Hajmo se sad svi kolektivno izvinuti Shalli, covjeku je potrebno izvinjenje za nanešenu duševnu bol
Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#176 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma ja...slucajno smo nekako pobjedili rumune u Zenici, nekom frljokom.
Hajmo se sad svi kolektivno izvinuti Shalli, covjeku je potrebno izvinjenje za nanešenu duševnu bol
i da zaboravimo konacno rumune i da se okrenemo bjelorusima.
-
domi89
#177 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
jedan zanimljiv pregled statistike u nasoj grupi na reprezentacija.ba stranici izgleda da je luksemburg sa samo gorom odbranom od nase
Iscrpna analiza: Puno šutiramo, ali i puno primamo golova!
Naša fudbalska reprezentacija u dosadašnjem toku kvalifikacija za Euro 2012 odigrala je šest mečeva. Tri puta smo pobijedili, jednom remizirali, te dva puta teren napustili pognute glave, poraženi.
Iako su u kvalifikacije ušli porazom, te još uvijek "bolesni" od velikih problema koje su imali tokom Svjetskog prvenstva u JAR-u 2010. godine, Francuska je u našoj grupi do sada opravdala status prvog favorita i najkvalitetnije reprezentacije. Ipak, iako su Francuzi ubjedljivo prvi, do sada su postigli samo jedan gol više od naše reprezentacije, odnosno njih devet.
Kao i mi, Rumuni su mrežu protivnika pogađali osam puta, dok su Bjelorusi bili precizni dva puta manje. Četiri gola postigla je reprezentacija Albanije, a samo jedan, ali boda vrijedan selekcija Luksemburga.
Odbrana bolja samo od Luksemburške
Nažalost, iza Luksemburžana koji su primili 14 golova, prva na ne slavnoj listi je Bosna i Hercegovina, čiji su golmani kapitulirali sedam puta, jednom više od golmana Albanije i Rumunije. Da su Bjelorusi izuzetno težak protivnik pokazuje i informacija da su do sada primili samo dva gola, baš kao i Francuzi, koji su zanimljivo oba svoja gola upravo primili od Bjelorusa.
Samo Francuzi šutiraju više
Kada su u pitanju šutevi na gol, definitivni lideri po tom pitanju su Francuzi sa čak 46 upućenih udaraca prema mreži protivnika. Drugi su Zmajevi sa 29, a slijede ih Rumuni sa 27 pokušaja. Bjelorusi su pucali 22 puta, Albanci 20, a Luksemburžani čak u 16 navrata.
"Ofsajdi" nam nisu nepoznati
U brojevima načinjenih ofsajda lideri su Bjelorusi sa 25 zaleđa, drugi su Francuzi sa jednim manje, a trećeplasirani su naši reprezentativci sa 21 ofsajdom. Slijede Albanija, Rumunija i Luksemburg sa 18, 14, odnosno 7 "spavanja u napadu".
Veliki broj izvedenih kornera
Izabranici Laurenta Blanca izveli su 45 korenra, naši Zmajevi njih 31, a Albanci 27. Protivničke odbrane i golmani u kornere su lopte skretali 23 puta protiv Rumuna, 22 puta protiv Bjelorusa, te tek 8 puta protiv Luksemburga.
Nismo gruba reprezentacija
Najprljavije igraju Rumuni sa načinjenih čak 98 prekršaja. Slijede ih Bjelorusi sa 92, Luksemburg sa 89, Francuska sa 83, dok je naša reprezentacija napravila do sada 74 faula, četiri više od Albanije.
Pored Francuza koji su zaradili samo šest žutih kartona, naši reprezentativci javnu opomenu su zaradili devet puta. Žute kartoni pokazani su igračima Bjelorusije 14 puta, albanskih 13, a rumunskim i albanskim vedetama jedan manje.
Crvene kartone nismo zarađivali, baš kao ni Francuzi i Rumuni, dok su Albanci i Luksemburžani po dva puta udaljeni sa terena. Jedno isključenje do sada ima reprezentacija Bjelorusije.
Iscrpna analiza: Puno šutiramo, ali i puno primamo golova!
