Komrad i nosara. Idoli oca mi.jazzer wrote:Komrad wrote:Banksy wrote:
Geeeenijalno
Nego sta.. gdje pise da je cetnik, gdje se izjasnjava kao cetnik?![]()
![]()
![]()
E ova ti je najjaca!!!!
Nemoj ga vise braniti svega ti.
Vasković: Bakir je pustio snimak da mi se osveti ( CD )
- Nazif Aranžman
#176 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
- mO k3
#177 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
mislis sto naredjuje da sta ce ovaj drugi da prica??plain vanilla wrote:Je li zna neko ko je onaj novinar ciji samo glas cujemo? Onaj sto prvi prica?
- nosara
#178 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Za mene nije, ali za rulju jeste...Co0l wrote:Pa jel to Bakir=SDP?!nosara wrote: Kako ne spominje, koji kurac...? Sva prica se svela na to, onaj jedan bolesnik cak spominje i bratstvo i jedinstvo... Pa nismo od jucer... Pogledaj ko je prvi spomenuo kontekst SDP-Bakir pa se onda javi...
Neko je sada pustio snimak star 15 godina da bi eliminisao vaskovica...? Ma daj...!
- Co0l
#179 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Zna Vaskovic.plain vanilla wrote:Je li zna neko ko je onaj novinar ciji samo glas cujemo? Onaj sto prvi prica?
- madner
#180 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Imam jedno pitanje, sta mislite koliki % drzavnih sluzbenika iz RS je sluzio u VRS?
- Co0l
#181 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Pa nemoj ih ti poistovjecivati a za rulju ne brini.nosara wrote:Za mene nije, ali za rulju jeste...Co0l wrote:Pa jel to Bakir=SDP?!nosara wrote: Kako ne spominje, koji kurac...? Sva prica se svela na to, onaj jedan bolesnik cak spominje i bratstvo i jedinstvo... Pa nismo od jucer... Pogledaj ko je prvi spomenuo kontekst SDP-Bakir pa se onda javi...
Neko je sada pustio snimak star 15 godina da bi eliminisao vaskovica...? Ma daj...!
-
Blackness
#182 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
@Komrad, ajde majke ti pokopi se usima. Sta si ti vaskovicev advokat ili on licno? Kako te nije stid da retorickim pitanjima relativiziras ono sto i budala vidi. Ti i tebi slicni ste gori od vaskovica. Ne bi vam pomoglo ni da vam rodjeno dijete ili majku zakolju.
- polusvijet
#183 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Mislio sam konkretno na angazovanje ovako meritiranog Vaskovica u 60min, nista drugo, bas nista.Komrad wrote:naravno da je Zlajin propust... pa nece biti onih koji su prodali Srebrenicu i u ratu i u mirupolusvijet wrote:Ovo je Zlaji golem propust. Bilo da je znao ili ne.
Hvala na inviti ali o genocidu u Srebrenici, ratnoj i postratnoj politici po tom pitanju, nemam namjeru diskutovati na ovoj temi. Niti o tome kako Zlatko zapravo nema formalnu uredjivacku palicu pomenutog tv-magazina. Nismo klinci.
- Banksy
#184 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Mašala, junače.Komrad wrote:Prije sa nosarom i vasketom nego sa takvima kao sto si ti.Nazif Aranžman wrote: Dosadan si Dobrice. Haj sad jednu, Hriste bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti. Zajedno sa nosarom i Vasketom.
- Nazif Aranžman
#185 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Taljče ko i nosaraBanksy wrote:Mašala, junače.Komrad wrote:Prije sa nosarom i vasketom nego sa takvima kao sto si ti.Nazif Aranžman wrote: Dosadan si Dobrice. Haj sad jednu, Hriste bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti. Zajedno sa nosarom i Vasketom.
- Komrad
#186 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
De se vi uozbiljite malo ...Ženski Dr.Med wrote: Daj uozbilji se malo ...probudi ,razbud,i dodji sebi dok imas kome doci
Do jucer niste znali za ovaj klip, kao sto nisam ni ja, vjerovatno ni Bakir itd...
I znaci li to sad da i Dodik nije cetnik jer se tokom rata i nesto poslije rata protivio takvoj politici a danas koristi iste rijeci kao cetnici i liku karadzica i mladica...
Jel se to jedan Dodik ima pravo promijeniti na gore
a jedan Slobodan Vaskovic nema pravo promijeniti na bolje?
