Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
boki071 wrote:Šta vam znači imati nekog u medijima. Koliko znam ovaj Pjanić, koliko god da je dobar igrač i talenat, po meni nije ništa veći talenat od onog malog,golmana porthsmouta, koji je ipak drugi golman jednog poprilično dobrog tima, najbolje europske lige.
Ali, niko ga ne gura, niko nas ne bombarduje njegovim snimcima, intervjuima itd.
Asmir Begovic,drugi golman Portsmouth-a je jedan od najtelanetovanijih mladih golmana na svijetu.Ali nije to nista cudno.Haris Medunjanin je 2 PUTA POSTAO PVRAK EVROPE sa holandskom mladom reprezentacijom i nasi u savezu su ga prelako otpisali.
Ali ipak od svih njih Pjanic je najvece cudo samim tim sto mu je tek 17 godina,a vec razvaljuje.
Mislim da je Asmir vec nastupao za Kanadsku U-21 reprezentaciju
boki071 wrote:Šta vam znači imati nekog u medijima. Koliko znam ovaj Pjanić, koliko god da je dobar igrač i talenat, po meni nije ništa veći talenat od onog malog,golmana porthsmouta, koji je ipak drugi golman jednog poprilično dobrog tima, najbolje europske lige.
Ali, niko ga ne gura, niko nas ne bombarduje njegovim snimcima, intervjuima itd.
Asmir Begovic,drugi golman Portsmouth-a je jedan od najtelanetovanijih mladih golmana na svijetu.Ali nije to nista cudno.Haris Medunjanin je 2 PUTA POSTAO PVRAK EVROPE sa holandskom mladom reprezentacijom i nasi u savezu su ga prelako otpisali.
Ali ipak od svih njih Pjanic je najvece cudo samim tim sto mu je tek 17 godina,a vec razvaljuje.
Ja imam kontakt sa Asmirom. Igrao sam protiv njega. On je bio pozvan za A-repku Kanade protiv Island-a u Augustu. Bio je na klupi.
Uglavnom vratio se nakon posudbe u Portsmouth
sta ima novog u vezi medunjanina? jel' jos uvijek dobar?
Jes dobar je, iga sa mamom Hanifom na male.
Razlika izmedzu Pjanica i MeMudonjina je velika.
Prvi je rekao da mu je BiH PRIORITET a drugi je vagao i izlazio u javnost samo da bi ga Holandija pozvala.
To se i desilo i mali je pozvan u Holandiju U-21, glatko odbija poziv BiH i na tom EP ne odigra ni minute za Holandiju.
Sto se mene tice, dabogda nikad ne odigro minute, ne zato sto je bosanac koji igra za Holandiju, nego zato sto nas je ucjenjivao.
Ista stvar se desila i sa onim golmanom iz Svicarske, velikim patriotom iz Kozarca. Ni traga ni glasa od njega.
Svojevremenom Bufon JR. al u k...
Ovo samo treba da bude dokaz ostalim telentichima da ko ceka taj i doceka.
Nadam se da ce se buduci talenti ogledati na Miralema Pjanica i u prvi red staviti grb i zemlju.
Ovim putem bi pohvalio i Miralemovog oca, koji je ispao fer i korektan u cijeloj situaciji i usput cijelu Kalesiju, gdje je Miralem i rodzen.
komeba wrote:
Prvi je rekao da mu je BiH PRIORITET a drugi je vagao i izlazio u javnost samo da bi ga Holandija pozvala.
To se i desilo i mali je pozvan u Holandiju U-21, glatko odbija poziv BiH i na tom EP ne odigra ni minute za Holandiju.
Sto se mene tice, dabogda nikad ne odigro minute, ne zato sto je bosanac koji igra za Holandiju, nego zato sto nas je ucjenjivao.
Ista stvar se desila i sa onim golmanom iz Svicarske, velikim patriotom iz Kozarca. Ni traga ni glasa od njega.
Nadam se da ce se buduci talenti ogledati na Miralema Pjanica i u prvi red staviti grb i zemlju.
