Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Locked
palermo

#176 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by palermo »

ja sam jedan od onih koji već više od deset godina ne ide na hrvatsko more, pa me prema tome ne dotiču mnogo ove priče. Ne idem iz jednostavnog razloga jer mislim da postoji nesrazmjer cijene i onoga što pružaju. ideja o tome da jedna gost na makarskom primorju treba potrošii dnevno par stotina eura je suluda, uostalom za te pare možeš priuštiti sebi i krstarenje po mediteranu sa svim pratećim komforom. Ako ću na jedan dan, onda moja domaja Neum :D , ako ću na odmor ima dovoljno destinacija.
Inače, osnovna pravila ekonomije kažu da radiš sa onim što imaš. Između ostalog Hrvati bi trebali da prihvate činjenicu da im je BiH susjedstvo, pa ako već nas ne mogu otjerati (a ne mogu, ne mogu :D ) onda bi mogli napraviti i malu tržišnu nišu za goste iz BiH i prilagoditi se dijelom i njima. Pa im ne bi ništa falilo da otvore ekrpres restorane u kojima ćeš pojesti hagra za 4-5 maraka, ili kakav gulaš, a ne da mi nude rižoto sa dvije školjke koji košta 30 KM. Bogami, kao da ljudi nose argetu što im je osobito mila. Hiljade ljudi se obogatilo na sirotinji, pa ne vidim šta bi falilo i braći Hrvatima.

Inače, tekst je prije svega priča o samim Hrvatima (odnosno dijelu Hrvata, ne bih da generaliziram) i njihovim kompleksima. Slabo se ovaj tekst dotiče samih bosanaca i hercegovaca.
Sezam

#177 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Sezam »

Ženski Dr.Med wrote:Sezam.... citaj vic bre bosanci ,ne bosnjaci :)
Pod ovaj prefiks spadaju i mile,ante i meho
Al uvijek se nekako spomene Meho... :roll:

Cisti rasizam.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#178 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by prljavi Hare »

dječak sa šibicama wrote:Sto smo osjetljivi.

Zanimljivo da se nisi brecnuo na racun zajebancije oko duzine kite, malo iznad.

vjerovatno si se i nasmijao, ako je na tudji racun.
Ma pusti ih,to oko dužine spolovila...pa mi nismo radili popis od 1991,boga pitaj kakvi će sad biti
rezultati!!!! :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#179 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by dječak sa šibicama »

Cuj to, Meho, Slobo i Ante ne pripadaju istoj rasi.

Svaki dan nesto novo covjek nauci.

I onu da ne treba ulaziti na podforum politika.
Sezam

#180 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Sezam »

dječak sa šibicama wrote:Cuj to, Meho, Slobo i Ante ne pripadaju istoj rasi.

Svaki dan nesto novo covjek nauci.

I onu da ne treba ulaziti na podforum politika.

Mani se pametovanja. Dosao si na politiku da pricas viceve op Bosnjacima. :roll:

Pa sljedeci put kad budes pricao taj vic, umjesto Meho upotrijebi Slobo, pa vidi hoce li se ko nasmijati.

Cisti rasizam, nego sta. Kontao bi covjek naucilo se nesto iz omalovazavajucih viceva o Bosnjacima sa kraja osamdesetih, nastalih u velikosrpskim glavusama, ali izgleda slabo se sta naucilo.
mO k3

#181 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by mO k3 »

Ma to sto pisu ,ne tangira me ni 1% :)
Kaiser

#182 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Kaiser »

Malo sam preletio po temi. Nije da me baš previše tangira to šta je neko napisao o nama, Bosancima i Hercegovcima, na plažama u Makarskoj, ali nije da mi je baš i svjedeno. Iz više razloga.

1) Ako su glavno problem "vikend-četnici" iz Hercegovine, onda na naslovnoj strani treba pisati HERCEGOVCI su višak. Ja lično mislim da je to kretenizam, ali ako im je već to problem neka stvari nazovu pravim imenom.

