Filmovi od kojih bjezim

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#176 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

pakica_ wrote:ma nemam nista protiv tih filmova, jednostavno ih nisam gledala i plaho me ne interesuju da bih pregledala ako je to nekome nebuloza, Boze moj, sta cu mu ja
i upravu si to za 9gag te samo preletim, jer ih ne kontam
sve je to superiska i ludiska.
gledas whatever turns you on.
kao i svatko drugi.
pakica_ wrote:i upravu si to za 9gag te samo preletim, jer ih ne kontam
no, ovaj dio je malo tuznjikav.
zar ne bi voljela vise stvari u zivotu kontati
ili ne kontati?
znas, povuce se nekad u razgovoru tema oko
star wars-a koje ni sam ne volim, ali je to opce
mjesto opce kulture i to su dobri filmovi, pa je lijepo nesto znati i o onim svetlecim katanama
u tim filmcima, npr..qqq:
isto kao sto je nesto i o kumu lijepo znati.
kao i o tinu ujevicu, pa i o dzemaludinu laticu.
da ne duljim, nemoj se u uljuljati u onu staru ublehasku:

neznanje je blagoslov.

jer, naprosto, nije.
a to ces na svojoj kozi najbolje nauciti kad za to dodje vrijeme,
ako, sto ti ne preporucam, krenes putem neznanja.
SandraB.

#177 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by SandraB. »

Nikako ne volim filmove domace produkcije..bivsa Yuga u cijelosti
Nikako SF...nikakve zivotinje koje razaraju svijet, ljude sa super - duper mocima
Nikako Avatar....Harry Potter...i ostali sa takvim temama
Nikako filmovi Stallone, J.C.V.D. i Arnolda gdje arsenal oruzja bas nekako sve njih promasi, a oni jednim metkom ubiju armiju ljudi...

Volim pogeldati dobre filmove crno-bijele produkcije, horore (iako odavno nisam pogledala neki dobar)..
dale cooper

#178 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Dovraga, zar ima neko da je uspjeo izbjeći gledanje Star Warsa? In this day & age people?
pakica_

#179 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

eno sad, ispadoh mutava sto me ne zanimaju svjetleci macevi i luke, i am your father i dark side i darth vader i stormtrooper i r2d2 i yoda i sl. pa poBogu sta se desilo sa slobodom izbora.. ja ne gledam cudno ljude koji nisu gledali kuma, scarface, prohujalo s vihorom i tako neke klasike, pa ocekujem da i meni samo kazu cuj nisi gledala star wars, haj' dobro, k'o sto i ja ljudima kazem cuj niste gledali *ime filma koji je klasik*, haj' dobro..
@sandraB, full podrska s moje strane hehe :D
dale cooper

#180 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Me nemoj pretjerivati, niko ne kaže da si mutava. I uživanje u Scarface, Kumu ili Prohujalo
Sa Vihorom ne isključuju uživanje u Star Warsu. Svi ti filmovi imaju svoje mjesto u filmskoj
historiji, rame uz rame sa svim drugim klasičnim ostvarenjima.
Star Wars je pop kulturalni fenomen koji potiče iz vremena kada su blockbusteri imali dušu i
kada su njihovi tvorci imali i dovoljno mašte i kreativnosti da jednu takvu epsku ideju prenesu na ekrane
na način koji su to uradili. Ili što bi nostalgičari rekli they don't make them like that anymore.
johnnykola

#181 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

pakica_ wrote:eno sad, ispadoh mutava sto me ne zanimaju svjetleci macevi i luke, i am your father i dark side i darth vader i stormtrooper i r2d2 i yoda i sl. pa poBogu sta se desilo sa slobodom izbora.. ja ne gledam cudno ljude koji nisu gledali kuma, scarface, prohujalo s vihorom i tako neke klasike, pa ocekujem da i meni samo kazu cuj nisi gledala star wars, haj' dobro, k'o sto i ja ljudima kazem cuj niste gledali *ime filma koji je klasik*, haj' dobro..
nisam to napisao.
ali kako si pisala o star wars ispadalo je da nista o njima ne znas,
a onda si napisala boga oca:
svjetleci macevi i luke, i am your father i dark side i darth vader i stormtrooper i r2d2 i yoda
i time si pokazala da znas. :-D
na konkretnom primjeru, znas li u cemu je ovdje fazon:
Image
?
zar ne mislis da bi kao osoba bila bogatija da znas, ako sad ne znas? ;-)
dale cooper

#182 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Hey Johnny, kad bi imao izbor da se potučes sa bilo kojom istorijskom ličnosti, koga bi
izabrao? :D
Last edited by dale cooper on 02/05/2012 22:50, edited 1 time in total.
johnnykola

#183 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

ni s kim jer ne volim nasilje.
a i tuca, u fight club-u, je li tako, ima preneseno znacenje? ;-)
dale cooper