Ovaj snimak ozbiljno kompromituje Slobodana Vaskovica i njegovu objektivnost ali nazivati covjeka cetnikom samo zbog ovakvog izvjestavanja nije korektno .... Zasto da zaboravimo stotine clanaka, reportaza Slobodana Vaskovica koji govore o kriminalu, zlocinima i ratnim zlocinima u zadnjih 10ak godina
- mO k3
#187 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
ma vodi ga kuci.....Komrad wrote:De se vi uozbiljite malo ...Ženski Dr.Med wrote: Daj uozbilji se malo ...probudi ,razbud,i dodji sebi dok imas kome doci
Do jucer niste znali za ovaj klip, kao sto nisam ni ja, vjerovatno ni Bakir itd...
I znaci li to sad da i Dodik nije cetnik jer se tokom rata i nesto poslije rata protivio takvoj politici a danas koristi iste rijeci kao cetnici i liku karadzica i mladica...
Ovaj snimak ozbiljno kompromituje Slobodana Vaskovica i njegovu objektivnost ali nazivati covjeka cetnikom samo zbog ovakvog izvjestavanja nije korektno .... Zasto da zaboravimo stotine clanaka, reportaza Slobodana Vaskovica koji govore o kriminalu, zlocinima i ratnim zlocinima u zadnjih 10ak godina
- madner
#188 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Prica o kriminalu nema nikakve veze s ovim. Prica o ratnim zlocincima ima velike veze.
-
dudlov
#189 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Samo ti traži dokaze, a pred očima su ti.Malo sam izrevoltiran zbog ovog što vidjeh, pa se zato javih.Ne mislim ulazit u dubinu jer ovo se tiče prošlosti, sa Vasketom ili bez, GENOCID se desio.Komrad wrote:dudlov wrote:Nemojmo se čudit jer nezavisni novinare ne postoje, uvijek ih neko plaća(jal režim jal protivnici režima).A što se Vasketa tiče, poznato mi je da je vodio radio emisiju Svilen konac i da je 11. jula 95-te godine pozdravio oslobađanje Srebrenice.Izblamiran on, izblamiran Bakir Hadžiomerović skupa sa FTV.Vasketu je noga sa FTV-a sigurno, jer smo vidjeli ono što nismo trebali, a Bakir je zano za ovo i pravio se odvaljen, jer dok Vaske dere Dodika glavatog, dobar je.
Dokaz?
- Komrad
#190 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
To se covjek nema pravo promijeniti?Ženski Dr.Med wrote: ma vodi ga kuci.....
- Komrad
#191 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Niko ne spori da se genocid desio i da ovo duboko kompromituje Vaskovica i kao osobu i kao novinara...dudlov wrote:Samo ti traži dokaze, a pred očima su ti.Malo sam izrevoltiran zbog ovog što vidjeh, pa se zato javih.Ne mislim ulazit u dubinu jer ovo se tiče prošlosti, sa Vasketom ili bez, GENOCID se desio.Komrad wrote:dudlov wrote:Nemojmo se čudit jer nezavisni novinare ne postoje, uvijek ih neko plaća(jal režim jal protivnici režima).A što se Vasketa tiče, poznato mi je da je vodio radio emisiju Svilen konac i da je 11. jula 95-te godine pozdravio oslobađanje Srebrenice.Izblamiran on, izblamiran Bakir Hadžiomerović skupa sa FTV.Vasketu je noga sa FTV-a sigurno, jer smo vidjeli ono što nismo trebali, a Bakir je zano za ovo i pravio se odvaljen, jer dok Vaske dere Dodika glavatog, dobar je.
Dokaz?
al ne vjerujm da je Bakir znao za ovaj snimak kao sto i nas vecina forumasa nije znala...
- mO k3
#192 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
znaci... neko ko je ubio nekoga prije 16 godina i recimo danas zivi normalnim zivotom ne bi mu se trebalo suditi za ubojstvo koje je pocinio prije 16 godina?? jer je se on promjenio???Komrad wrote:To se covjek nema pravo promijeniti?Ženski Dr.Med wrote: ma vodi ga kuci.....
