McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#176 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

GAU8 wrote:
Pita i cevap nema veze s politikom.

To su sve jela, i o cemu molim te da pricamo nego o hrani. Necemo o baletu i likovnoj umjetnosti na McD temi
Jel ti ne razumijes da se na 4,5 do sada zatvorenih tema prepucavalo na relaciji pita-cevap-Mc i da su zbog toga i zatvorene.

Ako ti se prica o piti imas temu, ako ti se prica o cevapima takodjer imas temu, ali kao sto na tim temama se ne uvodi u pricu const. Mc (tj. uopste) nema potrebe da se to radi sa ovom temom.

Ako ne mozes, zaobidji je, jer ja necu ovdje zaista glumiti vaspitacicu u obdanistu, jer ima raje koja hoce normalno da diskutuje na temi, a ne da non stop cita prepirke o pitama, cevapima i hamburgerima.
ladyblue18

#177 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

@Wox-mislim da je bilo dosta trollanja
Brankovac

#178 Re: McDonalds

Post by Brankovac »

Ladyblue, jesi li ti bila danas u McD i pošteno reci kakvo je? Nitko neće da podijeli taj trenutak sreće s nama :( a ja odo sutra u 6h ustajem da stignem u 7:30 na uranak.
ladyblue18

#179 Re: McDonalds

Post by ladyblue18 »

Brankovac wrote:Ladyblue, jesi li ti bila danas u McD i pošteno reci kakvo je? Nitko neće da podijeli taj trenutak sreće s nama :( a ja odo sutra u 6h ustajem da stignem u 7:30 na uranak.
Nisam, nit imam zelju ici da se guram medju djecom.

Svratit cu kad se stanje normalizuje. :oops:
Brankovac

#180 Re: McDonalds

Post by Brankovac »

ladyblue18 wrote:
Brankovac wrote:Ladyblue, jesi li ti bila danas u McD i pošteno reci kakvo je? Nitko neće da podijeli taj trenutak sreće s nama :( a ja odo sutra u 6h ustajem da stignem u 7:30 na uranak.
Nisam, nit imam zelju ici da se guram medju djecom.

Svratit cu kad se stanje normalizuje. :oops:
Znači sutra me gužva očekuje. Ja sam kontao da je danas to što je trebalo kupilo i isparilo. E jbg :( :( :( al nema veze ugurat ću se prvi.
karanana

#181 Re: McDonalds

Post by karanana »

a imaju li onaj breakfast meni ili odmah na sabahu startaju sa teskom artiljerijom hamburgerima, pomfritom i tako tim?
irvinx1

#182 Re: McDonalds

Post by irvinx1 »

Umjesto sto vazite o cevapima, zna li neko ima li u tom nasem McDu onaj NY Classic sandwich ili CBO?

I samo da kazem da je ok sto se otvorio McD, svraticu i ja kad se rasciste guzve i ponekad pojesti nesto... A ovi sto pricaju da je nezdrav i pozivaju se na onaj dokumentarac :-) :lol: Svako pretjerano konzumiranje nekog proizvoda ima svojih posljedica, sve da je sarma nane Fatime.

Ponekad nesto pojesti i to je to...

A Behmen :lol: :lol: :lol:
igorailwayman

#183 Re: McDonalds

Post by igorailwayman »

Ma behmen je kralj, neam dalje...

Nego ja danas ugleda Nedima za kasom, i reko Nedime jesil to ti...kad on nestade, ode čovjek valajda po big mac :D
Edin H.

#184 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

igorailwayman wrote:Ma behmen je kralj, neam dalje...

Nego ja danas ugleda Nedima za kasom, i reko Nedime jesil to ti...kad on nestade, ode čovjek valajda po big mac :D
Jest' Nedim istreniran covjece :shock:

Nedim respect :dance:
Bitte_Halt_ja_ja

#185 Re: McDonalds

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

rashtiman wrote:
Michun wrote:
rashtiman wrote:Malo je reci da je skupo
Cevapi 8 KM, bez jogurta ili kole.
Meni 8.50 KM.
Kako je skupo?
Ko mi kaze da se ne moze najesti od menija, folira. Osim ako nema 120 kg...takvima je i 20 cevapa malo.
Poredi cijene hamburgera iz McD-a i cijene hamburgera iz lokalnih fast f. za taj meni od 8.50 KM dodas jos 0.50 KM i odes u FO i jedes koliko hoces sta hoces

otisao u FO i pokajao se. Nikad vise. Hrana bezveze, ali ono bas bezveze.