2) Shvatam da oni žele goste koji puno troše, i da, naravno da Bosanci ne troše ogromne svote novca jer ih nemaju, ALI, ne znam kako mi nismosvjesni toga, hrvatski tzrizam propada i oni panično pokušavaju da se preorjentišu na elitni turizam, da im dolaze bogati Rusi i Arapi, i ostavljaju milione. Naravno da to ne može tako, ako ništa ne može se elitni turizam razviti na svih 1000 kilometara obale. Dragi moji, njima turizam propada, pa zato malo u panici viču na Bosance. Iz nekog razloga ti lokalci u mjestima gdje je najviše Bosanaca su najglasniji, ali...ja imam kuću u jednom lijepom gradiću na jadranskoj obali nekih 250 km sjeverno od Makarske. E da vidite kako su ljudi tamo drugačiji. Cijena skoro pa ekskluzivne večere u ribljem resotranu za dvoje je oko 200-250 kuna, i to sa pola litre vine. I kad dodju gosti iz Bosne, a ima ih i tamo gore iako malo, da vidiš kako se ti Bosanci gotive. Isto kao i Njemci. Šta hoću reći, Makarska iz nekog razloga misli da je mjesto broj 1. na Jadranu! Ljudi, prošarajte malo, upalite auto i otiđite u Svjerenu Dalmaciju, Kvarner ili Istru. Skuplje nije, sigurno nije skuplje nego u MAkarskoj, a bićete gospoda.

3) Pošto sam ja dijete iz planina :) naravno volim skijanje. I skijam na svim stazama u BiH. Ako žele rat, dobiće ga :) Ima da Avaz počne objavljivati tamo negdje u januaru iduće godine da Dalmatinci nisu dobrodošli kao vikend-ustaše, pardon Vikend-skijaši na stazama na Kupresu i Vlašiću, a Boga mi i Jahorini i Bjelašnici :)
dječak sa šibicama

#183 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Neko spomenu komplekse....

Elem, ja predlazem ipak da pojedinci izvade glavu iz dupeta i jos jednom procitaju tekst stanovitog Curkovica, i na koga je covjek aludirao, i ko se s pravom uvrijedio. Mehu spomenuo nije, osim ako u Citluku ili Grudama nema neki Meho.
goodspirit

#184 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by goodspirit »

Kako je ovaj clanak sramotan I ogavan. Nikad mi nece biti jasno kako ljudi sebi dozvole ovakva ponizenja za svoje novce. Primitivizma ima svugdje, I ne znam zbog ceg se prozivaju gradjani BIH, ne znam jesu li zaboravljeni clanci prethodnih godina o raskalasenom, primitivnom provodjenu na moru stranih turista – koji su lupali, vristali, opijali se, uznemiravali lokalno stanovnistvo u sitne sate, I bjezali da ne plate racune. Jad I bijeda.Ne ljetujem u hr, odavno.
karanana

#185 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by karanana »

dječak sa šibicama wrote:Neko spomenu komplekse....

Elem, ja predlazem ipak da pojedinci izvade glavu iz dupeta i jos jednom procitaju tekst stanovitog Curkovica, i na koga je covjek aludirao, i ko se s pravom uvrijedio. Mehu spomenuo nije, osim ako u Citluku ili Grudama nema neki Meho.
neces u citluku i grudama, ali hoces u bugojnu kojeg uzima za primjer, mada i ja mislim da bi se hercegovci koji su sat-dva od makarske navise trebali osjecati prozvanim. i zato se i ona mlinarevic-sopta digla.
Bosnolog

#186 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Bosnolog »

Mrs.Zurbrigen wrote:
oh dude, and how should i get to "zapadne obale sjevernoamerickog kontinenta"? camcem? :D moj homebase nije emerika, tako da se cijena relativira. jer mi jos treba ticket za los ejndzeles ili denver ili sen frencisko ili sta god jos na zapadnoj strani sjevernoamerickog kontinenta postoji... :D a toga u ljetnim mjesecima nema ispod "a lot". :D daklem. hawaii su sigurno cool. ali, jadran je jeftiniji. :D barem za mene. a sto se all-inclusive klubova tice, nekako mi to nije ceif. ja sam ti avanturista... :dance: :run:
Ima alternativa jadransko sredozemna zona,sve u dva sahata avionom kao dio paket plana,.....
Montenegro-
Turkey-
Egypt-
Morocco-
Greece-
Albania-
Itd,
Cijene su komperativne sa hrvatskim kao i usluga,....za svoj novac ides tamo gdje ces biti dobrodosao,.....

Sto se tice avanturizma,on je uvijek opcionalan izbor avanturista,...... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 28/07/2011 10:24, edited 1 time in total.
Attitude

#187 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Attitude »

Ovo je jutros u status stavio predsjednik Ivo Josipović.

'Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH. Oni šire prijateljstvo i jačaju gospodarstvo. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci!'
Henry Chinaski

#188 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Henry Chinaski »

karanana wrote:

neces u citluku i grudama, ali hoces u bugojnu kojeg uzima za primjer, mada i ja mislim da bi se hercegovci koji su sat-dva od makarske navise trebali osjecati prozvanim. i zato se i ona mlinarevic-sopta digla.
I ja mislim da su se bosanci, greškom prepoznali u ovome ali tekst je svejedno fašistički. I ako se radi o Grudama ili Čitluku. A gdje ima fašista, čovjek se ne osjeća lijepo.
Goblin

#189 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Goblin »

Goblin wrote:
dječak sa šibicama wrote:
GAU8 wrote: Neka zahvale nama, ionako smo im skoro pola sezonske zarade, kako god.
:roll:

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o broju turista i noćenja u 2010. godini, prema kojima je u Hrvatskoj prošle godine zabilježeno povećanje broja turista u odnosu na 2009. godinu. Tako je u Hrvatskoj u 2010. godini zabilježen promet od 10.604.000 turista, što je za oko 350.000 turista više nego u 2009. godini. Isto tako povećan je i broj noćenja, kojih je u 2010. godini bilo 56.416.000, tj. oko 1.5 milijuna više nego 2009. godini. Povećanje broja turista možemo isključivo zahvaliti povratku stranaca, budući da je u 2010. godini zabilježen pad dolaska domaćih turista za nekih 80.000. Najbrojniji strani turisti u Hrvatskoj i dalje dolaze iz Njemačke, kojih je bilo oko 1,5 milijuna. Osim Nijemaca, jedini koji su prebacili brojku od jednog milijuna su Talijani i Slovenci.

Naša zemlja je prošle godine bila najzanimljivija turistima iz Njemačke koji su nas posjetili u najvećem broju. U čarima Lijepe naše prošle je godine uživalo njih 1 525 133. Odmah iz Nijemaca slijede Talijani, njih 1 018 375.
Susjedi Slovenci na trećem su mjestu po broja dolaska stranaca u našu zemlju. Prošle nas je godine posjetilo tako 1 016 572 Slovenaca. Tradicionalni hrvatski gosti su i Česi, koji su s brojem od 605 732 dolaska na četvrtom mjestu po posjetama stranih turista. Iza njih su Poljaci, oni su se s brojem od 454 445 dolaska popeli na peto mjesto po dolasku stranih turista.
Najviše turista koje svoje godišnje odmore odluče provesti u RH, opredijeli se za boravak u hotelu. To je prošle godine učinilo njih 4 132 323. Kampovi su idealan odabir za zaljubljenike u prirodu, a takvih je kod nas lani bilo 2 040 955. Za privatni smještaj odlučilo se 2 684 387 turista, a za apartmane njih 2 680 684.

Prema službenim podatcima Državnog zavoda za statistiku, Republiku Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do prosinca 2010. godine posjetilo 10.604.116 turista, od čega 9.110.742 stranca, što predstavlja 3,2 posto više dolazaka u odnosu na godinu prije, za što su zaslužni strani turisti s 4,8 posto više dolazaka. S ukupnih 56.416.379 noćenja, ostvaren je 2,6 posto bolji rezultat, od čega su 9,6 posto ostvarili domaći, a 90,4 posto strani turisti.

U razdoblju od siječnja do prosinca 2010. u odnosu na isto razdoblje 2009. broj noćenja domaćih turista manji je za 5,8 posto, a broj noćenja stranih turista veći je za 3,6 posto.

Tijekom 12 mjeseci prošle godine u strukturi dolazaka stranih turista najviše posjeta bilježimo iz Njemačke (1.525.133 – 4,2 posto više), Italije (1.018.375 – 3,7 posto manje), Slovenije (1.016.572 – 5,6 posto više), Austrije (810.340 – 4,4 posto više), Češke (605.732 – 4,7 posto više), Poljske (454.445 – 8,8 posto više), Francuske (388.320 – 1,2 posto manje), Slovačke (310.031 – šest posto više), Mađarske (297.667 – 0,2 posto manje) i Nizozemske (285.257 – 3,7 posto manje).

