Opsada turista

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DedaRaca

#176 Re: Opsada turista

Post by DedaRaca »

Moze li mi ko pomoci oko jedne info. Koliko ljudi staje u Coloseum Club-u dosao bi na koncert Zabranjenog Pusenja 17.09
I kakva je atmosfera tamo
Unapred Hvala
mekaba

#177 Re: Opsada turista

Post by mekaba »

Jako je dobro sto se ovo desava u BiH sa povecanjem broja turista :thumbup: Ljudi iz dijaspore mnogo su uradili na promociji BiH a da toga nisu ni svjesni.Veliki broj nase omladine koja zivi u dijaspori dolazi na odmor u drustvu svojih prijatelja koji nisu bosanci.Naravno da je i veliki broj onih koji dolaze jer zele upoznati ovaj region.Zavidan je broj onih koji su na putu prema hrvatskoj odlucili da dva - tri dana provedu u BiH.Sve je ovo super i ide u zeljenom pravcu mozda cak i mnogo brze nego sto su to turisticki radnici predvidjali. Nije bitno koliko trose , bitno je da su tu. Turisti ce dolaziti jos vise sasvim sigurno a mi se trebamo pripremiti za buduce najezde :D Sarajevo je jako interesantno kao i Mostar te naravno Blagaj i Pocitelj. Treba nastojati ove goste zadrzati duze u BiH i nesto organizovati i osmisliti da bi ljudi ostali. Nadam se da ce trebevicka zicara uskoro biti obnovljena.Zicara bi bila veliki plus za Sarajevo. Sjecam se stare zicare i guzvi vikendom. Znao se red za kartu otegnuti preko 100 metara. Zicara je stvarno extra dozivljaj a nadam se da bi bila i isplativa. :-D
BiH-x

#178 Re: Opsada turista

Post by BiH-x »

mekaba wrote:Nadam se da ce trebevicka zicara uskoro biti obnovljena.Zicara bi bila veliki plus za Sarajevo. Sjecam se stare zicare i guzvi vikendom. Znao se red za kartu otegnuti preko 100 metara. Zicara je stvarno extra dozivljaj a nadam se da bi bila i isplativa. :-D
:thumbup:
enx

#179 Re: Opsada turista

Post by enx »

DedaRaca wrote:Moze li mi ko pomoci oko jedne info. Koliko ljudi staje u Coloseum Club-u dosao bi na koncert Zabranjenog Pusenja 17.09
I kakva je atmosfera tamo
Unapred Hvala
ako misliš doći, u Coloseum stane jako malo ljudi i uglavnom je unaprijed rasprodato sve, tako da je najbolje da rezervišeš kartu. Imaš na netu stranicu njihovu (http://www.coloseum-club.com/index.php?id=152&L=152) ili nazovi telefonom.
Inače tamo imaš dio sa stolovima za večeru i dio za stajanje. Pa skontaj.
PS. Nemoj nositi puno para i ni slučajno se ne zadužuj kod "ZELENAŠA"
enx

#180 Re: Opsada turista

Post by enx »

@Jedan001,
Vidi se da ne živiš u SA. Srećom po tebe! I srećom za nas koji živimo ovdje.
DedaRaca

#181 Re: Opsada turista

Post by DedaRaca »

Ma mislim ja doci i dovesti sestrinu decu na koncert, nego me interesovalo kakva je atmosfera, da li sttane par hiljada ljudi ili par stotina. Sto se tice toga da se kockam tesko jer me to ne privlaci. Dosao bi zbog muzike najvise i onda ostao vikend u Sarajevu. I jos jedno pitanje ako znas odgovor. Sta predstavlja cena rezervacije a sta cena karte. Jer tamo ima za neki koncert cena karte 5KM a cena rezervacije 30KM sta je ukljuceno u rezervaciju
enx

#182 Re: Opsada turista

Post by enx »

DedaRaca wrote:Ma mislim ja doci i dovesti sestrinu decu na koncert, nego me interesovalo kakva je atmosfera, da li sttane par hiljada ljudi ili par stotina. Sto se tice toga da se kockam tesko jer me to ne privlaci. Dosao bi zbog muzike najvise i onda ostao vikend u Sarajevu. I jos jedno pitanje ako znas odgovor. Sta predstavlja cena rezervacije a sta cena karte. Jer tamo ima za neki koncert cena karte 5KM a cena rezervacije 30KM sta je ukljuceno u rezervaciju
Rezervacija ti je za stolove za večeru, pa koliko potrošiš, toliko platiš, odbiju ti rezervaciju, i u tom slučaju ne plaćaš kartu nego večeru. Ti su ti stolovi blizu bine i može stati oko 100tinjak ljudi. Ostali koji imaju samo kartu stoje iza stolova i skoro ništa ne vide, iskreno, velika je gužva i ne znam baš koliko ljudi tamo može stati, možda par stotina ali samo prvih dvadesetak nešto i vidi. Ostali se zabavljaju plešući. Ali po osobi te uglavnom izađe večera i piće oko 60KM ako ne pretjeruješ s pićem. I atmosfera je prilično dobra ako sjediš, samo je prevruće i muzika je obično prejaka.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#183 Re: Opsada turista

Post by -LIBERO- »

Ma najgore moguce mjesto u gradu za koncerte,narocito rock grupe. Ali eto,menadzment im dobro radi ( dobro placaju :D ) pa su vrlo cesto tamo svirke i dobri izvodjaci.