#184 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Da, pročišćavanjem duha i i oslobađanjem od materijalnih stvari do istinske slobode.
Industrialyzer

#185 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Industrialyzer »

johnnykola wrote:
pakica_ wrote:eno sad, ispadoh mutava sto me ne zanimaju svjetleci macevi i luke, i am your father i dark side i darth vader i stormtrooper i r2d2 i yoda i sl. pa poBogu sta se desilo sa slobodom izbora.. ja ne gledam cudno ljude koji nisu gledali kuma, scarface, prohujalo s vihorom i tako neke klasike, pa ocekujem da i meni samo kazu cuj nisi gledala star wars, haj' dobro, k'o sto i ja ljudima kazem cuj niste gledali *ime filma koji je klasik*, haj' dobro..
nisam to napisao.
svjetleci macevi i luke, i am your father i dark side i darth vader i stormtrooper i r2d2 i yoda
Image
?

Ja se osjecam dovoljno bogatim i bez ovoga i upravo sam mislio na ovakve gluposti sa 9gag-a. :roll:
johnnykola

#186 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

Industrialyzer wrote:
johnnykola wrote:
nisam to napisao.
Image
?

Ja se osjecam dovoljno bogatim i bez ovoga i upravo sam mislio na ovakve gluposti sa 9gag-a. :roll:
tvoj gubitak. i nisu sve gluposti. bar, konkretno ne, ova fotka breda i eda.
dale cooper wrote:Da, pročišćavanjem duha i i oslobađanjem od materijalnih stvari do istinske slobode.
izmedju ostalog. ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#187 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:Me nemoj pretjerivati, niko ne kaže da si mutava. I uživanje u Scarface, Kumu ili Prohujalo
Sa Vihorom ne isključuju uživanje u Star Warsu. Svi ti filmovi imaju svoje mjesto u filmskoj
Star Wars je pop kulturalni fenomen koji potiče iz vremena kada su blockbusteri imali dušu i
kada su njihovi tvorci imali i dovoljno mašte i kreativnosti da jednu takvu epsku ideju prenesu na ekrane
na način koji su to uradili. Ili što bi nostalgičari rekli they don't make them like that anymore.
make them, anymore like that, they don't.

:D
dale cooper

#188 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Iako mi ja zamjerka prilično šovinistički stav prema ženama. Žene su u Fight Clubu smatraju
kao smetnja i slabost, nešto iznad čega se treba izdići. Bar je takvo razmišljanje Tylera.

"We are a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is the answer we really need"
johnnykola

#189 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:Iako mi ja zamjerka prilično šovinistički stav prema ženama. Žene su u Fight Clubu smatraju
kao smetnja i slabost, nešto iznad čega se treba izdići. Bar je takvo razmišljanje Tylera.

"We are a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is the answer we really need"
ne sjecam se najbolje tog dijela, ali ako je tako, i ja imam istu zamjerku. evo ovdje sire price:

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=ba
Industrialyzer

#190 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Industrialyzer »

Ma vidi druze , nisam ja mislio konkretno na ovu sliku i na sebe. Inace pogledaj u temi 5 najboljih filmova gdje sam stavio Fight Club. Ali ne smatram nekoga glupim ako to nije gledao iako ga svima preporucim. Ali Star Wars , brate tu pretjeruju :roll:
johnnykola

#191 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

nidje nisam napisao da je neko glup ako nije pogledao star wars.
dale cooper

#192 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:
dale cooper wrote:Iako mi ja zamjerka prilično šovinistički stav prema ženama. Žene su u Fight Clubu smatraju

ne sjecam se najbolje tog dijela, ali ako je tako, i ja imam istu zamjerku. evo ovdje sire price:

Dobar članak, i objašnjava ono što sam spomenuo. Da muškarci u Fight Clubu osjećaju da je dio njihove
muškosti oduzet, i oni dio krivice svaljuju na način na koje su ih žene (majke) u njihovim životima odgojile.
Poenta je u tome što to jednostavno nije istina, i ovaj dio pri kraju članka to jako lijepo formuliše:

"Our society hasn’t just broken its promises to women; it’s broken trust with all of us. And the people at the top are neither men nor women; they are genderless piles of insecurity in the form of human flesh. They are as afraid of real men as they are of real women, and tricking us into thinking we’re pitted against each other has been their greatest weapon all along. Our language doesn’t bother giving us a way to talk about the importance of growing up to become a real woman, because it’s not considered a laudable goal. It’s up to all of us – women and men – to change that. It’s in our best interests to put individualism ahead of “manhood” because “manhood” has always been defined by the folks who are in power. You think the folks in power are going to train you on becoming powerful enough to challenge them? Think again, boys."
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#193 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by Chmoljo »

ima ona jedna fora, koju prosipa Jeff Dunham. on je inače ventrikilist ilitiga trbuhozborac po naški.

u jednom trenutku lutak po imenu Walter priča o telefonskom razgovoru sa svojom ženom, i kako ju je naljutio. pita ga ovaj: šta se poslije desilo?

