aha teme
mislim da pozeliti biti single mogu samo oni koje su tek izasli iz (manje vise lose) veze
pa ajde - daj im neko novo iskustvu - tek da vide gdje su i sta su sami sa sobom - upoznaju sebe, jer to tesko da mogu stici u nekoj klasicnoj vezi
onda prica da trebas graditi sebe i biti okrenut sebi - i da te drugi ne mogu usreciti, tj da prvo srecu u sebi moras naci blabla - nakon nekog vremena samoce vise ne pije vode (pogotovo kad taj dio sa samocom poprilicno dugo traje)
mozes nauciti fercerati sam - izvuc najbolje - izmisljat stotinu hobija - sve da popravis raspolozenje - i da ispunis svaki momenat - kako ne bi stigao misliti da ti nesto fali
vremenom se kao i naviknes na to - ali ajde probaj ne raditi nista za sebe dan dva
na sta ces misli okrenuti
dovoljno je samo da popijes kafu s tim nekim - ili bezze popricas - ma sitnica - napravis vam rucak
nemas kome dati svoju kreativnost, i ona "trune" - nema ko vidjeti kakav si, i onda ma sta znao o sebi i ma koliko se bio svjestan sebe , ko da i nisi
i opet, ta kreativnost- eto mozes raditi i imati hobije - ali ni rad ni hobiji ne traju 24 sata
- svaki dan se moras borit protiv sebe i prihvatat iznova da je to tako (ok ne bas svaki - neki dani su tako dobro popunjeni novim izmisljenim stvarima)
nemir koji se javi kad nemas sta raditi, pa misli lutaju - kad je dan dug - i nemas onu jednostavnu misao na nekog tvog - koja te tako brzo smiri
i opet - trazis novo i novo da se gradis i da ne mislis na to da si prepusten sam sebi i da nemas "druga"
mislim da ni te finansijski neovisne djevojke

nisu same jer to zele - nego zato jer im zivot namece papke - a dovoljno su jake da mogu bez takvgo mentalnog skopa u zivotu
da nadju bilo koga ko je imalo ok - jasta bi bile same
ljudi se jednostavno naviknu - jer moraju
vrlo mali je postotak onih koji iskreno vole biti sami i kojim drugi stvarno smetaju