Sajam knjige Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
elSaik

#176 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by elSaik »

Đe su Jesenjina našao...
elSaik

#177 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by elSaik »

bez_ideje wrote:Jel iko izdao 2666 u tvrdim koricama ?
Mislim da je buybook. Neki naš ih BiH je sigurno!
wewa

#178 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by wewa »

elSaik wrote:
bez_ideje wrote:Jel iko izdao 2666 u tvrdim koricama ?
Mislim da je buybook. Neki naš ih BiH je sigurno!
Buybookovo izdanje 2666 je mekih korica - sinog je drzala u rukama :)
bez_ideje

#179 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by bez_ideje »

Jeste.....meko je....sad mi javise,nema niko tvrdo......ja ne znam zasto,kad sam gledala to buybookovo..meni je ono predebelo za tanke korice,imam osjecaj da bi mi se pocijepalo prije nego do pola knjige dodjem :|
Ne razumijem zasto tako debele knjige ne odstampaju na 2 nacina,pa ko voli nek izvoli
Koncar

#180 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Koncar »

bez_ideje wrote:Jeste.....meko je....sad mi javise,nema niko tvrdo......ja ne znam zasto,kad sam gledala to buybookovo..meni je ono predebelo za tanke korice,imam osjecaj da bi mi se pocijepalo prije nego do pola knjige dodjem :|
Ne razumijem zasto tako debele knjige ne odstampaju na 2 nacina,pa ko voli nek izvoli
Zato sto,jedva ga uspiju izdati i u najjeftinijem izdanju.Kasnije i s tim muku muce,izdavastvo i opcenito knjiga,je doslovno UGROZENA.
Izlaze li ove godine,izdavacak kuca LOM,iz Srbije?
elSaik

#181 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by elSaik »

Nisam ih vidio.

2666 imaš u Laguninom izdanju u dvije knjige.
Damir0406

#182 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Damir0406 »

elSaik wrote:Đe su Jesenjina našao...
Imas Jesenjina gotovo na svakom standu, evo danas sam uzeo Poezija od Jesenjina ,2666 nema tvrdog uveza!Uzeo sam od Rudolf Brojsa "Rak i Leukemija" za samo 5 KM,Mesu Selimovica Tvrdjava 10KM,Metro 2033 20KM...ima jos strasno povoljnih knjiga, ali ja potrosio sve pare :D Tolstoj "Ana Karenjina" 14KM,Ivo Andric "Na Drini Cuprija" 10KM TVRDI UVEZ :-) :run:
dobrica77

#183 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by dobrica77 »

Damir0406 wrote:
elSaik wrote:Đe su Jesenjina našao...
Imas Jesenjina gotovo na svakom standu, evo danas sam uzeo Poezija od Jesenjina ,2666 nema tvrdog uveza!Uzeo sam od Rudolf Brojsa "Rak i Leukemija" za samo 5 KM,Mesu Selimovica Tvrdjava 10KM,Metro 2033 20KM...ima jos strasno povoljnih knjiga, ali ja potrosio sve pare :D Tolstoj "Ana Karenjina" 14KM,Ivo Andric "Na Drini Cuprija" 10KM TVRDI UVEZ :-) :run:

a jesil mozda vidio stand Esoteria ?
koji su izdavaci zastupljeni, osim tradicionalnog Sahinpasica, Bybooka, Lagune i alnarija? :-)
minjonja

#184 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by minjonja »

moze li se naci "bore oko ociju"?
moonlight7

#185 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by moonlight7 »

Jel' neko primjetio stand Geopoetike?
maybelline

#186 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by maybelline »

Bila jucer, sebi kupila "Miris kise na Balkanu", a za poklon prijateljima uzela "Avanture nevaljale djevojcice".
Cijene su ok s tim sto ne mogu da vjerujem da sam za "Miris kise na Balkanu" naisla na toliki raspon cijene - na jednom standu (ne sjecam se kojem) bila je oko 20km, a na drugom 10km :-)
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#187 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Privatna poruka »

minjonja wrote:moze li se naci "bore oko ociju"?
"Bore oko ociju" ne mozes naci jer ih odavno nema u prodaji (to procitah prije nekoliko mjeseci na Fb grupi posvecenoj Saudinu, izdavac vise nema knjiga), ima "Na putu u nepoznato" na standu University pressa.
minjonja

#188 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by minjonja »

Privatna poruka wrote:
"Bore oko ociju" ne mozes naci jer ih odavno nema u prodaji (to procitah prije nekoliko mjeseci na Fb grupi posvecenoj Saudinu, izdavac vise nema knjiga), ima "Na putu u nepoznato" na standu University pressa.
:(

ima li smisla da citam na putu u nepoznato ako nisam prvu knjigu procitala? ne znam sad sta da radim.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#189 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by KatarinaKosaca »