Naša fudbalska reprezentacija u dosadašnjem toku kvalifikacija za Euro 2012 odigrala je šest mečeva. Tri puta smo pobijedili, jednom remizirali, te dva puta teren napustili pognute glave, poraženi.
Iako su u kvalifikacije ušli porazom, te još uvijek "bolesni" od velikih problema koje su imali tokom Svjetskog prvenstva u JAR-u 2010. godine, Francuska je u našoj grupi do sada opravdala status prvog favorita i najkvalitetnije reprezentacije. Ipak, iako su Francuzi ubjedljivo prvi, do sada su postigli samo jedan gol više od naše reprezentacije, odnosno njih devet.
Kao i mi, Rumuni su mrežu protivnika pogađali osam puta, dok su Bjelorusi bili precizni dva puta manje. Četiri gola postigla je reprezentacija Albanije, a samo jedan, ali boda vrijedan selekcija Luksemburga.
Odbrana bolja samo od Luksemburške
Nažalost, iza Luksemburžana koji su primili 14 golova, prva na ne slavnoj listi je Bosna i Hercegovina, čiji su golmani kapitulirali sedam puta, jednom više od golmana Albanije i Rumunije. Da su Bjelorusi izuzetno težak protivnik pokazuje i informacija da su do sada primili samo dva gola, baš kao i Francuzi, koji su zanimljivo oba svoja gola upravo primili od Bjelorusa.
Samo Francuzi šutiraju više
Kada su u pitanju šutevi na gol, definitivni lideri po tom pitanju su Francuzi sa čak 46 upućenih udaraca prema mreži protivnika. Drugi su Zmajevi sa 29, a slijede ih Rumuni sa 27 pokušaja. Bjelorusi su pucali 22 puta, Albanci 20, a Luksemburžani čak u 16 navrata.
"Ofsajdi" nam nisu nepoznati
U brojevima načinjenih ofsajda lideri su Bjelorusi sa 25 zaleđa, drugi su Francuzi sa jednim manje, a trećeplasirani su naši reprezentativci sa 21 ofsajdom. Slijede Albanija, Rumunija i Luksemburg sa 18, 14, odnosno 7 "spavanja u napadu".
Veliki broj izvedenih kornera
Izabranici Laurenta Blanca izveli su 45 korenra, naši Zmajevi njih 31, a Albanci 27. Protivničke odbrane i golmani u kornere su lopte skretali 23 puta protiv Rumuna, 22 puta protiv Bjelorusa, te tek 8 puta protiv Luksemburga.
Nismo gruba reprezentacija
Najprljavije igraju Rumuni sa načinjenih čak 98 prekršaja. Slijede ih Bjelorusi sa 92, Luksemburg sa 89, Francuska sa 83, dok je naša reprezentacija napravila do sada 74 faula, četiri više od Albanije.
Pored Francuza koji su zaradili samo šest žutih kartona, naši reprezentativci javnu opomenu su zaradili devet puta. Žute kartoni pokazani su igračima Bjelorusije 14 puta, albanskih 13, a rumunskim i albanskim vedetama jedan manje.
Crvene kartone nismo zarađivali, baš kao ni Francuzi i Rumuni, dok su Albanci i Luksemburžani po dva puta udaljeni sa terena. Jedno isključenje do sada ima reprezentacija Bjelorusije.
- shalla
#178 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Lsd, mislio sam da ces bar ti shvatiti sarkazam al et, zajebah se...
I nisam rekao da smo ih dobili frljokom vec sam isto ko Osim govorio da ih nismo bas toliko razvalili koliko su ovdje mnogi predstavljali...
Nejse, u pravu si, hajmo preci na Hleba i jarane...
I nisam rekao da smo ih dobili frljokom vec sam isto ko Osim govorio da ih nismo bas toliko razvalili koliko su ovdje mnogi predstavljali...
- denimb
#179 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma nema potrebe da se pravdas, ja sta smo nego frljokom dobili, pa sjeti se drugog golashalla wrote:Lsd, mislio sam da ces bar ti shvatiti sarkazam al et, zajebah se...
- alphonse kauders
#180 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Treba samo istaći da ne treba od Pandže očekivati revolucionarnu stabilnost u odbrani, iako je solidno odigrao protiv Mađarske.
