Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
sinuhe

#176 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by sinuhe »

Crnogorci su se dozvali pameti nakon slugarenja velikosrbima.
Vecina pravoslavnih Crnogoraca se nije dozvala pameti. Referendum potvrdjuje i to.

A to da si se javno zalagao za nezavisnu CG me ne cudi. Bosnjake je uvijek krasila dalekovidnost.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#177 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

sinuhe wrote:
Vecina pravoslavnih Crnogoraca se nije dozvala pameti. Referendum potvrdjuje i to.

A to da si se javno zalagao za nezavisnu CG me ne cudi. Bosnjake je uvijek krasila dalekovidnost.
Ništa,ako ti tako kažeš,pozvaćemo Bošnjake da vazda glasaju za velikosrpske projekte,ne treba
podcjeniti tvoju vidovitost i dalekovidnost! :D
Ali ćemo konsultovati i Džaziru s kašikama,kao ozbiljan narod ne smijemo se osloniti samo na
jedan izvor! :D
Zvek

#178 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Zvek »

Kao neko kome su preci iz Bijelog Polja, i ko je rat proveo tamo, mogu reci da u CG dijelu Sandžaka postoje 2 grupe muslimana. Bogatiji dijelovi, koliko to na sjeveru može biti (BP, Pljevlja, Berane) uopšte nisu zainteresovani za Sandžak i BiH (ja ni jednom za 4 god u BP nisam cuo rijec Sandzak), dok oni siromađni, Plav, Gusinje, Rožaje sanjaju da žive u BiH, doživljavaju BiH kao svoju državu, u sportu navijaju protiv CG (mada su bili za DA na referendumu a nisu dobili nikakve koristi od toga osim 100njak eura za glas) i sl, kao i Srbi i Hrvati iz BiH. Ima njih i u prvoj grupi, kao i obrnuto.
Luksic vrlo dobro radi posao, polako se distancira od 90ih, hvataju se krupne ribe, tj opominju se jer ce vjerovatno biti pustene, ali ne mogu se oni tek tako okriviti, jer se njihovim novcem i kupila drzava.
Srbija preko svojih satelita, kao i u BiH, svim silama nastoji da uspori put CG ka EU i NATO, mada im to lošije ide nego u BiH. Jedini uspjeh im je izborni zakon, koji se bez njih ne može usvojiti.
Što se tiče muslimana u PG i primoriju, oni se većinom po nacionalnosti izjasnjavaju kao Crnogorci, sto svojevoljno sto ucjenama poslom i nemaju puno veze ni sa BiH ni sjeverom ni po jednoj osnovu. Mozda nekad i jesu ali je to iscezlo.
Zvek

#179 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Zvek »

Uz Splendid, Queen i Biancu, jedna od rijetkih uspjesnih investicija, Porto Montenegro.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=532826
prljavi Hare

#180 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

Zvek wrote:Kao neko kome su preci iz Bijelog Polja, i ko je rat proveo tamo, mogu reci da u CG dijelu Sandžaka postoje 2 grupe muslimana. Bogatiji dijelovi, koliko to na sjeveru može biti (BP, Pljevlja, Berane) uopšte nisu zainteresovani za Sandžak i BiH (ja ni jednom za 4 god u BP nisam cuo rijec Sandzak), dok oni siromađni, Plav, Gusinje, Rožaje sanjaju da žive u BiH, doživljavaju BiH kao svoju državu, u sportu navijaju protiv CG (mada su bili za DA na referendumu a nisu dobili nikakve koristi od toga osim 100njak eura za glas) i sl, kao i Srbi i Hrvati iz BiH. Ima njih i u prvoj grupi, kao i obrnuto.
Luksic vrlo dobro radi posao, polako se distancira od 90ih, hvataju se krupne ribe, tj opominju se jer ce vjerovatno biti pustene, ali ne mogu se oni tek tako okriviti, jer se njihovim novcem i kupila drzava.
Srbija preko svojih satelita, kao i u BiH, svim silama nastoji da uspori put CG ka EU i NATO, mada im to lošije ide nego u BiH. Jedini uspjeh im je izborni zakon, koji se bez njih ne može usvojiti.
Što se tiče muslimana u PG i primoriju, oni se većinom po nacionalnosti izjasnjavaju kao Crnogorci, sto svojevoljno sto ucjenama poslom i nemaju puno veze ni sa BiH ni sjeverom ni po jednoj osnovu. Mozda nekad i jesu ali je to iscezlo.
Ovo boldano je najvažnije u svoj situaciji,potpuni otklon u budućnosti od onoga što se događalo 90-tih,a
mislim da je CG na dobrom putu da to i uradi,i vidi se želja i htijenje kroz ove nove školske programe gdje
se neće guslati Ćosić i Bečković,a to da će Srbija(ovakva kakva je od 90-tih do danas) ostaviti nekoga na
miru,zaboravi!Potrebna je katarza,novi ljudi,nova politika,a koliko vidimo od toga nema ništa,već će se to
postići stalnim slabljenjem Srbije i novim ucjenama MZ-a.
Što slabija i manja Srbija,komšije rahatnije! :wink:
p206