Ja licno izbjegavam ici tamo na koncerte,ono meni nije za svirku i gotovo.
BiH-x

#184 Re: Opsada turista

Post by BiH-x »

Kako ovi turisti opisuju Sarajevo na flickr-u:
the best city you never knew was so great until you went there and never wanted to leave
I naravno, njihove slike:

Image

Image

Image

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#185 Re: Opsada turista

Post by Truba »

amrica

#186 Re: Opsada turista

Post by amrica »

nesto slagali :?:

imamo km autoputeva vise nego stanovnika, sve bolnice mladje od 2000. godine, :D a kadar :roll:
ne puca se, neJma bombi, krimosa, mafijasa, malih cela.... sitnih dzeparosa i prevaranata

uostalom, samo prenose info sa stranica raznih MIPova
Truba

#187 Re: Opsada turista

Post by Truba »

ti si ona što je srala protiv larise reikelme? :D
nisi objektivna :P :P :P
madnessa

#188 Re: Opsada turista

Post by madnessa »

mozda se nama iz nase perspektive bosna cini sasvim ok, ali morate shvatiti jednog amerikanca, koji nije svijeta vidio i kakva je njegova percepcija nasih puteva. to sto nema Wi-Fi u svakom kaficu mu je dovoljno da panici.
ultima_palabra

#189 Re: Opsada turista

Post by ultima_palabra »

madnessa wrote:mozda se nama iz nase perspektive bosna cini sasvim ok, ali morate shvatiti jednog amerikanca, koji nije svijeta vidio i kakva je njegova percepcija nasih puteva. to sto nema Wi-Fi u svakom kaficu mu je dovoljno da panici.
Ne znam kako oni, ali ja kad idem u neku zemlju pročitam bar nešto o njoj... da znam šta mogu da očekujem ;-)
Truba

#190 Re: Opsada turista

Post by Truba »

jutros sam vidio dva gej turista na č vili i gledaju onu mapu općine gdje se ni ja ne mogu snaći :lol: :lol: :lol: :lol:
amrica

#191 Re: Opsada turista

Post by amrica »

Black swan wrote:ti si ona što je srala protiv larise reikelme? :D
nisi objektivna :P :P :P

:lol: :lol: :lol: :lol:

plasticna larissica ti srcu prirasla, kao zanoktica :D

pa sto je ne stavis u havatar :D

objektivnost je cudo :-)

gledam juce na Marindvoru, udario auto nekoga, a tramvaj stao nasred raskrsnice, ni jedan auto od unisa nije mogao na titinu izaci... policije gomila, a niko da omoguci ljudima prolaz.
madnessa

#192 Re: Opsada turista

Post by madnessa »

ultima_palabra wrote:
madnessa wrote:mozda se nama iz nase perspektive bosna cini sasvim ok, ali morate shvatiti jednog amerikanca, koji nije svijeta vidio i kakva je njegova percepcija nasih puteva. to sto nema Wi-Fi u svakom kaficu mu je dovoljno da panici.
Ne znam kako oni, ali ja kad idem u neku zemlju pročitam bar nešto o njoj... da znam šta mogu da očekujem ;-)
fazon je u tome i gdje citas... ako naletis negdje gdje ti pise da je sve prekriveno ruzinim laticama razocaras se kada dodjes... :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#193 Re: Opsada turista

Post by PipiDugaDevetka »

Black swan wrote:jutros sam vidio dva gej turista na č vili i gledaju onu mapu općine gdje se ni ja ne mogu snaći :lol: :lol: :lol: :lol:
Je li tabla tako postavljena da sjever dođe na zadnjoj strani?
Ako nije, trebao si časkom iskopati tablu i pravilno fiksirati tablu sa kartom.
ultima_palabra

#194 Re: Opsada turista

Post by ultima_palabra »

madnessa wrote:
ultima_palabra wrote:
fazon je u tome i gdje citas... ako naletis negdje gdje ti pise da je sve prekriveno ruzinim laticama razocaras se kada dodjes... :lol:
Vala sumnjam da se igdje o Bosni piše na taj način :-D
Bodkin

#195 Re: Opsada turista

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
madnessa wrote:
ultima_palabra wrote: Ne znam kako oni, ali ja kad idem u neku zemlju pročitam bar nešto o njoj... da znam šta mogu da očekujem ;-)
Vala sumnjam da se igdje o Bosni piše na taj način :-D
:D mi smo se ubili za onaj 2-3 dana turizam.samo jos prilaz gradu da sredimo, malo da dzeparenje i kriminal smanjimo i da otvorimo jedno 25 pubova i jebo prag i bratislavu :) bg je prevelik i ima vise da ponudi a zagreb se fura na muzeje i pozorista kao bec :D
casa_vode

#196 Re: Opsada turista

Post by casa_vode »

DedaRaca

#197 Re: Opsada turista

Post by DedaRaca »

Jel zavrseno renoviranje vecnice? I ako mi ko moze reci kako se zove onaj kafe koji se nalazi na vidikovcu iznad grada ide se preko Vratnika i Sedrenika do njega ima i neka cesma sa vodom odmah kraj njega?

Unapred Hvala
Last edited by DedaRaca on 18/08/2011 15:39, edited 1 time in total.
Neposlusna

#198 Re: Opsada turista

Post by Neposlusna »

Lijepo je cuti da se po Sarajevu sve vise turista krece.
Mene samo interesuje, da li su to pravi turisti ili dijasporci koji pricaju sa svojim novim "maternjim" jezikom? :D
tkoraza

#199 Re: Opsada turista

Post by tkoraza »

moze li jedna info
da li se moze u onom heccu u jatovom(vakufskom) soliteru piti kafa ili je to restoran???
KalifornijskaGlista

#200 Re: Opsada turista

Post by KalifornijskaGlista »

zajebajes?
Post Reply