Iskustvo nas uči da i on i Mravac sasvim solidno izgledaju protiv ekipa iz donje lige evropskog fudbala, ali čim igraju protiv iole jačih napadača jasno se vidi njihova igračka limitiranost.
Zato je po mom mišljenju bolje dati šansu u prijateljskim utakmicama mlađim štoperima (Bešić, Cocalić, Torlak, Vranješ.. itd...), koji možda nemaju iskustva, ali će nekad biti prvi štoperi reprezentacije, nego čekati da se Spahić penzioniše i iza njega ostaviti odbranu Mravac-Pandža (majko draga
).
Stoga, ako Papac pristane da igra, mislim da je bolje u nastavku kvalifikacija izvesti četvorku Mujdža-Spahić-Papac-Salihović (a Lulića ispred), jer Papac itekako zna igrati štopera i uz Spahića bi činio prilično solidnu odbranu. Salihović je toliko navikao igrati lijevog beka da ne bi toliko ispadao kao Lulić, a mogao bi se ubacivati u faze napada po potrebi.
Ipak, najviše se nadam da će se Zlatan Bajramović u međuvremenu oporaviti, naći novi klub (makar i u 2. Bundesligi), pa iako u augustu puni 32. godine može nam sigurno koristiti barem još jedne kvalifikacije (naravno pod uslovom da koliko-toliko uđe u takmičarsku formu).
Također, bilo bi dobro dugoročno naći mladog napadača kao backup-a Džeki i Ibiševiću, jer Muslimović sigurno neće još dugo (max 2-3 godine prosječne evropske kvalitete), a s obzirom da je česta pojava da se u manjim reprezentacijama sa superstarom (npr. kao Bugarska - Berbatov, Rumunija - Chivu, i sl.) desi da se isti oproste od reprezentacije oko 30e- godine života, tako i nisam siguran koliko dugo još možemo računati na Džeku iako sam svjestan da mu je tek 25 i da najbolje napadačke godine tek dolaze.
Šteta što Sušić sam ne pokušava pronaći nijednog igrača, već su svi novaci ustvari "suflirani" od medija (kladim se i forumaša) i "prijatelja Saveza".
Iskustvo nas uči da i on i Mravac sasvim solidno izgledaju protiv ekipa iz donje lige evropskog fudbala, ali čim igraju protiv iole jačih napadača jasno se vidi njihova igračka limitiranost.
Zato je po mom mišljenju bolje dati šansu u prijateljskim utakmicama mlađim štoperima (Bešić, Cocalić, Torlak, Vranješ.. itd...), koji možda nemaju iskustva, ali će nekad biti prvi štoperi reprezentacije, nego čekati da se Spahić penzioniše i iza njega ostaviti odbranu Mravac-Pandža (majko draga
Stoga, ako Papac pristane da igra, mislim da je bolje u nastavku kvalifikacija izvesti četvorku Mujdža-Spahić-Papac-Salihović (a Lulića ispred), jer Papac itekako zna igrati štopera i uz Spahića bi činio prilično solidnu odbranu. Salihović je toliko navikao igrati lijevog beka da ne bi toliko ispadao kao Lulić, a mogao bi se ubacivati u faze napada po potrebi.
Ipak, najviše se nadam da će se Zlatan Bajramović u međuvremenu oporaviti, naći novi klub (makar i u 2. Bundesligi), pa iako u augustu puni 32. godine može nam sigurno koristiti barem još jedne kvalifikacije (naravno pod uslovom da koliko-toliko uđe u takmičarsku formu).
Također, bilo bi dobro dugoročno naći mladog napadača kao backup-a Džeki i Ibiševiću, jer Muslimović sigurno neće još dugo (max 2-3 godine prosječne evropske kvalitete), a s obzirom da je česta pojava da se u manjim reprezentacijama sa superstarom (npr. kao Bugarska - Berbatov, Rumunija - Chivu, i sl.) desi da se isti oproste od reprezentacije oko 30e- godine života, tako i nisam siguran koliko dugo još možemo računati na Džeku iako sam svjestan da mu je tek 25 i da najbolje napadačke godine tek dolaze.
