Cholina_Lokica wrote:Dobro vecina zena ima ikakve veze pored svega ovoga sto se procita ovdje
i ja to pomislih
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Cholina_Lokica wrote:Dobro vecina zena ima ikakve veze pored svega ovoga sto se procita ovdje
black wrote:imal' neka da trunimo malo o sedam mostova Koeninsberga![]()
to onako samo za pochetak
![]()
nelingtone
my bad ondanervoza wrote:
nisi dobra sa pretpostavka niti sa tumacenjem tudjih postova... ne smatraj ovo kao uvredu... sto sam politicke nauke spomenuo? onako, bio mi cejf, nista ni protiv tog faxa, ali eto, protiv sistema unutar istog - mnogo...
Jos malo pa i papirologiju ganjati da im se dokaze da ispunjavas uslovehocunecu wrote:Cholina_Lokica wrote:Dobro vecina zena ima ikakve veze pored svega ovoga sto se procita ovdje![]()
i ja to pomislih
Mislis ubaciti duplu negaciju i tako izjaviti totalnu besmislicu?nellington wrote:Gore je biti nepismen i na tom maternjem i imati skup riječi ravan skupu riječi na njemačkom koje zna Giovanni Trapattoni.bez_ideje wrote:Od poznavanja samo maternjeg jezika je jedino gore ne imati nikakvu ambiciju da se nauci jos neki....
glede i unatoc vis a vis vezano za tvoj post po defaultu moram da komentiram da je malicioznost uopće i generalno prisutna kod trudnjačaIrish wrote:a jos gore imati nabuban fond strucnih rijeci i prosipati (najcesce brkajuci pojmove)nellington wrote:Gore je biti nepismen i na tom maternjem i imati skup riječi ravan skupu riječi na njemačkom koje zna Giovanni Trapattoni.bez_ideje wrote:Od poznavanja samo maternjeg jezika je jedino gore ne imati nikakvu ambiciju da se nauci jos neki....
ps. na bilo kojem jeziku
U jezicima poput našeg dvostruka negacija nekad znači jedno nekad drugo - žalosno koliko nam sistema nedostaje u jezikumadner wrote:Mislis ubaciti duplu negaciju i tako izjaviti totalnu besmislicu?nellington wrote:Gore je biti nepismen i na tom maternjem i imati skup riječi ravan skupu riječi na njemačkom koje zna Giovanni Trapattoni.bez_ideje wrote:Od poznavanja samo maternjeg jezika je jedino gore ne imati nikakvu ambiciju da se nauci jos neki....
apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma i apstarakcija umjetničkog akta uopće, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalsizma.Bloo wrote:
glede i unatoc vis a vis vezano za tvoj post po defaultu moram da komentiram da je malicioznost uopće i generalno prisutna kod trudnjača
zar ne znaju da ovi sto puno citaju imaju ogranicene druge sposobnostiCholina_Lokica wrote: Jos malo pa i papirologiju ganjati da im se dokaze da ispunjavas uslove
Nije ni čudo što nam jezik umireVenomousV wrote:bitno mi je da je inteligentan, pametan (kao ja ili vise) i OBAVEZNO da zna engleski...
jel fakultet zavrsio ili nije apsolutno me ne zanima...
samo znam da nikad, ali nikad ne bih mogla bit' s nekim ko ne zna engleski...
black wrote:apstrakcija filmskog izraza kao jezika specifikuma i apstarakcija umjetničkog akta uopće, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije vlastite inferiornosti i vlastitog infalsizma.Bloo wrote:
glede i unatoc vis a vis vezano za tvoj post po defaultu moram da komentiram da je malicioznost uopće i generalno prisutna kod trudnjača
bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili.
no, to svakako nije tema ove naše emisije ....
hmm..ne vidim bas vezu ovdje ali i ako je tako..Bloo wrote:
Iskustvo je čudoSarajevski_Marlboro wrote:Nije ni čudo što nam jezik umireVenomousV wrote:bitno mi je da je inteligentan, pametan (kao ja ili vise) i OBAVEZNO da zna engleski...
jel fakultet zavrsio ili nije apsolutno me ne zanima...
samo znam da nikad, ali nikad ne bih mogla bit' s nekim ko ne zna engleski...![]()
Mislim da sve to pada u vodu,svi ti kvazi zakoni,zacrtane barijere u glavi,zabrane,ili ona mišljenja ... mora izgledat' 'vako te 'nako,poželjno je to i to,kad odlijepiš za nekim ko se ne kosi ni s čim.
Zna onaj kome se desilo
koliko ja samo ljudi znam koji idu na fakultet zato sto mama i tata tako hoce, jer su ono postali zahvaljujuci ratu neko i nesto pa sad fakat i taj sin/kcerka mora se iskazati, a oni ne da su glupi...nego rijec za njih jos nije izmisljena. tako da ova konstatacija ne pije vode. Ja sam fakultetski obrazovana govorim 2 jezika non stop idem na neke dodatne edukacije jer mi se to tako svidja. Moj suprug je automehnicar, nevjerovatno je strucan u svojoj struci i zaradjuje vise od mene koja sam eto taj VSS, ali on jednostavno ne osjeca potrebu da se skoluje dalje da uci jezike...jednostavno ga to ne zanima. da li sad ja trebam da mislim da je on glup zato sto ne zna engleski ili nije zavrsio fakultet????!!! Pa mislim se...diploma nije mjerilo nicijeg znanja niti inteligencije jer ne znas na koji nacin su ti ljudi dosli do te diplome,niti znas sa kojim prosjekom su zavrsili taj faks i koliko puta su pali koji ispit tako da...Eleonora wrote:Entropio wrote:Eleonora wrote:Bitno mi je.
I smijesno mi je kad neko kaze - bitno je da je prirodno inteligentan/na. Pa valjda se to podrazumijeva.
Fakultetski obrazovan partner je pozeljan. Jer ako neko upise fakultet,i zavrsi ga, to govori ponesto o njemu : nije bio lijen, trudio se, zelio je napredovati, siriti vidike, saznati nesto novo, i na kraju krajeva, usmjeriti se u nekom pravcu, tj. onom - koji ga interesuje.
Bloo wrote:
đe si Kulenoviću nisam te prepoznala u intervjuu NTV 99
male_okice wrote:
koliko ja samo ljudi znam koji idu na fakultet zato sto mama i tata tako hoce, jer su ono postali zahvaljujuci ratu neko i nesto pa sad fakat i taj sin/kcerka mora se iskazati, a oni ne da su glupi...nego rijec za njih jos nije izmisljena. tako da ova konstatacija ne pije vode. Ja sam fakultetski obrazovana govorim 2 jezika non stop idem na neke dodatne edukacije jer mi se to tako svidja. Moj suprug je automehnicar, nevjerovatno je strucan u svojoj struci i zaradjuje vise od mene koja sam eto taj VSS, ali on jednostavno ne osjeca potrebu da se skoluje dalje da uci jezike...jednostavno ga to ne zanima. da li sad ja trebam da mislim da je on glup zato sto ne zna engleski ili nije zavrsio fakultet????!!! Pa mislim se...diploma nije mjerilo nicijeg znanja niti inteligencije jer ne znas na koji nacin su ti ljudi dosli do te diplome,niti znas sa kojim prosjekom su zavrsili taj faks i koliko puta su pali koji ispit tako da...
ema_ wrote:
Iskustvo je čudo![]()
jel ti i zena ETFovacmadner wrote:Moje rangiranje je ovako:
ETF (stari)
.
.
.
.
.
Drugi tehicki fakluteti (stari)
Medicina
ETF (bolonjac sa masterom)