BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
Penicilin

#176 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Penicilin »

prljavi Hare wrote:Zaboli me i za BANU "bošnjačke zaštitnike",sjećam se ja dobro kako nas je slična klika ljudi već jednom
"zaštitila"!!!! :x :evil: Tako su nas dobro "zaštitili" da će nam trebati još 200 godina da pronađemo kosti
naših najmilijih stradalih u četničkim genocidima i da ih pokopamo! :x :evil:
Mene što se tiče,oni predstavljaju jednu interesnu skupinu za čije će funkcionisanje,ma šta to značilo,
trebati novac!
Sjetimo se da nedostaje oko 7 milijardi KM (7 OOO OOO OOO KM) poslatih našem narodu u prošlom ratu,a
zna se da je dosta toga prešlo preko onoga istog Latića koji je tada bio glavni urednik novine "Ljiljan",i da
se nikada nije ušlo u trag tom novcu,a svakom iole inteligentnom čovjeku je jasno gdje je bar dio tih
ogromnih finansijskih sredstava završio.
I sada se taj Latić mrtav-hladan pojavljuje na tom BANU osnivanju.To je onaj isti čovjek koji se na zadnjim
izborima kandidovao za bošnjačkog člana predsjedništva tako što je stavio ruku na KUR'AN ČASNI i zakleo se
da će raditi u interesu svih Bošnjaka,tvrdeči da će i Srbi čak glasati za njega kada vide kako se on,eto,
zakleo! :shock: :? :x :evil:

Meni je draže kupiti sebi još 1000 metaka,još 30 tromblona i kojekakvog MTS-A,nego tim "zaštitnicima" dati
i feninga!!!!NE DAM!!!!

Jedini garant odbrane Bošnjaka i BiH je.........
Image

I sam sam u stanju da razmišljam,ne treba oni da misle za mene,kada su zadnji puta to činili,znamo
kako se završilo!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Upravo tako. Odgovor Bošnjaka na ideju otcjepljenja RS-a ne može biti nikakva kompenzacija i to treba da zna i MZ i Srbiaj i RS i niko nema pravo da nagovještava takvu mogućnost. Odlučnost da se borimo za svaki pedalj ove zemlje jedina je bošnjačka politika koju podržavam. Za one čija ideologija je prvenstveno etnička ili religijska ovakva mogućnost je moža i prihvatljiva ali oni se za mene su neprijatelji isto kao i oni četnici što su nas klali po Srebrenici. Bosna i Hercegovina je okvir za koji smo se borili i nema skretanja sa tog puta. A ove izdajnike svaki patriota ove zemlje treba da pljune ako ih gdje vidi na ulici.
Palestinac1

#177 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

Penicilin wrote:
prljavi Hare wrote:Zaboli me i za BANU "bošnjačke zaštitnike",sjećam se ja dobro kako nas je slična klika ljudi već jednom
"zaštitila"!!!! :x :evil: Tako su nas dobro "zaštitili" da će nam trebati još 200 godina da pronađemo kosti
naših najmilijih stradalih u četničkim genocidima i da ih pokopamo! :x :evil:
Mene što se tiče,oni predstavljaju jednu interesnu skupinu za čije će funkcionisanje,ma šta to značilo,
trebati novac!
Sjetimo se da nedostaje oko 7 milijardi KM (7 OOO OOO OOO KM) poslatih našem narodu u prošlom ratu,a
zna se da je dosta toga prešlo preko onoga istog Latića koji je tada bio glavni urednik novine "Ljiljan",i da
se nikada nije ušlo u trag tom novcu,a svakom iole inteligentnom čovjeku je jasno gdje je bar dio tih
ogromnih finansijskih sredstava završio.
I sada se taj Latić mrtav-hladan pojavljuje na tom BANU osnivanju.To je onaj isti čovjek koji se na zadnjim
izborima kandidovao za bošnjačkog člana predsjedništva tako što je stavio ruku na KUR'AN ČASNI i zakleo se
da će raditi u interesu svih Bošnjaka,tvrdeči da će i Srbi čak glasati za njega kada vide kako se on,eto,
zakleo! :shock: :? :x :evil:

Meni je draže kupiti sebi još 1000 metaka,još 30 tromblona i kojekakvog MTS-A,nego tim "zaštitnicima" dati
i feninga!!!!NE DAM!!!!