Šteta što Sušić sam ne pokušava pronaći nijednog igrača, već su svi novaci ustvari "suflirani" od medija (kladim se i forumaša) i "prijatelja Saveza".
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#181 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
A tek meni izvinjenja nakon kolektivnog srvsavanja na pobjede protiv belgije, to je bila jos losija igra nego protiv rumuna u zenici, siguran sam 100%

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#182 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ma meni nekako jazuk Salihovića trošit u odbrani...predobar je to veznjak, ima pas ima i robusnosti i borbenosti i najbolji je izvođač slobodnjaka u bundesligi. Meni je on za one MC pozicije ili ako igramo 442 ML
odbrana nam je katastrofa, haman je i nemamo, al jebiga kad svaki balkanac hoće u napad
dobro da ikako imamo golmana. Još je brate poraznije da niti jedan selektor do sada nije poradio na odbrani, uigrao ih, naučio da drže liniju, pa duplaju. Do sada što sam gledao dok naletimo na protivnika koji zna odigrat najobičniji dupli pas odbrana nam je rasturena. Kretanje bez lopte i zonalno markiranje su nepoznanica!
najsolidina odbrana bi bila Mujdža-Nadarević-Spahić-Papac, ali zapamtite imena ništa ne znače...valja to ukomponovati, uigrati da je vazda jasno igraču šta se od njega traži a ja barem to nisam nikada vidio u našoj igri i to je podbačaj svih selektora. Očigledno da svi zapostavljaju odbranu i taktički dril zadnje linije.
odbrana nam je katastrofa, haman je i nemamo, al jebiga kad svaki balkanac hoće u napad
najsolidina odbrana bi bila Mujdža-Nadarević-Spahić-Papac, ali zapamtite imena ništa ne znače...valja to ukomponovati, uigrati da je vazda jasno igraču šta se od njega traži a ja barem to nisam nikada vidio u našoj igri i to je podbačaj svih selektora. Očigledno da svi zapostavljaju odbranu i taktički dril zadnje linije.
-
LSD
#183 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nikad Salihović nije ni igrao u odbrani, nikad to nije igrao u Hoffu - nikad...u 90% slucajeva igrac centralnog veznog i po potrebi lijevog veznog...jel došao u BiH, selektori mi izmišljaju nekakve nenormalne i njemu neprirodne pozicije koji covjek nikad ne igra u svom klubu.
Nije to slucaj samo sa Sejom, vec opcenito...i Ibričić je igrao beka kod Ćire pa ispadao kao amater iz igre (jer to nikad nije ni igrao ni trenirao)...vazda nekakve improvizacije
Barbarez (napadac i prvi strijelac Bundesa) kod Bake igrao zadnjeg covjeka u timu tj. libera
zamisli da kod švaba Klose igra libera....to su ti naši cirkusi.
Ne možemo se sa takvim amaterizmom necemu dobrom nadati.
Nije to slucaj samo sa Sejom, vec opcenito...i Ibričić je igrao beka kod Ćire pa ispadao kao amater iz igre (jer to nikad nije ni igrao ni trenirao)...vazda nekakve improvizacije
Barbarez (napadac i prvi strijelac Bundesa) kod Bake igrao zadnjeg covjeka u timu tj. libera
Ne možemo se sa takvim amaterizmom necemu dobrom nadati.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#184 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
to je tačno LSD...gledam ostale repke i niđe ne viđoh takvih improvizacija...svuđe se uzima čovjek da igra svoju poziciju pa kakav god da je, a ako ima odsupanja ona su minimalna.
..ko da uzmeš 11 Maradona i sastaviš tim....niđe veze
da ima 5 Džeka sve bi ih utrpali da igraju skupa....upravu si amaterizam.
..ko da uzmeš 11 Maradona i sastaviš tim....niđe veze
- jeza u ledja
#185 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ispravite me ako grijesim, ali Michel Bastos je nesto kao Lulic, ali je u Brazilu ono sto sam ih zadnji put gledao igrao lijevog beka.
Mascherano nikad nije igrao stopera, a u najjacem timu na svijetu stave ga tamo.