Radije 4 MCDonalds hamburgera (pa koliko god oni mali bili) nego 10 kg bilo cega iz FO
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#186 Re: McDonalds

Post by -LIBERO- »

U trenutku kad su se otvorila vrata, okupljeni građani svih generacija su nahrupili unutra, tako da se sarajevski gradonačelnik našao priklješten između pulta i mase. Trebalo mu je nekoliko trenutaka da se snađe, kako bi se izvukao.
Ovo k'o iz najboljih skeceva nadrealista....vrh,majke mi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
paul007

#187 Re: McDonalds

Post by paul007 »

:-) :-)
SARAJEVO - Sarajlije, koje su danas prošle Titovom ulicom, ostale su zatečene velikom gužvom i nepreglednim redovima u centru grada, a razlog za ovo "vanredno stanje" bilo je zvanično otvaranje prvog restorana "McDonald'sa" u BiH.

Gužva pred objektom nastala je znatno prije 10 sati, za kada je bilo najavljeno otvaranje restorana, pa su svi jedva čekali da se završi oficijelni dio kada je Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, presjekao vrpcu na vratima restorana najpoznatijeg lanca brze hrane u svijetu.

Svi su željeli da probaju nešto sa menija "McDonald'sa", a neki kažu da zbog uzbuđenja prethodnu noć nisu oka sklopili.

Dječak Nezir kaže da će njemu hamburger iz "McDonald'sa" moći zamijeniti domaće ćevape, koje je do tada najradije jeo, ističući da nije mogao spavati, jer je jedva čekao da ga otac dovede da proba Big Mac.

Sarajka Samra Šehić kaže da je došla iz radoznalosti, te da je već ranije konzumirala hranu iz "McDonald'sa".

"Nema nikakve razlike između 'McDonald'sove' hrane u svijetu i ovdje u Sarajevu. Isti je okus, isti sadržaj i isto pakovanje", kazala je Samra nakon što je probala hranu.

Jasminka Đurić, koju smo zatekli u restoranu, kaže da voli hranu koja se ovdje nudi, navodeći da je imala priliku već ranije da je konzumira širom Evrope.

nezavisne.com
dezurni_ucenik

#188 Re: McDonalds

Post by dezurni_ucenik »

paul007 wrote::-) :-)
SARAJEVO - Sarajlije, koje su danas prošle Titovom ulicom, ostale su zatečene velikom gužvom i nepreglednim redovima u centru grada, a razlog za ovo "vanredno stanje" bilo je zvanično otvaranje prvog restorana "McDonald'sa" u BiH.

Gužva pred objektom nastala je znatno prije 10 sati, za kada je bilo najavljeno otvaranje restorana, pa su svi jedva čekali da se završi oficijelni dio kada je Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, presjekao vrpcu na vratima restorana najpoznatijeg lanca brze hrane u svijetu.

Svi su željeli da probaju nešto sa menija "McDonald'sa", a neki kažu da zbog uzbuđenja prethodnu noć nisu oka sklopili.

Dječak Nezir kaže da će njemu hamburger iz "McDonald'sa" moći zamijeniti domaće ćevape, koje je do tada najradije jeo, ističući da nije mogao spavati, jer je jedva čekao da ga otac dovede da proba Big Mac.

Sarajka Samra Šehić kaže da je došla iz radoznalosti, te da je već ranije konzumirala hranu iz "McDonald'sa".

"Nema nikakve razlike između 'McDonald'sove' hrane u svijetu i ovdje u Sarajevu. Isti je okus, isti sadržaj i isto pakovanje", kazala je Samra nakon što je probala hranu.

Jasminka Đurić, koju smo zatekli u restoranu, kaže da voli hranu koja se ovdje nudi, navodeći da je imala priliku već ranije da je konzumira širom Evrope.

nezavisne.com

Bas me zivo zanima kako ce banjalucani docekati otvorenje McD kod njih.Doce Mile garant na traktoru.
paul007

#189 Re: McDonalds

Post by paul007 »

CVIKERASH wrote:
paul007 wrote::-) :-)

nezavisne.com

Bas me zivo zanima kako ce banjalucani docekati otvorenje McD kod njih.Doce Mile garant na traktoru.
Mozda donese domace salate na traktoru :)
Reglan

#190 Re: McDonalds

Post by Reglan »

Mozda i zapjeva koju :run:
astrid

#191 Re: McDonalds

Post by astrid »

Brankovac wrote:I dalje ne mogu da vjerujem kakve komentare ljudi pišu i koja ljubomora na McD. Ej pa McD ima svoju poslovnicu na centralnom svjetskom trgu - Times Squareu. Pa znate li koja je čast Sarajeva da ima jednu ulicu koja će se bar po McD-u moći porediti sa Times Squareom??? I evo tko je sve bio prisutan na otvaranju:

Alija Behmen, gradonačelnik najvećeg grada u BiH
Zlatko Lagumdžija, svjetski profesor i predsjednik najjače stranke u BiH
Željko Komšić, istinski domoljub koji je bio ranjen za Bosnu
Moon, ambasador najjače države na svijetu
i ostala elita!
Nisi ti dobar :-) ...nikako :oops:
stochar

