Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuce wrote:dozvolili rad strankama koje su i pocele rat,te tri sranke trebaju pod hitno .
Rat u YU je pocela srbija a ne tri stranke...osim ako ne mislis na slobin sps,sds i radikale..onda si u pravu
E jaraniko, da ti sad pricam neke detalje ne bi mi vjerov'o...
Da ti pricam ko mi je sve i sta u povjerenju predlagao...
a samo zato sto mi je bio skolski kolega i sunarodnjak...
a ne znajuci da nisam od tog materijala gradjen koji je njemu trebao...
a misleci da cu jedva docekati noz i pusku u ruke...
a da ubijam i prije nego sto je pocelo...
Ma dzaba prica, ne bi mi vjerovali...
Elem, vise me nikad niko dok sam ziv zivotom nece moci ubijediti da ONI nisu isti.
Mene nikad...
E jebiga ja te tamam mislio poceti ubjedjivat kad ono ti sa ovolikim"argumentima"...
BTW...vjerovali bi ti ba,sto ne bi...
kub lajkan wrote:
Ovaj supljak me podsjeca na istoricare koji rade u prosvjeti. To je otprilike njihova dipla...
.....imas slobodu izbora da svoj mozak ukljucujes i iskljucujes kadgod i
Nemam namjeru ulaziti u rasprave sa onima koji startaju sa paranoicnim hipotezama tipa:
SVI SU KRIVI, OSIM NAS JADNIH I NEDUZNIH.
kub lajkan previse ocekujes.kako da neko ukljuci nesto ako nema sta ukljuciti ? takvi se obicno vrbuju na tudje energetske izvore u nedostatku vlastitih potencijala.
takve ja nikada ne bih 'vrbovala' u sebi ravne.....
citamo se K.L.
pozdrav[/u]
DiplomataSaSela wrote:
E jebiga ja te tamam mislio poceti ubjedjivat kad ono ti sa ovolikim"argumentima"...
BTW...vjerovali bi ti ba,sto ne bi...
Priznajem da se onako napisano ne moze tretirati kao argumenti...
Ali to je iz razloga koji sam ti naveo - ne bi mi vjerovali. Isp'o bi samo budala, jer su to sad vec stvari koje ne mozes nicim dokazati OSIM da svakog ko sumnja upoznam sa jedinim zivim svjedokom.
Islamska Deklaracija wrote:"Svaki preporod nastaje kao rezultat stvaralačkog dodira, simpatije ili unutrašnje suglasnosti između svjesnih, vodećih elemenata jednog društva i širokih slojeva naroda. Vodeća grupa je volja i misao, a narod srce i krv svakog dubinskog pokreta. Bez sudjelovanja ili barem pristanka običnog čovjeka, svaka akcija ostaje na površini i bez prave udarne snage. Tromost masa moguće je savladati ako je ona posljedica samo prirodnog otpora protiv naprezanja, opasnosti i borbe. Ovu tromost nemoguće je pobijediti ako ona predstavljla odbijanje samog ideala borbe zato što je taj ideal suprotan najintimnijoj volji i osjećanjima mase."
Islamska Deklaracija wrote:"Svaki preporod nastaje kao rezultat stvaralačkog dodira, simpatije ili unutrašnje suglasnosti između svjesnih, vodećih elemenata jednog društva i širokih slojeva naroda. Vodeća grupa je volja i misao, a narod srce i krv svakog dubinskog pokreta. Bez sudjelovanja ili barem pristanka običnog čovjeka, svaka akcija ostaje na površini i bez prave udarne snage. Tromost masa moguće je savladati ako je ona posljedica samo prirodnog otpora protiv naprezanja, opasnosti i borbe. Ovu tromost nemoguće je pobijediti ako ona predstavljla odbijanje samog ideala borbe zato što je taj ideal suprotan najintimnijoj volji i osjećanjima mase."
Enjoy!
ipak me više u srce dira ovaj citat:
"...prvi i posljednji takav zakljucak je zasigurno taj da se islamski i ne-islamski sistemi ne slazu. Ne moze biti mira niti suzivota izmedju islamske vjere i neislamskih drustava i politickih struktura....