Eto'o u Interu igrao haman stopera, a Cambiasso napadaca u nekim utakmicama. Nisu fudbaleri figurice u nekoj igri pa da ne znaju igrati nista drugo.
Ne kazem da tako treba i kod nas, ali ne treba od tog bjezati.
Sto se tice naseg lijevog beka, smatram da ako vec nema Papca, da tu poziciju treba igrati Subasic. Lulic i Salihovic, ne znam koji je gori lijevi bek. Uostalom, dovoljn je brz i spreman stoper moze igrati lijevo, iza recimo Lulica. Sve sto treba je da sparta gore dole do polovine terena. Bolje i takav nego da ne zna pratiti protivnickog igraca (kao Lulic vise puta u Bukurestu neki dan).
Mascherano nikad nije igrao stopera, a u najjacem timu na svijetu stave ga tamo.
Eto'o u Interu igrao haman stopera, a Cambiasso napadaca u nekim utakmicama. Nisu fudbaleri figurice u nekoj igri pa da ne znaju igrati nista drugo.
Ne kazem da tako treba i kod nas, ali ne treba od tog bjezati.
Sto se tice naseg lijevog beka, smatram da ako vec nema Papca, da tu poziciju treba igrati Subasic. Lulic i Salihovic, ne znam koji je gori lijevi bek. Uostalom, dovoljn je brz i spreman stoper moze igrati lijevo, iza recimo Lulica. Sve sto treba je da sparta gore dole do polovine terena. Bolje i takav nego da ne zna pratiti protivnickog igraca (kao Lulic vise puta u Bukurestu neki dan).
- MrBega
#186 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Naš problem i jest što imamo puno jednakih igrača koji igraju na istim pozicijama, a šuplji smo nazad realno po bokovima, e u tom slučaju bi možda trebalo mjenjat formaciju, igrat sa tri stopera il sta ja znam i nekako sve to uheftat.
Usput, jell ova Bjelorusija iz Menhengladbaha il Dortmunda?
Usput, jell ova Bjelorusija iz Menhengladbaha il Dortmunda?
-
Frankyee
#187 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ko je najbolji lijevi bek iz domace lige ?
staviti ga da igra , da je Susic to uradio u samom pocetku do sada bi vec uigrao zadnju liniju da lici na nesto.
staviti ga da igra , da je Susic to uradio u samom pocetku do sada bi vec uigrao zadnju liniju da lici na nesto.
- jeza u ledja
#188 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Subasic pobogu.
Bio je vec, igrao je. Ove zadnje dvije tekme bio povrijedjen.
Bio je vec, igrao je. Ove zadnje dvije tekme bio povrijedjen.
- dinty2
#189 nogometna reprezentacija Bjelorusije
hajmo sad...detaljna analiza bjelih rusa...
ovako je nesto bilo i pred dvomec sa belgijom ,,,i imali smo temu samo o njihovoj repki...
sada imamo dovoljno vremena da ih prokuzimo i da damo neke valjane informacije nasem taboru..
pocinjem od ovoga:
Jury Žaǔnoǔ Rusija FK Zenit Sankt Peterburg 1981.
Siarhej Vjeramko Bjelorusija BATE Borisov 1982.
Alaksandr Lancevič Bjelorusija Minsk 1989.
Odbrana
Alaksandr Jurevič Bjelorusija BATE Borisov 1979.
Źmicer Lencevič Češka Bohemians 1983.
Ihar Šytaŭ Bjelorusija BATE Borisov 1986.
Siarhej Sasnoŭski Bjelorusija BATE Borisov 1981.
Alaksandar Kulčyj Rusija Rostov 1973.
Alaksandr Hleb Njemačka VfB Stuttgart 1981.
Cimafej Kałačoŭ Rusija PFK Krylja Sovjetov 1981.
Vezni red
Mikałaj Kašeŭski Ukrajina Iličevec Mariupol 1980.
Ihar Stasevič Bjelorusija BATE Borisov 1981.
Filip Rudzik Bjelorusija FC Naftan Novopolotsk 1987.
Napadači
Vital Kutuzaŭ Italija A.S. Bari 1980.
Vital Bułyha Bjelorusija BATE Borisov 1980.
Vital Radzivonaŭ Bjelorusija BATE Borisov 1983.