Ovim putem bi pohvalio i Miralemovog oca, koji je ispao fer i korektan u cijeloj situaciji i usput cijelu Kalesiju, gdje je Miralem i rodzen.
ja sam ipak spreman ruku dati da je miralem mogao igrati za holandiju, svedsku, francusku da bi njih izabrao. jer, da mu obecaju francuzi mjesto mislim da bih pristao. i ne vidim nista lose u tome. uz ovakav savez da bog da da se igdje kvalifikujemo.
komeba wrote:
Ja imam kontakt sa Asmirom. Igrao sam protiv njega. On je bio pozvan za A-repku Kanade protiv Island-a u Augustu. Bio je na klupi.
To djeluje malo kao izgubljen slucaj, ali eto kazes nije ulazio u igru.
Zlatko, da li mislis da je Asmir reprezentativni potencijal?
To djeluje malo kao izgubljen slucaj, ali eto kazes nije ulazio u igru.
Zlatko, da li mislis da je Asmir reprezentativni potencijal?
Mislim da ko god radi reklamu za adidas je vise nego potencijal za reprezentaciju(ne samo nasu).
callmethebreeeze wrote:
ja sam ipak spreman ruku dati da je miralem mogao igrati za holandiju, svedsku, francusku da bi njih izabrao. jer, da mu obecaju francuzi mjesto mislim da bih pristao. i ne vidim nista lose u tome. uz ovakav savez da bog da da se igdje kvalifikujemo.
callmethebreeeze wrote:
pa to je već napamet priča, činjenica je da je Pjanić odbarao BiH.I naravno nije ništa loše u tome da neko odabere drugu reprezentaciju, ne ide se za to u zatvor,al dopusti da nam draži bude Pjanić nego Medinjanin.Ne može savez biti izgovor za sve.jel stvarno misliš da je savez Obale bjelokosti nešto bolji od našeg.A Drogba igra..............ma šta igra, rastura
grep wrote:
Forum i jeste tu da iznesemo Svoje misljenje.
ma naravno da je i meni pjanic drazi i od srca mu zelim sto vise uspjeha.
ne znam kakav je savez obale slonovace, ali sam citao da imaju fudbalsku akademiju gdje se najvecim talentima nudi da igraju u najboljim mogucim uslovima, mnogi od tih momaka igraju danas u reprezentaciji. mi ni to nemamo.
Dobar ti je ovaj argument sa Drogbom, ali... Nisu svi karakter kao on. Treba se poznavati situacija nase omladine preko grane. Neke ne bi zaustavili ni zvizduci, ni pljuvanje ni samaranje na treningu, dok su drugi okrenuti prema zemlji/drustvu u kojem zive i imaju malo veze sa BiH. To je toliko daleko otislo da ima primjera da roditelji moraju sa svojom djecom pricati na stranom jeziku jer oni odbijaju da koriste Bosanski. To nije jedinstven fenomen za nas nego je to isto i kod Hrvata i Srbijanaca u inostranstvu. Razlika je u tome sto njima ljudi iz njihovih saveza dolaze na noge.
Od situacije i osobnog karaktera potencijalnog reprezentativca zavisi kako se postaviti prema doticnom. Treba motivisati ovu omladinu da bi ostali dio naseg drustva koje je nazalost u raspadanju.
Abacija wrote:Dobar ti je ovaj argument sa Drogbom, ali... Nisu svi karakter kao on. Treba se poznavati situacija nase omladine preko grane. Neke ne bi zaustavili ni zvizduci, ni pljuvanje ni samaranje na treningu, dok su drugi okrenuti prema zemlji/drustvu u kojem zive i imaju malo veze sa BiH. To je toliko daleko otislo da ima primjera da roditelji moraju sa svojom djecom pricati na stranom jeziku jer oni odbijaju da koriste Bosanski. To nije jedinstven fenomen za nas nego je to isto i kod Hrvata i Srbijanaca u inostranstvu. Razlika je u tome sto njima ljudi iz njihovih saveza dolaze na noge.
Od situacije i osobnog karaktera potencijalnog reprezentativca zavisi kako se postaviti prema doticnom. Treba motivisati ovu omladinu da bi ostali dio naseg drustva koje je nazalost u raspadanju.
callmethebreeeze wrote:
Forum i jeste tu da iznesemo Svoje misljenje.
ma naravno da je i meni pjanic drazi i od srca mu zelim sto vise uspjeha. ne znam kakav je savez obale slonovace, ali sam citao da imaju fudbalsku akademiju gdje se najvecim talentima nudi da igraju u najboljim mogucim uslovima, mnogi od tih momaka igraju danas u reprezentaciji. mi ni to nemamo.