Enjoy!
ipak me više u srce dira ovaj citat:
"...prvi i posljednji takav zakljucak je zasigurno taj da se islamski i ne-islamski sistemi ne slazu. Ne moze biti mira niti suzivota izmedju islamske vjere i neislamskih drustava i politickih struktura....
mnogo je živopisniji , ali ipak hvala i tebi
Islamska deklaracija>
U borbi za islamski poredak dozvoljena je upotreba svih sredstava, svih osim jednog – osim zločina. Nitko nema pravo lijepo ime Islama i ove borbe okaljati nekontroliranom i suvišnom primjenom nasilja. Islamska zajednica treba još jedanput potvrditi da pravda predstavlja jedan od njenih temelja. Kur’an nam nije naredio da ljubimo neprijatelje, ali nam je izričito naredio da budemo pravedni i da praštamo (Kur’an, 4/135 i 16/126).
A sada bih zamolio prethodnika, ako ima hrabrosti da citira kompletan pasus iz kojeg je izdvojio, dio o islamskim i neislamski sistemima!
Samo jos da napomenem islamofobima i antibosnjacima da vam nece uspjeti propaganda da izjednacite zlocinca i zrtvu, ma koliko da se trudite.
Ovo moze biti samo jos jedan od dokaza vase islamofobije i nista drugo.
"Bacanje srpske nejaci lavovima...", "Strasna islamska deklaracija",
"Ugrozeni Hrvati, najugrozeniji narod svih vremena u eUropi i sire"...
ide u prilog psihijatriji i medicini generalno...treba da se zabrinete, jer nisu vise individulaci psiho-poremeceni, sada postoje istrazivanja koja se odnose na kolektivitete, a vi samo tome pomazete!
margareta wrote:Da li je konacno doslo vrijeme da spasimo zemlju iz "vjecne krize" vlasti koju cini koalicija etnoprofiterskih stranaka BiH ?
Izborima nismo nista promijenili.Mozemo li prije sljedecih opcih izbora zbaciti sa vlasti nacional profitere i kriminalce ?
Kako ?
a sta tebe briga kad si stara? sto se ne zabavis necim zaista bitnim za tebe?
i nije problem u vlasti nego u glupim ljudima, pogotovo onima koji praktikuju religiju i cestitanje praznika. dakle zapitaj se onda zasto i sama doprinosis krizi...
Stari su unistili sve dsto se dalo unistiti.Ti ocito znas da ja nisam stara i zato me i prozivas.Mnogi su po godinama uistinu stari ali zive svoj zivot kao da ce vjecno zivjeti, samozivo cerupajuci zemlju bez i malo odgovornosti za mladi narastaj.Moje 15. godisnje dijete nije zasluzilo da vegetira i bitise
u korst starih ili mladih kretena. Zelim dati svoj maximalan doprinos za razbijanje troglave azdaje a ti zivi svoj vjecni san o vjecno mladoj nepostojecoj drzavi. Samo ne racunaj da ces uzivati na racun pametnih.
Zemlja koja HOCE biti zdrava drzava nece kao do sada dati sansu budalama da uzivaju na njenim patnjama iz kojih se HOCE iznjedriti nova i zdrava mlada intelektualna snaga.
Proces je u toku.
margareta wrote:Stari su unistili sve dsto se dalo unistiti.Ti ocito znas da ja nisam stara i zato me i prozivas.Mnogi su po godinama uistinu stari ali zive svoj zivot kao da ce vjecno zivjeti, samozivo cerupajuci zemlju bez i malo odgovornosti za mladi narastaj.Moje 15. godisnje dijete nije zasluzilo da vegetira i bitise
u korst starih ili mladih kretena. Zelim dati svoj maximalan doprinos za razbijanje troglave azdaje a ti zivi svoj vjecni san o vjecno mladoj nepostojecoj drzavi. Samo ne racunaj da ces uzivati na racun pametnih.
Zemlja koja HOCE biti zdrava drzava nece kao do sada dati sansu budalama da uzivaju na njenim patnjama iz kojih se HOCE iznjedriti nova i zdrava mlada intelektualna snaga.