#181 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by p206 »

Zvek wrote:Što se tiče muslimana u PG i primoriju, oni se većinom po nacionalnosti izjasnjavaju kao Crnogorci, sto svojevoljno sto ucjenama poslom i nemaju puno veze ni sa BiH ni sjeverom ni po jednoj osnovu. Mozda nekad i jesu ali je to iscezlo.
ovo nije tačno
Zvek

#182 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Zvek »

Šta to nije tačno? Ovdje ne ubrajam muslimane sa sjevera koji doseljavaju u PG i Bar, kao što su do prije 2 god naseljavali Sarajevo.
xDenisx

#183 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by xDenisx »

Zvek wrote:Kao neko kome su preci iz Bijelog Polja, i ko je rat proveo tamo, mogu reci da u CG dijelu Sandžaka postoje 2 grupe muslimana. Bogatiji dijelovi, koliko to na sjeveru može biti (BP, Pljevlja, Berane) uopšte nisu zainteresovani za Sandžak i BiH (ja ni jednom za 4 god u BP nisam cuo rijec Sandzak), dok oni siromađni, Plav, Gusinje, Rožaje sanjaju da žive u BiH, doživljavaju BiH kao svoju državu, u sportu navijaju protiv CG (mada su bili za DA na referendumu a nisu dobili nikakve koristi od toga osim 100njak eura za glas) i sl, kao i Srbi i Hrvati iz BiH. Ima njih i u prvoj grupi, kao i obrnuto.
Ne bih rekao da Bosnjaci nisu dobili koristi od referenduma. Rozaje je naprimjer bio rupcaga samo takva prije 2006, a ove godine kad sam bio (djevojka je Rozajka :) ), iznenadio sam se napretkom grada...ne samo fizicki (centar grada je skroz poplocan i renoviran) nego je vladala jedna jako prijatna i opustena atmosfera koja mi se dopala....A nisam primjetio ni da su Rozajci anti-crnogorski nastrojeni, naprotiv...svugdje je crnogorska zastava vijorila bez ikakvih problema.
Bosnolog

#184 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Bosnolog »

sinuhe wrote:

Srboslavija propala,frustracije ostale,......

Slavko Perovic i njegov LSCG http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=LVu1LEcBmoQ je sacuvao obraz dijela crnogoraca koji su osudili i usprotivili se velikosrpskom slugarenju Bulatovica,Djukanovica i slicnih dvonogih velikosrspkih fakskih sluga i to tebe boli,..... ;-)
Cetinjanin

#185 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Cetinjanin »

Prvi put cujem da ljudi iz Rozaja, Gusinja i Plava navijaju protiv Crne Gore. Uvijek sam mislio da su oni za Crnu Goru kolki i mi Cetinjani. Pa Bosnjaci, Muslimani i Crnogorci su stubovi ove drzave i svi je vole podjednako kao svoju drzavu, a nijedan od ta tri naroda (mada je to za mene jedan narod samo druge vjere) nema svoje nacionalne partije kao sto Srbi i Albanci imaju. Vec svi glasaju za gradjanske partije (DPS, SDP, prije za Liberale). Postoji Bosnjacka Stranka, ali oni su strasno mali brojem i mislim da na sledece izbore nece uc u Parlament (nece prec cenzus, minimalan broj glasova) ako ne budu s nekim u koaliciju.
radostan dan

#186 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:39, edited 1 time in total.
Zvek

#187 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Zvek »

Cetnjanin grijesis, BS je ima dosta odbornika u Plavu/Gusinju, Rožajama, a odnosom vlasti prema tim opštinama i odbijanjem da se Gusinje i Petnjica proglase opštinama njihov broj glasača ce stalno rasti.
Ako se zadesis nekad kad igraju CG protiv BiH ili Turske vidjećeš ko za koga navija. U BP recimo kad igraju CG i Srbija, pola grada gleda CG, pola SR.
A Rozaje je leglo kriminala i sverca na ovim prostorima. Kad je uhapšena Kaliceva žena, za dan je skupljeno 3000 zahtjeva za oslobađanje. Ljudi traze slobodu za Kalice kakvi god da su jer su im omogucili kakav takav posao, a drzava nikakav. Slicano se ponasaju i Pljevljaci u slučaju Sarica.
Bosnolog