#192 Re: McDonalds

Post by stochar »

bio 7 minuta pred zatvaranje, narucio hrpu hamburgera, pojeo s merakom. nije bas objekat koji bi treb'o predsjednik otvarati, to smo trebali imati bar 1999., ali nek' se deshava...
mayab

#193 Re: McDonalds

Post by mayab »

Ima li igdje da se procita kompletan cjenovnik, hajde da neko postavi to ovde! :thumbup:
cappy_tempo

#194 Re: McDonalds

Post by cappy_tempo »

sinoc u pola 12 uletim u mcdonalds sa jaranima i aj samo da probamo i to cudo bez obzira sto smo vani vec jeli i uzmemo 3 obicna hamburgera i majke mi moje kao da sam papir zguzvo i pojeo ga. realno onaj hamburger ni pola marke ne vrijedi,a jos stavi priloga unutra sto je po meni lose jer mozda neko ne voli senf,kecap,krastavce,alergican ili sta vec ali uglavnom ono smo nekako pojeli i otisli u toto da pojedemo hamburger ko ljudi koji kosta 2.50KM,a velicine je ko 4 iz mcdonaldsa :D . dobro jaran rece i papagaj bi 10KM pojeo i opet bi reko da je gladan :D . realno fisnuli cijene,a porcije nikakve i bas me cudi kako neko moze reci "udebljo se u mcdonaldsu" pa ja licno samo mogu izgubiti 20kg ako se budem tamo hranio :mrgreen: . nesto sumnjam da ce se provesti najbolje jer od onoga samo djeca do 4. osnovne se mogu hraniti jer realno je ono nidje veze. nije ni do para majke mi ali 2km mala kola od koje je pola case leda i 2km mali pomfrit i nakon toga bit cu jos vise gladan kao sinoc kad sam pojeo "hamburger",a za 4KM npr. kod ferhatovica pojedem pileci zbog kojeg me moraju iznjeti iz radnje :mrgreen: . jbg odo predati zahtjev za kredit pa kad se najedem kao covjek onda ce mozda popraviti utiske :mrgreen:
dottore

#195 Re: McDonalds

Post by dottore »

iiii koliko je Cola :mrgreen:
ako se Cola placa, i to samo jednom da naspe, onda je SHIT totalni... a kao da sam cuo na onom snimku, da onaj mali trazi 0.5l Cole, i to kosta 2.70KM :run:

znaci u Dundee sipaju dzaba casu cole, a oni se nisu mogli skuckat... :razz:
GAU8

#196 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

strong69 wrote:
GAU8 wrote:
Najjadnije u svemu tome sto je svuda na zapadu McD "najjeftinije mjesto u gradu"

Samo nama prodaju maglu.
Ali eto, dok je ovaca :D :D
Ko ti je ovo rekao? McD nije najjeftinije mjesto u gradu niti se kao takav reklamira bilo gdje u svijetu... Dakle, potupno netacna tvrdnja. Sta ocekujete? Da ga dijele besplatno?

Kao sto rekoh prije, ko ima i ko voli da se hrani tu hranice se. Meni licno je MNOGOOOO vise smetalo i smeta mi i sada cijena cevapa koja 8 KM za porciju. To vec smatram suludim. 3 zaposlena u cevabdzinici i porcija cevapa 8 KM. 100 zaposlenih u McD a hamburger 8,5 KM...

Najbolje nas sisaju domaci majstori.
Gdje ti onda zivis sine, kad valjas takve gluposti.
Otvori se zemljo
Bullet Tooth Tony

#197 Re: McDonalds

Post by Bullet Tooth Tony »

“Try your Big Mac”, a giant billboard advises patrons in Sarajevo, as the hours tick down to one of the biggest events since the Dayton peace accords.

http://blogs.ft.com/beyond-brics/2011/0 ... z1SSxYsodf
shin

#198 Re: McDonalds

Post by shin »

Bio jutros, nema guzve;

Velika cola (0,5l) 2,70
McMeni BigMac (pomfrit) 5,20
Hamburger 2,00

Ukupno: 9,90

Ubio se ko zivotinja.
mrtva kokoš

#199 Re: McDonalds

Post by mrtva kokoš »

shin wrote:Bio jutros, nema guzve;

Velika cola (0,5l) 2,70
McMeni BigMac (pomfrit) 5,20
Hamburger 2,00

Ukupno: 9,90

Ubio se ko zivotinja.
bome sto jes jes jedno u 2,3 mj. otici, cuj pola litra kole 2.70 :-) pa jesu li oni normalni :roll:
edit: kad malo skontam i jesu, spustili su cijenu 0.30 feninga
karanana

#200 Re: McDonalds

Post by karanana »

koliko je kesica kecapa i majoneze i bbq sosa?

da skontam isplati li se to nosit sa sobom iz kuce ili uzet na licu mjesta.
Locked