Od izvaneuropskih zemalja najviše posjetitelja dolazi iz Japana (147.119 – 9,8 posto manje), SAD-a (132.751 – 11,6 posto više) i Australije (64.526 – 25,4 posto više).

jasta nego pola :roll:
:D :D :D :D
Statistika je uvijek jako smijesna i smijesno netacna. Broj Bosanaca i Hercegovaca je potpuno iskrivljen. Apsolutno je nemoguce da Slovenci sa 1,8 milijuna stanovnika ,svojim morem i standardom koji im omogucava ljetovanja na egzoticnim mjestima imaju vise nocenja od BiH gradjana. Registrovanih nocenja,da, to sigurno ali u praksi je sasvim drugacije. Ako Slovenci sa imaju milijun i nesto nocenja,onda BiH realno ima preko dva milijuna. Godisnje provodim oko 50-60 dana u Makarskoj clanovi moje porodice provedu nekih 40-ak dana. Znaci 60+40+40+40 ,znaci ostvarimo nekih 180 nocenja,recimo 150 minimalno,od svih tih nocenja jedino ja licno budem prijavljen nekih 30-ak dana. Znaci realan broj BiH nocenja treba pomnoziti najmanje sa 5 a vjerovatno i sa vecim brojem jer Bosanci posjeduju ogroman broj nekretnina u Makarskoj ( o Hercegovcima da ne pricam ) ,tako da oni nisu gosti,nego domacini. Ogroman broj ljudi iz BiH dolazi na vikend,dan-dva i 90 % posto tih nocenja se ne registruje. Tako da ta statistika daje potpuno iskrivljenu sliku,barem za Makarsko primorje,koje bi doslovno propalo bez BiH turista. Znam dobro sto govorim,jer godisnje provedem bar par mjeseci u Makarskoj i zato isto kazem ,pustite te nacionalisticke provokacije i licne komplekse pojedinih novinarcica. Vecina ljudi u Makarskoj je ljubazna,otvorena i prijatna prema gostima iz BiH,posebno iz Sarajeva. Mnogi nas tamo doduse ne tretiraju kao 'goste i turiste' nego kao domace ljude,jer to i jesmo.

Smanji malo ribu. I pusti svoje subjektivne procjene, i meni se cini da smo jaci od Brazila u fudbalu, ali...

Statistika ne laze, BiH gradjani ostvaruju 2 ili 3% gostiju na Jadranu, kazem, nije Jadran Podgora, Gradac, Tucepi, Brist, Makarska i kaput.

Slovenci imaju plateznu moc jedno tri puta veco nego mi, i 90% njih ljetuje u Hrvatskoj, ako ne i vise. A ljetuju manje vise svi, opet se vracam na ona primanja.

Postoji jedan problem kod nasih ljudi koji je izgleda neizljeciv, naime mnogi misle da BiH pocinje kod Lapisnice a zavrsava u Blazuju, i da hrvatski turizam pocinje u Plocama a zavrsava u Makarskoj.
Koliko one sirotinje iz Srednje Bosne ljetuje na Jadranu, oni sto ne primaju plate po godinu dana, Zeljezara, Krivaja, ili radnika Granita iz Jablanice, ili propalih giganata iz Tuzle i okoline. Jedan ili nijedan %

Opet se vracamo na tekst, ne znam sto su se pojedinci uskomesali, ovaj hdz-ovac je napao jednodnevne turiste iz BiH, dakle prvenstveno misli na Hrvate iz Zapadne Hercegovine koji okupiraju plaze po makarskom primorju vikendom, a ne potrose ni marku. Ljudi spakuju sve sto im treba u auto, i pravac na Jadran.

Fakat nebi bilo lose da se tekst procita vise puta, imam osjecaj da neki ljudi jedva docekaju bilo sta slicno, da mogu razvezat pricu "nikad vise kod ustasa, odoh ja u Tursku". Idi brate ko ti brani.

I ja bi rado u Grcku malo, ali nema se para za to zadovoljstvo, pa dobar i Jadran.[/quote]
Statistika uvijek laze,posebno ako je provode Balkanci i ako je provode na Balkancima. U Makarskoj zaposljavaju extra inspektore da stanu u kraj neprijavljenim turistima ( turistima-ne Cesima,ne Slovencima,ne Njemcima,nego Bosancima ) i opet mogu usima mahati a ne da ih smijesna drzavna statistika uspije sabrati :D :D :D
Sto se tice drugog podebljanog odlomka ,to je prava subjektiva procjena. Ni blizu od 90 % Slovenaca ne ide u Hrvatsku,bas zato jer imaju novca idu u Grcku i na sva moguca druga mjesta,posebno omladina kojima je Hrvatska dosadna i demode-to jeste nije in. Citava Slovenija ne ostvari nocenja na Jadranu kao Kanton Sarajevo.
Svako normalan u Dalmaciji zna ,da su Bosanci i Hercegovci posebno,ipak na neki nacin domaci i da od njih niko ne ocekuje da placaju ultra skupe pansione,kada zive sat-dva autom od Dalmacije i niko sa tim nema problema,osim opskurnih HDZ likova,na koje ne treba obracati paznju.
Sezam