Proces je u toku.
kako samo lupas gluposti. nisi svjesna gdje udaras.
najsmjesnije je to sto "troglava azdaja" voli ljude kao sto si ti. njoj takvi trebaju a tvoj "doprinos" je zapravo u njihovu korist, samo toga nisi svjesna.
ostavicu te sada da se zamislis nad sljedecim religijskim praznikom koji ces zdusno da cestitas nekome misleci tako da gajis toleranciju, razumjevanje i ljubav.
stavrogin wrote:
kako samo lupas gluposti. nisi svjesna gdje udaras.
najsmjesnije je to sto "troglava azdaja" voli ljude kao sto si ti. njoj takvi trebaju a tvoj "doprinos" je zapravo u njihovu korist, samo toga nisi svjesna.
ostavicu te sada da se zamislis nad sljedecim religijskim praznikom koji ces zdusno da cestitas nekome misleci tako da gajis toleranciju, razumjevanje i ljubav.
Pitam se jesi li ovako ostrouman komentar 'osmislio' sam ili ti je neko pomogao ? Npr.azdaja ?
Kako god ti si u raljama troglave azdaje. Tvoj problem koliko si toga svjestan.
Moj nacin izrazavanja tolerancije u potpunoj je koliziji sa tvojim poimanjima na istu.
Zelis reci da cu biti toliko "mnogo tolerantna" i pozvati ili se odazvati na proslavu religijskih praznika u stilu zajednickih iftara ?
Nisi zasluzio bilo kakvu repliku ali cu ti ipak reci da POSTOJE JAKE SILE KOJE ZELE - MOGU - ZNAJU i HOCE OCISTITI OVU ZEMLJU od korova.
Sumnjam da je bilo ko barem na forumu vise od mene krivio NAROD za SVOJE cobane spremne da svoje ovce zrtvuju za religijski/ke praznike.
Narod je odabrao SVOJE EGZEKUTORE je moja na forumu vec otrcana tvrdnja.
Potpuno se slazem sa zapisavanjem zasranih teritorija.
Zelio ti to ili ne teritorija ce se ocistiti.
vozdra
Tacno znam na sta preferiras ali te moram razocarati. Moja "glupost" je mamac koji ja treba da zagrizem kako bih "demonstrirala" svoju pamet i demantirajuci tebe iznijela u eter argumente.
ZABORAVI i "uzivaj" u mojoj gluposti.
Margareta,pročitao sam samo neke od tvojih komentara,potpuno se slažem da trbaš imati svoje mišljenje samo što se i ja pored još nekih ne slažem sa tvojim mišljenjem u najmanju ruku smatram tvoje mišljenje "nakaradno".Znam da nacionalne stranke nisu neko sretno
rješenje za ovu državu ali ko jeste???Ako misliš na SDP i Lagumdžiju
oni neznaju da vladaju bez golog otoka i centralnog komiteta,bez Munje
UDBE i likvidacija,bez namještenih procesa i familijarnog lopovluka.
Ako ti smetaju crkve i džamije predlažem ti da se preseliš u Kinu ako se iseljavaju Budisti rado će biti primljeni komunisti.Tvoji predlozi o ukidanju
svega dosad što si "nalupetala" asociraju me na inicijative iz RS-a o ukidanju Armije.predlažem koordinaciju daljih aktivnosti.
Još da te pitam jesil glasala za Predsjednika Hrvatske kažu analitičari
da Mesić nije izabran radi glasova iz dijaspore možda zahvaljujući
i tvom glasu.
mersed68 wrote:Margareta,pročitao sam samo neke od tvojih komentara,potpuno se slažem da trbaš imati svoje mišljenje samo što se i ja pored još nekih ne slažem sa tvojim mišljenjem u najmanju ruku smatram tvoje mišljenje "nakaradno".Znam da nacionalne stranke nisu neko sretno
rješenje za ovu državu ali ko jeste???Ako misliš na SDP i Lagumdžiju
oni neznaju da vladaju bez golog otoka i centralnog komiteta,bez Munje
UDBE i likvidacija,bez namještenih procesa i familijarnog lopovluka.
Ako ti smetaju crkve i džamije predlažem ti da se preseliš u Kinu ako se iseljavaju Budisti rado će biti primljeni komunisti.Tvoji predlozi o ukidanju
svega dosad što si "nalupetala" asociraju me na inicijative iz RS-a o ukidanju Armije.predlažem koordinaciju daljih aktivnosti.
Još da te pitam jesil glasala za Predsjednika Hrvatske kažu analitičari
da Mesić nije izabran radi glasova iz dijaspore možda zahvaljujući
i tvom glasu.
Nisi jedini. Nesretnici cine nesretna vremena. Nakarade nakaradnim.