I ja sam cito da treniraju sa tigrovima u njaboljim uslovima.
@Abacija
Sve fino receno, ali jos uvjek nemozemo porediti Srbiju i Hrvatsku sa BiH.
Oni su mnogo vece patriote ili kako god hoces da ih nazovemo od Bosanaca i Hercegovaca...Problem identiteta. Cast rijetkim izuzetcima.
grep wrote:
arogancija moze biti simpaticna ako se potkrijepi znanjem.
"But the best introduction to the Académie is the African Super Cup final of 1999, ASEC Mimosas, of Abidjan, v Espérance, of Tunisia. The ASEC team were ageing and attracting interest from European buyers, so Roger Ouégnin, the president, decided to play their academy side instead. This controversial move attracted, in various African dialects, a torrent of Hansen-esque criticism chorusing: “You’ll never win anything with kids.” Slim Chiboub, Espérance’s president, called it a “scandal to be playing against children”.
The ASEC academy, however, had been running since 1994, the brainchild of Philippe Troussier, a former ASEC coach, supported by Ouégnin and run by another Frenchman, Jean-Marc Guillou. By 1999, the first kids picked from the slums by Guillou had done five years, were 17 or 18 and it was believed that they and the ASEC social experiment were now ready to be put to the test."
Davno sam postavio temu o bh fudbalskim talentima koji igraju za druge mlade reprezentacije,ali se malo ljudi javilo.Svojevremeno je igralo cak 9 igraca za u-21 reprezentaciju Svedske.Nas savez bi trebao obratiti paznju na njih.Evo jednog-Deni Avdic. http://en.wikipedia.org/wiki/Denni_Avdi%C4%87
grep wrote:
arogancija moze biti simpaticna ako se potkrijepi znanjem.
"But the best introduction to the Académie is the African Super Cup final of 1999, ASEC Mimosas, of Abidjan, v Espérance, of Tunisia. The ASEC team were ageing and attracting interest from European buyers, so Roger Ouégnin, the president, decided to play their academy side instead. This controversial move attracted, in various African dialects, a torrent of Hansen-esque criticism chorusing: “You’ll never win anything with kids.” Slim Chiboub, Espérance’s president, called it a “scandal to be playing against children”.
The ASEC academy, however, had been running since 1994, the brainchild of Philippe Troussier, a former ASEC coach, supported by Ouégnin and run by another Frenchman, Jean-Marc Guillou. By 1999, the first kids picked from the slums by Guillou had done five years, were 17 or 18 and it was believed that they and the ASEC social experiment were now ready to be put to the test."
imas na linku iznad citav clanak o "akademijama" u obali slonovace
Rijec je bila o D. Drogbi i njemu slicnim.
Velike zvijezde poput Drogbe, Essiena, Muhameda Sisoka su karijeru pocinjale u njagorim mogucim uslovima, a to je na sljaci i sa isfucanom loptom.
Imas slicne akademije i u BiH kao npr. Bubamara ili one u Orasju ali u tim akademijama nichu Zvijezde poput Nidala Ferhatovica, Janjosa i ostalih babinih sinova...
"The ASEC academy, however, had been running since 1994, the brainchild of Philippe Troussier, a former ASEC coach, supported by Ouégnin and run by another Frenchman, Jean-Marc Guillou. By 1999, the first kids picked from the slums by Guillou had done five years, were 17 or 18 and it was believed that they and the ASEC social experiment were now ready to be put to the test.
It was in extra time that they passed it, winning 3-1. And from the team that day came Touré and six others who are now playing for the national side. The Ivory Coast squad preparing for the African Cup of Nations thus consists of two groups: those such as Didier Drogba, who were brought up in France, and those who are products of ASEC"
iz istog clanka.
sudeci po kvaliteti igre, i igracima koji ovi "proizvode" ova je akademija malo jaca od nasih.
gledajuci samo ove nase djecake i momke po svedskoj, ja ni sekundu ne sumnjam da mi imamo talenta samo ovdje imaju sve potrebne uslove za rad.
Elvo wrote:Nisam znao da ovaj mali iz Borusije iz Gladbaha MARKO MARIN sto igra i za U21 Njemacke ima BiH pasos i da je rodzenjem iz Gradiske
Da upravo je Nikic isao po tog dragulja da ga on dovede u Svoju Rep. U-21, pa da se fali po Modrici kako je on stvorio rep. BiH.
