Novi filmovi na koje jedva čekate

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ExNihilo

#176 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by ExNihilo »

shin wrote:Evooo gaaa, evooo gaaa

glupost je što je iz 2 dijela. Pa nije to tolka knjiga majku mu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#177 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Velkoski »

Kate ne izgleda lose :dance: :mrgreen:
Riddle

#178 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Riddle »

Vegetastar wrote:Ja bih volio da se nekako Raz-Al-Gul pojavi....
Hoce. Ali bice neki flashback iz prethodnih filmova ili retrospektiva koja se odnosi na Baneovu proslost. Bane je clan Lige sjena, odnosno Lige ubica u stripu. Tako ce pretpostavljam u filmu i saznati Batmanov identitet. Vidim da si ti pravi Liamov fanboy. :D Dakle bice nesto i za tebe. ;-)
leet wrote:Bane se meni cini i kao bolji od Jokera i mislim da ce nadmasiti prethodni film. :P
Jako tesko.

Iako jos ne znam sta ce Bane uraditi, na prvi pogled Joker meni djeluje mnogo jeziviji, jer sije teror i paniku svojim bolesnim igrama i to sa smijeskom na licu. Bane se cini kao vrlo brutalan, pravi razarac i iako ce i on dosta sranja napraviti, sumnjam da ce moci nadmasiti ono sto je Joker radio. Vise mi se sviđa njegov stil. On samo zeli da se zabavlja i ne zeli ubiti Batmana. A Bane zeli sravniti grad sa zemljom i unistiti njegovog zastitnika.
Rootboi

#179 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Rootboi »

.
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:55, edited 1 time in total.
lajkujMe

#180 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by lajkujMe »

Uhhh pogledao sam kakvi nas filmovi ocekuju 2012 i mogu reci impresivno ima mnogo mnogo filmove na koje jedva cekam... toliko da ih je tesko izbrojati.
todd_smith

#181 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by todd_smith »

za mene ovo je godina "comic book" filmova :mrgreen:

Avangers

The Dark Knight Rises

pocinje snimanje Thor 2

Chronicle

The Amazing Spider-Man

i jos par ostalih tipa 21st Jump Street i Hunger Games :mrgreen: :thumbup:
Better Man

#182 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Better Man »

Riddle wrote:
Hoce. Ali bice neki flashback iz prethodnih filmova ili retrospektiva koja se odnosi na Baneovu proslost. Bane je clan Lige sjena, odnosno Lige ubica u stripu. Tako ce pretpostavljam u filmu i saznati Batmanov identitet. Vidim da si ti pravi Liamov fanboy. :D Dakle bice nesto i za tebe. ;-)
leet wrote:Bane se meni cini i kao bolji od Jokera i mislim da ce nadmasiti prethodni film. :P
Jako tesko.

Iako jos ne znam sta ce Bane uraditi, na prvi pogled Joker meni djeluje mnogo jeziviji, jer sije teror i paniku svojim bolesnim igrama i to sa smijeskom na licu. Bane se cini kao vrlo brutalan, pravi razarac i iako ce i on dosta sranja napraviti, sumnjam da ce moci nadmasiti ono sto je Joker radio. Vise mi se sviđa njegov stil. On samo zeli da se zabavlja i ne zeli ubiti Batmana. A Bane zeli sravniti grad sa zemljom i unistiti njegovog zastitnika.
Kada se spomene Joker onda se misli samo na jednog i jedinog Jacka Nicholsona! Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.
darius_maximus

#183 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by darius_maximus »

Better Man wrote:Kada se spomene Joker onda se misli samo na jednog i jedinog Jacka Nicholsona! Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.
Ma jasta, kakav Ledger, niti se nesto uzivio u ulogu, niti je odglumio kako treba manijakalnog ludjaka koji bi spalio citav svijet uz osmijeh na licu... Mrtvi prosjek...
nellington

#184 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by nellington »

Image

Poručnik Rževskij se vraća, i to u 3D. Opuštena komedija nalik na "Gitler kaput" (zato je alternativni naslov ovog filma "Napoleon kaput"), ulogu Rževskog igra Pavel Derevjanko - isti glumac koji je igrao standartenführera Šurenberga u Gitler kaput. Ostalo je manje od 2 sedmice do premijere.

http://www.imdb.com/title/tt1728245/
Riddle

#185 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Riddle »

Better Man wrote:Kada se spomene Joker onda se misli samo na jednog i jedinog Jacka Nicholsona! Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.
Koja gomila gluposti. Zapravo ne znam zasto uopste uskaces s ovim kad vidis da je rijec o Nolanovom Batmanu. Jarane, nekad je normalno i sutiti.