#188 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Bosnolog »

1991 Crnogorska velikosrpska slugarija bruke i sramote

:lol: :lol: :lol: :mrgreen:

1993
"Nije ovo Sevija"
"Oj svijetla majska zoro"
"Risto Sotono"
"Nikad nece Crna Gora bit obala srpskog mora"

2007 Prst u oko izdajnickom velikosrpskom oku,...

2008 Glogov kolac u grob Srboslavije priznavanjem Kosova od strane bratskog drugog oka,....
Cetinjanin

#189 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Cetinjanin »

Zvek wrote:Cetnjanin grijesis, BS je ima dosta odbornika u Plavu/Gusinju, Rožajama, a odnosom vlasti prema tim opštinama i odbijanjem da se Gusinje i Petnjica proglase opštinama njihov broj glasača ce stalno rasti.
Ako se zadesis nekad kad igraju CG protiv BiH ili Turske vidjećeš ko za koga navija. U BP recimo kad igraju CG i Srbija, pola grada gleda CG, pola SR.
A Rozaje je leglo kriminala i sverca na ovim prostorima. Kad je uhapšena Kaliceva žena, za dan je skupljeno 3000 zahtjeva za oslobađanje. Ljudi traze slobodu za Kalice kakvi god da su jer su im omogucili kakav takav posao, a drzava nikakav. Slicano se ponasaju i Pljevljaci u slučaju Sarica.
Ovo mi nije milo da cujem. Ja sam mislio da oni smatraju CG svojom maticnom drzavom, a ne BiH. Mada, eto vjerujem ti da ima takvih kakvih si ti opisa, ali sigurno ima ovakvih kakve sam ja opisa.
prljavi Hare

#190 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

radostan dan wrote::lol: :lol:
Evo žurke.
Drug,žurka je na sasvim drugom mjestu i ti to znaš.Ovo je samo djelić mozaika priče o vampirovom
konačnom upokojenju! :wink:
radostan dan

#191 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:42, edited 1 time in total.
prljavi Hare

#192 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

radostan dan wrote:Ček polako, dok nam objasni kako su tri naroda u CG u stvari jedan ( Bošnjaci, Muslimani, Crnogorci). :mrgreen:

To za vampire ne važi, kod nas oni ovako izgledaju -

Image
Je li ovo na slici ona iz filma "Leptirica"?Jesam se kao mali prepao tog filma,jebem ti,spavati nisam smjeo,a
nedavno ga vidim na nekom kanalu,crko od smjeha! :D
radostan dan

#193 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 14:41, edited 1 time in total.
prljavi Hare

#194 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

radostan dan wrote::lol: jeste, i ja sam :mrgreen:
Zbog onih scena u mlinu,od brašna me strah bilo! :D
A ovo da je to sve jedan narod?Jeste,ali u nastajanju,zvaće se Crni Srbošnjogorci,što je slijedeća karika u
evoluciji bratstva-jedinstva! :D !
Drug Član

#195 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Drug Član »

Bosnolog wrote:....Javno sam podrzavo ideju da Bosnajci Crnee Gore i crnogorskog dijela Sandzaka glasaju za neovinsu Crnu Goru iako je to ostavilo Sandzak u dvije drzave sto je manje zlo od ostajanja u smanjenoj Srboslaviji.Crnogorci su se dozvali pameti nakon slugarenja velikosrbima.
...
Crna Gora postaje sve vise zrtva velikosrpskih frustracija iza cega stoji SPC kao glavna poluga velikosrpske politike,.....
Ima li po tebi neke razlike među ljudima koji s jedne strane otvoreno ili perfidno podržavaju: a) prijekat tzv."zelene transferzale" (neki polušaljivo kažu Zetra) i b) onih koji s druge podržavaju ili su podržavali projekat "velike srbije". Samo da ti kažem prije nego odgovoriš na pitanje da si ti što se mene tiče u grupi a2 :-D

I samo da, prije nego se tobože naljutiš iskreno sebi-meni ne moraš, odgovoriš na pitanje: "Bili više volio da Turska postane evropska ili da Evropa postane turska?" :-)
prljavi Hare