"...I felt disturbance in the Force..." :lol: :D

naravno, publika se cijepa od smijeha... ali je poenta da su, što neko reče, motivi iz tog filma, tj. serijala, postali stvar opće kulture...
dale cooper

#194 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:ima ona jedna fora, koju prosipa Jeff Dunham. on je inače ventrikilist ilitiga trbuhozborac po naški.

u jednom trenutku lutak po imenu Walter priča o telefonskom razgovoru sa svojom ženom, i kako ju je naljutio. pita ga ovaj: šta se poslije desilo?

naravno, publika se cijepa od smijeha... ali je poenta da su, što neko reče, motivi iz tog filma, tj. serijala, postali stvar opće kulture...
Apsolutno, reference iz serijala se danas mogu pronaći gdje god se okreneš. U predzadnjoj epizodi serije
Fringe, u jednom momentu Walter Bishop kaže "“These are not the droids you are looking for" :mrgreen:
Nasmijalo me je i prepoznao sam o čemu se radi, kao i hiljade drugih ljudi koji su to poslije spominjali
na raznim forumima. Star Wars je jedan od onih filmova kod kojih iako možda ne volite SF žanr, velike su
šanse da će vam se svidjeti.
johnnykola

#195 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:
johnnykola wrote:

Dobar članak, i objašnjava ono što sam spomenuo. Da muškarci u Fight Clubu osjećaju da je dio njihove
muškosti oduzet, i oni dio krivice svaljuju na način na koje su ih žene (majke) u njihovim životima odgojile.
Poenta je u tome što to jednostavno nije istina, i ovaj dio pri kraju članka to jako lijepo formuliše:

"Our society hasn’t just broken its promises to women; it’s broken trust with all of us. And the people at the top are neither men nor women; they are genderless piles of insecurity in the form of human flesh. They are as afraid of real men as they are of real women, and tricking us into thinking we’re pitted against each other has been their greatest weapon all along. Our language doesn’t bother giving us a way to talk about the importance of growing up to become a real woman, because it’s not considered a laudable goal. It’s up to all of us – women and men – to change that. It’s in our best interests to put individualism ahead of “manhood” because “manhood” has always been defined by the folks who are in power. You think the folks in power are going to train you on becoming powerful enough to challenge them? Think again, boys."
upravo tako, a sad lagano, bez predrasuda, ako vec nisi, baci se na:

http://www.bosanska-desnica.com/Knjige% ... tustra.pdf

:-D
Chmoljo wrote:ima ona jedna fora, koju prosipa Jeff Dunham. on je inače ventrikilist ilitiga trbuhozborac po naški.

dale cooper wrote:

Apsolutno, reference iz serijala se danas mogu pronaći gdje god se okreneš. U predzadnjoj epizodi serije
Fringe, u jednom momentu Walter Bishop kaže "“These are not the droids you are looking for" :mrgreen:
Nasmijalo me je i prepoznao sam o čemu se radi, kao i hiljade drugih ljudi koji su to poslije spominjali
na raznim forumima. Star Wars je jedan od onih filmova kod kojih iako možda ne volite SF žanr, velike su
šanse da će vam se svidjeti.
dva primjera, a ima ih mali milijun. e, sad, ko ne zna za reference, reci ce da je
ta fora u fringe-u odron, kao i ova od trbuhozborca.
znaci, znanje je bitno.
simple as that.
alles klar, paklica & industrialyzer?

:-D :-D :-D
dale cooper

#196 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Uh, davno sam to čitao Johnny. Ali mogao bih obnoviti gradivo. Hvala!
johnnykola

#197 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:Uh, davno sam to čitao Johnny. Ali mogao bih obnoviti gradivo. Hvala!
da, ali sad sa sirom slikom i pristupom. knjige se ne citaju samo jednom. :-D
dale cooper

#198 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by dale cooper »

Naravno. Usput rečeno jesi li ti pročitao Fight Club knjigu? Moram priznati da sam nakon
čitanja bio razočaran što Fincher nije završio film na isti način.
pakica_

#199 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

johnnykola wrote:
nisam to napisao.
Image
?
pa znam sve o cemu se radi u star warsu, likove, dijaloge, al' jednostavno nisam pregledala filmove.. i fight club volim :D but i don't talk about the fight club :lol:
pakica_

#200 Re: Filmovi od kojih bjezim

Post by pakica_ »

Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:Me nemoj pretjerivati, niko ne kaže da si mutava. I uživanje u Scarface, Kumu ili Prohujalo
make them, anymore like that, they don't.

:D
ovo je yoda fazon, jelde hahaha
Post Reply