- loxem
#193 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
dragi ljudi ne zamarajte se bezveze ovim vaskovicem dovoljno vam je svima svakodnevni problema.
a stari vaskovic ce zavrsiti kako ce zavrsit i zato uzivaj te i samo opusteno

a stari vaskovic ce zavrsiti kako ce zavrsit i zato uzivaj te i samo opusteno
- Nazif Aranžman
#194 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Promijenio ga samo biološki sat. Malo propo, ostario 15 godina, skratio kosu i zaposlio se na FTV-uKomrad wrote:To se covjek nema pravo promijeniti?Ženski Dr.Med wrote: ma vodi ga kuci.....
- Banksy
#195 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Znali ste majstore, naravno da ste znali, i ti i on i cijelo to društvance.Komrad wrote:De se vi uozbiljite malo ...Ženski Dr.Med wrote: Daj uozbilji se malo ...probudi ,razbud,i dodji sebi dok imas kome doci
Nego, platili vas da ne znate, pa vi ''niste znali'', već radili po nalogu za ''viši cilj''.
A sada, ne braniš ti njega, već sebe.
Potapanje ovog četnika je i vaše potapanje, zato se toliko ložiš i pališ.
- Komrad
#196 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Komparacija ti je ocajna ... de pokusaj nesto bolje ... evo ja cuŽenski Dr.Med wrote:znaci... neko ko je ubio nekoga prije 16 godina i recimo danas zivi normalnim zivotom ne bi mu se trebalo suditi za ubojstvo koje je pocinio prije 16 godina?? jer je se on promjenio???Komrad wrote:To se covjek nema pravo promijeniti?Ženski Dr.Med wrote: ma vodi ga kuci.....
Neko ko je 1995 imao jedna shvatanja i jedan vid razmisljanja ima ih pravo promijeniti i misliti drugacije zar ne?
Evo naveo sam jedan primjer Dodik...
1996/97 Su mu bila puna usta BiH, nije govorio o secesiji, govorio je da je bolje biti entitet u BiH nego provincija u Srbiji itd.... dakle covjek je promijenio misljenje i ima pravo na to
Isto tako Vaskovic koji nikoga nije ubio nego je imao jedna shvatanja ... danas siguran sam ima druga i uvjeren sam da ga je stid... medjutim ovo ce njega do kraja zivota kompromitovati kao covjeka i kao novinara ukoliko se ne izvine
- Komrad
#197 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Ko mi je platio? Gdje mogu podici pare?Banksy wrote:
Znali ste majstore, naravno da ste znali, i ti i on i cijelo to društvance.
Nego, platili vas da ne znate, pa vi ''niste znali'', već radili po nalogu za ''viši cilj''.
A sada, ne braniš ti njega, već sebe.
Potapanje ovog četnika je i vaše potapanje, zato se toliko ložiš i pališ.
Pljuvaljko
- good fellow
#198 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
Komrad, sve je divno, sve je krasno, ali da ne mislis mozda da ocrnjavanjem drugih cinis sebe nesto svijetlijim?! Svako sam zna ono sto cini, a i ono sto je cinio..Komrad wrote:De se vi uozbiljite malo ...Ženski Dr.Med wrote: Daj uozbilji se malo ...probudi ,razbud,i dodji sebi dok imas kome doci
I bez uvrede bilo koga, iako je za nas mozda upucen pojam cetnik uvrijedljive prirode, ne znaci da isti pojam biva i drugdje tako shvacen..
i jos nesto..neka nije ovo ili ono - dovoljno je to sto je bio tamo i bez da je iznudio i jedne jedine rijeci iz tog napacenog covjeka.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#199 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
da, on prvi postavlja pitanja, na prvom klipu, odmah na pocetkuŽenski Dr.Med wrote:mislis sto naredjuje da sta ce ovaj drugi da prica??plain vanilla wrote:Je li zna neko ko je onaj novinar ciji samo glas cujemo? Onaj sto prvi prica?
- argyle
#200 Re: Slobodan Vasković - Potočari 12 juli 1995 (novi snimci)
kao sto su neki pretpostavljali , radi se o Lalovicu.„Ovako je bilo: urednik Duško Oljača mi je rekao da idem u Srebrenicu sa Snježanom Lalovićem, koji je radio za televiziju, dok sam ja radio za radio. Bio sam u Potočarima, došli smo do fabrike akumulatora, gdje su bili vojnici UN-a. Došao je Mladić, ispričao ono što su svi vidjeli, i to je to. Od tog jednog kadra, u kojem se ja vidim, iskonstruisana je priča kao da sam ja neki ratni zločinac“, kazao je tada Vasković, osvrćući se na optužbe nekih kolega.