stochar wrote:PipiDugaDevetka wrote:Glasao sam za platformašku SDP. Znam da treba vremena da sve krene. Otvaram ovu temu radi konstruktivne kritike poteza platformaša, e da im se ne bi dešavali, znači, direktori poput Elvedina Grabovice i slični propusti...
Podsjetio bih na centripetalnu silu, podjelu dedamrazovskih poklona uz dječije suze i gužvu,...Ja razumijem da se nešto iz ''najtežih dvadesetak godina'' ne može tako lako popraviti i da treba vremena, ali ipak,...
cekaj dok ulete branioci lika&djela... ja samo mogu reci, da od mene kao nekoga ko od svojih prvih izbora od punoljetstva izlazi redovno i glasa za SDP i njihove kandidate, vise nikada nece glas dobiti, bar dok se ne pocnu iskreno zalagati za ono sto im je u nazivu stranke: socijaldemokratija.
1. zemlja je devet mjeseci bez drzavne vlasti, ali su zato izmijenjali direktore gdje treba i gdje ne treba. OK, jeste da je u vecini firmi smjena odavno potrebna, ali je to tako nabrzinu radjeno, da su se zaista, znači, desili, znači, ljudi poput, znači, grabovice.
2. znači, druga stvar: svog ministra, emira suljagica, lika koji je im'o muda da uleti u klinch reisu, ostavili su na cjedilu ne podrzavsi njegov prijedlog, a onda nas poslije ubjedjivali da su uz njega. da su bili uz njega, stali bi uz njega kad je trebalo, a ne bi popustili u strahu od gubitka podrske SDA i vlasti na drzavnom nivou. ko garantuje da se nece isto desiti damiru masicu sa inicijativom o ukidanju dvije skole pod jednim krovom?
3. izbor mandatara VM-a - farsa. da imaju ikakav plan i strategiju, vec bi 4. oktobra imali mandatara, ne bi ga izvlacili iz sesira devet mjeseci od izbora, i slali na megdan hijenama iz HDZ-a/SNSD-a bez ikakvog jasnog cilja i programa. OK, imaju oni platformu, ali mandatar mora imati plan kako da je sprovede u djelo
4. koalicija sa SDA, ljudima koji su na vlasti od 1990. i koji su raspickali milijarde pomoci nakon rata, ljudima u cijim redovima su Šaje i njegovi crnci. sljedece izbore mogu odmah glasati za SDA, jer sam i ovako glasajuci za SDP svakako glasao za njih.
toliko za sada, iako ima stavki za vise teksta nego ga je u platformi...