Henadź Bliźnjuk Rusija FC Sibir Novosibirsk 1980.
Leanid Kovel Rusija FK Saturn Ramenskoje 1986.
ja bas i ne poznam ove igrace sem Hleba i jos par ,,,onako cuo sam za njih ,.,,ali ne znam kako igraju-..
pa et,,,svaka info je dobro dosla....
ovako je nesto bilo i pred dvomec sa belgijom ,,,i imali smo temu samo o njihovoj repki...
sada imamo dovoljno vremena da ih prokuzimo i da damo neke valjane informacije nasem taboru..
pocinjem od ovoga:
Jury Žaǔnoǔ Rusija FK Zenit Sankt Peterburg 1981.
Siarhej Vjeramko Bjelorusija BATE Borisov 1982.
Alaksandr Lancevič Bjelorusija Minsk 1989.
Odbrana
Alaksandr Jurevič Bjelorusija BATE Borisov 1979.
Źmicer Lencevič Češka Bohemians 1983.
Ihar Šytaŭ Bjelorusija BATE Borisov 1986.
Siarhej Sasnoŭski Bjelorusija BATE Borisov 1981.
Alaksandar Kulčyj Rusija Rostov 1973.
Alaksandr Hleb Njemačka VfB Stuttgart 1981.
Cimafej Kałačoŭ Rusija PFK Krylja Sovjetov 1981.
Vezni red
Mikałaj Kašeŭski Ukrajina Iličevec Mariupol 1980.
Ihar Stasevič Bjelorusija BATE Borisov 1981.
Filip Rudzik Bjelorusija FC Naftan Novopolotsk 1987.
Napadači
Vital Kutuzaŭ Italija A.S. Bari 1980.
Vital Bułyha Bjelorusija BATE Borisov 1980.
Vital Radzivonaŭ Bjelorusija BATE Borisov 1983.
Henadź Bliźnjuk Rusija FC Sibir Novosibirsk 1980.
Leanid Kovel Rusija FK Saturn Ramenskoje 1986.
ja bas i ne poznam ove igrace sem Hleba i jos par ,,,onako cuo sam za njih ,.,,ali ne znam kako igraju-..
pa et,,,svaka info je dobro dosla....
- dinty2
#190 Re: nogometna reprezentacija Bjelorusije
Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom nad Bjelorusijom 1:0 uspjela je ostati u utrci za SP 2010. Utakmica koja je držala u grču cijelu naciju konačno je završila nakon mučnih 20-tak posljednjih minuta te 3 mučne minute sudačke nadoknade tijekom koje smo gledali nervozni ples izbornika pokraj linije igrališta .......
hrvati su se mnogo namucili
susicu bi dobro doslo da trazi koji savjet od strucnog tabora hrvatske reprezentacije..oni ih dobro poznaju...
hrvati su se mnogo namucili
susicu bi dobro doslo da trazi koji savjet od strucnog tabora hrvatske reprezentacije..oni ih dobro poznaju...
-
defender46
#191 Re: nogometna reprezentacija Bjelorusije
Ovo je spisak pozvanih igraca za zadnju utakmicu sa Luksemburgom koju su Bjelorusi igrali prije 2 dana i dobili 2:0

ostali info o igracima i reprezentaciji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Belarus_na ... tball_team
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/teams/ ... index.html
http://www.vitibet.com/index.php?clanek ... ro&lang=en
http://www.soccerway.com/teams/belarus/belarus/
http://www.fifa.com/associations/associ ... index.html
utakmice zadnjih x (6) godina
http://www.fifa.com/associations/associ ... index.html#

ostali info o igracima i reprezentaciji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Belarus_na ... tball_team
http://www.uefa.com/uefaeuro2012/teams/ ... index.html
http://www.vitibet.com/index.php?clanek ... ro&lang=en
http://www.soccerway.com/teams/belarus/belarus/
http://www.fifa.com/associations/associ ... index.html
utakmice zadnjih x (6) godina
http://www.fifa.com/associations/associ ... index.html#
Last edited by defender46 on 09/06/2011 23:01, edited 1 time in total.
