, ovakva sramota se rijetko vidja u svijetu... glavna pjesacka ulica izgleda kao da se neko zajebav'o kada joj je prishio to glavna.
Medjutim, za tu minderasku SDA-ovsku gnjidu mi nije cudno... ovaj grad je navikao na njegova silovanja i izivljavanja, ali, konkretno na ovom projektu radio je i jedan veliki sarajevski intelektualac, i strucnjak u svom poslu, rahmet mu dusi, cije ime ne zelim da pominjem u istoj recenici sa ovim smetljarom Jamakovicem... To me je tada razocaralo, a vjerujem da se jos za zivota stidio kada bi pogledao ovaj uzas.
- bpsang
#195 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
joj koji ste vi
qvotate po pet puta jedne te iste slike, mora li to tako Nemora...ako nemate materijala mozete samo komentarisati, samo dzaba zauzimate prostor....
A,ja cu reci za pločice koje su tek postavljene, zar ne shvatate da se to namjerno radi da bi se izvukle pare da se ponovo radi, sto ne postave armaturu i betoniraju podlogu,neka presvuku asfaltom debljine 5 cm bit ce do vijeka,al treba uzeti love jos ...
qvotate po pet puta jedne te iste slike, mora li to tako Nemora...ako nemate materijala mozete samo komentarisati, samo dzaba zauzimate prostor....
A,ja cu reci za pločice koje su tek postavljene, zar ne shvatate da se to namjerno radi da bi se izvukle pare da se ponovo radi, sto ne postave armaturu i betoniraju podlogu,neka presvuku asfaltom debljine 5 cm bit ce do vijeka,al treba uzeti love jos ...
- muha_sa
#196 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
nek nam vrate kaldrmu otac ih j..o
ovo je dnodna--svake godine mjenjanje ploca i opet jovo nanovo.
- chuchumbamayumbe
#197 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ja sam za beton, armirani!
- Manic Psycho
#198 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ma asfalt prostrijeti, mozes ga skinuti svako dvije tri godine
- muha_sa
#199 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
na šta li ce se sad vadit
jal na snijeg, jal na auto dostavu 
- poznanik
#200 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Obzirom na opće stanje društva i dvodecenijski trend - povratak u iskon - zemlja je jedino rješenjechuchumbamayumbe wrote:Ja sam za beton, armirani!