#190 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Sezam »

Attitude wrote:Ovo je jutros u status stavio predsjednik Ivo Josipović.

'Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH. Oni šire prijateljstvo i jačaju gospodarstvo. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli dragi Bosanci i Hercegovci!'
@djecak sa sibicama

Eto, uci se momak, uci se dok nije kasno. Valjda vjerujes predsjedniku Hrvatske, ako vec ne vjerujes jednom forumasu.

A Mehu si ti spominjao.
dječak sa šibicama

#191 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

karanana wrote:

Uostalom, radi se o covjeku koji posjeduje apartmane, dakle lokalni mocnik koji je ljubomoran sto ne moze ugostiti turiste iz Njemacke ili USA, vec mora Cehe koji dovuku i pecenog vola u kombiju, to mu je plafon. Ako ne racunamo Bosance.

I sad zbog izjave jednog debila, pojedini jedva docekali da sve okrenu na tipicnu pricu, svi nas mrze, rasizam, Bosnjaci ujedinimo se, ustase, i slicno. Ne sumnjam da su najglasniji oni koji su se iz Bosne ispalili jos prije 20 godina, inace najvece patriote na internetu.

A za Hercegovce sam vec rekao, oni i jesu takvi, serpu punu paprika filovanih na plazu, i zamezi. Pa su im to i zabranili koliko me sjecanje sluzi, da se jede po plazama, i onda je bilo "rasizam, ustase". Najbolje da ljudi puste da im se seru po plazama, da se nebi neko uvrijedio.

Ovdje svi skoce na noge kad se skrene paznja na nas primitivizam, i Mehin i Antin i Slobin (da mi se opet ne uvrijedi onaj strazar nad sudbinom bosnjackog naroda) a ne treba ici u Makarsku da bi se vidjelo koliko su neki "primjerci" medju nama primitivni i zaostali. Dovoljno je proci obalama bosanskih rijeka, od rashodovanih frizidera, sporeta do skoljki od automobila. O Vrelu Bosne nakon teferica da ne govorim.
Henry Chinaski

#192 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Henry Chinaski »

karanana wrote:

Uostalom, radi se o covjeku koji posjeduje apartmane, dakle lokalni mocnik koji je ljubomoran sto ne moze ugostiti turiste iz Njemacke ili USA, vec mora Cehe koji dovuku i pecenog vola u kombiju, to mu je plafon. Ako ne racunamo Bosance.

I sad zbog izjave jednog debila, pojedini jedva docekali da sve okrenu na tipicnu pricu, svi nas mrze, rasizam, Bosnjaci ujedinimo se, ustase, i slicno. Ne sumnjam da su najglasniji oni koji su se iz Bosne ispalili jos prije 20 godina, inace najvece patriote na internetu.

A za Hercegovce sam vec rekao, oni i jesu takvi, serpu punu paprika filovanih na plazu, i zamezi. Pa su im to i zabranili koliko me sjecanje sluzi, da se jede po plazama, i onda je bilo "rasizam, ustase". Najbolje da ljudi puste da im se seru po plazama, da se nebi neko uvrijedio.

Ovdje svi skoce na noge kad se skrene paznja na nas primitivizam, i Mehin i Antin i Slobin (da mi se opet ne uvrijedi onaj strazar nad sudbinom bosnjackog naroda) a ne treba ici u Makarsku da bi se vidjelo koliko su neki "primjerci" medju nama primitivni i zaostali. Dovoljno je proci obalama bosanskih rijeka, od rashodovanih frizidera, sporeta do skoljki od automobila. O Vrelu Bosne nakon teferica da ne govorim.
Slažem se za ovaj primitivizam ali malo si polupao lončiće. U tzekstu su nepoželjni turisti koji ne troše puno, a ne oni koji su primitivni.
Sezam

#193 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Sezam »

@djecak sa sibicama

Koji si ti kompleksas, to je cudo.