Kupila bih poeziju od S.S. Kranjčevića, jel ko vidio na sajmu? Da ne idem ako nema, nisam planirala kupovinu drugih knjiga...
Immolation

#190 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Immolation »

Black swan wrote:odoh vidjeh pobjegoh :D

šalim se
onako... isto kao i prethodnih godina
kupio sam neke stripove što znam da mi fale i da će kod nas doći sa 3 mjeseca zakasnjenja
izvidio neke knjige... i to je to za sada...

niš posebno kažem... svaki štand iste knjige drži

Kakvih stripova ima na sajmu? I je li išta ostalo nakon tvog raida? :D
I molim te reci mi gdje to inače dolaze stripovi u Sarajevu i koji sve?
Tu sam tek 3 mjeseca pa ne znam još cijeli grad dobro :D
eluna

#191 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by eluna »

je li iko vidio išta od impresionista na hrvatskom jeziku??? .......... našla sam nešto na kjniga.ba ali bih voljela ako ima jeftinije pa da kupim više kjniga :-D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#192 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Privatna poruka »

minjonja wrote:
Privatna poruka wrote:

ima li smisla da citam na putu u nepoznato ako nisam prvu knjigu procitala? ne znam sad sta da radim.
Pa sad ne znam..ako si citala blog onda ima smisla, al' i ako nisi ..opet neces izgubiti puno jer je nastavak takodjer ono od akcije do akcije od dana do dana...ne znam fkt ...mislim kad rekoh neces izgubiti puno, hoces - neces citati super knjigu ali mislim da na blogu ima vise od 80% prve knjige tako da...i one stvari kojih ima da povezes, moci ces to s lakocom.
Digla_da_kreci

#193 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Digla_da_kreci »

minjonja wrote:
Privatna poruka wrote:
Provjeri u gradskoj biblioteci trebala bi biti (bore oko ociju).
Joj pisao je jedan forumas da ima tu knjigu i hoce posuditi kome treba na citanje i kopiranje, ali se ne mogu sjetiti ko je. :?
djes_ba

#194 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by djes_ba »

minjonja wrote:
Privatna poruka wrote:

cuo sam cim rijese autorska prava da ce ponovo krenuti sa stampanjem prvo ddjela bosanskog vojnika
ja sam imao al otisla vani na poklon ,greska :D
nigdje je u gradu neces naci trazio sam ja,ali ako te bas intresuje imam negdje kuci u wordu cjeli blog koji je pisao rahmetli Saudin kasnije je to isto samo prabceno i stampano
poslaji neki mail na pp pa ako nadjem proslijedim :thumbup:
DJUltra
Location: Ni na nebu ni na zemlji, u prokletoj zemlji koju ipak volim :)

#195 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by DJUltra »

Ne znam sta da vam kazem, razocaran sam do bola, bio u subotu, bolje da nisam ni otisao :( Organizacija nula bodova, ma kakva nula, ocjena -10. Od samog ulaska pa nadalje, ne valja pa ne valja. Nisam upratio reklame za Sajam, tako da nisam znao tacno gdje ce biti ( u kojoj sali, dvorani, whatever ), znam da je u Skenderiji i to je to. Spakujem se i lagani trolom do Skenderije, prezivim GRAS-ov vozni park, dodjem na plato Skenderije, kad tamo stoji tabla. Na tabli fino pise "SAJAMSKI ULAZ - dvorana 3". OK, nema frke, spustim se do ulaza i odmah s vrata doceka me nova tabla "DVORANA 3" i strelica DESNO. Super, kontam tu su bili prije 2 godine ( ako se dobro sjecam ), extra prostor, mozes fino proci i pogledati ( pa i kupiti ) sta te interesuje. Laganini klap-klap-klap do kraja na desnu stranu kad tamo paffff... Parking! Kontam jesam li puk'o ili sam lood, ma smijem se zakleti da je bila strelica na desnu stranu... Hajd' kontam mozda sam se zahebao, ali ne, ide lik sa zenom, skida im sve po spisku, "gdje je taj prokleti sajam", vako nako. Skontam da i oni hoce na Sajam, dobro je, nisam toliko puk'o, vidis da i drugi dolaze na tu stranu. Nema Sajma pa nema, da ga rodis - nema ga :( Lik ocito ljut k'o ris pita momka koji naplacuje parking gdje je ulaz za Sajam, a ovaj 'ladno odgovara "Pasha, to ti je doljenkana skroz na drugu stranu, jbg, za*ebo si se" ( citat ).