Jedini garant odbrane Bošnjaka i BiH je.........
Image

I sam sam u stanju da razmišljam,ne treba oni da misle za mene,kada su zadnji puta to činili,znamo
kako se završilo!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Upravo tako. Odgovor Bošnjaka na ideju otcjepljenja RS-a ne može biti nikakva kompenzacija i to treba da zna i MZ i Srbiaj i RS i niko nema pravo da nagovještava takvu mogućnost. Odlučnost da se borimo za svaki pedalj ove zemlje jedina je bošnjačka politika koju podržavam. Za one čija ideologija je prvenstveno etnička ili religijska ovakva mogućnost je moža i prihvatljiva ali oni se za mene su neprijatelji isto kao i oni četnici što su nas klali po Srebrenici. Bosna i Hercegovina je okvir za koji smo se borili i nema skretanja sa tog puta. A ove izdajnike svaki patriota ove zemlje treba da pljune ako ih gdje vidi na ulici.
Pa to niko, niti BANU, neće sporiti. Ili ti misliš da to BANU spori ... to je onda problem.
samo pitam

#178 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

Mutazilah wrote:Skupili se srpski poltroni i prikriveni srbi, hrvati i ostali balkanski sljam, protiv BANUa, a bice da su u mnogo cemu svjesniji od pojedinih Bosnjaka kakav znacaj ona nosi. Radujem se iskreno ovim potezom. Osnivacka skupstina BANUa u Novom Pazaru je samo pocetak, i kao sto prisutni tamo kazu "ovo je samo prvi saff".

Duboko ubijedjeni da jedino Srbi i Hrvati smiju imati nacionalne organizacije, te da Bosnjaci ne smiju imati ni ime a kamoli nesto vise od toga, sada zbunjeni tumaraju po forumima, i kopaju kojekakve Filandre, srpske sekretarice i ko sve nece odigrati trenutnu ulogu srpskog poltrona.

Onaj ko se bavi naukom i ko nije prvi put cuo za ova imena, ko je procitao barem prvo poglavlje Mila i Mostra od Dr. Pasica, barem jedno djelo Dr. Jahica ili Dr. Filipovica, znat ce cijeniti sastav BANUa. A svi ostali, kompleksima napaceni pojedinci, sami nesposobni da konstruktivno prinesu drustvu, su zaista oni koji ostaju na margini drustva. Istinska podrska BANUu ce pokazati da je ova institucija nadreligijska, nadstranacak i posve Bosnjacka.

Pozivam sve da se prijave na novoosnovanu Grupu na Facebook-u "Bosnjacka akademija nauka (BANU)".
:thumbup:

ako je ''zonbirile'' zabrinut, onda ovaj potez sa osnivanjem akademije, mora biti dobar :dance:
palermo

#179 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:1. Zašto se nipodaštava institucija Akademije nauka Bosne i Hercegovine?
2. Zašto je ovo osnivanje došlo "s neba pa u rebra"? Uopšte se nije raspravljalo u medijima i naučnim krugovima o neophodnosti osnivanja ovakve institucije.
3. 21 član, većinom bez ikakvog naučnog kredibiliteta, bez diverzifikacije u pogledu zastupljenosti naučnih disciplina... imam osjećaj da ovo nema veze s naukom.
4. Cerić, Filipović, Latić, Ganić su najgori talog bošnjačkog naroda i oni ne mogu biti uzor nikome ni u čemu. Čiji je igrač Zukorlić vidjećemo u narednom periodu... ako krene u kampanju za izbore na poziciju reisa, sve će biti jasno.
Da ne ponavljam :thumbup:

Svaka akcija koja derogira institucije države Bosne i Hercegovine je kontraproduktivna i štetna.
gomilego

#180 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

Palestinac1 wrote:
gomilego wrote:
Palestinac1 wrote:Pa šta vas briga toliko za tu instituciju?
zato sto je kontra drzave BIH
Objasni kako je kontra drzave BiH.
pa stime da stavlja "etniju" ispred drzave BIH,
neuvazava avnojske granice BIH i sa time daje municiju "cetnicima i ustasama"
Palestinac1 wrote:
gomilego wrote:
Palestinac1 wrote:Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
a definicija "dobroga" zavisi od toga dali ide u dzamiju ili ne ...
:-D :-D