I mali ga glat odbije. Ma ja eto on ce iz U21 Nemacke u U21 BiH i to kod Nikole Nikica
E sad dali su Bola i Kodro pricali sa ovim tipom, to je za diskusije...cini mi se da nisu, jer da jesu, bio bi na spisku protiv Japana.
Kaze komentator danas na tekmi Njemacka-Belgija (U-21),da mali ima nas pasos ,ali da zeli samo za svabe da igra.Mali je prava zvijer po desnoj strani i ovde je kao velika nada Njemackog fudbala proglasen.
Mozda bi se Kodro trebao pobrinuti malo bolje od onog Nikica,jer sumnjam da mali moze proci u A-repki svaba!!!
Po meni je glupo da savez neke zamlje mora molit nekog igraca da igra za svoju zemlju.
Ako igrac nema tu svijet da igra za svoju zemlju treba ga nabit na k****
Ako si se rodio u BiH i neces da igras za BiH ma ko te j***
Nadam se da ce se i ostali ugledati na Miralema
Normalno da treba otici popricat sa tim talentima, al molit ih ma daj
Eto primjer tog malog brnje MARKA MARINA, odbije poziv selektora i sutra kad ne bude igrao za njem rep rece: " kako ga niko nije zvao a on je htio da igra"ma joj
ma nesmijete vi to tako "radikalno" gledati...
"ako nece sam od sebe za bosnu da igra --> netreba nam"
pa da budem iskren, i ja bi u njemackoj ostao do kraja u21, pa presao u u21
pa ljudi, poznato je kako nam izgleda u u21
ja imam par prijatelja koji poznaju momke koji igraju u u21 njemace, pa sta oni svasta dobivaju, kakav trening imaju....a sta kod nas oni sa kapitenom jelicem, i treneron nikicem........sta su oni mogli pruziti tim dijasporskim-talentima?
nista....nista im nisu mogli dati...
a za jednog mladog igraca, 18-19 godina, je najvaznije razvoj u tim godinama, a kod nase u21 imao bi nulla razvoja, dok kod ovih holandskih ili njemackih ima dosta razvoja, bolji strucni stab, bolji kvalitet, sve je tu bolje
EH, ali zbog "patriotizma" (tako da kazem) ....dosta njih bi radije igralo za svoje zemlje, nego za te zemlje u kojima budu u u21 reprezentaciji....
tako da je najbolje, da ti mladi talenti do kraja idu uz njemacku ili holandsku ili svedsku u21, a da onda predju u nas A-team
ja bi kodri i bolicu preporucio, da sad protiv makedonije pozove i medunjanina i tahirovica i marko marina......pa ako zaigraju, NASI SU.....onda nemogu vise za druge.....eh, i onda polako...ako budu imali dovoljan kvalitet za reprezentaciju, onda ih treba zvati, ako nemaju, onda ne
ALI TREBA IH POZVATI za tu "prvu" utakmicu......ovako i onako je prijateljska
eh, ako je taj marko marin, kao sto su neki rekli, malo "cetnicki nastrojen" i ako se sam od sebe kaze da nece da igra za bih, onda ga samo treba otpisati
ako medunjanin ili tahirovic isto kazu da ce radje cekati pozive holandjie/svedske, eh onda ih samo treba otpisati, i na slijedecoj utakmici protiv holandije ili svedske dobro izvizdati, JER SU IZDAJCE
ah da, onog maria i damira vrancica, bi se isto trebali pozvati.......pa nek zaigraju svi prvu utakmicu za bosnu, i onda su nam sigurni....onda ako budu u buducnosti dobri, biti ce pozvani.....to je onda so selekotra....ALI DA BUDU sigurno "nasi" ...trebaju se pozvati u A-TEAM a ne u u21
Emra Tahirovic
Datum rodjenja 31.07.1988
Godište 1988
Pozicija Napad
Klub FC Zürich
Državljanstvo Svedska / Bosna i Hercegovina
U21-Reprezentativac Da ( Svedska)
U19-Reprezentativac Ne
U17-Reprezentativac Ne
Dodatna informacija -
Mjesto rodjenja Sarajevo