Da ne duzim, nakon par "ugodnih" rijeci upucenih parking-boyu, lik i zena odlaze "doljenkana" a i ja za njima. Odmah na ulazu na sada vec "slavniiiiiiii" Sajam, docekuje me balavica sa pricom kako je ona tu sa svojim kolegama sa Medicinskog fakulteta, da skupljaju pare za lijecenje njihove kolegice koja je 6-ta godina Medicine, oboljela od leukemije, bla bla bla ( da se razumijemo, ne osudjujem niti imam ista protiv takvog nacina prikupljanja para za lijecenje, ali sljedeci potez me izludilo ) i doslovno mi u facu unosi neku posudicu da ubacim pare! Ma daj, ima li nesto sto se zove kultura, valjda je makar cula za tu rijec, pa neka progugla sta to znaci. Hajd', i to prezivim. Ulazim ( napokon ) na Sajam, kad tamo - drama! Prostorija nidje veze, standovi sa obje strane, izmedju je dovoljno prostora da dvije osobe mogu paralelno hodati, ali ako neko stoji pored standa, zaboravi, nema hodanja. Vruce do bola, toplotni udar sa ulaza, standovima ne mozes prici, ma kakvi prici, ne mozes ni vidjeti stand, da ne pricamo o gledanju knjiga. Nadao se da je tako samo na ulazu, medjutim, sve je na isti kalup.

Elem, bio, prosao ( progurao se ), izletio vani nakon 10 minuta i vise od sata dolazio sebi nakon posjete "Sajmu".

P.S. Treba li reci da nisam uspio pogledati a kamoli kupiti nijednu knjigu? :(
ExNihilo

#196 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by ExNihilo »

Na sajmu je temperatura jedno + 50 celzijusa. Disat se ne može, a kamoli s užitkom razgledati.
krompir i riza

#197 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by krompir i riza »

@ ultra: tako ti je svake godine i baš svaki put

on topic: slab izbor opet, uglavnom 70% svakog štanda prekriveno kojekakvim Norama Roberts, Mir Jamovima, chic lit-om, Twilight sagama i literaturom o teorijama zavjere :roll:

ipak,našlo se par finih stvari, većina planiranih ipak nije kupljena- cijene su ridikulozne :D čekam kraj sajma,pa pokušati ponovo
minjonja

#198 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by minjonja »

DJUltra, stvar je u tome da ovo nije sajam nego salon knjige koji se uvijek odrzava u collegiumu artisticumu.
bez_ideje

#199 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by bez_ideje »

Nakon prvog nervnog sloma......kad sam izgletila sam pola pregledanih standova.......ovaj put sam otisla psihicki spremna sa namjerom da me nista ne pokoleba..... :mrgreen: Cak sam svim izglagacima uputila osmjeh i fino pozdravila......
Ljudi nije bilo puno,valjda kako ovaj snijeg zapadao........pa sam dobar dio stvari sa spiska uspjela naci jako povoljno.......
Rasponi cijena su nevjerovatni......2666 se krece od 25 do 16 KM kako gdje........
Elem uzela 2666
-Niče "tako je govorio Zaratustra " 12 KM
-Stephen Hawking "kratka povijest vremena " 12 KM
-Mali princ 5 KM
-Jergovic "dvori od oraha" 12 KM

nisam jos ispucala budzet,pa cu otici jos koji put.....asikujem sa jednim izdanjem Ane Karenjine,Ljubavnika Lejdi Četrli
A voljela bi naci
Aldous Huxly -vrli novi svijet
Philip K.Dick -sanjaju li androidi elektricne ovce
Hunter S.Thompson-dani ruma
Thomas de Quincey-ispovijest uzivaoca opijuma......

Ako ih neko zrakne,nek javi :)

Vargasa Ljosu necu da uzimam u onim izdanjima.......covjece neke su knjige sto sam uzela u ruku bile pune ljepila po koricama :-? :-? :-? :-? :-? ,nastancali su ih pune stolove
Damir0406

#200 Re: Sajam knjige Sarajevo 2011

Post by Damir0406 »

Treba mi od Dostojevskog "Idiot I" i "Mladic I" jer doma imam obje knjige ali drugi dio, i nadjem na salonu isti izdavac isti uvez ali ne prodaje pojedinacno vec u kompletu 20 odabranih djela :( Odoh zadnji dan da mu kazem "Ajde molim te vidis da nije niko kupio komplet, prodaj mi te dvije" :D :lol: :lol:
Post Reply