Ako se ljudima jedu filovane paprike na plazi, zasto im zabranjivati? Zbog kompleksa? To je cisti fasizam.

Smeta ti sto su neke familije glasnije na plazi pa ometaju mir "civilizovanih" kupaca? Jel Hrvatska slobodna zemlja? jel galama zabranjena zakonom? jel protiv zakona dozivati djecu na rucak? Jel mozda zabranjeno da djeca placu na plazi?

Ovo sto vi propagirate je cisti fasizam.
mO k3

#194 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by mO k3 »

karanana wrote:

Daj ba ko nas mrzi pricas gluposti ,meni u Hr uvijek godri necemo sve u jedan kos da stavimo..

Ako doticni ima problema sa ovim iz Ercegovine neka ih ne prima u apartmane...
mO k3

#195 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by mO k3 »

Sezam wrote:@djecak sa sibicama

Ako se ljudima jedu filovane paprike na plazi, zasto im zabranjivati? Zbog kompleksa? To je cisti fasizam.

Smeta ti sto su neke familije glasnije na plazi pa ometaju mir "civilizovanih" kupaca? Jel Hrvatska slobodna zemlja? jel galama zabranjena zakonom? jel protiv zakona dozivati djecu na rucak? Jel mozda zabranjeno da djeca placu na plazi?

joj jarane kada odem u brele i kad izvadim kiflu i pastetu nakrizam paradajza,posolim uffff :)
Attitude

#196 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Attitude »

Sezam wrote:@djecak sa sibicama

:lol:
e da te Bog dragi sacuva...
tebi ne smeta kad ti neko skace po glavi na plazi??
i kad je plaza prljava?
I kad ti u po frke "zamirisu" te paprike??

ma daj...to je OSNOVNA KULTURA PONASANJA na plazi ba
da se radi o San tropeu a ne HR isto bi reagovala
:x

eno sad nikome nista ne smeta :x :x

e sto ne mogu... :x
Henry Chinaski

#197 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by Henry Chinaski »

Ja sam čuo i da ima bosanaca koji u hrvatskoj parkiraju (besplatno) pred neki tržni centar, uđu i kupe samo jednu majicu. A zauzimaju mjesto i po sat i po... :mrgreen:
iko123

#198 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by iko123 »

broj redakcije 0038521679934 Ivo Ćurković ja ga zvao ne smije miš da se javi, javila neka njegova, zovite. smrad da mu nije bosanacca u kamenim kućama bi živjeli još i cuvali koze po onom kamenjaru smradina
dječak sa šibicama

#199 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Pa ako su nepozeljni oni koji ne trose puno, zasto se onda raspravlja o rasizmu, ustasama, Bosnjacima, primitivizmu?

Zato i kazem, procitati par puta sta je doticni napisao, da bi se shvatilo. Neki ocito trebaju vise puta procitati. Mada vjerujem da mnogi nisu ni procitali, samo naslov i to do pola, vec je post na forumu napisan, i to onako, patriotski :-)

A primitivizam nekih od nas i jeste razlog sto nas mnogi ne vole, uzet cu primjer Sloveniju, dakle Slovenci nas ne vole i to sam se uvjerio na svojoj kozi. Zasto? imaju malo kompleksa nize vrijednosti zbog cega ne vole nikoga u svom okruzenju, ali sta rade nasi primitivci po Ljubljani, iskreno, i ja bi mrzio imenicu Bosanac da sam neki Janez.
Razvaljuju vozila javnog prijevoza, urezuju nozem imena, cupaju stolice, rezu sjedalice, divljaju po ulici, tucnjave po narodnjackim klubovima, pucnjave, kriminal, sve je manje vise vezano za Bosance, Crnogorce, Srbijance i jasno, Kosovare. Oni to zajednicki zovu "juznjaci", a Bosanci su im posebno na tapetu, i glavni stanovnici slovenackih viceva (zbog poznate fame o glupom Bosancu)

Za pola tih predrasuda, sami smo krivi. Cinjenica.
mO k3

#200 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2

Post by mO k3 »

Henry Chinaski wrote:Ja sam čuo i da ima bosanaca koji u hrvatskoj parkiraju (besplatno) pred neki tržni centar, uđu i kupe samo jednu majicu. A zauzimaju mjesto i po sat i po... :mrgreen:
:shock:

dobro je da ih nisu prozvali :)
Locked