... dobro dosli u 18ti vijek :mrgreen:
A ovo drugo ne kontam, vjerovatno jer sam zatupljeni vjernik ...
dali si zatupljen neznam, pitaj reisa :D

ali etiketa "koji nikad u dzamiju nisu krocili" je na razini 18og pa i donekle 19og vijeka
to ti je isto ko kad bi ja sad opisao nekog sa "laprdalo koje nikad nije jelo burek" ?! wtf?
andromeda101

#181 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

samo pitam wrote: :thumbup:

ako je ''zonbirile'' zabrinut, onda ovaj potez sa osnivanjem akademije, mora biti dobar :dance:
A sta ako "zonbirile" se dvoumi i nije bas za rasturanje BiH, ili "glumi" da mu je krivo. Ili pak ima zajednicke interese da Srbija ne bude bas jaka.
Palestinac1

#182 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:1. Zašto se nipodaštava institucija Akademije nauka Bosne i Hercegovine?
2. Zašto je ovo osnivanje došlo "s neba pa u rebra"? Uopšte se nije raspravljalo u medijima i naučnim krugovima o neophodnosti osnivanja ovakve institucije.
3. 21 član, većinom bez ikakvog naučnog kredibiliteta, bez diverzifikacije u pogledu zastupljenosti naučnih disciplina... imam osjećaj da ovo nema veze s naukom.
4. Cerić, Filipović, Latić, Ganić su najgori talog bošnjačkog naroda i oni ne mogu biti uzor nikome ni u čemu. Čiji je igrač Zukorlić vidjećemo u narednom periodu... ako krene u kampanju za izbore na poziciju reisa, sve će biti jasno.
Da ne ponavljam :thumbup:

Svaka akcija koja derogira institucije države Bosne i Hercegovine je kontraproduktivna i štetna.
Pazi razloga molim te! Kada su se isti koristili u diskusiji oko vjeronauke, poput razloga broj 2 ...onda su poletili komopleksasi da kazu, nema suljagić šta kome pojašnjavat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
samo pitam

#183 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

andromeda101 wrote:
samo pitam wrote: :thumbup:

A sta ako "zonbirile" se dvoumi i nije bas za rasturanje BiH, ili "glumi" da mu je krivo. Ili pak ima zajednicke interese da Srbija ne bude bas jaka.
sudeći po svemu do sada pročitanom od njega na ovom forumu, takva opcija je jednostavno nemoguća :D
palermo

#184 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by palermo »

Palestinac1 wrote: Pazi razloga molim te! Kada su se isti koristili u diskusiji oko vjeronauke, poput razloga broj 2 ...onda su poletili komopleksasi da kazu, nema suljagić šta kome pojašnjavat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Razlog je jako dobar. Suštinski.

ovo oko Suljagića te nisam razumio.....al nije ni bitno.
Penicilin

#185 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Penicilin »

Palestinac1 wrote: Pa to niko, niti BANU, neće sporiti. Ili ti misliš da to BANU spori ... to je onda problem.
Pa ne znam šta treba da očekujem od Tunje koji je osnivač tog BANU a koji je prije par sedmica izjavio da je otcjepljenje BiH od Srbije bila greška i da je on bio najveći protivnik Alijine politike samostalnosti BiH. Tunjo kaže da su Bošnjaci mogli sve svoje političke probleme riješiti unutar Srbije i sada je jasno da to nije samo priča već da se na tome i radi. BANU nagovještava mogućnost novog regionalnog rješenja uključujući bošnjačko pitanje. Dakle očigledno je da govorimo o etničkog kompenzaciji između Srbije, Kosova i BiH.
Last edited by Penicilin on 10/06/2011 09:42, edited 2 times in total.
Palestinac1

#186 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

gomilego wrote:
pa stime da stavlja "etniju" ispred drzave BIH,
neuvazava avnojske granice BIH i sa time daje municiju "cetnicima i ustasama"

ali etiketa "koji nikad u dzamiju nisu krocili" je na razini 18og pa i donekle 19og vijeka
to ti je isto ko kad bi ja sad opisao nekog sa "laprdalo koje nikad nije jelo burek" ?! wtf?
Ma ko daje municiju četnicima. Pa jel vi slušate sebe bolan? Pa hajte stavite na spisak šta bošnjaci smiju raditi pa da znamo jbg. Nema ovo smisla više. Bošnjaci uraede nešto konkreno, odma belaj. Pa šta je problem konkretan sa Bošnjačkom akademijom nauka i umjetnosti? Kako ona hrani četnike? Hrani, ko što ih hrani i begova džamija ili fata orlović.