Ledgerov Joker prenapuhan... Meni je taj genijalni psihopata jedan od najdrazih likova ikad. Ima toliko legendarnih izjava u filmu da ih je tesko prebrojati. Gluma je nesto posebno. Ona improvizacija sa detonatorom pred bolnicom. :lol: Ja sam plakao od smijeha kad sam to prvi put vidio. Snimci koje je slao javnosti su takođe Ledgerovo djelo. Ona zadnja snimka kad tiho ponavlja rijeci poruke koju novinar cita... Nesto najluđe u citavom filmu. :lol: Zatim monolog u bolnici. U jednom trenutku sam se uhvatio kako se donekle slazem s njim. Sto je samo po sebi jezivo. Pa kad spali brdo love samo da bi prenio svoju poruku. Zatim tu je scena prilikom ispitivanja, a onda i ona nevjerovatna provokacija policajca kojeg kasnije iskoristi da pobjegne iz zatvora. Price o oziljcima. Ma daj, mogu ovo nabrajati do sutra. U svakoj sceni je taj prenapuhani lik bio glavni. U svakoj.

Frajer je rasturio ovu ulogu i zasluzio je sve pohvale i nagrade. Ziv ili mrtav, ZASLUZIO IH JE.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#186 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Velkoski »

Better Man wrote: Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.
:roll:

Sta ima u Londonu ?
holowey

#187 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by holowey »

leet wrote:
Better Man wrote: Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.

Sta ima u Londonu ?
:lol:
BHF_Manijak

#188 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by BHF_Manijak »

leet wrote:

Sta ima u Londonu ?
Gaca, CD-ova i tako to... :mrgreen: :run:
J3r1ch0

#189 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by J3r1ch0 »

Better Man wrote:
Riddle wrote:
Jako tesko.

Kada se spomene Joker onda se misli samo na jednog i jedinog Jacka Nicholsona! Pokojni Heath Ledger i njegova uloga istog je prenapuhana i da se nije ubio nikad ga niko ne bi ni spomernuo ni pamtio po toj ulozi.
Why so stupid?!

Let's put a brain in that head!!! :-)
alibaba_i_30_godina

#190 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by alibaba_i_30_godina »

I na ovoj temi ste polako poceli pretjerivati. Covjek je samo napisao svoje misljenje, nema potrebe odmah da ga degradirate i zezate na osnovu neceg sto je davno napisao (vezano za London i ostale stvari, bez obzira bilo to smijesno ili ne, vi se uhvatili toga k'o pijanac flase :D ).

Ja nisam nikako ni gledao tog Batmana, nekako nikako nemam volje, jos pogotovo sto su mi svi dosadili sa onim Jokerom. :roll:

Btw. da ne bude da offtopicarim, evo sljedece sedmice ce poceti sa projekcijom Underworld, to se ide gledati!
Better Man

#191 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Better Man »

Riddle wrote:
Koja gomila gluposti. Zapravo ne znam zasto uopste uskaces s ovim kad vidis da je rijec o Nolanovom Batmanu. Jarane, nekad je normalno i sutiti.

Ledgerov Joker prenapuhan... Meni je taj genijalni psihopata jedan od najdrazih likova ikad. Ima toliko legendarnih izjava u filmu da ih je tesko prebrojati. Gluma je nesto posebno. Ona improvizacija sa detonatorom pred bolnicom. :lol: Ja sam plakao od smijeha kad sam to prvi put vidio. Snimci koje je slao javnosti su takođe Ledgerovo djelo. Ona zadnja snimka kad tiho ponavlja rijeci poruke koju novinar cita... Nesto najluđe u citavom filmu. :lol: Zatim monolog u bolnici. U jednom trenutku sam se uhvatio kako se donekle slazem s njim. Sto je samo po sebi jezivo. Pa kad spali brdo love samo da bi prenio svoju poruku. Zatim tu je scena prilikom ispitivanja, a onda i ona nevjerovatna provokacija policajca kojeg kasnije iskoristi da pobjegne iz zatvora. Price o oziljcima. Ma daj, mogu ovo nabrajati do sutra. U svakoj sceni je taj prenapuhani lik bio glavni. U svakoj.