Gdje ti zivis ? Mozda u "DRZAVI" ? Svakako da ! Ovo je "drzava" po tvojoj mjeri. Uzivaj kad' su ti BOGOVI dali ovu nakazu po tvojim arsinima.
[/b]de ba komunjare odjebite vise sa tim kolektivnim trovanjem masa
vi stvarno nemate mjere
vasa drskost zadire u pore intimnog
vi ste PERSONA NON GRATE i vi to znate
Raja ovu bagru treba stvarno ignorisati,ovo sam odlucio reci mukom u sebi,ali nije za ocutati
sekiracija1 wrote:[/b]de ba komunjare odjebite vise sa tim kolektivnim trovanjem masa
vi stvarno nemate mjere
vasa drskost zadire u pore intimnog
vi ste PERSONA NON GRATE i vi to znate
Raja ovu bagru treba stvarno ignorisati,ovo sam odlucio reci mukom u sebi,ali nije za ocutati
Ne zanima me stav onih koji ga i nemaju.Dakle pataj se dijaspore ili radi sto zelis ali se ostavi mene koja TI SE NIKADA NISAM OBRATILA
NITI IMAM NAMJERU DA TO CINIM U BUDUCE
PS.Ovdje je politika i mozda si "slucajno" pogrijesio mijesajuci ljubav i sex sa politikom.
margareta,mislim da je tvoj problem što ti mrziš ovu državu i kad bi u njoj tekli med i mlijeko ti ćeš je mrziti.to što kažeš "dali tvoji bogovi",
nisu to moji bogovi nego i moji i "tvoji" samo što je tebi bog uzeo ono što
ćeš vremenom i godinama prihvatiti jer svi dođu "TOBE" kad tad...upamti.
zasad ostajem pri svome mišljenju da je zatebe rješenje Kina.
P.S
Niko ti nije kriv što si rođena ovde,nauči da poštuješ i tuđe stavove i voliš svoj narod ali i MOJ jer stablo koje je preživilo oluju zauvijek postaje svjesno svojih korijena.
i još nešto otvori neku ljepšu temu a na ovu molim te nemoj mi odgovoriti
prozirna si i ti i tvoji stavovi.
mersed68 wrote:margareta,mislim da je tvoj problem što ti mrziš ovu državu i kad bi u njoj tekli med i mlijeko ti ćeš je mrziti.to što kažeš "dali tvoji bogovi",
nisu to moji bogovi nego i moji i "tvoji" samo što je tebi bog uzeo ono što
ćeš vremenom i godinama prihvatiti jer svi dođu "TOBE" kad tad...upamti.
zasad ostajem pri svome mišljenju da je zatebe rješenje Kina.
P.S
Niko ti nije kriv što si rođena ovde,nauči da poštuješ i tuđe stavove i voliš svoj narod ali i MOJ jer stablo koje je preživilo oluju zauvijek postaje svjesno svojih korijena.
i još nešto otvori neku ljepšu temu a na ovu molim te nemoj mi odgovoriti
prozirna si i ti i tvoji stavovi.
Neka tebe pri "TOBI" i ja bih voljela voljeti DRZAVU ali ja je NEMAM i zelim biti "prozirna" tj. reci jasno i glasno da ja za razliku od tebe ne mogu voljeti nesto sto ne postoji.Svakako u "TOBI" ne pokusavam pronaci svoju drzavu.
Margareta,važno životno pravilo:
Nikad ne raspravljaj sa osobom koja ima potpuno različito mišljenje
jer što god kažeš ona to neće čuti baš kao ja i ti
Ja ovu državu volim ma šta ti misliš o njoj
Ti ovu državu mrziš ma šta ti neko pozitivno rekao o njoj
Ali tema su valjda nacionalne stranke a mi odosmo od teme, ne mrziš
ti SDS i HDZ ti mrziš SDA ,priznaj biće ti lakše,isto košto si priznala
da mrziš ovu državu.
Izgubiće SDA izbore prije ili kasnije ali ti ćeš ovu državu da mrziš do groba ,odoh da gledam BH rukometaše počinje drugo poluvrijeme
HAJMO BOSNO HAJMO HERCEGOVINO.
Volio bih samo znati margareta kojoj struji pripadas i po cijem planu i programu iznosis svoje stavove. Nadam se da nisi neki uljez koji pokusava malo lozit raju da bai kao zbacili ove a doveli te neke tvoje, ili pak ja samo grijesim.