A ovo drugo je nebitno. Mrsko mi je naprđivat se a znaš dobro šta je u pitanju.
gomilego

#187 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

samo pitam wrote:
gomilego wrote:koja kopija velikosrpskog fasizma sa kraja osamdesetih...
i koji ce racku hodza u politici :-) ...jel to opale dnevnice za dzenaze pa valja obezbijedit drugi biznis?

pored cetnika i ustasa valja BIH cuvat i od ovih vampira
samo nam navedi, ne bilo ti zahmeta, kada su ti hodžinski vampiri bili protiv Bosne pa da te shvatimo da si trijezan a ne pijan dok to govoriš ...
od vajkada ...
Palestinac1

#188 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
Palestinac1 wrote: Pazi razloga molim te! Kada su se isti koristili u diskusiji oko vjeronauke, poput razloga broj 2 ...onda su poletili komopleksasi da kazu, nema suljagić šta kome pojašnjavat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Razlog je jako dobar. Suštinski.
ovo oko Suljagića te nisam razumio.....al nije ni bitno.
Pa kad je raja govorila da je odluka da ocjena iz vjeronauke ne ulazi u prosjek došla iz vedra neba bez konsultacija, isti ovi sad, što ih vidiš ovdje govorili su da on nema razloga da se konsultuje iskim (iako mu ti ljudi koje je zajebo plaut daju) .... itd. Mislim, standardno dupli aršini kada su u pitanju bošnjaci i muslimani. Ali, naviklo se na to.
samo pitam

#189 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

gomilego wrote:
samo pitam wrote:
gomilego wrote:koja kopija velikosrpskog fasizma sa kraja osamdesetih...
i koji ce racku hodza u politici :-) ...jel to opale dnevnice za dzenaze pa valja obezbijedit drugi biznis?

pored cetnika i ustasa valja BIH cuvat i od ovih vampira
samo nam navedi, ne bilo ti zahmeta, kada su ti hodžinski vampiri bili protiv Bosne pa da te shvatimo da si trijezan a ne pijan dok to govoriš ...
od vajkada ...
jah...nisi ti pijan..neg' mahmuran ... :zzzz:
palermo

#190 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by palermo »

Palestinac1 wrote:
Ma ko daje municiju četnicima. Pa jel vi slušate sebe bolan? Pa hajte stavite na spisak šta bošnjaci smiju raditi pa da znamo jbg. Nema ovo smisla više. Bošnjaci uraede nešto konkreno, odma belaj. Pa šta je problem konkretan sa Bošnjačkom akademijom nauka i umjetnosti? Kako ona hrani četnike? Hrani, ko što ih hrani i begova džamija ili fata orlović.
Nije ispravno pitanje šta smiju, nego šta trebaju.

ovo sam davno napisao na temi pod naslovom šta su strateški interesi BiH (tako nešto.) Eleneis, evo ih.....

1. Očuvanje Bosne i Hercegovine u sadašnjim granicama.
2. jačanje bosanskohecegovačkog identiteta
3. Zadržavanje multietničke prirode bosansko hercegovačkog društva
4. Jačanje države Bosne i Hercegovine kroz ustavne mehanizme koji će joj omogućiti da profunkcioniše u svim sferama života

5. Pivredni uspon i podizanje životnog standarda
6. Evropske integracije
7 zadržavanje strateškog partnerstav sa SAD ( i rekao bih i sa Turskom)

I ne vidim kako se u ove strateške pravce uklapa ideja o BANU. Ili ti misliš da su bi naši strateški ciljevi trebali biti drugačiji ? Ako misliš, onda nam reci koji su to.....
Last edited by palermo on 10/06/2011 09:54, edited 2 times in total.
Palestinac1

#191 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
Palestinac1 wrote:

ovo sam davno napisao na temi pod naslovom šta su strateški interesi BiH (tako nešto.) Eleneis, evo ih.....