#196 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

Drug Član wrote:
Bosnolog wrote:....Javno sam podrzavo ideju da Bosnajci Crnee Gore i crnogorskog dijela Sandzaka glasaju za neovinsu Crnu Goru iako je to ostavilo Sandzak u dvije drzave sto je manje zlo od ostajanja u smanjenoj Srboslaviji.Crnogorci su se dozvali pameti nakon slugarenja velikosrbima.
...
Crna Gora postaje sve vise zrtva velikosrpskih frustracija iza cega stoji SPC kao glavna poluga velikosrpske politike,.....
Ima li po tebi neke razlike među ljudima koji s jedne strane otvoreno ili perfidno podržavaju: a) prijekat tzv."zelene transferzale" (neki polušaljivo kažu Zetra) i b) onih koji s druge podržavaju ili su podržavali projekat "velike srbije". Samo da ti kažem prije nego odgovoriš na pitanje da si ti što se mene tiče u grupi a2 :-D

I samo da, prije nego se tobože naljutiš iskreno sebi-meni ne moraš, odgovoriš na pitanje: "Bili više volio da Turska postane evropska ili da Evropa postane turska?" :-)

Zelena Transverzala (ZETRA) je san svakog isLmista,djiHatlije,mudJahedina,zelenih beretki, :zzzz: :zzzz: :zzzz:

a @Bosnolog ne pripada ni jednoj od skupina koje si nabrojao.

Znam da je njegov cilj (i cijele naše tajne organizacije,Velika Bosna) povratak na granice BiH iz doba kraljevine Tvrtka I Kotromanića,uz još neke male korekcije,da dobijemo malo više obale,Dubrovnik se podrazumjeva,
i pola teritorije koje na ovoj karti pripadaju Srbiji,a onda ćemo od Osmanlija tražiti dio teritorije!! . :D
Image :D

A evo ti i amblem naše tajne organizacije! :D
Image :D

P.S.Jebeš forumanje kad nas INTERPOL prati i analizira! :lol: :lol: :lol:
prljavi Hare

#197 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by prljavi Hare »

CRNOGORCI SE BAŠ NAKLATILI NA KOSTI!!! :D

МИТРОПОЛИЈА ЦП-ДРЖАВА ДЕМОНСТРИРАЛА НАСИЉЕ

Митрополија црногорско-приморска упозорила је данас да је и ове године, пред Преображењским храмом на Ловћену, држава показала насиље и неправду према Православној цркви, када је свештеницима Митрополије и вјерном народу црногорска полиција забранила улаз у храм Христовог Преображења на Ивановим Коритима.
Инфо | 18:45 19/08/2011 | Извор: РТРС

У саопштењу се оцјењује да је овај поступак полиције, за који њени припадници нису имали писано образложење, изузев нејасних усмених тумачења црквеног живота и поретка, за Цркву неприхватљиво.

Наведено је и да је вршење службе у овој цркви обављано деценијама прије тога, а и ове године је припремана и најављена јавности.

"Правни савјет Митрополије Црногорско-приморске ће у наредним данима одговорити правном мјером заштите своје имовине, слободе кретања и вјероисповиједања", каже се у саопштењу.

Даље се истиче да се овај храм, у складу са свим државним прописима, води као власништво Митрополије, да је свештенство Митрополије у овоме храму служило и у времену када су ријетки појединци и фамилије у Црној Гори знали да постоји празник Преображења и када се он слави.

"Свештеници којима је јутрос забрањен улаз у храм слободни су грађани Црне Горе који су се упутили на своје радно мјесто, које је и мјесто вјековног исповиједања православне вјере - загарантованог и заштићеног грађанским Уставом ове земље", наводи се у саопштењу.

Б.Т.

Kad čuje preCednik za ovo..oho im se oho! :zzzz: :zzzz: :zzzz:
kiky

#198 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

jasno je da srbija koristi spc i srbe u ex-yu republikama kako bi kočila cijeli region na putu ka eu ...
čak šta više oni su oružje za destabilizaciju regije kako bi srbi, po nekom samo njima znanom scenariju, ostvarili ono što nisu za vožda slobe ...
ili ...
zašto hrvatska nema tih problema ...
CSKA

#199 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

Zasto Makedonija ne napreduje prema EU,vec tapka u mjestu godinama ?

Hoces da kazes da ako ne bi bilo albanaca da bi im bilo lakse.
kiky

#200 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by kiky »

ne ...
samo se pitam zašto hrvatska nema problema kao bosna, crna gora, kosovo ...
a makedonci imaju problema sa grcima, prije svega, radi imena, religije, istorije i ostalog što grci sebi prisvajaju kao da su bogom dani što vrlo podsječa na politiku jedne nama poznate nacije (a, s kojom hrvatska, vidi čuda, nema problema od jednog posebnog događaja ) ...
problemi sa albancima su uglavnom riješeni ...
uostalom, više napreduju prema eu od bosne ili kosova i u daleko su povoljnijoj političkojsituaciji nego mi ...
Post Reply