- zecko_kupuz
#192 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Odbrana nam je takva kakva jeste (uzimam u obzir i defanzivu u veznoj liniji), jer svi naši igrači osim Spahića i (donekle) Rahimića nisu navikli predvoditi svoje timove u odbrambenim zadacima. Obično to prepuštaju klupskim suigračima. Tako se jasno i vidi da nema preuzimanja odgovornosti, već se, naprotiv, sve svaljuje na drugog.
Volio bih jednom vidjeti da griješe sudarajući se od silne želje da dođu do lopte, nego da se nijemo i zbunjeno posmatraju dok protivnik maršira prema našem golu.
Volio bih jednom vidjeti da griješe sudarajući se od silne želje da dođu do lopte, nego da se nijemo i zbunjeno posmatraju dok protivnik maršira prema našem golu.
-
aida25
#193 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Dado dijasporitus wrote:BiH i Bjelorusija su dvije mozda najnepredvidivije (ako je to rijec) reprezentacije. Bjelorusi , s jedne strane uzmu Francuzima 4 boda, s druge se namuce sa Luksemburgom. Da su sa Balkana rekao bih da je u pitanju mentalitet.
O nama necu ni da pricam. Na papiru smo svjetlosnu godinu ispred Bjelorusije, ali svi dobro znamo da to nista ne znaci. Definitivno najinteresantniji okrsaj u ovoj grupi u kojoj se vise nezna ni ko pije ni ko placa.
-
mikogoago
#194 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sve je to lijepo kako pisete,ali surova realnost je ovo:
Zajebite te kalkulatore i kojekakve racunice.To vec radimo 15 god. i nigdje ne dospjesmo. Dakle realnost je ici u svaku sljedecu utakmicu NA POBJEDU,bez kalkulisanja, nista ovdje bod dosta itd.Eventualno sebi mozemo dozvoliti luksuz da igramo nerjeseno ili izgubimo od francuza. SVE OSTALE UTAKMICE MORAMO POBJEDITI ukoliko zelimo siguran plasman u baraz. Ovo mozemo samo sami sebi zahvaliti sto od gotovog napravismo veresiju.Ovo treba jasno reci igracima i jedino tako da razmisljaju,ukoliko nisu to u stanju, onda nisu ni zasluzili da se bilo gdje plasiraju jer nemaju potrebni kvalitet.Divno Skija u onoj emisiji o legendama rece sta cini kompletnog fudbalera komplketnom licnoscu i velikim.
Do tada uzivajte u ljetu i krajem avgusta cemo vidjeti gdje smo i sta mozemo.
Zajebite te kalkulatore i kojekakve racunice.To vec radimo 15 god. i nigdje ne dospjesmo. Dakle realnost je ici u svaku sljedecu utakmicu NA POBJEDU,bez kalkulisanja, nista ovdje bod dosta itd.Eventualno sebi mozemo dozvoliti luksuz da igramo nerjeseno ili izgubimo od francuza. SVE OSTALE UTAKMICE MORAMO POBJEDITI ukoliko zelimo siguran plasman u baraz. Ovo mozemo samo sami sebi zahvaliti sto od gotovog napravismo veresiju.Ovo treba jasno reci igracima i jedino tako da razmisljaju,ukoliko nisu to u stanju, onda nisu ni zasluzili da se bilo gdje plasiraju jer nemaju potrebni kvalitet.Divno Skija u onoj emisiji o legendama rece sta cini kompletnog fudbalera komplketnom licnoscu i velikim.
- Bosanski_kralj
#195 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
mikogoago wrote:Sve je to lijepo kako pisete,ali surova realnost je ovo:
Al haj objasni to Sušiću
- jeza u ledja
#196 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Da. Slazem se. Neki dan nakon utakmice kaze "ako budemo uzeli 4 boda Bjelorusiji sigurno smo drugi". Nadam se da ce u naredna 3 mjeseca poraditi na matematici pa skontati da to nije ni priblizno blizu istine.Bosanski_kralj wrote:mikogoago wrote:Sve je to lijepo kako pisete,ali surova realnost je ovo:
Do tada uzivajte u ljetu i krajem avgusta cemo vidjeti gdje smo i sta mozemo.![]()
Al haj objasni to Sušiću
Samo cu reci ovo: ako uzmemo 6 bodova Bjelorusiji - u Pariz bi isli sa sansom da budemo ispred Francuza (bili bi na max 3 boda iza njih pred tu utakmicu). U slucaju ne uzmemo svih 6 bodova Bjelorusiji, sanse cak i za drugo mjesto nisu vece od 50%. (Saberite par stvari i vidjecete da je tako). Nista....samo konstatujem koliko su nam bitne utakmice protiv Blijede Kopije Rusa. (
- BHF_Manijak
#197 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Da manje kalkulisemo a vise igramo lopte bilo bi nam bolje...Mi dok se izkalkulisemo ljudi odose naprijed...