Frajer je rasturio ovu ulogu i zasluzio je sve pohvale i nagrade. Ziv ili mrtav, ZASLUZIO IH JE.
Za tebe je dobar, ali za svakog onog koje gledao legendarnog Jacka Nicholsona u ulozi Jokera nije! Da se nije ubio ne bi se ni pricalo toliko o njegovoj ulozi, niti bio dobio te silne nagrade! Ko jos moze porediti jednog Ledgera sa legendom kao sto je Jack Nicholson! Samo je jedan Joker, a to je Jack Nicholson!
bull21

#192 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by bull21 »

@J3r1ch0: Ignoriraj ga.
Image
:D
Ja sam vjerovatno jedini koji se raduje nastavku P(l)aćenika.
zecko_kupuz

#193 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by zecko_kupuz »

todd_smith wrote:za mene ovo je godina "comic book" filmova :mrgreen:

Avangers

The Dark Knight Rises

pocinje snimanje Thor 2

Chronicle

The Amazing Spider-Man

i jos par ostalih tipa 21st Jump Street i Hunger Games :mrgreen: :thumbup:
Godina naučne fantastike i fantazije. Možda se zaboravlja i remake Total recall-a, iako ga lično ne iščekujem željno :roll: , original je bio dovoljan. :thumbup:
dale cooper

#194 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Better Man wrote:
Riddle wrote:

Za tebe je dobar, ali za svakog onog koje gledao legendarnog Jacka Nicholsona u ulozi Jokera nije! Da se nije ubio ne bi se ni pricalo toliko o njegovoj ulozi, niti bio dobio te silne nagrade! Ko jos moze porediti jednog Ledgera sa legendom kao sto je Jack Nicholson! Samo je jedan Joker, a to je Jack Nicholson!
Da si malo više pratio način na koji je Heath Ledger odglumio Jokera primjetio bi da se on i Nicholson itekako
mogu porediti. I to porediti sa Nicholsonom u njegovim prime godinama dok je snimao Kukavičije Gnijezdo,
Kinesku Četvrt ili Isijavanje. Oba su sjajni metodički glumci sposobni za ekstremne psihičke preobražaje.
Ledger se nikako ne smije podcijeniti kao glumac (i pri tome ne mislim samo na njegovu ulogu u Batmanu),
i da je živ danas bi pred njim bila briljantna karijera.
Što se tiče Nicholsonovog i Ledgerovog Jokera, u pitanju su dva sasvim različita koncepta filma, pa prema
tome i lik Jokera su obadvojica oživjela na drugačiji način. I oba su napravila odličan posao.
Jack Be Nimble

#195 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Jack Be Nimble »

Thin Ice

The Conquest

darius_maximus

#196 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by darius_maximus »

Better Man wrote:
Riddle wrote:

Ja bih se sad kladio u sve sto posjedujem da ti nisi ni gledao film u kojem je rahmetli Ledger glumio Jokera... Kako te nije stid omalovazavati neciji rad i smrt koja je posljedica tolike pozrtvovanosti razbacivanjem floskulama i nekakvim "opsteprihvacenim" istinama...
Nicholson je glumcina, ali ono sto je Ledger uradio u TDK je ravno stopostotnom poistovjecivanju sa likom koji je glumio i svaki glumac bi se ponosio onakvim rezultatom, pa i Nicholson... Taj Ledger bi nakon ovog filma postao jedna od najvecih zvijezda, ali on je otisao, a ti si ostao da trunis ovdje o njegovoj slaboj glumi... Boze sacuvaj...
Izvinjavam se sto sam otisao u offtopic, ovo sam jednostavno morao reci...

Da bude nesto on topic, ja cekam TDKR, Avengerse, Prometheusa, Hobbita, ovako na prvu... :)
Ma.Le.Na

#197 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Ma.Le.Na »

oooooooooooo jedva cekam

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Jack Be Nimble

#198 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Jack Be Nimble »

Ne poredi se Nicholson i Heath, oba glumca ga dobro odglumili na svoj nacin. Heath ga je napravio malo vise zivopisnim ja bi rekao i samim tim zaradio nagradu. Uzeo Nicholsonovog Jokera, malo Depovog Sparrowa i napravio lika koji nije 100% iz romana. Ozivio ga.
karanana

#199 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by karanana »

Ma.Le.Na wrote:oooooooooooo jedva cekam

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
trailor ne izgleda los, ali nema bas neke dobre komentare i ocjene ovih koji su ga pogledali. navodno kraj je ostavio ovakvo osjecanje kod gledatelja :? :? :?
art vandeley

#200 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by art vandeley »

Image

Post Reply