Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:
Što se ne slažeš, jel ima on te elemente u svojoj igri? Nole ima svoju igru, koja je trenutno na vrhuncu... ali on je poprilično monoton igrač, što nije ništa loše... Rafa je još monotoniji od njega
Ma nisam ga favorizovao na ovom meču, ne bih mu dao više od 20% šansi... na kraju krajeva bilo je upitno hoće li uopšte igrati ovaj turnir.
Objektivno Đoković nikad nije igrao protiv Delpa u top formi (američka turneja 2009). Zbog toga i govorim da bih volio vidjeti meč na ovogodišnjem US Openu, jer smatram da će DP dotada biti na višem nivou.
Nisi mi odgovorio na osnovu cega je Delpo favorit? Miks igre, mentalne snage, kretanja na terenu, servisa? Ma ni pod razno ne moze biti favorit protiv proslogodisnjeg Novaka, kamoli ovogodisnjeg.
Dropshot upotrebljava jako cesto. U top 10 nema tenisera koji vise koristi taj udarac. On trenutno nema potrebe da pretjerano mijenja taktiku, da mnogo miksuje na primjer slajs udarcima, kad je ovo sto radi savrseno i kad na ovu igru protivnici nemaju odgovor.
On je tip igraca koji mijenja taktiku kad ne ide i to mi samo govori da nije tako monoton kao Rafa konkretno - koji igra svoju igru bez obzira na rezultat.
Ti kao dobar poznavalac tenisa znas da je servis volej proslost i da se upotrebljava samo u momentima kada ne ide i kada se nesto radikalno mora promjeniti.
Ja kažem da je Delpo sa US Opena 2009 favorit protiv svakoga na brzoj podlozi... možda ne protiv Federera jer on ima taj miks da razbije ritam,... i zato je Federeru to finale najgluplji meč koji je izgubio.
Tu je možda i Murray koji isto ima dosta varijacije u igri. A za Delpa je dovoljno da mu radi servis i forehand, mentalno je uvijek bio među jačima.
Arma-Sarma wrote:Dobro i jednom i drugom. Novak bio donji, a Delpo ne može držati ovaj ritam 4-5 sati. Sutra će biti zanimljivo, ako Delpa forhend bude slušao (a ni danas ga nije baš pretjerano slušao) Delpo će da bude prvi koji će dobiti Novaka u 2011 i možda ga zauvijek odgurati od broja 1.
Ja više ne vjerujem da ti znaš pogoditi dal je dan, dal je noć.
Delpo ima tri uzastopne pobjede protiv Nadala kad je bio na vrhuncu a jednu protiv Fedex-a u finalu US opena 2009 g. i sve na brzim podlogama. Naravno, i on je tada bio 100% spreman. Izgledno je da bi takav mogao biti i NY ove godine pa cemo vidjeti Djoku tada.To bi mogao biti najneizvjesniji GS posljednjih godina, samo ukoliko Murray ne bude vukao ponovo povredu.
Bravo za Ljubu... Ima sanse i protiv Nadala, nisu velike al` ih ima, pogotovo s obzirom na to kako je ovaj do sada igrao. U prilog mu ide i brzina loptica. Nadam se da ce barem napraviti veoma zanimljiv mec.
I pokazao je da je najbolji hrvatski igrac svih vremena, kakav Ivanisevic
irvinx1 wrote:Bravo za Ljubu... Ima sanse i protiv Nadala, nisu velike al` ih ima, pogotovo s obzirom na to kako je ovaj do sada igrao. U prilog mu ide i brzina loptica. Nadam se da ce barem napraviti veoma zanimljiv mec.
I pokazao je da je najbolji hrvatski igrac svih vremena, kakav Ivanisevic
Najviše teniskih pobeda u nizu:
46 - Giljermo Vilas, Argentina (tokom 1977. godine)
44 - Ivan Lendl, Češka (krajem 1981. godine i početkom 1982.)
43 - Bjern Borg, Švedska (tokom 1978.)
42 - Novak Đoković, Srbija (krajem 2010. i početkom 2011; 40. u ovoj sezoni)
42 - Džon Mekinro, SAD (početak 1984.)
41 - Rodžer Federer, Švajcarska (krajem 2006. i početkom 2007.)
35 - Bjern Borg (1979/1980), Tomas Muster (1995.) i Rodžer Federer (2005.)
33 - Džimi Konoros, SAD (tokom 1974.)
Bubalo1 wrote:Ma ne nadam se ja Ako cu se nadati nadati cu se da Gael osvoji Ostalo mi je svejedno ... Ovaj Fognini je zesca budala Umro sam od smijeha sta radi