4. Jačanje države Bosne i Hercegovine kroz ustavne mehanizme koji će joj omogućiti da profunkcioniše u svim sferama života
6. Evropske integracije

I ne vidim kako se u ove strateške pravce uklapa ideja o BANU. Ili ti misliš da su bi naši strateški ciljevi trebali biti drugačiji ? Ako misliš, onda nam reci koji su to.....
I ti misliš da ćeš ti to dobiti ako tražiš samo to? Nećeš! Moraš tražiti 5 puta toliko da bi dobio samo to. Moraš upregnuti ko konj, tražiti nerealne stvari, diskutovati o zajebanim stvarima, da bi se sveo na ovaj naš "minimum"!
palermo

#192 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by palermo »

Palestinac1 wrote: I ti misliš da ćeš ti to dobiti ako tražiš samo to? Nećeš! Moraš tražiti 5 puta toliko da bi dobio samo to. Moraš upregnuti ko konj, tražiti nerealne stvari, diskutovati o zajebanim stvarima, da bi se sveo na ovaj naš "minimum"!
da ponovim pitanje, koji bi to strateški ciljevi Bošnjaka , po tebi trebali biti ?
Palestinac1

#193 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
Palestinac1 wrote:

6. Evropske integracije

Naš strateški cilj treba da bude što slabija Srbija, ili Srbija potpuno okrenuta isključivo svojim pravim problemima. Probalo se na to ukazati normalno, ali ne ide. Da bismo mi ostvarili sve to što si ti napisao, trebamo se prebaciti na njihovu polovicu terena. Oni su naš neprijatelj i to nam svaki dan u lice kažu. Mi, naravno, uvijek podanički nastrojeni, već smo naučeni i toliko izrešetani propagandom da u svakom potezu bošnjaka vidimo štetu upravo za bošnjake.
popajic

#194 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by popajic »

Palestinac1 wrote:Pa šta vas briga toliko za tu instituciju?

Ovako svaki dan slušamo laprdala koji nikad u džamiju nisu kročili kako tamo imami šire ideologije pojedinih političkih stranaka ili kada nepokrivene žene pričaju o ugroženosi pokrivenih žena. Nije vama ni osnovana, pa samo produžite dalje ...
Jao, jao crnjaka :roll:
Koga sta briga za ovu tzv instituciju ?
I zaista, KOME je ona osnovana ? Hodzama naucnicima :roll: Kleru koji se upire da ima znak jednakosti sa bosnjackim narodom :roll:
BANU : SANU kao onomad SDA: SDS .Jedni drugima daju legitimitet , dug opstanak i nesagledive stete prvenstveno po vlastiti narod.
Inace, BAMU ( ah, gadna li imena ! ) bi bio ok DA su mu organizatori adekvatni nazivu.Ovako :run:
Last edited by popajic on 10/06/2011 09:59, edited 4 times in total.
gomilego

#195 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

Palestinac1 wrote: Ma ko daje municiju četnicima. Pa jel vi slušate sebe bolan? Pa hajte stavite na spisak šta bošnjaci smiju raditi pa da znamo jbg. Nema ovo smisla više. Bošnjaci uraede nešto konkreno, odma belaj. Pa šta je problem konkretan sa Bošnjačkom akademijom nauka i umjetnosti? Kako ona hrani četnike? Hrani, ko što ih hrani i begova džamija ili fata orlović.
pa nije problem sto se jedna "interesna grupa" (u ovom slucaju bosnjaci) organizuju i to iz kojeg god razloga (sem rusenja drzave) ... cak je to i potrebno u slucaju naroda, vjera, zavicaja... ALI to mora biti sve u okviru DRZAVE.

Zasto se ceric nije "nasao" u okviru drzavne bosanske akademije?
Zasto se ovim povezivanjem naroda iz dvije drzave daje pravo da se i drugi narodi tako povezuju i stime degraduje drzava?

da ova banu ima ikakve pozitivne namjere pa hajd,
nego se vidi iz aviona da je to politicka marioneta i alatka u cilju "deranja BIH i stvaranje Bosnjakistana".
onaj ko to nevidi ili je zlonamjeran, slijep ili na nivou 18og vijeka
tako da necudi da osobu koja sebi prilijepi reg.tablice sa "muftija" smatra akademikom
Palestinac1

#196 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

palermo wrote:
Palestinac1 wrote: I ti misliš da ćeš ti to dobiti ako tražiš samo to? Nećeš! Moraš tražiti 5 puta toliko da bi dobio samo to. Moraš upregnuti ko konj, tražiti nerealne stvari, diskutovati o zajebanim stvarima, da bi se sveo na ovaj naš "minimum"!
da ponovim pitanje, koji bi to strateški ciljevi Bošnjaka , po tebi trebali biti ?
Strateški cilj je ustvari sve to što si ti napisao ... sa dodacima i primjesama. Ali, kako to ostvariti, tu se garant ne slažemo. Furanjem da će MZ vidjeti kako smo mi pametni i imamo fine ciljeve, ne pali. E sad, mi imamo teret Islama i to nam ne može skinuti niko i ništa, jer je to trenutno luzerski biti i totalno offtrend u svijetu ... To je boljka i iskompleksiranim bosancima, ali ... vidjećemo kako će kršćanska evropa reagovati.
Palestinac1