Evo recimo da sad imamo damu, pa da zaganjamo Bjeloruse za svih 6 bodova, mogli bismo komotno ici na to prvo mjesto iako ga realno po dosadasnjoj prikazanoj igri i kvaliteti i ne zasluzujemo ali ko te to pita, bitno je doci do te pozicije pa makar i na guzove, jer imamo ogromnu srecu da su i protivnici jako mnogo kiksali dosad...Kazem da bi mogli ici na prvo mjesto jer sam ubjedjen da ovakva Francuska ne moze iz naredna tri meca izvuci 9 bodova, nema sanse, i oni su postali veliki mrljaveri, kiksae ce ili sa Rumunima ili kod Albanaca, tako da mi mozemo nasu sansu vrebati u Parizu, no poznavajuci nas i nas historijske tekme, zajebat cemo stvar vec u Bjelorusiji koda gledam, pa hajde se opet ćeraj preko baraza, gdje cemo najvjerovatnije okoncati nase sanse za EP...Ispricana prica milion puta, pa opet dogodine historijske tekme
Evo recimo da sad imamo damu, pa da zaganjamo Bjeloruse za svih 6 bodova, mogli bismo komotno ici na to prvo mjesto iako ga realno po dosadasnjoj prikazanoj igri i kvaliteti i ne zasluzujemo ali ko te to pita, bitno je doci do te pozicije pa makar i na guzove, jer imamo ogromnu srecu da su i protivnici jako mnogo kiksali dosad...Kazem da bi mogli ici na prvo mjesto jer sam ubjedjen da ovakva Francuska ne moze iz naredna tri meca izvuci 9 bodova, nema sanse, i oni su postali veliki mrljaveri, kiksae ce ili sa Rumunima ili kod Albanaca, tako da mi mozemo nasu sansu vrebati u Parizu, no poznavajuci nas i nas historijske tekme, zajebat cemo stvar vec u Bjelorusiji koda gledam, pa hajde se opet ćeraj preko baraza, gdje cemo najvjerovatnije okoncati nase sanse za EP...Ispricana prica milion puta, pa opet dogodine historijske tekme
-
lajkujMe
#198 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja necu glasati, niti cu razviti svoje neko misljenje, samo cu se nadati pobjedi u oba meca i to je to, rezultat isto necu nagađati, svaki put sam se opekao i zato drzim euforiju na nuli sve dok zvizdaljka ne zapocne mec, previse stresa 
-
Corola
#199 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Kako rekoh postoje ''realne''sanse da naguramo tih devet poena i onda na kraju ni u baraz ne odemo.BHF_Manijak wrote:Da manje kalkulisemo a vise igramo lopte bilo bi nam bolje...Mi dok se izkalkulisemo ljudi odose naprijed...
Rumuni docekuju Francusku i Bjelorusiju a idu luxemburgu i na kraju Albanija.Dobiju li ove dvije kod kuce,Albanija bi vrlo lako mogla ustupiti poene Rumunima.U slucaju da se desi ovaj put na primjer Benzemina ruka u 90 minuti mi popusimo u Parizu.Cao baraz ,cao Evropa a tako bili blizu.
Kosevo i Danska bi bila mala maca na suprot ovom scenariju.
-
Baudelaire
#200 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako mi i Francuzi osvojimo po devet pred meč u Parizu, Francuzi su sigurno prvi, mi sigurno drugi. Prvi ne možemo biti, nema teorije, zato što bi morali dobiti Francuze usred Pariza sa dva gola razlike.