#197 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

gomilego wrote:
Palestinac1 wrote: Ma ko daje municiju četnicima. Pa jel vi slušate sebe bolan? Pa hajte stavite na spisak šta bošnjaci smiju raditi pa da znamo jbg. Nema ovo smisla više. Bošnjaci uraede nešto konkreno, odma belaj. Pa šta je problem konkretan sa Bošnjačkom akademijom nauka i umjetnosti? Kako ona hrani četnike? Hrani, ko što ih hrani i begova džamija ili fata orlović.
pa nije problem sto se jedna "interesna grupa" (u ovom slucaju bosnjaci) organizuju i to iz kojeg god razloga (sem rusenja drzave) ... cak je to i potrebno u slucaju naroda, vjera, zavicaja... ALI to mora biti sve u okviru DRZAVE.

Zasto se ceric nije "nasao" u okviru drzavne bosanske akademije?
Zasto se ovim povezivanjem naroda iz dvije drzave daje pravo da se i drugi narodi tako povezuju i stime degraduje drzava?

da ova banu ima ikakve pozitivne namjere pa hajd,
nego se vidi iz aviona da je to politicka marioneta i alatka u cilju "deranja BIH i stvaranje Bosnjakistana".
onaj ko to nevidi ili je zlonamjeran, slijep ili na nivou 18og vijeka
tako da necudi da osobu koja sebi prilijepi reg.tablice sa "muftija" smatra akademikom
Joj nemoj majke ti. Cerić vam je trn u oku šta god da uradi. De imajte nekog poštenja pa to recite jednom kako treba.
palermo

#198 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by palermo »

Palestinac1 wrote: Naš strateški cilj treba da bude što slabija Srbija, ili Srbija potpuno okrenuta isključivo svojim pravim problemima. Probalo se na to ukazati normalno, ali ne ide. Da bismo mi ostvarili sve to što si ti napisao, trebamo se prebaciti na njihovu polovicu terena. Oni su naš neprijatelj i to nam svaki dan u lice kažu. Mi, naravno, uvijek podanički nastrojeni, već smo naučeni i toliko izrešetani propagandom da u svakom potezu bošnjaka vidimo štetu upravo za bošnjake.
da, ali za što se ti boriš. za slabu Srbiju ili jaku Bosnu i Hercegovinu. Kakvu ti želiš Bosnu i Hercegovinu? Na koji naćčin prebacuješ igru na nihovu polovicu terena? Time što kažeš, u pravu ste, Bosna i Hercgovina je samo zbir naroda , bez svoga historijskog kontinuiteta, ovdje se radi samo o borbi za teritorije. Na koji način se primjerice Muhamed Filipović uklapa u ovo prebacivanje lopte na njihov teren, čovjek koji kaže, mi smo izazvali rat. Šta je to što mi možemo dobiti ukoliko igramo po pravilima koje su oni odredili (a ovo su upravo pravila igre nacrtana u SANU)
gomilego

#199 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

Palestinac1 wrote: Naš strateški cilj treba da bude što slabija Srbija, ili Srbija potpuno okrenuta isključivo svojim pravim problemima. Probalo se na to ukazati normalno, ali ne ide. Da bismo mi ostvarili sve to što si ti napisao, trebamo se prebaciti na njihovu polovicu terena. Oni su naš neprijatelj i to nam svaki dan u lice kažu. Mi, naravno, uvijek podanički nastrojeni, već smo naučeni i toliko izrešetani propagandom da u svakom potezu bošnjaka vidimo štetu upravo za bošnjake.
ah toooooooo
pa znaci banu je tu da slabi srbiju?
ok, pa recite odma tako, sta dzabe peglate o "zastiti bosnjaka", "bosna über alles", i tako to...

to nesporim ni sekunde
samo maknite "bosnjak" iz naziva i sve ce biti udure
jer mene kao bosnjaka srbija neinteresuje ni sekunde i nezlim da me se uvlaci u neke "igre" za koje cu mozda na kraju ja da platim ceh
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#200 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by plain vanilla »

ma kakav trn u oku..evo bas lijepo da ce pruziti ruku SANU :zzzz:
Locked